Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2016-12-27
Ogłoszenie nr 373914 - 2016 z dnia 2016-12-27 r.
Stęszew: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na żywienie dzieci w Szkole Podstawowej w Stęszewie
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU -
Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego
Zamówienie dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej
nie
Nazwa projektu lub programu
O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie zakłady pracy chronionej oraz wykonawcy, których działalność, lub działalność ich wyodrębnionych organizacyjnie jednostek, które będą realizowały zamówienie, obejmuje społeczną i zawodową integrację osób będących członkami grup społecznie marginalizowanych
nie
Należy podać minimalny procentowy wskaźnik zatrudnienia osób należących do jednej lub więcej kategorii, o których mowa w art. 22 ust. 2 ustawy Pzp, nie mniejszy niż 30%, osób zatrudnionych przez zakłady pracy chronionej lub wykonawców albo ich jednostki (w %)
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
Postępowanie przeprowadza centralny zamawiający
nie
Postępowanie przeprowadza podmiot, któremu zamawiający powierzył/powierzyli przeprowadzenie postępowanianie
Informacje na temat podmiotu któremu zamawiający powierzył/powierzyli prowadzenie postępowania:Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie przez zamawiających
nie
Jeżeli tak, należy wymienić zamawiających, którzy wspólnie przeprowadzają postępowanie oraz podać adresy ich siedzib, krajowe numery identyfikacyjne oraz osoby do kontaktów wraz z danymi do kontaktów:
Postępowanie jest przeprowadzane wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej
nie
W przypadku przeprowadzania postępowania wspólnie z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej - mające zastosowanie krajowe prawo zamówień publicznych:Informacje dodatkowe:
I. 1) NAZWA I ADRES: Gmina Stęszew, krajowy numer identyfikacyjny
63125852000000, ul.
ul. Poznańska
11,
62060
Stęszew, woj.
wielkopolskie, państwo
Polska, tel.
8197141, e-mail
przetargi@steszew.pl, faks
.
Adres strony internetowej (URL): sp.steszew.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa
I.3) WSPÓLNE UDZIELANIE ZAMÓWIENIA (jeżeli dotyczy):
Podział obowiązków między zamawiającymi w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania, w tym
w przypadku wspólnego przeprowadzania postępowania z zamawiającymi z innych państw członkowskich Unii Europejskiej (który z zamawiających jest odpowiedzialny za przeprowadzenie postępowania, czy i w jakim zakresie za przeprowadzenie postępowania odpowiadają pozostali zamawiający, czy zamówienie będzie udzielane przez każdego z zamawiających indywidualnie, czy zamówienie zostanie udzielone w imieniu i na rzecz pozostałych zamawiających):
I.4) KOMUNIKACJA:
Nieograniczony, pełny i bezpośredni dostęp do dokumentów z postępowania można uzyskać pod adresem (URL)
nie
Adres strony internetowej, na której zamieszczona będzie specyfikacja istotnych warunków zamówienia
nie
Dostęp do dokumentów z postępowania jest ograniczony - więcej informacji można uzyskać pod adresem
nie
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu należy przesyłać:
Elektronicznie
nie
adres
Dopuszczone jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Wymagane jest przesłanie ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu w inny sposób:
nie
Adres:
Komunikacja elektroniczna wymaga korzystania z narzędzi i urządzeń lub formatów plików, które nie są ogólnie dostępne
nie
Nieograniczony, pełny, bezpośredni i bezpłatny dostęp do tych narzędzi można uzyskać pod adresem: (URL)
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na żywienie dzieci w Szkole Podstawowej w Stęszewie
Numer referencyjny:
Przed wszczęciem postępowania o udzielenie zamówienia przeprowadzono dialog techniczny
nie
II.2) Rodzaj zamówienia: dostawy
II.3) Informacja o możliwości składania ofert częściowych
Zamówienie podzielone jest na części:
Tak
Oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu można składać w odniesieniu do:
wszystkich części
II.4) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań ) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na żywienie dzieci w Szkole Podstawowej w Stęszewie Część I: Artykuły spożywcze i przetwory Część II: Pieczywo. Część III: Owoce i warzywa. Część IV: Mrożonki Część V: Ryby. Część VI: Mięso i wędliny wieprzowe. Część VII: Mięso drobiowe. Dostarczone wyroby powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe dla żywienia w warunkach żywienia zbiorowego oraz muszą być zgodne z Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu (Dz.U. z dn. 2015r., poz. 594 z zm.) oraz rozporządzeniami wydanymi na jej podstawie.
