eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Zabrze,,Cykliczna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej nr 2 w Zabrzu na 2026 r. z podziałem na 8 części" I półrocze



Ogłoszenie z dnia 2025-10-15

Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
,,Cykliczna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej nr 2 w Zabrzu na 2026 r. z podziałem na 8 części" I półrocze

SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY

1.1.) Rola zamawiającego

Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego

1.2.) Nazwa zamawiającego: Dom Pomocy Społecznej nr 2

1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000686658

1.5) Adres zamawiającego

1.5.1.) Ulica: Jaskółcza 11

1.5.2.) Miejscowość: Zabrze

1.5.3.) Kod pocztowy: 41-800

1.5.4.) Województwo: śląskie

1.5.5.) Kraj: Polska

1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL229 - Gliwicki

1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: zamowienia@dps2.zabrze.pl

1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://dps2.zabrze.pl/

1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność

Dom Pomocy Społecznej

SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE

2.1.) Ogłoszenie dotyczy:

Zamówienia publicznego

2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie

2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:

,,Cykliczna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej nr 2 w Zabrzu na 2026 r. z podziałem na 8 części" I półrocze

2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-7f57c750-75d6-4c3c-b672-aa075ae616f6

2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00476792

2.6.) Wersja ogłoszenia: 01

2.7.) Data ogłoszenia: 2025-10-15

2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak

2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00116634/02/P

2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:

1.2.2 „Cykliczna dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej nr 2 w Zabrzu na 2026 r. z podziałem na 8 części" I półrocze

2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie

2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie

2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną

Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy

SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA

3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania

https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-7f57c750-75d6-4c3c-b672-aa075ae616f6

3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie

3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak

3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: zamowienia@dps2.zabrze.pl

3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: komunikacja elektroniczna

3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://dps2.zabrze.pl/

3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie

3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy

3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:

polski

3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): RODO oświadczenie

3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): nie dotyczy

SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.

4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie

4.1.2.) Numer referencyjny: DPS.261.18.392.2025.MK

4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy

4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak

4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak

4.1.9.) Liczba części: 8

4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części

4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie

4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie

4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:

Część 1

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Nabiał

4.2.6.) Główny kod CPV: 15551000-5 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Sposób oceny ofert:
Członkowie komisji oceniając cenę oferty (ocena indywidualna), użyją następującego wzoru:

a) Cena - waga 60 %
C min
C = --------- x 60
Co
Cmin – cena najniższa – biorąc pod uwagę ceny wszystkich otrzymanych ofert niepodlegających odrzuceniu,
Co – cena oferowana,
C – cena
60 – waga kryterium
b) Doświadczenie wykonawcy – waga 40%.

Db
D= --------- x 40
Dn
D – doświadczenie wykonawcy
Db – suma punktów przyznana w kryterium doświadczenie wykonawcy
Dn – suma punktów przyznana w ramach kryterium doświadczenie wykonawcy posiadającego największą liczbę punktów
40% - waga kryterium,
Gdzie doświadczenie wykonawcy będzie liczone w następujący sposób:
Doświadczenie w realizacji 5 dostaw nabiału rocznie 0 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 6 - 10 dostaw nabiału rocznie 10 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 11 - 15 dostaw nabiału rocznie 20 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 16 i więcej dostaw nabiału rocznie 40 pkt na podstawie odrębnych umów

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie wykonawcy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 2

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Warzywa i owoce

4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Sposób oceny ofert:
Członkowie komisji oceniając cenę oferty (ocena indywidualna), użyją następującego wzoru:

a) Cena - waga 60 %
C min
C = --------- x 60
Co

Cmin – cena najniższa – biorąc pod uwagę ceny wszystkich otrzymanych ofert niepodlegających odrzuceniu,
Co – cena oferowana,
C – cena
60 – waga kryterium
b) Doświadczenie wykonawcy – waga 40%.

Db
D= --------- x 40
Dn
D – doświadczenie wykonawcy
Db – suma punktów przyznana w kryterium doświadczenie wykonawcy
Dn – suma punktów przyznana w ramach kryterium doświadczenie wykonawcy posiadającego największą liczbę punktów
40% - waga kryterium,
Gdzie doświadczenie wykonawcy będzie liczone w następujący sposób:
Doświadczenie w realizacji 5 dostaw warzyw i owoców rocznie 0 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 6 - 10 dostaw warzyw i owoców rocznie 10 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 11 - 15 dostaw warzyw i owoców rocznie 20 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 16 i więcej dostaw warzyw i owoców rocznie 40 pkt na podstawie odrębnych umów

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie wykonawcy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 3

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mięso i wędliny

4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Sposób oceny ofert:
Członkowie komisji oceniając cenę oferty (ocena indywidualna), użyją następującego wzoru:

a) Cena - waga 60 %
C min
C = --------- x 60
Co


Cmin – cena najniższa – biorąc pod uwagę ceny wszystkich otrzymanych ofert niepodlegających odrzuceniu,
Co – cena oferowana,
C – cena
60 – waga kryterium
b) Termin dostawy – waga 40%.

