eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi KrakówDostawy mleka i jego przetworów oraz tłuszczy roślinnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-02-17

Kraków: Dostawy mleka i jego przetworów oraz tłuszczy roślinnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3
Numer ogłoszenia: 35464 - 2015; data zamieszczenia: 17.02.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu , ul. Stefana Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków, woj. małopolskie, tel. 12 620 50 00, faks 12 4235771.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy mleka i jego przetworów oraz tłuszczy roślinnych do Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I. Przedmiotem zamówienia w prowadzonym postępowaniu jest: Grupa I - Mleko i jego przetwory 1 Mleko świeże 2 % l 2 640 świeże, o zawartości tłuszczu 2%, pakowane jednostkowo w opakowania max. o pojemności 15 l 2 Kefir kg 400 o zawartości tłuszczu 2%, opakowanie jednostkowe w granicach 300 - 500 g 3 Jogurt naturalny kg 75 świeży, bez dodatków smakowych, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 4 Śmietana 18% l 1 300 świeża, o zawartości tłuszczu 18%, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 500 - 5000 g 5 Twaróg półtłusty kg 800 forma lub krajanka 6 Serek homogenizowany kg 325 naturalny opakowanie jednostkowe naturalny o gramaturze w granicach 100 - 150 g 7 Serek homogenizowany kg 325 truskawkowy opakowanie jednostkowe truskawkowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 8 Serek homogenizowany kg 325 waniliowy opakowanie jednostkowe waniliowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 9 Serek homogenizowany kg 325 brzoskwiniowy opakowanie jednostkowe brzoskwiniowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 10 Ser topiony kg 550 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!! 11 Ser typu FROMAGE kg 350 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 12 Jogurt malinowy kg 60 świeży, malinowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 13 Jogurt wiśniowy kg 60 świeży, wiśniowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 14 Jogurt bananowy kg 60 świeży, bananowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 15 Serek śmietankowy kg 490 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 16 Ser żółty kg 220 nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!! Grupa II - Tłuszcze roślinne Lp. Nazwa artykułu Jed. Ilość Uwagi miary 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 80-90 % 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 60-62 % 3 Olej uniwersalny l 780 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l Jeśli w opisie nie wskazano inaczej, zamawiający dopuszcza opakowania według wyboru wykonawcy z zastrzeżeniem dostarczania produktów w opakowaniach jednostkowych, szczelnych, spełniających wymagania higieny żywności. II. Opis dodatkowy: 1. Częstotliwość oraz wielkość poszczególnych dostaw uzgadniana będzie z wykonawcą w przeddzień dostawy. Zamawiający przewiduje realizację dostaw dwa do pięciu razy w tygodniu z wyjątkiem sobót i niedziel. Dostawy realizowane będą loco magazyn Aresztu Śledczego w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków w godz. 8.00 - 12.00. 2. Dostawy winny być realizowane w opakowaniach oraz transportem wykonawcy na jego koszt. Opakowania oraz środek transportu powinny odpowiadać właściwym przepisom i normom dotyczącym kontaktu z żywnością. Osoba dostarczająca towar do zamawiającego winna posiadać i okazywać na każde żądanie zamawiającego aktualną książeczkę badań do celów sanitarno - epidemiologicznych oraz stosowne atesty producentów w/w artykułów. 3. Dostarczane artykuły winny posiadać jednakową gramaturę oraz jednakowy termin przydatności do spożycia całej dostarczonej partii. 4. Wykonawca jest zobowiązany do przedstawienia dokumentacji z której będą wynikały parametry dostarczanego produktu - skład chemiczny. 5. Dostarczane produkty mleczne i tłuszcze muszą być zgodne z przepisami rozporządzenia Rady Uni Europejskiej nr 1234/2007 z dnia 22 października 2007r. ustanawiające wspólną organizację rynków rolnych oraz przepisy szczegółowe dotyczące niektórych produktów rolnych (rozporządzenie o jednolitej wspólnej organizacji rynku) 6. Dostarczane artykuły muszą być zgodne ze złożonym zamówieniem. 7. Minimalny termin przydatności do spożycia produktów dostarczanych do magazynu w Areszcie Śledczym w Krakowie Podgórzu winien być odpowiednio: - mleko, twaróg półtusty, śmietana - minimum 5 dni - kefir, jogurt naturalny, jogurt: malinowy, wiśniowy, bananowy, serki homogenizowane: naturalny, truskawkowy, waniliowy, brzoskwiniowy, serek śmietankowy do chleba, serek fromage, ser topiony, ser żółty - minimum 14 dni - margaryna mleczna, margaryna do smarowania pieczywa, olej uniwersalny - minimum 60 dni.