II.5) Główny kod CPV: 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze
Dodatkowe kody CPV:03142500-3, 03212100-1, 03220000-9, 15110000-2, 15131000-5, 15320000-7, 15331170-9, 15332200-6, 15551000-5, 15612000-1, 15810000-9, 15200000-0, 15500000-3, 15610000-7, 15400000-2
II.6) Całkowita wartość zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
(w przypadku umów ramowych lub dynamicznego systemu zakupów - szacunkowa całkowita maksymalna wartość w całym okresie obowiązywania umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów)
II.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 6 i 7 lub w art. 134 ust. 6 pkt 3 ustawy Pzp: nie
II.8) Okres, w którym realizowane będzie zamówienie lub okres, na który została zawarta umowa ramowa lub okres, na który został ustanowiony dynamiczny system zakupów:
data rozpoczęcia: 16/01/2017
data zakończenia: 31/12/2017
II.9) Informacje dodatkowe:
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU
III.1.1) Kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów
Określenie warunków:
Określenie warunków: Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonania oceny spełniania warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Informacje dodatkowe
III.1.2) Sytuacja finansowa lub ekonomiczna
Określenie warunków:
Określenie warunków: Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonania oceny spełniania warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Informacje dodatkowe
III.1.3) Zdolność techniczna lub zawodowa
Określenie warunków:
Określenie warunków: Zamawiający odstępuje od opisu sposobu dokonania oceny spełniania warunku w tym zakresie. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunku udziału w postępowaniu w tym zakresie na podstawie oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
Zamawiający wymaga od wykonawców wskazania w ofercie lub we wniosku o dopuszczenie do udziału w postępowaniu imion i nazwisk osób wykonujących czynności przy realizacji zamówienia wraz z informacją o kwalifikacjach zawodowych lub doświadczeniu tych osób:
nie
Informacje dodatkowe:
III.2.1) Podstawy wykluczenia określone w art. 24 ust. 1 ustawy Pzp
III.2.2) Zamawiający przewiduje wykluczenie wykonawcy na podstawie art. 24 ust. 5 ustawy Pzp
nie
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu
tak
Oświadczenie o spełnianiu kryteriów selekcji
nie
Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o braku przesłanek do wykluczenia z postępowania. Prawo zamówień publicznych - zał. nr.4.
III.5) WYKAZ OŚWIADCZEŃ LUB DOKUMENTÓW SKŁADANYCH PRZEZ WYKONAWCĘ W POSTĘPOWANIU NA WEZWANIE ZAMAWIAJACEGO W CELU POTWIERDZENIA OKOLICZNOŚCI, O KTÓRYCH MOWA W ART. 25 UST. 1 PKT 1 USTAWY PZPIII.5.1) W ZAKRESIE SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU:
1.Aktualne na dzień składania ofert oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu - zał. nr.5. 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru (albo zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej) potwierdzający, że profil działania Oferenta odpowiada przedmiotowi przetargu. Wystawiony z datą nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 3. Zaświadczenie o dopuszczeniu przewozu danego rodzaju towaru, na który Oferent składa ofertę, wydanym przez SANEPID. Dotyczy części I, II, III, IV, V, VII, VIII.