Tb
T= --------- x 40
Tn

T – termin dostawy
Tb – suma punktów przyznana w kryterium terminu dostawy
Tn – suma punktów przyznana w ramach kryterium terminu dostawy posiadającego największą liczbę punktów
40% - waga kryterium,
Termin wskazany przez Wykonawcę, za który może on otrzymać maksymalną ilość 40 punktów liczony będzie na poniżej przyjętych kryteriach:
Realizacja dostawy do 1 dnia roboczego od dnia złożenia zamówienia - 40 pkt
Realizacja dostawy do 2 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 20 pkt
Realizacja dostawy do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 10 pkt
Realizacja dostawy powyżej 4 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 0 pkt

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 4

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Artykuły spożywcze

4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Sposób oceny ofert:
Członkowie komisji oceniając cenę oferty (ocena indywidualna), użyją następującego wzoru:

a) Cena - waga 60 %
C min
C = --------- x 60
Co
Cmin – cena najniższa – biorąc pod uwagę ceny wszystkich otrzymanych ofert niepodlegających odrzuceniu,
Co – cena oferowana,
C – cena
60 – waga kryterium
b) Doświadczenie wykonawcy – waga 40%.

Db
D= --------- x 40
Dn
D – doświadczenie wykonawcy
Db – suma punktów przyznana w kryterium doświadczenie wykonawcy
Dn – suma punktów przyznana w ramach kryterium doświadczenie wykonawcy posiadającego największą liczbę punktów
40% - waga kryterium,
Gdzie doświadczenie wykonawcy będzie liczone w następujący sposób:
Doświadczenie w realizacji 5 dostaw art. spożywczych rocznie 0 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 6 - 10 dostaw art. spożywczych rocznie 10 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 11 - 15 dostaw art. spożywczych rocznie 20 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 16 i więcej dostaw art. spożywczych rocznie 40 pkt na podstawie odrębnych umów

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Dośaiwdczenie wykonawcy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 5

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Pieczywo i wyroby ciastkarskie

4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Sposób oceny ofert:
Członkowie komisji oceniając cenę oferty (ocena indywidualna), użyją następującego wzoru:

a) Cena - waga 60 %
C min
C = --------- x 60
Co
Cmin – cena najniższa – biorąc pod uwagę ceny wszystkich otrzymanych ofert niepodlegających odrzuceniu,
Co – cena oferowana,
C – cena
60 – waga kryterium
b) Doświadczenie wykonawcy – waga 40%.

Db
D= --------- x 40
Dn

D – doświadczenie wykonawcy
Db – suma punktów przyznana w kryterium doświadczenie wykonawcy
Dn – suma punktów przyznana w ramach kryterium doświadczenie wykonawcy posiadającego największą liczbę punktów
40% - waga kryterium,
Gdzie doświadczenie wykonawcy będzie liczone w następujący sposób:
Doświadczenie w realizacji 5 dostaw pieczywa i wyrobów ciastkarskich rocznie 0 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 6 - 10 dostaw pieczywa i wyrobów ciastkarskich rocznie 10 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 11 - 15 dostaw pieczywa i wyrobów ciastkarskich rocznie 20 pkt na podstawie odrębnych umów
Doświadczenie w realizacji 16 i więcej dostaw pieczywa i wyrobów ciastkarskich rocznie 40 pkt na podstawie odrębnych umów

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Doświadczenie wykonawcy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 6

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Ryby przetworzone i konserwowane

4.2.6.) Główny kod CPV: 03311000-2 - Ryby

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Sposób oceny ofert:
Członkowie komisji oceniając cenę oferty (ocena indywidualna), użyją następującego wzoru:

a) Cena - waga 60 %
C min
C = --------- x 60
Co
Cmin – cena najniższa – biorąc pod uwagę ceny wszystkich otrzymanych ofert niepodlegających odrzuceniu,
Co – cena oferowana,
C – cena
60 – waga kryterium
b) Termin dostawy – waga 40%.