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.55.11.00-0, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.50.00-0, 15.54.40.00-3, 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 19.03.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenia. Zamawiajacy uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiajacy uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiajacy uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiajacy uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana będzie w oparciu o złożone oświadczenie. Zamawiajacy uzna, że wykonawca spełnia warunek, jeśli Wykonawca dostarczy w/w oświadczenie w którym potwierdzi spełnienie warunku

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    SEKCJA IV: PROCEDURA

    IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

    IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

    IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

    IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

    IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

    IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
    Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.

    IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.03.2015 godzina 09:30, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie Podgórzu, ul. Czarnieckiego 3, 30-536 Kraków.

    IV.4.5) Termin związania ofertą: do 09.04.2015.

    IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

    ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

    CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mleko i jego przetwory.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Mleko świeże 2 % l 2 640 świeże, o zawartości tłuszczu 2%, pakowane jednostkowo w opakowania max. o pojemności 15 l 2 Kefir kg 400 o zawartości tłuszczu 2%, opakowanie jednostkowe w granicach 300 - 500 g 3 Jogurt naturalny kg 75 świeży, bez dodatków smakowych, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 4 Śmietana 18% l 1 300 świeża, o zawartości tłuszczu 18%, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 500 - 5000 g 5 Twaróg półtłusty kg 800 forma lub krajanka 6 Serek homogenizowany kg 325 naturalny opakowanie jednostkowe naturalny o gramaturze w granicach 100 - 150 g 7 Serek homogenizowany kg 325 truskawkowy opakowanie jednostkowe truskawkowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 8 Serek homogenizowany kg 325 waniliowy opakowanie jednostkowe waniliowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 9 Serek homogenizowany kg 325 brzoskwiniowy opakowanie jednostkowe brzoskwiniowy o gramaturze w granicach 100 - 150 g 10 Ser topiony kg 550 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!! 11 Ser typu FROMAGE kg 350 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 12 Jogurt malinowy kg 60 świeży, malinowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 13 Jogurt wiśniowy kg 60 świeży, wiśniowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 14 Jogurt bananowy kg 60 świeży, bananowy opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 100 - 150 g 15 Serek śmietankowy kg 490 naturalny lub z dodatkami smakowymi, opakowanie jednostkowe o gramaturze 100 g 16 Ser żółty kg 220 nie mogą to być produkty seropodobne, zawierające tłuszcz roślinny !!!.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.10.00-3, 15.55.13.10-1, 15.55.10.00-5, 15.51.20.00-0, 15.54.21.00-0, 15.54.50.00-0, 15.54.40.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 19.03.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Tłuszcze roślinne.

    • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: 1 Margaryna mleczna kg 300 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 80-90 % 2 Margaryna do smarowania pieczywa kg 2 400 pakowana jednostkowo w kostki 200g lub 250g; zawartość tłuszczu w produkcie w granicach 60-62 % 3 Olej uniwersalny l 780 olej spożywczy, opakowanie jednostkowe o gramaturze w granicach 1 - 5l.

    • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00-9, 15.41.11.00-3.

    • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 19.03.2016.
    • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


    Podziel się

    Poleć ten przetarg znajomemu poleć

    Wydrukuj przetarg drukuj

    Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








    Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


    Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

    chcę zamieszczać ogłoszenia

    Dodaj swoje pytanie

    Najnowsze orzeczenia

    Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.