III.5.2) W ZAKRESIE KRYTERIÓW SELEKCJI:
III.7) INNE DOKUMENTY NIE WYMIENIONE W pkt III.3) - III.6)
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) OPIS
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia:
przetarg nieograniczony
IV.1.2) Zamawiający żąda wniesienia wadium:
nie
IV.1.3) Przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia:
nie
IV.1.4) Wymaga się złożenia ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Dopuszcza się złożenie ofert w postaci katalogów elektronicznych lub dołączenia do ofert katalogów elektronicznych:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.1.5.) Wymaga się złożenia oferty wariantowej:
nie
Dopuszcza się złożenie oferty wariantowej
nie
Złożenie oferty wariantowej dopuszcza się tylko z jednoczesnym złożeniem oferty zasadniczej:
nie
IV.1.6) Przewidywana liczba wykonawców, którzy zostaną zaproszeni do udziału w postępowaniu
(przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne)
Liczba wykonawców
Przewidywana minimalna liczba wykonawców
Maksymalna liczba wykonawców
Kryteria selekcji wykonawców:
IV.1.7) Informacje na temat umowy ramowej lub dynamicznego systemu zakupów:
Umowa ramowa będzie zawarta:
Czy przewiduje się ograniczenie liczby uczestników umowy ramowej:
nie
Informacje dodatkowe:
Zamówienie obejmuje ustanowienie dynamicznego systemu zakupów:
nie
Informacje dodatkowe:
W ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów dopuszcza się złożenie ofert w formie katalogów elektronicznych:
nie
Przewiduje się pobranie ze złożonych katalogów elektronicznych informacji potrzebnych do sporządzenia ofert w ramach umowy ramowej/dynamicznego systemu zakupów:
nie
IV.1.8) Aukcja elektroniczna
Przewidziane jest przeprowadzenie aukcji elektronicznej (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem) nie
Należy wskazać elementy, których wartości będą przedmiotem aukcji elektronicznej:
Przewiduje się ograniczenia co do przedstawionych wartości, wynikające z opisu przedmiotu zamówienia:
nie
Należy podać, które informacje zostaną udostępnione wykonawcom w trakcie aukcji elektronicznej oraz jaki będzie termin ich udostępnienia:
Informacje dotyczące przebiegu aukcji elektronicznej:
Jaki jest przewidziany sposób postępowania w toku aukcji elektronicznej i jakie będą warunki, na jakich wykonawcy będą mogli licytować (minimalne wysokości postąpień):
Informacje dotyczące wykorzystywanego sprzętu elektronicznego, rozwiązań i specyfikacji technicznych w zakresie połączeń:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w aukcji elektronicznej:
Informacje o liczbie etapów aukcji elektronicznej i czasie ich trwania:
Aukcja wieloetapowa
etap nr | czas trwania etapu |
Czy wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie
Warunki zamknięcia aukcji elektronicznej:
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert:
IV.2.2) Kryteria
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Czas dostawy od momentu zawiadomienia telefonicznego | 40 |
IV.2.3) Zastosowanie procedury, o której mowa w art. 24aa ust. 1 ustawy Pzp (przetarg nieograniczony)
nie
IV.3) Negocjacje z ogłoszeniem, dialog konkurencyjny, partnerstwo innowacyjne
IV.3.1) Informacje na temat negocjacji z ogłoszeniem
Minimalne wymagania, które muszą spełniać wszystkie oferty:
Przewidziane jest zastrzeżenie prawa do udzielenia zamówienia na podstawie ofert wstępnych bez przeprowadzenia negocjacji nie
Przewidziany jest podział negocjacji na etapy w celu ograniczenia liczby ofert: nie
Należy podać informacje na temat etapów negocjacji (w tym liczbę etapów):
Informacje dodatkowe
IV.3.2) Informacje na temat dialogu konkurencyjnego
Opis potrzeb i wymagań zamawiającego lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu:
Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody:
Wstępny harmonogram postępowania:
Podział dialogu na etapy w celu ograniczenia liczby rozwiązań: nie
Należy podać informacje na temat etapów dialogu:
Informacje dodatkowe:
IV.3.3) Informacje na temat partnerstwa innowacyjnego
Elementy opisu przedmiotu zamówienia definiujące minimalne wymagania, którym muszą odpowiadać wszystkie oferty:
Podział negocjacji na etapy w celu ograniczeniu liczby ofert podlegających negocjacjom poprzez zastosowanie kryteriów oceny ofert wskazanych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia:
nie
Informacje dodatkowe:
IV.4) Licytacja elektroniczna
Adres strony internetowej, na której będzie prowadzona licytacja elektroniczna:
Adres strony internetowej, na której jest dostępny opis przedmiotu zamówienia w licytacji elektronicznej:
Wymagania dotyczące rejestracji i identyfikacji wykonawców w licytacji elektronicznej, w tym wymagania techniczne urządzeń informatycznych:
Sposób postępowania w toku licytacji elektronicznej, w tym określenie minimalnych wysokości postąpień:
Informacje o liczbie etapów licytacji elektronicznej i czasie ich trwania:
Licytacja wieloetapowa
etap nr | czas trwania etapu |
Wykonawcy, którzy nie złożyli nowych postąpień, zostaną zakwalifikowani do następnego etapu: nie Termin otwarcia licytacji elektronicznej:
Termin i warunki zamknięcia licytacji elektronicznej:
Istotne dla stron postanowienia, które zostaną wprowadzone do treści zawieranej umowy w sprawie zamówienia publicznego, albo ogólne warunki umowy, albo wzór umowy:
Wymagania dotyczące zabezpieczenia należytego wykonania umowy:
Informacje dodatkowe:
IV.5) ZMIANA UMOWY
Przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Należy wskazać zakres, charakter zmian oraz warunki wprowadzenia zmian:
1. Zamawiający przewiduje zmiany postanowień umowy, w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru oferty, z zastrzeżeniem, że zmiana umowy może nastąpić wyłącznie za zgodą obydwu stron wyrażoną na piśmie pod rygorem nieważności, jeżeli służyć będzie należytemu wykonaniu umowy. 2. Zamawiający zastrzega możliwość wprowadzenia istotnych zmian postanowień zawartej umowy. W szczególności postanowienia umowy mogą ulec zmianie w następującym zakresie oraz na następujących warunkach: 1) zmiany dotyczą realizacji dodatkowych dostaw i usług od dotychczasowego wykonawcy, nieobjętych zamówieniem podstawowym, o ile stały się niezbędne i zostały spełnione łącznie następujące warunki: a) zmiana wykonawcy nie może zostać dokonana z powodów ekonomicznych lub technicznych, w szczególności dotyczących zamienności lub interoperacyjności sprzętu, usług lub instalacji, zamówionych w ramach zamówienia podstawowego b) zmiana wykonawcy spowodowałaby istotną niedogodność lub znaczne zwiększenie kosztów dla Zamawiającego c) wartość każdej kolejnej zmiany nie przekracza 50% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie lub umowie ramowej 2) zostały spełnione łącznie następujące warunki: a) konieczność zmiany umowy spowodowana jest okolicznościami, których Zamawiający, działając z należytą starannością, nie mógł przewidzieć; b) wartość zmiany nie przekracza 50% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie lub umowie ramowej; 3) wykonawcę, któremu Zamawiający udzielił zamówienia, ma zastąpić nowy wykonawca w wyniku połączenia, podziału, przekształcenia, upadłości, restrukturyzacji lub nabycia dotychczasowego wykonawcy lub jego przedsiębiorstwa, o ile nowy wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, nie zachodzą wobec niego podstawy wykluczenia oraz nie pociąga to za sobą innych istotnych zmian umowy; 4) łączna wartość zmian jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 