Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-12-12
Reda: przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci i młodzieży w placówkach szkolnych na terenie Redy w okresie od 02 stycznia 2012r do 20 grudnia 2012 r.
Numer ogłoszenia: 422610 - 2011; data zamieszczenia: 12.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Derdowskiego 25, 84-240 Reda, woj. pomorskie, tel. 058 6785865, faks 058 6787487.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: przygotowanie i dostawa posiłków dla dzieci i młodzieży w placówkach szkolnych na terenie Redy w okresie od 02 stycznia 2012r do 20 grudnia 2012 r..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Część 1. Przygotowanie oraz dostawa połączone z usługą wydawania posiłków obiadowych, jednodaniowych od poniedziałku do piątku w okresie od 02 stycznia 2012r. do 20 grudnia 2012r. (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych) w naczyniach wielorazowego użytku wraz ze sztućcami wielorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach, (z możliwością wydawania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach dla dzieci nieobecnych w szkole). 1. Zespół Szkół Nr 1, ul. Łąkowa 36-38 w Redzie, od poniedziałku do piątku: - Szkoła Podstawowa Nr 4 w godzinach 11:30 - 11:40, - Gimnazjum Nr 1 w godzinach 12:25 - 12:45. 2. Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych ul. Łąkowa 36-38 w Redzie, od poniedziałku do piątku w godzinach od 12.25 do 12.45. Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 0 do 50 dziennie W okresie od 04 stycznia 2011r. do 22 czerwca 2011 r. średnia miesięczna liczba przygotowywanych i przewidzianych do wydawania posiłków wynosiła 48 dziennie. Część 2. Przygotowanie oraz dostawa połączone z usługą wydawania posiłków obiadowych, jednodaniowych od poniedziałku do piątku w okresie od 02 stycznia 2012r. do 20 grudnia 2012r. (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych) w naczyniach wielorazowego użytku wraz ze sztućcami wielorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach, (z możliwością wydawania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach dla dzieci nieobecnych w szkole). 1. Zespół Szkół Nr 2 ul. Brzozowa 30 w Redzie, od poniedziałku do piątku: - Szkoła podstawowa nr 3 w godzinach od 11.30 do 11.45 - Gimnazjum nr 2 w godzinach od 12.25 do 12.40. Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 0 do 55 dziennie W okresie od 04 stycznia 2011 r. do 22 czerwca 2011 r. średnia miesięczna liczba przygotowywanych i przewidzianych do wydawania posiłków wynosiła 55dziennie. Część 3. Przygotowanie oraz dostawa połączone z usługą wydawania posiłków obiadowych, jednodaniowych od poniedziałku do piątku w okresie od 02 stycznia 2012r. do 20 grudnia 2012r. (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych) w naczyniach wielorazowego użytku wraz ze sztućcami wielorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach, (z możliwością wydawania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach dla dzieci nieobecnych w szkole). 1. Szkoła Podstawowa Nr 2 ul. Zawadzkiego 12 w Redzie w godzinach od 11.30 do 11.50, Szacunkowa liczba posiłków mieści się od 0 do 35 dziennie. W okresie od 04 stycznia 2011 r. do 22 czerwca 2011r. średnia miesięczna liczba przygotowywanych i przewidzianych do wydawania posiłków wynosiła 42 dziennie. Część 4. Przygotowanie oraz dostawa połączone z usługą wydawania posiłków obiadowych, jednodaniowych od poniedziałku do piątku w okresie od 02 stycznia 2012r. do 20 grudnia 2012r. (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych) w naczyniach wielorazowego użytku wraz ze sztućcami wielorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach, (z możliwością wydawania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach dla dzieci nieobecnych w szkole). Szkoła Podstawowa Nr 5 ul. Rekowska 36 w Redzie w godzinach 11.30 do 11.50 Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 0 do 20 dziennie. W okresie od 04 stycznia 2011 r. do 22 czerwca 2011 r. średnia miesięczna liczba przygotowywanych i przewidzianych do wydawania posiłków wynosiła 22 dziennie. Część 5. Przygotowanie oraz dostawa połączone z usługą wydawania posiłków obiadowych, jednodaniowych od poniedziałku do piątku w okresie od 02 stycznia 2012r. do 20 grudnia 2012r. (z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od zajęć szkolnych) w naczyniach wielorazowego użytku wraz ze sztućcami wielorazowego użytku na terenie wskazanych szkół w określonych dniach i godzinach, (z możliwością wydawania posiłków na wynos w jednorazowych, styropianowych opakowaniach dla dzieci nieobecnych w szkole). Szkoła Podstawowa Nr 6 ul. Gniewowska 33 w Redzie w godzinach od 11.30 do 11.50, Szacunkowa liczba posiłków mieści się w przedziale od 0 do 20 dziennie. W