Tb
T= --------- x 40
Tn

T – termin dostawy
Tb – suma punktów przyznana w kryterium terminu dostawy
Tn – suma punktów przyznana w ramach kryterium terminu dostawy posiadającego największą liczbę punktów
40% - waga kryterium,
Termin wskazany przez Wykonawcę, za który może on otrzymać maksymalną ilość 40 punktów liczony będzie na poniżej przyjętych kryteriach:
Realizacja dostawy do 1 dnia roboczego od dnia złożenia zamówienia - 40 pkt
Realizacja dostawy do 2 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 20 pkt
Realizacja dostawy do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 10 pkt
Realizacja dostawy powyżej 4 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 0 pkt

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 7

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Mrożonki

4.2.6.) Główny kod CPV: 15896000-5 - Produkty głęboko mrożone

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Sposób oceny ofert:
Członkowie komisji oceniając cenę oferty (ocena indywidualna), użyją następującego wzoru:

a) Cena - waga 60 %
C min
C = --------- x 60
Co
Cmin – cena najniższa – biorąc pod uwagę ceny wszystkich otrzymanych ofert niepodlegających odrzuceniu,
Co – cena oferowana,
C – cena
60 – waga kryterium
b) Termin dostawy – waga 40%.

Tb
T= --------- x 40
T


T – termin dostawy
Tb – suma punktów przyznana w kryterium terminu dostawy
Tn – suma punktów przyznana w ramach kryterium terminu dostawy posiadającego największą liczbę punktów
40% - waga kryterium,
Termin wskazany przez Wykonawcę, za który może on otrzymać maksymalną ilość 40 punktów liczony będzie na poniżej przyjętych kryteriach:
Realizacja dostawy do 1 dnia roboczego od dnia złożenia zamówienia - 40 pkt
Realizacja dostawy do 2 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 20 pkt
Realizacja dostawy do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 10 pkt
Realizacja dostawy powyżej 4 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 0 pkt

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

Część 8

4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia

Jaja kurze

4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja

4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie

4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-06-30

4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie

4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie

4.3.) Kryteria oceny ofert:

4.3.1.) Sposób oceny ofert: 2. Sposób oceny ofert:
Członkowie komisji oceniając cenę oferty (ocena indywidualna), użyją następującego wzoru:

a) Cena - waga 60 %
C min
C = --------- x 60
Co
Cmin – cena najniższa – biorąc pod uwagę ceny wszystkich otrzymanych ofert niepodlegających odrzuceniu,

Co – cena oferowana,
C – cena
60 – waga kryterium
b) Termin dostawy – waga 40%.

Tb
T= --------- x 40
Tn

T – termin dostawy
Tb – suma punktów przyznana w kryterium terminu dostawy
Tn – suma punktów przyznana w ramach kryterium terminu dostawy posiadającego największą liczbę punktów
40% - waga kryterium,
Termin wskazany przez Wykonawcę, za który może on otrzymać maksymalną ilość 40 punktów liczony będzie na poniżej przyjętych kryteriach:

Realizacja dostawy do 1 dnia roboczego od dnia złożenia zamówienia - 40 pkt
Realizacja dostawy do 2 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 20 pkt
Realizacja dostawy do 3 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 10 pkt
Realizacja dostawy powyżej 4 dni roboczych od dnia złożenia zamówienia - 0 pkt

4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo

4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe

Kryterium 1

4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena

4.3.6.) Waga: 60

Kryterium 2

4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.

4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin dostawy

4.3.6.) Waga: 40

4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie

SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW

5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak

5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:

Art. 109 ust. 1 pkt 1

Art. 109 ust. 1 pkt 3

Art. 109 ust. 1 pkt 4

Art. 109 ust. 1 pkt 5

Art. 109 ust. 1 pkt 6

Art. 109 ust. 1 pkt 7

Art. 109 ust. 1 pkt 8

Art. 109 ust. 1 pkt 9

Art. 109 ust. 1 pkt 10

5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak

5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.