i jest mniejsza od 10% wartości zamówienia określonej pierwotnie w umowie w przypadku zamówień na usługi lub dostawy; 3. Zamawiający zastrzega możliwość wprowadzenia istotnych zmian postanowień zawartej umowy. W szczególności postanowienia umowy mogą ulec zmianie w następującym zakresie oraz na następujących warunkach: 1) zmiana wykonawcy realizacji zamówienia publicznego w przypadku gdy wykonawca z którym została zawarta umowa wykaże i wyjaśni, że nie jest w stanie zrealizować zamówienia zgodnie z umową. Umowa może być wtedy zawarta z innym wykonawcą na tych samych warunkach. Nowy wykonawca musi wykazać spełnienie warunków udziału w postępowaniu oraz kryteriów oceny ofert określonych w ogłoszeniu o zamówieniu lub SIWZ w zakresie nie mniejszym niż dotychczasowych wykonawca. Nowy wykonawca musi także wykazać brak podstaw do wykluczenia w zakresie określonym w ogłoszeniu o zamówieniu lub w SIWZ. Nowy wykonawca odpowiada solidarnie z dotychczasowym wykonawcą za zakres umowy dotychczas zrealizowany; 2) zmiana terminu wykonania zamówienia w następujących przypadkach: a) wystąpienia zdarzeń losowych (kataklizmy lub inne czynniki zewnętrzne, niemożliwe do przewidzenia wydarzenia, którym nie można zapobiec) i atmosferycznych, które będą miały wpływ na treść zawartej umowy i termin realizacji usług; b) w przypadku zmiany przepisów powodujących konieczność zastosowania innych rozwiązań niż zakładano w opisie przedmiotu zamówienia; c) zmiany przepisów powodujących konieczność uzyskania dokumentów, które te przepisy narzucają; d) gdy właściwe organy administracji publicznej i instytucje uzgadniające nie wydały wymaganych decyzji administracyjnych lub uzgodnień w ustawowym terminie, a w przypadku zarządzających mediami w terminie 2 miesięcy, a także w przypadku zmiany uzgodnienia, bądź wniesienia po wydaniu tych decyzji lub uzgodnień dodatkowych wymogów skutkującego koniecznością dokonania zmian lub uzupełnień w projekcie; e) konieczności dokonania korekt w zatwierdzonym przez Zamawiającego rozwiązaniu projektowym, a wynikających ze zmiany stanowiska Zamawiającego lub stanowiska instytucji uzgadniających (opiniujących); 3) zmiany w zakresie płatności i wynagrodzenia - zmiany terminów płatności wynikające z wszelkich uzasadnionych (koniecznych) zmian wprowadzanych do umowy; a) zmiany powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu umowy; b) zmiana obowiązującej stawki VAT - wartość należnego wynagrodzenia zostanie skorygowana o wartość należnego podatku poprzez dodanie do wartości netto wartości należnego podatku VAT, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa; 4) inne przyczyny zewnętrzne niezależne od Zamawiającego oraz Wykonawcy, skutkujące niemożliwością prowadzenia działań w celu wykonania umowy, które Zamawiający uzna za uzasadniające zmianę terminu. 5) pozostałe okoliczności powodujące możliwość zmiany umowy: a) rezygnacja przez Zamawiającego z realizacji części przedmiotu umowy. W takim przypadku wynagrodzenie przysługujące Wykonawcy zostanie pomniejszone, przy czym Zamawiający zapłaci za wszystkie spełnione świadczenia oraz udokumentowane koszty, które Wykonawca poniósł w związku z wynikającymi z umowy planowanymi świadczeniami;
IV.6) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.6.1) Sposób udostępniania informacji o charakterze poufnym (jeżeli dotyczy):
Środki służące ochronie informacji o charakterze poufnym
IV.6.2) Termin składania ofert lub wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu:
Data: 04/01/2017, godzina: 9:30,
Skrócenie terminu składania wniosków, ze względu na pilną potrzebę udzielenia zamówienia (przetarg nieograniczony, przetarg ograniczony, negocjacje z ogłoszeniem):
nie