okresie od 04 stycznia 2011 r. do 22 czerwca 2011 r. średnia miesięczna liczba przygotowywanych i przewidzianych do wydawania posiłków wynosiła 17 dziennie. Wspólne dla wszystkich części: Zamawiający wskazuje, że posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, urozmaicone pod względem menu, gorące, kaloryczne (nie dotyczy suchego prowiantu), zapewniające zdrowe żywienie w każdorazowej dziennej porcji posiłku. Tygodniowe menu powinno obejmować: - 3 razy w tygodniu danie składające się z mięsa, ziemniaków (ryż, kasza etc.), surówki i kompotu, (w tym raz w tygodniu,zamiennie - danie jarskie), - 2 razy w tygodniu - pożywna, gęsta zupa z wkładką wraz ze świeżym pieczywem do każdej wydanej zupy, bez deserów. Posiłek musi pokrywać 30% wartości odżywczej całodziennej diety zgodnie z normami opublikowanymi przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie. Wykonawca odpowiada za zgodność jakości dostarczonego gorącego posiłku z obowiązującymi w kraju normami Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Dowóz przez wykonawcę własnym środkiem transportu. Wykonawca zobowiązany jest ponadto do wywozu odpadów związanych z realizacją zamówienia we własnym zakresie. Wydawanie posiłków dokonywane będzie przez Wykonawcę w pomieszczeniach wyznaczonych na ten cel przez Dyrektorów poszczególnych szkół (stołówek)..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.00.00.00 - Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 20.12.2012.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia - każdy z Wykonawców jest zobowiązany złożyć ten dokument 2. a) złożenie oświadczenia (na załączniku numer 2 do SIWZ), że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania działalności stanowiącej przedmiot niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia - każdy z Wykonawców jest zobowiązany złożyć ten dokument b) kserokopia decyzji Powiatowego Inspektora Sanitarnego dotycząca zezwolenia na prowadzenie działalności zakładu na produkcję żywności i na catering c) aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
1. a) złożenie oświadczenia (na załączniku numer 2 do SIWZ), że Wykonawca posiada wiedzę i doświadczenie oraz dysponuje potencjałem technicznym, a także osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. b) wykazu wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych, dostaw lub usług w zakresie niezbędnym do wykazania spełniania warunku wiedzy i doświadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz załączeniem dokumentu potwierdzającego, że te dostawy lub usługi zostały wykonane lub są wykonywane należycie.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia (na załączniku numer 2 do SIWZ), że Wykonawca dysponuje potencjałem technicznym oraz osobami zdolnymi do wykonywania zamówienia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
złożenie oświadczenia (na załączniku numer 2 do SIWZ), że Wykonawca znajduje się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
Zamawiający dopuszcza możliwość dokonania zmian w umowie w przypadku: - zmiany ustawowej stawki podatku VAT, - zmiany w zakresie ilości posiłków, - zmian adresowych stron, zmiany rachunku bankowego, - nieistotnych zmian dotyczących przygotowania i wydawania posiłków, - Zamawiający może odstąpić od umowy bez wypowiedzenia i odszkodowania, bądź zawiesić jej realizację w przypadku nie przekazania środków finansowych na realizację zadania przez podmiot finansujący zadanie.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.reda.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Redzie
Ul. Derdowskiego 25
84 - 240 Reda
pok. nr 7..
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.12.2011 godzina 12:00, miejsce: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Redzie Ul. Derdowskiego 25 84 - 240 Reda pok. nr 7..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Kompleksowa usługa przeprowadzenia dwóch dwudniowych szkoleń pn. "Skuteczne zarządzanie zespołem w publicznych służbach zatrudnienia z Dolnego Śląska" .
- Usługa wynajmu powierzchni konferencyjno-szkoleniowej z usługą hotelową, cateringową oraz organizacyjną, obejmująca logistykę pobytu uczestników wizyty studyjnej w Brukseli w dniach 02-04.12.2025r
- Przygotowanie i wydawanie gorących posiłków dla klientów Centrum Pomocy Społecznej Dzielnicy Śródmieście im. prof. Andrzeja Tymowskiego
- Przygotowanie i dostawa obiadów dla dzieci w oddziale przedszkolnym przy ul. Warszawskiej 27 w Mszczonowie w 2026 roku
- Organizacja i przeprowadzenie pozalekcyjnych wyjazdów studyjnych oraz wyjazdów zawodoznawczych
- "Organizacja i przeprowadzenie szkolenia pt. Korzystanie z narzędzi Google w pracy zawodowej".
więcej: Usługi hotelarskie, restauracyjne i handlu detalicznego »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