1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu tj.:
A. nie podlegają wykluczeniu;
B. spełniają warunki udziału w postępowaniu w zakresie zdolności technicznej lub zawodowej - ocena spełnienia warunku nastąpi na podstawie:
a) przedstawionego przez wykonawcę wykazu minimum 5 wykonanych dostaw, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych również wykonywanych dostaw w okresie ostatnich 3 lat przed terminem składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz, których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane należycie o tematyce będącej przedmiotem postępowania lub podobnej o minimalnej wartości:
Dla części 1 nabiał i tłuszcze: 12000,00 zł brutto każda,
Dla części 2 warzywa i owoce: 7000,00 zł brutto każda,
Dla części 3 mięso i wędliny: 13500,00 zł brutto każda,
Dla części 4 art. spożywcze: 5000,00 brutto każda,
Dla części 5 pieczywo i wyroby ciastkarskie: 11000,00 zł brutto każda,
Dla części 6 ryby przetworzone i konserwowane: 2500,00 zł brutto każda,
Dla części 7 mrożonki: 1000,00 zł brutto każda,
Dla części 8 jaja kurze: 1400,00 zł brutto każda,
Na potwierdzenie należytego wykonania należy załączyć dokument potwierdzający, że dostawa ta została wykonana należycie np. referencje lub inne dokumenty wystawione przez podmiot, na rzecz, którego dostawy były wykonywane a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych są wykonywane, a jeżeli z uzasadnionej przyczyny o obiektywnym charakterze wykonawca
nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie wykonawcy; w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych nadal wykonywanych referencje bądź inne dokumenty potwierdzające ich należyte wykonanie powinny być nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert.– załącznik nr 5 do SWZ. W przypadku, gdy Wykonawca świadczył dostawy na rzecz Zamawiającego referencje nie są wymagane.
UWAGA – NALEŻY WYKAZAĆ MINIMUM 5 DOSTAW O PODANEJ WARTOŚCI KAŻDA. (dla każdej z części zamówienia)
Pod pojęciem dostaw o tematyce będącej przedmiotem postępowania lub podobnej Zamawiający rozumie dostawy zrealizowane na podstawie odrębnych umów, które obejmowały cykliczne dostawy żywności objętych daną częścią postępowania.
b) przedstawionego przez wykonawcę oświadczenia o dysponowaniu specjalistycznym środkiem transportu dostosowanych do przewozu artykułów spożywczych określonych w poszczególnych częściach zamówienia– załącznik nr 6
2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z udziału w postępowaniu na podstawie:
A. Przesłanek obligatoryjnych z art. 125 ust. 1 ustawy PZP,
B. Zamawiający nie stosuje w postępowaniu podstaw wykluczenia, o których mowa w art. 125 ust. 3 ustawy Pzp
3. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu,
w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych. Wykonawca w takiej sytuacji zobowiązany jest udowodnić zamawiającemu, że realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów, w szczególności przedstawiając w tym celu pisemne zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby wykonania zamówienia.
4. Wykonawca może powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcy. W takim przypadku zamawiający żąda wskazania przez wykonawcę części zamówienia, którą wykonawca zamierza powierzyć podwykonawcom i podania przez wykonawcę firm podwykonawców załącznik nr 5.
5. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W takim wypadku wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.

5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Nie

5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: oświadczenia

5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: oświadczenia

5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie

5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:

1. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych – załącznik nr 2
2. Oświadczenie dotyczące podmiotu, na którego zasoby powołuje się Wykonawca – załącznik 2A
3. Oświadczenie dotyczące podwykonawcy niebędącego podmiotem, na którego zasoby powołuje się Wykonawca – załącznik 2B
4. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych – załącznik nr 3
5. Wykaz usług o tematyce będącej przedmiotem zamówienia lub podobnych – załącznik nr 4
6. Oświadczenie Wykonawcy o zamiarze powierzenia wykonania części zamówienia Podwykonawcom art. 462 – załącznik nr 5
7. Oświadczenie, o posiadaniu specjalistycznego środka transportu– załącznik nr 6
8. Oświadczenie dot. RODO – załącznik nr 7
9. Wzór umowy – załącznik nr 8
10. Wydruk ze strony Ministerstwa Finansów: www.podatki.gov.pl/wykaz-podatnikow-vat-wyszukiwarka#

SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA

6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie

6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie

6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie

6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie

6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:

oświadczenie

6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Tak

SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY

7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie

7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak

7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:

1. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych – załącznik nr 2
2. Oświadczenie dotyczące podmiotu, na którego zasoby powołuje się Wykonawca – załącznik 2A
3. Oświadczenie dotyczące podwykonawcy niebędącego podmiotem, na którego zasoby powołuje się Wykonawca – załącznik 2B
4. Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu na podstawie art. 125 ust. 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych – załącznik nr 3
5. Wykaz usług o tematyce będącej przedmiotem zamówienia lub podobnych – załącznik nr 4
6. Oświadczenie Wykonawcy o zamiarze powierzenia wykonania części zamówienia Podwykonawcom art. 462 – załącznik nr 5
7. Oświadczenie, o posiadaniu specjalistycznego środka transportu– załącznik nr 6
8. Oświadczenie dot. RODO – załącznik nr 7
9. Wzór umowy – załącznik nr 8
10. Wydruk ze strony Ministerstwa Finansów: www.podatki.gov.pl/wykaz-podatnikow-vat-wyszukiwarka#

7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie

SEKCJA VIII – PROCEDURA

8.1.) Termin składania ofert: 2025-10-23 10:15

8.2.) Miejsce składania ofert: elektronicznie

8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-10-23 10:30

8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.