eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Racibórz › PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ OBIADÓW DWUDANIOWYCH DO DZIENNEGO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W RACIBORZU

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-12-28

Racibórz: PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ OBIADÓW DWUDANIOWYCH DO DZIENNEGO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W RACIBORZU
Numer ogłoszenia: 352984 - 2015; data zamieszczenia: 28.12.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 174537 - 2015r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Sienkiewicza 1, 47-400 Racibórz, woj. śląskie, tel. 032 4152650, faks 032 4190659.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZYGOTOWANIE I DOWÓZ OBIADÓW DWUDANIOWYCH DO DZIENNEGO DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W RACIBORZU.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest Świadczenie usługi cateringowej tj. przygotowanie i dowóz obiadów dwudaniowych do Dziennego Domu Pomocy Społecznej w Raciborzu przy ul.Ocicka 13 a 1) Szacunkowa ilość posiłków rocznie: - obiady dwudaniowe 6600 posiłków rocznie, - liczba wydawanych średnio obiadów dwudaniowych dziennie pomiędzy 20-40 porcji, 1) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia zamówienia na posiłki z uwagi na zmianę liczby osób korzystających z tej formy pomocy, co nie skutkuje powstaniem żadnych roszczeń po stronie Wykonawcy wobec Zamawiającego, 2. Wymagania, jakie musi spełnić Wykonawca: 1) kuchnia Wykonawcy musi spełniać wymogi higieniczno-sanitarne i znajdować się nie dalej niż 30 km od miejsca dowozu obiadów, 2) samochód, którym będą przewożone obiady musi być dostosowany do przewozu żywności oraz posiadać pozytywną opinię Stacji Sanitarno - Epidemiologicznej, 3) dowóz obiadów wraz z wniesieniem do kuchni (ul.Ocicka 13 a w Raciborzu) przez Wykonawcę na własny koszt w godzinach pomiędzy 11.30-12.00 4) zapewnienie zakupu obiadów na podstawie zapotrzebowania składanego telefonicznie do godz.15.00 w dniu poprzedzającym odbiór posiłków, 5) dostarczenie posiłków od poniedziałku do piątku z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, 6) w razie potrzeby odbiór i utylizacja odpadków, 7) przechowywanie prób żywności zgodnie z obowiązującymi wymogami przepisów prawa, 8) przewożenie obiadów w termosach gwarantujących utrzymanie temperatury zgodnie z obowiązującymi przepisami: a) dla potraw serwowanych na gorąco: zupa, temp. nie niższa niż 750C, b) II danie temp. nie niższa niż 650C, c) surówki, sałatki od 4 do 100 C. 9) każdorazowe mycie i wyparzanie termosów służących do przewożenia żywności w siedzibie Wykonawcy, 10) przy realizacji żywienia zbiorowego należy brać pod uwagę wymagania sanitarno-higieniczne i jakość zdrowotną żywności, aby wyeliminować ryzyko zatruć i zakażeń pokarmowych, 11) posiłki przygotowywać zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być urozmaicone, o wysokiej wartości odżywczej, podawane regularnie i atrakcyjne pod względem organoleptycznym, planowane pod kontem żywieniowej grupy wiekowej, wykorzystywania produktów sezonowych, sposobu ich przyrządzania i możliwości techniczno-organizacyjnych przewożonych posiłków, 12) uwzględnić odpowiedni dobór produktów spożywczych również pod względem barw, smaku i zapachu, jak najszerzej należy korzystać z kontrastu barw i smaku, 13) w planowaniu jadłospisu należy uwzględniać pory roku, tak, aby posiłki wysoko energetyczne i tłuste nie były podawane w czasie upałów, 14) należy dbać nie tylko o urozmaicenie pod względem doboru produktów, lecz także sposobu ich przyrządzania, 15) posiłki należy przygotowywać codziennie na bieżąco ze świeżych naturalnych produktów wysokiej jakości ( niemrożonych), 16) niedopuszczalne jest przygotowywanie posiłków z koncentratów obiadowych w proszku oraz konserw, 17) posiłki w okresie Świąt Bożego Narodzenia i Wielkanocy będą sporządzane w sposób wynikający z tradycji, bez dodatkowego wynagrodzenia dla Wykonawcy , 18) zupy należy podprawiać niskotłuszczową śmietaną albo masłem czy mąką, a tylko sporadycznie zasmażką, 19) drugie danie musi składać się z produktów białkowych, najlepiej pochodzenia zwierzęcego (mięso, ryby, ser, jaja, drób) produktów bogatych w węglowodany złożone (ziemniaki, kasza, ryż, kluski, makaron) oraz dodatków warzywnych (surówki, warzywa gotowane), 20) należy używać jak najmniej konserwantów spożywczych, 21) posiłki obiadowe w przeciągu jednej dekady nie powinny powtarzać się, 22) jadłospis miesięczny należy przesyłać do akceptacji na siedem dni przed rozpoczęciem każdego miesiąca na adres skrzynki e-mailowej ddps@ops-raciborz.pl, 23) zatwierdzony jadłospis stanowi podstawę do realizacji zamówienia, 24) zamawiający ma prawo dokonywać korekty w jadłospisie, w przypadku nagminnie powtarzających się tych samych potraw lub niewłaściwych zestawów obiadowych, 25) posiadać ubezpieczenie na sumę nie mniejsza niż 20.000,00 zł., od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności związanej z przedmiotem zamówienia przez cały czas trwania umowy. 