To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-12-13
Białystok: Usługa cateringowa dla dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych utworzonych w ramach realizowanego projektu pn. Zacznij od Przedszkola Montessorii - dobry start szansą dla dzieci i rodziców współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.
Numer ogłoszenia: 406432 - 2010; data zamieszczenia: 13.12.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 328969 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Przedszkole Samorządowe Nr 36, ul. Św. Mikołaja 9, 15-419 Białystok, woj. podlaskie, tel. 85 74 24 301, faks 85 74 24 301.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa dla dzieci uczęszczających do oddziałów przedszkolnych utworzonych w ramach realizowanego projektu pn. Zacznij od Przedszkola Montessorii - dobry start szansą dla dzieci i rodziców współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Świadczenie usług w zakresie żywienia dzieci w 2 oddziałach przedszkolnych Przedszkola Samorządowego nr 36 w Białymstoku (łącznie 50 dzieci w wieku 3-5 lat). Przewidywana liczba posiłków 21000. Żywienie dzieci w oddziałach przedszkolnych powinno odbywać się na następujących zasadach: 1. Przygotowanie posiłków musi być zgodne z uwzględnieniem norm określonych w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (Dz. U z 2006 r. Nr 171 poz. 1225, z późn. zm.), zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych (wiek 3-5 lat) i spełniać normy określone przez Instytut Żywności i Żywienia Dzieci i Młodzieży. Posiłki muszą być przygotowywane przy bezwzględnym przestrzeganiu zaleceń Głównego Inspektora Sanitarnego. 2. Wykonawca będzie przygotowywał dziennie posiłki w postaci dwudaniowego obiadu (zupa oraz drugie danie) z kompotem lub innym deserem i podwieczorku w postaci suchego prowiantu z niealergizującym owocem dla około 50 dzieci. Liczba dziennych posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. 3. Wykonawca będzie zobowiązany do sukcesywnego świadczenia usług w okresie funkcjonowania oddziałów przedszkolnych począwszy od dnia zawarcia umowy do dnia 31 lipca 2012 r. tj. posiłki muszą być dostarczane codziennie przez 5 dni w tygodniu od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem dni wolnych od zajęć przedszkolnych oraz jednego miesiąca w okresie letnim. 4. Dostarczane z zewnątrz posiłki należy dostarczać w termosach, zapewniających temperaturę żywności zgodną z wymogami, tzn. minimalna temperatura zupy powinna wynosić 75 °C, drugiego dania 65 °C, płynów 80 °C, a maksymalna temperatura produktów zimnych ( sałatki, pasty, sery itp.) 15 °C. Wykonawca powinien dysponować pojazdem posiadającym wymagane zgody na transport produktów żywienia, gwarantującym odpowiednią temperaturę oraz jakość przewożonych potraw. 5. Częstotliwość dostarczania posiłków: 1 raz dziennie, obiad dwudaniowy + kompot lub inny deser i podwieczorek w postaci suchego prowiantu z niealergizującym owocem, w godzinach: 16:00 do 16:30 6. Przygotowanie, dostarczenie i rozdysponowanie posiłków dla poszczególnych grup w odpowiedniej ilości zapewnia Wykonawca. Wykonawca zapewnia naczynia, mycie i sprzątanie naczyń po posiłkach. 7. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 5 dni przed okresem jego obowiązywania. 8. Ilość wydawanych posiłków na dany dzień dla danej grupy przedszkolnej określać będzie zapotrzebowanie przekazywane Wykonawcy w dniu poprzedzającym transport do godziny 16.30. 9. W jadłospisie powinno się uwzględnić stosowanie diety: ogólnej, bezmlecznej, bezglutenowej oraz innych diet pokarmowych w zależności od indywidualnych potrzeb dzieci zgodnie z informacją otrzymaną od Zamawiającego, różnorodne wędliny, potrawy z ryb, sezonowe warzywa i owoce, zróżnicowane potrawy mięsne. Zamawiający nie dopuszcza, żeby w ciągu tygodnia (5 dni) wystąpiła powtarzalność tego samego rodzaju posiłku. 10. Do przygotowywania posiłków należy używać produktów wysokiej jakości i zawsze świeżych posiadających aktualne terminy ważności, nabytych w źródłach działających zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi i higienicznymi. 11. Proces produkcji oraz dystrybucji odbywać musi się zgodnie z wymogami sanitarnymi, w tym zwłaszcza dobrej praktyki higienicznej. Wyklucza się możliwość przygotowywania potraw z proszku lub puszek oraz półproduktów. 12. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność cywilną i finansową za jakość dostarczanych posiłków oraz skutki wynikające z zaniedbań przy ich przygotowywaniu i transporcie, mogące mieć negatywny wpływ na zdrowie żywionych dzieci. 13. Rozliczenie za realizację zamówienia odbywać się będzie raz w miesiącu na podstawie faktycznej liczby dostarczonych posiłków. Szacunkowa wartość zamówienia netto: 141.308,41 zł..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego pn: Zacznij od Przedszkola Montessorii - dobry start szansą dla dzieci i rodziców.
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.12.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- MK Zejer Krzysztof Zejer, Marta Zejer spółka cywilna,, Barszczewo 2A, 16-070 Choroszcz, kraj/woj. podlaskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 141308,41 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 136920,00
Oferta z najniższą ceną: 136920,00 / Oferta z najwyższą ceną: 144690,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z BIAŁEGOSTOKU
- Remont chodnika drogi wojewódzkiej Nr 671 Sokolany - Korycin - Knyszyn - Tykocin - Jeżewo Stare- Sokoły w km od 83+532 do km 84+104 w m. Truskolasy Lachy (strona prawa i lewa).
- Świadczenie usług pocztowych na potrzeby Politechniki Białostockiej
- Roboty remontowo - budowlane w zakresie napraw i remontu pokryć dachowych budynków mieszkalnych będących w zasobach Zarządu Mienia Komunalnego w Białymstoku - część 2.
- zakup systemu do backupu danych wykorzystujący deduplikację oraz serwera pod migrujące profile - powtórzenia
- Usługa przedłużenia wsparcia technicznego na macierz Dell SCv5020 z półkami dyskowymi
- Postępowanie na przeprowadzenie badania pn. "Efektywność wsparcia udzielonego ze środków Krajowego Funduszu Szkoleniowego w województwie podlaskim w latach 2023-2024
więcej: przetargi w Białymstoku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych dla Przedszkola Miejskiego im. Krasnala Hałabały w Podkowie Leśnej
- Usługa żywienia uczniów Szkoły Podstawowej nr 95 we Wrocławiu w roku szkolnym 2025/2026
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Michałowicach w okresie od dnia 02.09.2025 r. do dnia 26.06.2026 r.
- Usługa cateringu-przygotowanie i dowóz posiłku do Szkoły Podstawowej i Przedszkola w Kozielicach (od 1 września 2025r. do 31 sierpnia 2026r.)
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Przedszkola Publicznego w Michałowicach w okresie od dnia 01.09.2025 r. do dnia 31.07.2026 r.
- Usługa cateringu - przygotowanie i dowóz gorącego posiłku w postaci dwudaniowego obiadu z napojem do Szkoły Podstawowej im. Mikołaja Kopernika w Lubawie w roku szkolnym 2025/2026.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.