eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zamość › na dostawę, warzyw świeżych, warzyw kiszonych, owoców, ziemniaków, i mrożonek.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-09

Zamość: na dostawę, warzyw świeżych, warzyw kiszonych, owoców, ziemniaków, i mrożonek.
Numer ogłoszenia: 357671 - 2008; data zamieszczenia: 09.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Gospodarstwo Pomocnicze przy Szkole Podstawowej Nr 2 , ul. Lwowska 15, 22-400 Zamość, woj. lubelskie, tel. 084 6392515, faks 084 6392515.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Gospodarstwo Pomocnicze prz Szkole Podstawowej nr2 w Zamościu.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: na dostawę, warzyw świeżych, warzyw kiszonych, owoców, ziemniaków, i mrożonek..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje A) Zadanie obejmuje dostawę nw. warzyw i owoców : 1) Marchew świeża (CPV 01121112-9) w ilości 1000kg 2) Cebula (CPV 01121113-6) w ilości 500 kg 3) Pietruszka świeża korzeń (CPV 01121110-5) w ilości 100 kg 4) Seler świeży korzeń (CPV 01121110-5) w ilości 100 kg 5) Kapusta świeża biała (CPV 01121410-8) w ilości 1000 kg 6) Kapusta świeża czerwona (CPV 01121410-8) w ilości 500 kg 7) Kapusta świeża pekińska (CPV 01121410-8) w ilości 500 kg 8) Burak czerwony ćwikłowy (CPV 01121111-2) w ilości 200 kg 9) Ogórek kiszony (CPV 15331400-1) w ilości 500 kg 10) Kapusta kiszona (CPV 15331142-4) w ilości 1000 kg 11) Sałata świeża główki kl. I (CPV 01121310-7) w ilości 500 szt. 12) Jabłka kl. I (CPV 01131321-0) w ilości 500 kg 13) Pieczarki świeże kl. I (CPV 01121260-1) w ilości 200 kg 14) Papryka świeża kl. I (CPV 01121230-2) w ilości 100 kg 15) Pomidor świeży kl. I (CPV 01121240-5) w ilości 1000 kg 16) Ogórek świeży kl. I (CPV 01121270-4) w ilości 500 kg 17) Fasola (CPV 01121210-6) w ilości 300 kg 18) Jaja (CPV(01242000-5 ) w ilości 8000 szt. 19) Aronia (CPV(15300000-1) w ilości 400 kg B/ Zadanie drugie obejmuje dostawę nw. warzyw: 1) Ziemniaki (CPV 15311000-1) w ilości 60 000 kg C/ Zadanie trzecie obejmuje nw. mrożonki: 1) Fasola żółta SUZ mrożona 2,5kg (CPV 15331170-9) w ilości 130 kg 2) Kalafior mrożony 2,5 kg (CPV 15331170-9) w ilości 200 kg 3) Warzywa na patelnie 0,4kg (CPV 15331170-9) w ilości 50 kg 4) Włoszczyzna mrożona 2,5kg (CPV 15331170-9) w ilości 100 kg 5) Brokuły mrożone 2,0kg (CPV 15331170-9) w ilości 300 kg 6)Truskawka 0,5 kg (CPV 15331170-9) w ilości 250 kg 7) Bukiet jarzyn (2.5kg) (CPV 15331170-9) w ilości 100szt. 8 Bób (0.4kg} CPV 15331170-9) w ilości 100 kg 9) Fasola zielona (2.5kg) CPV 15331170-9) w ilości 100 kg 10) Bukiet chiński (2,5kg) CPV 15331170-9) w ilości 100 kg 11 )Szpinak (0,45kg) CPV 15331170-9) w ilości 10 szt 12) Matias (2kg) CPV 15331170-9) w ilości 3 szt 13 Matias 4 kg CPV 15331170-9) w ilości 3 szt 14) Filet śledzi w oleju 170 g CPV 15331170-9) w ilości 50 szt 15) Paprykarz szczeciński 330 g CPV 15331170-9) w ilości 50 szt 16) Figurki rybne CPV 15331170-9) w ilości 100 kg 17) Filet z mintaja CPV 15331170-9) w ilości 300 kg 18) Kotlety rybne panierowane CPV 15331170-9) w ilości 300 kg 19) Szprot w sosie pomidorowym CPV 15331170-9) w ilości 50szt 20)Frytki ziemniaczane karbowane CPV 15331170-9) w ilości 100 kg luzem 20 kg 21)Frytki ziemniaczane luz. 20kg CPV 15331170-9) w ilości 200 kg proste 22) Pyzy z mięsem CPV 15331170-9) w ilości 200 kg 23)Pyzy ziemniaczane CPV 15331170-9) w ilości 200 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 10.00.00.0 - 10.00.00.0 50.00.00.0 - 50.00.00.0 .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2009.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: OPIS WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW. 