Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-02-17
Kraków: Dostawy mleka i jego przetworów oraz tłuszczy roślinnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
Numer ogłoszenia: 35464 - 2015; data zamieszczenia: 17.02.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mleka i jego przetworów oraz tłuszczy roślinnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Mleko i jego przetwory 1 Mleko świeże 2 % l 2 640 świeże, o zawartości tłuszczu 2%, pakowane jednostkowo w opakowania max. o pojemności 15 l 2 Kefir kg 400 o zawartości tłuszczu 2%, opakowanie jednostkowe w granicach 300 - 500 g 3 Jogurt naturalny kg 75 świeży, bez dodatków smakowych, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 4 Śmietana 18% l 1 300 świeża, o zawartości tłuszczu 18%, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 500 - 5000 g 5 Twaróg półtłusty kg 800 forma lub krajanka 6 Serek homogenizowany kg 325 naturalny opakowanie jednostkowe naturalny o gramaturze w granicach 100 - 150 g 7 Serek homogenizowany kg 325 truskawkowy opakowanie jednostkowe truskawkowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 8 Serek homogenizowany kg 325 waniliowy opakowanie jednostkowe waniliowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 9 Serek homogenizowany kg 325 brzoskwiniowy opakowanie jednostkowe brzoskwiniowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 10 Ser topiony kg 550 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!! 11 Ser typu FROMAGE kg 350 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 12 Jogurt malinowy kg 60 świeży, malinowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 13 Jogurt wiśniowy kg 60 świeży, wiśniowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 14 Jogurt bananowy kg 60 świeży, bananowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 15 Serek śmietankowy kg 490 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 16 Ser żółty kg 220 nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!! Grupa II - Tłuszcze roślinne Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 80-90 % 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 60-62 % 3 Olej uniwersalny l 780 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. II. Opis dodatkowy: 1. Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą w przeddzień dostawy. Zamawiający przewiduje realizację dostaw dwa do pięciu razy w tygodniu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8.00 - 12.00. 2. Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3. Dostarczane artykuły winny posiadać jednakową gramaturę oraz jednakowy termin przydatności do spożycia całej dostarczonej partii. 4. Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia dokumentacji z której będą wynikały parametry dostarczanego produktu - skład chemiczny. 5. Dostarczane produkty mleczne i tłuszcze muszą być zgodne z przepisami rozporządzenia Rady Uni Europejskiej nr 1234/2007 z dnia 22 października 2007r. ustanawiające wspólną organizację rynków rolnych oraz przepisy szczegółowe dotyczące niektórych produktów rolnych (rozporządzenie o jednolitej wspólnej organizacji rynku) 6. Dostarczane artykuły muszą być zgodne ze złożonym zamówieniem. 7. Minimalny termin przydatności do spożycia produktów dostarczanych do magazynu w Areszcie Śledczym w Krakowie Podgórzu winien być odpowiednio: - mleko, twaróg półtusty, śmietana - minimum 5 dni - kefir, jogurt naturalny, jogurt: malinowy, wiśniowy, bananowy, serki homogenizowane: naturalny, truskawkowy, waniliowy, brzoskwiniowy, serek śmietankowy do chleba, serek fromage, ser topiony, ser żółty - minimum 14 dni - margaryna mleczna, margaryna do smarowania pieczywa, olej uniwersalny - minimum 60 dni.
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.11.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.50.00-0, 15.54.40.00-3, 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 19.03.2016.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenia. Zamawiajacy uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiajacy uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiajacy uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiajacy uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiajacy uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.03.2015 godzina 09:30, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.
IV.4.5) Termin związania ofertą: do 09.04.2015.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i jego przetwory.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko świeże 2 % l 2 640 świeże, o zawartości tłuszczu 2%, pakowane jednostkowo w opakowania max. o pojemności 15 l 2 Kefir kg 400 o zawartości tłuszczu 2%, opakowanie jednostkowe w granicach 300 - 500 g 3 Jogurt naturalny kg 75 świeży, bez dodatków smakowych, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 4 Śmietana 18% l 1 300 świeża, o zawartości tłuszczu 18%, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 500 - 5000 g 5 Twaróg półtłusty kg 800 forma lub krajanka 6 Serek homogenizowany kg 325 naturalny opakowanie jednostkowe naturalny o gramaturze w granicach 100 - 150 g 7 Serek homogenizowany kg 325 truskawkowy opakowanie jednostkowe truskawkowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 8 Serek homogenizowany kg 325 waniliowy opakowanie jednostkowe waniliowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 9 Serek homogenizowany kg 325 brzoskwiniowy opakowanie jednostkowe brzoskwiniowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 10 Ser topiony kg 550 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!! 11 Ser typu FROMAGE kg 350 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 12 Jogurt malinowy kg 60 świeży, malinowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 13 Jogurt wiśniowy kg 60 świeży, wiśniowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 14 Jogurt bananowy kg 60 świeży, bananowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 15 Serek śmietankowy kg 490 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 16 Ser żółty kg 220 nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!!.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.50.00-0, 15.54.40.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 19.03.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze roślinne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 80-90 % 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 60-62 % 3 Olej uniwersalny l 780 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 19.03.2016.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- 94/2025 Remont 5 lokali mieszkalnych zasobu Gminy Miejskiej Kraków, w podziale na 5 części.
- Usługa cateringowa podczas wydarzenia pn.: "I Sympozjum Edukacji Globalnej Global Inspirations in early childhood education Międzynarodowe inspiracje w edukacji małego dziecka"
- Usługa wykonania powłoki ochronnej wewnętrznej części zbiornika wody zasilającej kotły znajdujące się na terenie Zakładu Termicznego Przekształcania Odpadów w Krakowie
- Opracowanie wielowariantowej koncepcji rozbudowy/przebudowy ul. Na Błonie w celu budowy chodnika wraz z analizą połączenia Bronowic i Woli Justowskiej w ramach zadania Program Budowy Chodników
- (DFP.271.151.2025.KSK) Dostawa produktów leczniczych.
- DZP.271.24.2025 DOSTAWA AMBULANSU TYPU B
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i margaryn dla Domu Pomocy Społecznej im. L. i A. Helclów w Krakowie
- Sukcesywna dostawa artykułów mleczarskich
- Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej od 01.09.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Dostawa produktów spożywczych do stołówki szkolnej od 01.09.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Dostawa produktów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 19 "Słupskiego Chłopczyka" w Słupsku
- Dostawa produktów żywnościowych do stołówki w Szkole Podstawowej im. Karola Wojtyły w Pieckach
więcej: Olej roślinny »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.