Wskazać powody:
Język lub języki, w jakich mogą być sporządzane oferty lub wnioski o dopuszczenie do udziału w postępowaniu
>
IV.6.3) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
IV.6.4) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
IV.6.5) Przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, jeżeli środki służące sfinansowaniu zamówień na badania naukowe lub prace rozwojowe, które zamawiający zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia, nie zostały mu przyznane nie
IV.6.6) Informacje dodatkowe:
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
Część nr: 1
Nazwa: Artykuły spożywcze i przetwory
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Sok 100% pomarańcz 1,75l 15321000-4 szt 700
2 Sok 100% jabłko 1,75l 15321000-4 szt 700
3 Sok 100% 0,2 kartonik 15321000-4 szt 7000
4 nektar czarna porzeczka 1l 15321000-4 szt 700
5 nektar pomarańcz z mandarynką 1,75l 15321000-4 szt 700
6 syrop owocowy rożne smaki bez konserwantów 430ml 15831500-7 szt 50
7 olej kujawski 1l 15411100-3 l 500
8 olej słonecznikowy 1l 15411100-3 l 50
9 Sól 1 kg jodowana 15872400-5 kg 160
10 sol o obniżonej zawartości sodu 350g 15872400-5 szt 150
11 makaron lubella 500/400g różna faktura 15851190-6 szt 900
12 makaron jajeczny tacka 500g 15851110-2 szt 200
13 makaron 250g różna faktura 15851190-6 szt 100
14 makaron razowy 500g 15851190-6 szt 50
15 Mleko 2% 1 l karton 15511210-8 l 750
16 śmietana UHT 36% o,5l karton 15510000-6 szt 450
17 cukier paczka 1kg 15831000-2 kg 250
18 cukier trzcinowy 500g 15830000-5 szt 120
19 cukier waniliowy 32g 15830000-5 szt 300
20 cukier puder 500g 15831000-2 szt 40
21 koncentrat pomidorowy 30% 200g 15331425-2 szt 150
22 koncentrat pomidorowy 30% 1000g 15331425-2 szt 100
23 kukurydza 400g puszka 15331460-9 szt 150
24 pieprz czarny mielony 100g 15871000-4 szt 50
25 majeranek 70g 15872300-4 szt 80
26 papryka sypka słodka 20g 15321000-4 szt 300
27 liść laurowy 6g 15872000-1 szt 30
28 ziele angielskie 6g 15872300-4 szt 30
29 zioła 6g(bazyl,tymi,oreg,lub,-różne) 15872000-1 szt 500
30 przyprawa maggi 1kg 15871000-4 szt 40
31 żurawina 150g 03222315-4 szt 40
32 włoszczyzna suszona 100g 03212000-0 szt 150
33 musztarda stołowa 900g 15871250-1 szt 15
34 chrzan tarty 160g 15331000-7 szt 20
35 ryż biały 1kg 15614100-6 kg 100
36 mąka tortowa typ 450 1kg 15612100-2 kg 450
37 mąka poznańska 1kg 15612100-2 kg 50
38 mąka kukurydziana 400g 15612100-2 kg 50
39 mąka razowa typ 2000 15612100-2 kg 30
40 mączka ziemniaczana 1kg 15612300-4 kg 80
41 kaszka manna 1kg 15613300-1 kg 10
42 kasza jęczmienna gruba 1kg 156113100-9 kg 80
43 kasza jaglana 400g 156113100-9 szt 100
44 ogórek konserwowy 0,9l 15331500-2 szt 280
45 buraczki tarte 0,9l 15331500-2 szt 230
46 szczaw konserwowy 300ml 15331000-7 szt 40
47 żurek domowy 370ml 15800000-6 szt 200
48 papryka konserwowa 900ml 15331136-9 szt 30
49 kukurydz konserwowa słoik 680g 15800000-6 szt 150
50 fasola konserwowa czerwona 400g 15800000-6 szt 50
51 kapusta czerwona z jabłkiem 680g 15800000-6 szt 50
52 groszek konserwowy puszka 400g 15331000-7 szt 60
53 majonez dekoracyjny bez konserwantów 700ml 15871273-8 szt 100
54 zaprawa barszczowa koncentrat 300ml 15331000-7 szt 25
55 płatki kukurydziane bezglutenowe 600g 15613311-1 szt 80
56 masło 250g 15530000-2 szt 850
57 ananas plastry 580ml 03222112-1 szt 50
58 brzoskwinia połówki 850ml 03222332-9 szt 50
59 jabłka prażone 900g 15332100-5 szt 80
60 wiśnie drążone 700g 15332100-5 szt 100
61 dżem słodzony sokiem jabłkowym 235 15332290-3 szt 80
62 dżem wysokosłodzony 300g 15332290-3 szt 80
63 nutella 350g 15842000-2 szt 180
64 śmietana w areozolu 250ml 15500000-3 szt 30
65 drożdże piekarskie 100g 15898000-9 szt 70
66 twaróg niemielony pergamin 15500000-3 kg 200