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (art. 22 ust. 1 pkt. 1), 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia (art. 22 ust. 1 pkt. 2), 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia (art. 22 ust. 1 pkt. 3), 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 22 ust. 1 pkt 4). 2. Zamawiający dokona oceny spełnienia powyższych warunków na podstawie dokumentów złożonych zgodnie z działem IV SIWZ według formuły (spełnia-nie spełnia). 3. Nie spełnienie powyższych warunków skutkować będzie wykluczeniem z postępowania. 4. Zamawiający nie dopuszcza powierzenia części zamówienia podwykonawcom..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: WYKAZ OŚWIADCZEŃ I DOKUMENTÓW, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIENIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU. 1. W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać następujące dokumenty: 1.1 oświadczenie o spełnieniu wymogów określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych o treści zgodnej z określoną wg załącznika nr 2. W przypadku oferty złożonej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia ww. oświadczenie składa każdy z wykonawców składający ofertę wspólna. 1.2 aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, rolnik przedstawia zaświadczenie właściwego urzędu gminy o prowadzeniu gospodarstwa rolnego. W przypadku oferty złożonej przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia ww. zaświadczenie składa każdy z wykonawców składający ofertę wspólną. 1.3. aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio, że Wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. 2. Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, zamiast dokumentów, o których mowa w pkt. 1.2, składa dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, potwierdzające odpowiednio, że nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości. 3. Dokumenty, o których mowa w pkt. 2 powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4. Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów, o których mowa w pkt. 2, zastępuje się je dokumentem zawierającym oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sadowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania. 5. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia na podstawie art. 23 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. W takim przypadku Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 5.1 Każdy z podmiotów występujących wspólnie musi udokumentować, iż posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności i nie podlega wykluczeniu z postępowania (warunki określone w dziale III SIWZ pkt. 1.1 i 1.4). Natomiast warunki określone w dziale III SIWZ pkt. 1.2 i 1.3 dotyczące niezbędnej wiedzy i doświadczenia, potencjału technicznego i kadrowego oraz sytuacji ekonomicznej i finansowej wykonawcy występujący wspólnie musza spełniać łącznie. . OPIS KRYTERIÓW, KTÓRYMI ZAMAWIAJĄCY BĘDZIE SIĘ KIEROWAŁ PRZY WYBORZE OFERTY, WRAZ Z PODANIEM ZNACZENIA TYCH KRYTERIÓW ORAZ SPOSOBU OCENY OFERT. 1. Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie się kierował następującym kryterium i jego wagą : cena oferty - 100 % 2. Oferty będą oceniane zgodnie ze wzorem według zasady minimalizacji : cena oferty najniższej cena oferty badanej x 100 pkt 3. Za ofertę najkorzystniejszą uznana zostanie oferta, która otrzyma najwyższą liczbę punktów. 4. Jeżeli nie będzie można dokonać wyboru oferty najkorzystniejszej ze względu na to, że zostały złożone oferty o takiej samej cenie, zamawiający wezwie wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych. Wykonawcy składający oferty dodatkowe nie mogą zaoferować cen wyższych niż zaoferowane w złożonych ofertach. 5. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert. 6. Zamawiający poprawia w tekście oferty oczywiste omyłki pisarskie oraz omyłki rachunkowe w obliczeniu ceny (zgodnie z art. 88 ustawy Prawo zamówień publicznych), niezwłocznie zawiadamiając o tym wszystkich Wykonawców, którzy złożyli oferty..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www:bip.mbnet.pl/sp2zamosc.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Gospodarstwo Pomocnicze przy Szkole Podstawowej nr 2, 22-400 Zamość ul. Lwowska 15.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2008 godzina 09:30, miejsce: Szkoła Podstawowa nr2 w Zamościu ul. Lwowska 15.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: na dostawę: warzyw i owoców.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje A) Zadanie obejmuje dostawę nw. warzyw i owoców : 1) Marchew świeża (CPV 01121112-9) w ilości 1000kg 2) Cebula (CPV 01121113-6) w ilości 500 kg 3) Pietruszka świeża korzeń (CPV 01121110-5) w ilości 100 kg 4) Seler świeży korzeń (CPV 01121110-5) w ilości 100 kg 5) Kapusta świeża biała (CPV 01121410-8) w ilości 1000 kg 6) Kapusta świeża czerwona (CPV 01121410-8) w ilości 500 kg 7) Kapusta świeża pekińska (CPV 01121410-8) w ilości 500 kg 8) Burak czerwony ćwikłowy (CPV 01121111-2) w ilości 200 kg 9) Ogórek kiszony (CPV 15331400-1) w ilości 500 kg 10) Kapusta kiszona (CPV 15331142-4) w ilości 1000 kg 11) Sałata świeża główki kl. I (CPV 01121310-7) w ilości 500 szt. 12) Jabłka kl. I (CPV 01131321-0) w ilości 500 kg 13) Pieczarki świeże kl. I (CPV 01121260-1) w ilości 200 kg 14) Papryka świeża kl. I (CPV 01121230-2) w ilości 100 kg 15) Pomidor świeży kl. I (CPV 01121240-5) w ilości 1000 kg 16) Ogórek świeży kl. I (CPV 01121270-4) w ilości 500 kg 17) Fasola (CPV 01121210-6) w ilości 300 kg 18) Jaja (CPV(01242000-5 ) w ilości 8000 szt. 19) Aronia (CPV(15300000-1) w ilości 400 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: na dostawę: ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: B/ Zadanie drugie obejmuje dostawę nw. warzyw: 1) Ziemniaki (CPV 15311000-1) w ilości 60 000 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.31.10.00-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: na dostawę: mrożonek.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: C/ Zadanie trzecie obejmuje nw. mrożonki: 1) Fasola żółta SUZ mrożona 2,5kg (CPV 15331170-9) w ilości 130 kg 2) Kalafior mrożony 2,5 kg (CPV 15331170-9) w ilości 200 kg 3) Warzywa na patelnie 0,4kg (CPV 15331170-9) w ilości 50 kg 4) Włoszczyzna mrożona 2,5kg (CPV 15331170-9) w ilości 100 kg 5) Brokuły mrożone 2,0kg (CPV 15331170-9) w ilości 300 kg 6)Truskawka 0,5 kg (CPV 15331170-9) w ilości 250 kg 7) Bukiet jarzyn (2.5kg) (CPV 15331170-9) w ilości 100szt. 8 Bób (0.4kg} CPV 15331170-9) w ilości 100 kg 9) Fasola zielona (2.5kg) CPV 15331170-9) w ilości 100 kg 10) Bukiet chiński (2,5kg) CPV 15331170-9) w ilości 100 kg 11 )Szpinak (0,45kg) CPV 15331170-9) w ilości 10 szt 12) Matias (2kg) CPV 15331170-9) w ilości 3 szt 13 Matias 4 kg CPV 15331170-9) w ilości 3 szt 14) Filet śledzi w oleju 170 g CPV 15331170-9) w ilości 50 szt 15) Paprykarz szczeciński 330 g CPV 15331170-9) w ilości 50 szt 16) Figurki rybne CPV 15331170-9) w ilości 100 kg 17) Filet z mintaja CPV 15331170-9) w ilości 300 kg 18) Kotlety rybne panierowane CPV 15331170-9) w ilości 300 kg 19) Szprot w sosie pomidorowym CPV 15331170-9) w ilości 50szt 20)Frytki ziemniaczane karbowane CPV 15331170-9) w ilości 100 kg luzem 20 kg 21)Frytki ziemniaczane luz. 20kg CPV 15331170-9) w ilości 200 kg proste 22) Pyzy z mięsem CPV 15331170-9) w ilości 200 kg 23)Pyzy ziemniaczane CPV 15331170-9) w ilości 200 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.00.00.00-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2009.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.