eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi PolicePrzygotowywanie, wydawanie i umożliwienie spożycia jednego gorącego posiłku dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Policach w okresie od 02.01.2012r. do 31.12.2012r.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-12-13

Police: Przygotowywanie, wydawanie i umożliwienie spożycia jednego gorącego posiłku dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Policach w okresie od 02.01.2012r. do 31.12.2012r.
Numer ogłoszenia: 423196 - 2011; data zamieszczenia: 13.12.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 353936 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Siedlecka 2a, 72-010 Police, woj. zachodniopomorskie, tel. 91 4243840, faks 91 4243841.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowywanie, wydawanie i umożliwienie spożycia jednego gorącego posiłku dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Policach w okresie od 02.01.2012r. do 31.12.2012r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie, wydawanie i umożliwienie spożycia jednego gorącego posiłku dziennie dla osób dorosłych - klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Policach w okresie od 02.01.2012r do 31.12.2012r. 2. Przez jeden gorący posiłek rozumie się: - różnego rodzaju zupy (np. pomidorową, ogórkową, jarzynową, kapuśniak, grochówkę, fasolową, pieczarkową, grzybową, żurek, itp.). Zupa winna być zagęszczona i posiadać wkładkę mięsną. Ponadto do zupy musi być pieczywo. Zamawiający żąda aby porcja gorącego posiłku w postaci zupy posiadała następującą gramaturę: zupa 500 g, wkładka mięsna 150 g, pieczywo 100g. Zupa jako gorący posiłek winna być podawana maksymalnie 2 razy w tygodniu. - tak zwane danie jednogarnkowe w postaci: np. bigosu, fasolki po bretońsku, gulaszu z wątroby, żołądków, flaczków wołowych, pyzy z mięsem, itp. oraz kompot. Gramatura takiego posiłku musi wynosić co najmniej 500g, dodatkiem wymaganym jest pieczywo w ilości 100g. - tak zwane drugie danie np. w postaci ziemniaków (kasz, makaronów) z porcją mięsa, ryby, klopsy, potrawka z kurczaka itp. albo danie bezmięsne np. naleśniki, pierogi, placki ziemniaczane itp. Gramatura takiego posiłku musi wynosić co najmniej 500 g, w tym wkład samego mięsa nie może być mniejszy niż 150 g, ziemniaki względnie zamiennik w ilości 150g. 3. Posiłki powinny być przyrządzane w dniu ich wydania. 4. Temperatura posiłku winna mieścić się w granicach 60-75 stopni Celsjusza. 5. Wykonawca, najpóźniej na 7 dni przed rozpoczęciem każdego kolejnego miesiąca świadczenia usługi ustali i przedstawi do zatwierdzenia Zamawiającemu propozycję jadłospisu na okres następnego miesiąca. 6. Wykonawca zapewnia miejsce wydawania i spożywania posiłków przez klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Policach na terenie miasta Police. 7. Liczba osób objętych przedmiotem zamówienia: szacuje się około 35 osób miesięcznie w okresie zimowym tj. w miesiącach od stycznia do kwietnia 2012r oraz od października do grudnia 2012r. W okresie letnim, tj. od maja do września 2012r szacuje się przewidywaną liczbę osób na około 25 w danym miesiącu. 8. Przewidywana ilość posiłków w trakcie realizacji zamówienia - ok. 9370 szt. Wskazana ilość jest szacunkowa i w czasie obowiązywania umowy może ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą odmowy wykonania zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości /+ 30%, - 30%/ zamówienia w zależności od ilości (osób potrzebujących w danym miesiącu) klientów objętych dożywianiem. Wykonawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone posiłki. 9. Wydawanie posiłków odbywać się będzie od poniedziałku do soboty, z wyłączeniem dni świątecznych. 10. Wykonawca będzie przygotowywał, wydawał i umożliwiał spożywanie posiłków zachowując wymogi sanitarno-epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz ponosił odpowiedzialność za ich przestrzeganie. 11. Posiłek należy wydawać z zastosowaniem odpowiednich naczyń ceramicznych wielokrotnego użytku oraz sztućców umożliwiających utrzymanie ich w czystości, przeznaczonych do kontaktu z żywnością określonych w przepisach ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.). 12. Lokal gastronomiczny Wykonawcy wraz z zapleczem, w którym będą przygotowywane, wydawane i spożywane posiłki, musi posiadać zezwolenie Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego na prowadzenie działalności gastronomicznej..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 02.12.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • STOŁÓWKA MAJA UFNIARZ, ul. Piaskowa 99, 72-010 Police, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 90261,21 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 97326,19

  • Oferta z najniższą ceną: 97326,19 / Oferta z najwyższą ceną: 97326,19

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.