eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Jarczów › Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do kuchni stołówki Zespołu Szkół Gimnazjalnych w Jarczowie.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-01-31

Jarczów: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do kuchni stołówki Zespołu Szkół Gimnazjalnych w Jarczowie.
Numer ogłoszenia: 41906 - 2013; data zamieszczenia: 31.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Podstawowo-Gimnazjalnych w Jarczowie , ul. Szkolna 3, 22-664 Jarczów, woj. lubelskie, tel. 84 663 45 24, faks 84 663 45 24.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zspjarczow.republika.pl
  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: -

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Jednostka oświatowa utworzona przez JST.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do kuchni stołówki Zespołu Szkół Gimnazjalnych w Jarczowie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa artykułów spożywczych do kuchni Zespołu Szkół Gimnazjalnych w Jarczowie. Wymagany przez zamawiającego termin wykonania zamówienia - od 1 marca 2013r. - do 31 grudnia 2013 r. z wyłączeniem ferii świątecznych, wakacji letnich oraz innych dni wolnych od zajęć lekcyjnych, gdzie dostawy nie będą realizowane. Ilości podane w załącznikach 1.1-1.7 są szacunkowe i mogą ulec zmianie. Dotyczy to zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamawianego towaru do 20%. Z tego tytułu Wykonawcy nie będą przysługiwały żadne roszczenia wobec Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy własne podane w załącznikach 1.1-do 1.7 (przyprawa: Knorr, Pudliszki i inne) zostały podane przez zamawiającego tylko przykładowo. Wykonawca może zaproponować produkt o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać on będzie nie gorsze parametry oraz właściwości Przedmiot jest podzielony na części: WĘDLINY, MIĘSO I DRÓB CPV- 15100000-9 Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty: Kości schabowe 377 Kg, Mięso mielone 120 Kg, Mięso karkówka 335 Kg, Mięso schab 144 Kg, Kiełbasa cienka 235 Kg, Wędlina na kanapki 85 Kg, Pieczeń drobiowa 96 Kg, Słonina 35 Kg, Żeberka 130 Kg WARZYWA, OWOCE CPV- 15300000-1 Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty: Buraczki ćwikłowe 62 Kg Cebula 220 Kg Cytryny 38 Kg Groch 16 Kg Jabłka 372 Kg Ogórki świeże 200 Kg Ogórki kwaszone 160 Kg Pomidory 240 Kg Pieczarki 14 Kg Rzodkiewka 17 pęczek Marchewka 40 Kg Kapusta kwaszona 290 Kg Kapusta pekińska 190 Kg Sałata zielona, lodowa 133 Szt Szczypiorek 28 pęczek Ziemniaki 4614 Kg Kapusta biała, czerwona 28 Kg NABIAŁ I JAJA CPV- 15500000-3, 03142500-3 Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty: Mleko 262 Litry Śmietana Piątnica lub równoważny 1177 Sztuki-opakowanie (450g) Ser żółty Edamski lub równoważny 19 Kg Ser twaróg 27 Kg Masło 755 Sztuki - opakowanie (200g) Jogurty Joguś, dannon lub równoważny 200 Sztuki - kubeczek (150ml) Margaryna Bielska lub równoważny 200 Sztuki (250g) Jajka 2400 Sztuki Serek biały pakowany Piatnica twój smak lub równoważny 65 Sztuki - pakowany (135g) PIECZYWO CPV- 15810000-9 Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty: Chleb 1514 sztuk ARTYKUŁU OGÓLNOSPOŻYWCZE CPV- 15800000-6 Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty: Rosołki drobiowe (bulion) Winiary lub równoważny 155 Sztuki- opakowanie (60gr) Zupy w proszku (różne) Winiary , Amino lub równoważny 366 Sztuki -opakowanie (57g) Bułka tarta 85 Sztuki -opakowanie (500g) Buraczki słoik Dawtona lub równoważny 127 Sztuki -słoik (510gr) Cukier kryształ 547 Kg Cukier waniliowy Delecta lub równoważny 140 Sztuki-opakowanie (30g) Cynamon 4 Sztuki- opakowanie (20gr) Dżem Nutella lub równoważny 42 Sztuki opakowanie (280g) Delikat przyprawa Knorr lub