67 ser mielony wiaderko 1kg 15542100-0 szt 20
68 ser salami plastry 1kg 15544400-3 szt 40
69 ser topiony bloczek 100g 15544400-3 szt 50
70 jogurt owocowy 150g 15551320-4 szt 600
71 puding serduszko- różne smaki 15500000-3 szt 400
72 serek owocowy 125g różne smaki 15800000-6 szt 400
73 jogurt piątuś 150g 15500000-3 szt 300
74 deser gratka 115g 15500000-3 szt 400
75 monte max 100g 15500000-3 szt 800
76 deser jogurtowy pasteryzowany 115g różne smaki 15500000-3 szt 200
77 pestki dyni łuskane 100g 15321000-9 szt 90
78 pestki słonecznika łuskane 100g 03111300-5 szt 90
79 rodzynki 100g 03222115-2 szt 70
80 migdały płatki 50g 15870000-7 szt 40
81 orzechy włoskie 03200000-3 szt 80
82 kethup 470g 15871230-5 szt 50
83 kisiel 77g 15600000-4 szt 60
84 przyprawa gyros+kebab 30g 15871000-4 szt 100
85 Miód naturalny 1,4kg 15831600-8 szt 10
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6, 15320000-7,
15500000-3,
15400000-2
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Czas dostawy od momentu zawiadomienia telefonicznego | 40 |
Część nr: 2
Nazwa: Pieczywo
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Chleb Baltonowski krojony 550g 15811100-7 szt 80
2 bułka pszenna wrocławska 15821000-9 szt 300
3 Chleb wieloziarnisty 15811100-7 szt 10
4 Bułka razowa 15821000-9 szt 50
5 Bułka tarta pszenna 100% gruba 15821000-9 kg 100
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Część nr: 3
Nazwa: Owoce i warzywa
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Ziemniaki b.duże wyselekcjonowane 01112100-6 kg 7500
2 Cebula duża 01121113-6 kg 250
3 Marchew 01121112-9 kg 570
4 Seler 01121100-2 kg 450
5 Por 01121110-5 szt 450
6 Kapusta kiszona z marchewką 15331142-4 kg 450
7 Kapusta pekińska 01121410-8 szt 40
kapusta pekińska 01121410-8 kg 50
8 Kapusta biała 01121410-8 kg 300
9 kapusta młoda 03100000-2 szt 100
10 Kapusta modra 01121410-8 kg 50
11 Natka pęczek 15300000-0 szt 1200
12 Koper pęczek 15300000-0 szt 900
13 Ogórek kiszony 15331000-7 kg 60
14 Fasola sucha drobna 03221210-1 kg 30
15 Pieczarki 15331135-2 kg 150
16 Szczypiorek pęczek 01121111-2 szt 100
17 Groch połówki 03221220-4 kg 12
18 Jabłka duże krajowe 01131321-0 kg 300
19 jabłka import 03222330-5 kg 100
20 Banan 15330000-0 kg 700
21 Mandarynka słodka duża 15330000-0 kg 150
22 Gruszka duża 03222322-6 kg 170
23 Pomarańcza 03222220-1 kg 150
24 Cytryna 03222210-8 kg 10
25 Śliwka duża import 03222330-5 kg 80
26 brzoskwinia import 03222330-5 kg 200
27 nektarynka 03222330-5 kg 200
28 Pomidor 03221240-0 kg 50
29 Papryka kolorowa 15300000-1 kg 40
30 Rzodkiewka pęczek 15300000-1 szt 30
31 Szparagi 15300000-1 kg 30
32 Ogórek zielony długi 03221270-9 kg 20
33 Truskawki świeże 15300000-1 kg 50
34 ziemniaki młode 03100000-2 kg 800
35 kalafior 03100000-2 szt 30
36 kapusta włoska 03100000-2 szt 20
37 sałata lodowa 03100000-2 szt 20
38 fasolka żółta 03100000-2 kg 20
39 pietruszka korzeń 01121100-2 kg 100
40 brokuły 03100000-2 szt 30
41 soczewica 03221210-1 kg 20
42 buraki czerwone 01121100-2 kg 40
43 Śliwka duża krajowa 03100000-2 kg 100
44 Pomidor koktajlowy 03221240-0 kg 40
45 kalarepa 03100000-2 szt 20
46 maneola 03222300-6 kg 300
47 Kiwi 03222118-3 kg 50
48 winogrono 03222340-8 kg 80
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03212100-1, 03220000-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Czas dostawy od momentu zawiadomienia telefonicznego | 40 |
Część nr: 4
Nazwa: Mrożonki
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Marchew Junior 15331100-8 kg 120
2 Kalafior róża 15331100-8 kg 20
3 Marchewka + groch 15331100-8 kg 120
4 Mieszanka warzyw 7składnikowa 15331100-8 kg 50
5 Brukselka 15331100-8 kg 10
6 Marchew kostka 15331100-8 kg 25
7 Szpinak liście 15331100-8 kg 20
