eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Dobrzany › Dożywianie uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół Publicznych w Dobrzanach

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-01-03

Dobrzany: Dożywianie uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół Publicznych w Dobrzanach
Numer ogłoszenia: 3670 - 2013; data zamieszczenia: 03.01.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 498006 - 2012r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Urząd Miejski w Dobrzanach, ul. Staszica 1, 73-130 Dobrzany, woj. zachodniopomorskie, tel. 0915620201 w. 37, faks.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów wraz z prowadzeniem stołówki w Zespole Szkół Publicznych w Dobrzanach.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług żywieniowych, polegających na przygotowaniu i wydawaniu posiłków obiadowych (dwudaniowych) dla uczniów Gimnazjum i Szkoły Podstawowej w Dobrzanach, jak również przygotowywanie i wydawanie śniadań, obiadów i podwieczorków dla dzieci w wieku przedszkolnym, wskazanych przez Kierownika Gminnego Ośrodek Pomocy Społecznej w Dobrzanach wraz z dzierżawą kuchni w budynku Zespołu Szkół Publicznych w Dobrzanach, przy ul. Mickiewicza 43. 1. Miejsce świadczenia usług: 1) Przygotowanie posiłków - wydzierżawiona kuchnia w budynku Zespołu Szkół Publicznych w Dobrzanach, przy ul. Mickiewicza 43. 2) Wydawanie posiłków - stołówka szkolna w budynku Zespołu Szkól Publicznych w Dobrzanach, przy ul. Mickiewicza 43. 2. Godziny wydawania posiłków, objętych dożywianiem Wykonawca uzgodni z Dyrektorem Zespołu Szkół Publicznych w Dobrzanach. 3. Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia usług objętych przedmiotem zamówienia, w dniach nauki szkolnej i innych dniach pobytu uczniów w szkole, a w pozostałe dni takie jak np. ferie po wcześniejszych ustaleniach z Kierownikiem Ośrodka Pomocy Społecznej w Dobrzanach. 4. Zamawiający podaje do wiadomości Wykonawcy, że średnia liczba korzystających z dożywiania wynosi około 150 uczniów Gimnazjum i Szkoły Podstawowej i 35 dzieci w wieku przedszkolnym, w miesiącu. Ilość korzystających z dożywiania jest zmienna i nie zależy od Zamawiającego. 5. Wysokość dziennej stawki żywieniowej na jeden posiłek (dwudaniowy) ustalono na kwotę min. - 4,70 zł. netto (tzw. wsad do kotła). 6. Wysokość dziennej stawki żywieniowej na również przygotowywanie i wydawanie śniadań, obiadów i podwieczorków dla dzieci w wieku przedszkolnym posiłek ustalono na kwotę min. - 5,85 zł. netto (tzw. wsad do kotła). 7. Wykonawca będzie własnymi siłami przygotowywał i wydawał posiłki, a Zamawiający z tytułu wykonania usług będących przedmiotem zamówienia będzie pokrywał koszty związane z przygotowaniem i wydaniem posiłków w kwocie zaoferowanej przez Wykonawcę wybranym w drodze przetargu nieograniczonego. 8. Wykonawca usługi, na podstawie kalkulacji własnej, może dokonać sprzedaży obiadów innym osobom (nie dotyczy uczniów) nie objętym niniejszym zamówieniem (nauczycielom, pracownikom, itp.). 9. Wykonawca jest zobowiązany również do sprzedaży obiadów uczniom nie objętym niniejszym zamówieniem w cenie równej, jaką podał w ofercie (samodzielnie wykupującym obiady). 10. Przygotowywane przez Wykonawcę posiłki, objęte niniejszym zamówieniem, muszą być zgodne z obowiązującymi normami żywieniowymi, a także przynajmniej 3 razy w tygodniu powinny składać się z dania mięsnego, surówki i kompotu. 11. Wartość energetyczna całego posiłku nie może być mniejsza niż 880 kcal, tj. 40% całodziennego zapotrzebowania energetycznego przyjętego średnio dla dzieci szkolnych (2200 kcal). Posiłek powinien zawierać wszystkie zalecane składniki pokarmowe potrzebne do rozwoju życia i zachowania zdrowia. 12. Po upływie 2 miesięcy dożywiania Zamawiający może wykonać ocenę laboratoryjną posiłku. 13. Zamawiający zastrzega sobie wgląd do jadłospisów dziennych. 14. W celu wykonania usług będących przedmiotem zamówienia, Dyrektor Zespołu Szkół Publicznych w Dobrzanach odrębną umową wydzierżawi Wykonawcy pomieszczenia stołówki w stanie technicznym i sanitarnym umożliwiającym przygotowanie i spożycie posiłku przez uczniów. 15. W trakcie trwania zamówienia dyrektor szkoły może zlecić Wykonawcy zmianę pomieszczenia (na terenie szkoły) wydawania posiłków dla dzieci przedszkolnych. 16. Wykonawca zobowiązuje się do ponoszenia kosztów czynszu, podatku od nieruchomości opłat za energię elektryczną, wodę i ścieki, wywóz odpadów stałych(opłata za zagospodarowanie odpadami) i CO - 6% miesięcznych kosztów energii cieplnej i innych kosztów związanych z prowadzeniem stołówki. 17. Wykonawca doposaży na własny koszt w naczynia i inne niezbędne materiały do prowadzenia stołówki. 18. Wykonawca zobowiązuje się do utrzymania czystości i porządku na terenie stołówki, zgodnie z wymogami odpowiednich służb, a pomieszczenia i urządzenia przekaże w stanie określonym w umowie. 19. Przy wyliczaniu ceny wykonawca przyjmuje do wiadomości, że średnie roczne koszty wykonywania usługi objętej zamówieniem (media, czynsz, podatek od nieruchomości) wynoszą 42 000 zł brutto. 20. Zamawiający podaje, że wartość przedmiotu zamówienia została ustalona według następujących zasad: 200 dni żywieniowych x 150 uczniów x kwota jednego posiłku + 200 dni żywieniowych x 35 dzieci w wieku przedszkolnym x kwota jednego śniadania, obiadu i podwieczorku.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 31.12.2012.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Zakład Gastronomiczny Wiesława Augustyn, Ognica 52, 73-130 Dobrzany, kraj/woj. zachodniopomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 277638,89 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 290185,50

  • Oferta z najniższą ceną: 290185,50 / Oferta z najwyższą ceną: 290185,50

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.