3. Przy wycenie obiadów dwudaniowych należy wziąć pod uwagę gramaturę posiłku: 1) zupa 450 ml, 2) porcja mięsa 100 g -bez kości, 120 g-z kością - waga mięsa po przetworzeniu, 3) gulasz 150 g, 4) ziemniaków ( kasza, ryż, makaron) w ilości 250 g, 5) surówka 150 g, 6) potrawy typ: fasolka po bretońsku, bigos, łazanki w ilości 300g, 7) w miesiącu należy ustalić następujące ilości obiadów: a) 3 obiady rybne, b) 4 obiady półmięsne ( bigos, pierogi, krokiety itp.), c) 3 obiady bezmięsny, d) 10 obiadów mięsnych, e) sosy podprawiane niskotłuszczową śmietaną dodatkowo w ilości 40 ml przy potrawach ziemniaczanych ( kaszy, ryżu), 4. Kontrola gotowanych obiadów oraz dostawy 1) Zamawiający zastrzega sobie prawo do oceny i weryfikacji wszystkich parametrów wykonania zleconej usługi na każdym etapie oraz w każdej chwili produkcji i dostawy posiłków. 2) Wykonawca zapewni zamawiającemu dostęp do wszelkich dokumentów, danych i pomieszczeń niezbędnych do przeprowadzenia kontroli. 3) kontrola będzie obejmować między innymi: a) ocenę higieny środka transportu, opakowań, termosów, b) ocenę higieny kierowcy, c) ocenę organoleptyczną posiłków, d) sprawdzenie zgodności dostawy z jadłospisem, e) sprawdzenie gramatury posiłków i ilości posiłków, f) sprawdzenie temperatury posiłków w momencie dostarczenia do siedziby zamawiającego, 4) Zamawiający zastrzega sobie prawo dostępu do kopii protokołów pokontrolnych oraz wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie produkcji kuchennej oraz do transportu posiłków do zamawiającego. 5. Wymagania zamawiającego odnośnie personelu Wykonawcy: 1) Wykonawca musi dysponować wykwalifikowanym i dostatecznie licznym personelem zapewniającym poprawne wykonywanie usługi. 2) Wykonawca wyznacza osobę odpowiedzialną za nadzór nad realizacją umowy, 3) osoby, którymi dysponuje wykonawca przy realizacji zamówienia muszą posiadać stosowne kwalifikacje zawodowe, zezwolenia i szkolenia, które są wymagane przepisami prawa w odniesieniu do wykonywania czynności związanych z przygotowaniem i dystrybucją posiłków. 4) pracownicy wykonawcy zajmujący się dowozem zobowiązani są do posiadania imiennych identyfikatorów, jednolitych ubrań ochronnych i zachowania czystego i schludnego wyglądu osobistego oraz posiadania aktualnych książeczek zdrowia do celów sanitarno- epidemiologicznych. 6. Klauzule społeczne art. 29 ust.4 pkt.4 u (ustawy Pzp) 1) Wykonawca, zgodnie z art. 29 ust. 4 pkt 4 p.z.p. do zatrudniania na podstawie umowy o pracę a) co najmniej 1osobę na stanowisku kucharza w wymiarze co najmniej pół etatu, b) wskazana w pkt 1 osoba powinna być zatrudniona w terminie nie dłuższym niż 7 dni od dnia podpisania niniejszej umowy , nieprzerwanie przez cały okres na jaki została zawarta niniejsza umowa. 2) Wykonawca w terminie do 14 dni od dnia podpisania niniejszej umowy zobowiązuje się przedłożyć Zamawiającemu w formie pisemnej pod rygorem bezskuteczności komplet dokumentów, potwierdzających, wykonanie zobowiązania, o którym mowa w ust. 1: a) kserokopię umowy o pracę zawartą z pracownikiem, b) zgodę na przetwarzanie danych osobowych pracownika, 3) Zamawiający uprawniony będzie, przez cały okres trwania umowy, do kontroli spełnienia przez Wykonawcę zobowiązań, o których mowa w ust.6.1 4) Wykonawca na każde żądanie Zamawiającego zobowiązany jest w terminie do 2 dni udokumentować spełnianie zobowiązania, o którym mowa w ust. 6.1 5) Strony dopuszczają zmianę osoby, o której mowa w ust.6.1, wykonującej przedmiot zamówienia, z tym zastrzeżeniem, że kolejny pracownik będzie spełniał wymagania tam wskazane 6) W przypadku wypowiedzenia(rozwiązania(wygaśnięcia stosunku pracy z osobą, o której mowa w ust.6 pkt.1, ust. 6 pkt.5 biorącą udział przy realizacji zamówienia, Wykonawca jest zobowiązany powiadomić Zamawiającego o tym fakcie w formie pisemnej lub faxem pisemnie (fax), pod rygorem bezskuteczności, w terminie do 3 dni, licząc od dnia w którym nastąpiło rozwiązanie(wypowiedzenie(wygaśnięcie stosunku pracy. 7) Wykonawca w terminie do 14 dni od dnia rozwiązania(wypowiedzenia(wygaśnięcia stosunku pracy, o którym mowa w ust. 6 pkt.5 zobowiązany jest zatrudnić kolejną osobę na podstawie umowy o pracę, spełniającą wymagania z ust. 1 i przedłożyć Zamawiającemu w formie pisemnej (faxem) kopie dokumentów potwierdzających to zatrudnienie, o których mowa w ust.6 pkt. 2 . 8) Zamawiający zastrzega sobie prawo wstępu do miejsca wykonywania zamówienia w celu weryfikacji rzeczywistego udziału osób zatrudnionych przy wykonywaniu zamówienia.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 85.32.10.00 - Administracyjne usługi społeczne 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 23.12.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 4.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: .

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Impel Catering Company Sp z o.o Spółka Komandytowa, ul.Ślężna 118, 53-111 Wrocław, kraj/woj. dolnośląskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 90585,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 51612,00

  • Oferta z najniższą ceną: 51612,00 / Oferta z najwyższą ceną: 62700,00

  • Waluta: PLN .


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.