8 Brokuły 15331100-8 kg 20
9 Fasolka szparagowa żółta cała 15331100-8 kg 30
10 Kurki całe 03221260-6 kg 10
11 Podgrzybek kapelusze 03221260-6 kg 20
12 Groszek zielony 15331100-8 kg 20
13 jagody 03221260-6 kg 10
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15331170-9
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Czas dostawy od momentu zawiadomienia telefonicznego | 40 |
Część nr: 5
Nazwa: Ryby
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Panga biała 220+ do 20% glazury 15220000-6 kg 250
2 Dorsz filet b/s do 5% glazury 15220000-6 kg 10
3 Śledź w occie filet 15220000-6 kg 20
4 łosoś filet do 5% glazury 15220000-6 kg 10
5 sola filet do 5% glazury 15220000-6 kg 10
6 mintaj filet do 5% glazury 15220000-6 kg 20
7 morszczuk filet do 5% glazury 15220000-6 kg 20
8 Paluszki rybne 15220000-6 kg 10
9 śledź matjas 15220000-6 kg 30
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15200000-0
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Czas dostawy od momentu zawiadomienia telefonicznego | 40 |
Część nr: 6
Nazwa: Mięso i wędliny wieprzowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Karkówka z kością 15110000-2 kg 10
2 karkówka bez kości 15110001-2 kg 500
3 Schab z kością 15110002-2 kg 20
4 schab bez kości 15110003-2 kg 560
5 Wieprzowina kl IA szynka bez kości 15110004-2 kg 250
6 łopatka bez kości 15110005-2 kg 600
7 Boczek wędzony surowy AS bez kości 15110006-2 kg 80
8 Wątroba wieprzowa 15110007-2 kg 50
9 Kiełbasa biała 15110008-2 kg 60
10 Kiełbasa zwyczajna 15110009-2 kg 80
11 Wołowina - ligawa 15111100-0 kg 50
12 Rostbef z kością 15111100-0 kg 10
13 wołowina rosołowa - antrykot 15111100-0 kg 10
14 Biodrówka 15110000-2 kg 100
15 Parówka cienka extra 15110000-2 kg 30
16 Kiełbasa śląska 15131130-5 kg 50
17 Szynka surowa wędzona 15110000-2 kg 50
18 żeberka długie 15110000-2 kg 60
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2, 15131000-5
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Czas dostawy od momentu zawiadomienia telefonicznego | 40 |
Część nr: 7
Nazwa: Mięso drobiowe
1) Krótki opis przedmiotu zamówienia (wielkość, zakres, rodzaj i ilość dostaw, usług lub robót budowlanych lub określenie zapotrzebowania i wymagań) a w przypadku partnerstwa innowacyjnego - określenie zapotrzebowania na innowacyjny produkt, usługę lub roboty budowlane:1 Udo kurczaka 15112000-6 kg 400
2 Filet z kurczaka 15112000-6 kg 360
3 Wątroba drobiowa 15112000-6 kg 50
4 pałki kurczaka 15112000-6 kg 150
5 kurczak 15112000-6 kg 100
6 Filet indyczy 15112000-6 kg 120
7 gulaszowe z indyka kl 1 15112000-6 kg 40
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2
3) Wartość części zamówienia (jeżeli zamawiający podaje informacje o wartości zamówienia):
Wartość bez VAT:
Waluta:
4) Czas trwania lub termin wykonania:
data zakończenia: 31/12/2017
5) Kryteria oceny ofert:
Kryteria | Znaczenie |
Cena | 60 |
Czas dostawy od momentu zawiadomienia telefonicznego | 40 |
INNE PRZETARGI STĘSZEW
więcej: przetargi STĘSZEW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sprzedaż i dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej nr 8.
- Sukcesywne dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych w II półroczu 2025 roku
- Sukcesywne dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych w II półroczu 2025 roku
- SUKCESYWNE DOSTAWY PIECZYWA I BUŁKI TARTEJ DLA POTRZEB ZAKŁADU KARNEGO W JAŚLE
- DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DO STOŁÓWKI PUBLICZNEGO PRZEDSZKOLA NR 2 W GRÓJCU 2025/2026
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 82 im. Budowniczych Wrocławia z podziałem na części na rok 2025-2026
więcej: Różne produkty spożywcze »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.