równoważny 20 Sztuki -opakowanie (75g) Herbata ekspresowa 26 Sztuki (opak. po 100torebek) Kucharek 236 Sztuki- opakowanie (200g) Koncentrat pomidorowy (Frubex) lub równoważny 43 Sztuki -słoik (900ml) Ketchup 20 Sztuki-opakowanie (500g) Kakao Puchatek 7 Sztuki -opakowanie (300g) Kwasek cytrynowy 33 Sztuki-opakowanie (20g) Przyprawy ziołowe Prymat lub równoważne 550 Sztuki-opakowanie (20g) Magi przyprawa Winiary lub równoważne 17 Sztuki opakowanie (200g) Groszek konserwowy 20 Sztuki opakowanie (420ml) Majonez Winiary lub równoważny 30 Sztuki opakowanie (700ml) Olej (Kujawski) lub równoważny 371 Litr Ogórki konserwowe Piak lub równoważny 118 Słoik (1 litr) Ryż długoziarnisty Edo lub równoważny 36 Kg Syrop owocowy (Cymes) lub równoważny 530 Sztuki- opakowanie (430ml) Sól Edo lub równoważny 91 Kg Sosy w proszku Winary, Amino lub równoważny 246 Sztuki- opakowanie (38g) Sałatka w słoikach (Frubex) lub równoważny 467 Sztuki opakowanie (900ml) Kukurydza konserwowa 22 Sztuki opakowanie (340g netto-420ml) Makaron krajanka Pol-Mak lub równoważny 314 Sztuki opakowanie (250g) Mąka ziemniaczana Edo lub równoważny 54 Sztuki opakowanie (500g) Makaron świderki Lubella lub równoważny 123 Sztuki opakowanie (450g) Płatki kukurydziane 220 Sztuki opakowanie (500g) Kasza gryczana 32 Kg Kasza jęczmienna średnia 53 Kg Mąka zamojska 120 Kg Kubuś sok owocowy 200 Sztuki MROŻONKI CPV- 15896000-5 Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty: Bukiet jarzyn (450 gr) 48 Sztuki Marchewka mrożona kostka 142 Sztuki- opakowanie (450 gr) Marchew z groszkiem (450 gr) 130 Sztuki Mieszanka kompotowa skład- śliwka, truskawka, porzeczka 73 Kg Zupy mrożone kalafiorowa 30 Sztuki (450g) Pyzy z mięsem Nordis lub równoważny 139 Sztuki (worki po 900g) Kostka rybna Mintaj 80 Kg Placki ziemniaczane MC CAIN 225 Sztuki (worki po 1500g) Kotlet domowy 85 Worki (10 sztuk w worku) Kotlet cordon-blue 176 Worki (8 sztuk w worku) Filet rybny Czarniak Filet 67 Kg Filet drobiowy 140 Kg Udka 120 Kg Włoszczyzna ) 26 Sztuki opak (450 g) Zupa mrożona pieczarkowa 24 Sztuki- worki po (450g) Udziec 240 Kg GARMAŻERKA CPV- 15894300-4 Szacunkowe zapotrzebowanie na te produkty: Gołąbki 75 Kg Pierogi ruskie 470 Kg Pierogi z kapusta 102 Kg Kluski śląskie 31 Kg Kluski leniwe 139 Kg Naleśniki z serem 180 Kg Krokiety 86 Kg Kopytka 36 Kg.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.30.00.00 - Owoce, warzywa i podobne produkty 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 03.14.25.00 - Jaja 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 15.89.43.00 - Dania gotowe .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Podpisane oświadczenie zawarte w SIWZ zał. Nr 2

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Podpisane oświadczenie zawarte w SIWZ zał. Nr 2

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Podpisane oświadczenie zawarte w SIWZ zał. Nr 2

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Podpisane oświadczenie zawarte w SIWZ zał. Nr 2

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Podpisane oświadczenie zawarte w SIWZ zał. Nr 2

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

W stosunku do osób fizycznych oświadczenia z art. 24 ust.1 ustawy.-zał-Nr 4 do SIWZ (osoby fizyczne) Oświadczenie wykonawcy o częściach oferty - zał Nr 5 do SIWZ

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.jarczow.bip.lublin.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Podstawowo-Gimnazjalnych w Jarczowie ul. Szkolna 3, 22-664 Jarczów woj. lubelskie.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 08.02.2013 godzina 09:00, miejsce: Urząd Gminy w Jarczowie ul. 3 Maja 24, 22-664 Jarczów woj. lubelskie.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: -.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.