eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Krzeszowice › Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-10

Krzeszowice: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej
Numer ogłoszenia: 337540 - 2015; data zamieszczenia: 10.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej , Wola Filipowska, ul. Szkolna 2, 32-065 Krzeszowice, woj. małopolskie, tel. 12 282 02 08, 12 258 21 00, faks 12 282 02 08.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zpowola.edupage.org

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zespół Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych dla Zespołu Placówek Oświatowych w Woli Filipowskiej. Zamawiający dopuszcza składanie ofert na dostawę w ramach następujących pakietów: 1. Artykuły ogólnospożywcze, w tym mrożonki 2. Mięso, wędliny 3. Warzywa, owoce 4. Pieczywo Nazwa/y i kod/y Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): Pakiet 1 -15.20.00.00-0 ryby przetworzone i konserwowane -15.40.00.00-2 oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne -15.50.00.00-3 produkty mleczarskie -15.60.00.00-4 produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych -15.80.00.00-6 różne produkty spożywcze -15.98.00.00-1 napoje bezalkoholowe -03.14.00.00-4 produkty zwierzęce i podobne Pakiet 2: -15.10.00.00-9 produkty zwierzęce, mięso i jego przetwory mięsne Pakiet 3: -15.30.00.00-1 owoce, warzywa i produkty podobne -03.20.00.00-3 zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy Pakiet 4: -15.81.00.00-9 pieczywo i wyroby ciastkarskie ZAMAWIAJĄCY zamawiać będzie tylko te produkty, które wymienione zostały w załączniku nr 1a do 1c SIWZ oraz niniejszym przedmiocie zamówienia. WYKONAWCA może zaproponować złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny) w przypadku, gdy w opisie przedmiotu zamówienia użyto nazwy wskazującej na producenta danego towaru, rozumie się przez to produkt przykładowy a ZAMAWIAJĄCY dopuszcza złożenie oferty równoważnej (produkt równoważny) o innej nazwie pod warunkiem, że posiadać one będą te same walory smakowe i właściwości, co produkty podane przykładowo. W takim przypadku należy zaznaczyć jakiego produktu dotyczy oferta równoważna. Żywność będąca przedmiotem zamówienia musi odpowiadać warunkom jakościowym zgodnym z obowiązującymi atestami, Polskimi Normami, prawem żywnościowym oraz z obowiązującymi zasadami GMP/GHP, GAP i systemu HACCP lub Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności zgodnym z ISO 22000:2005. WYKONAWCA udziela ZAMAWIAJĄCEMU gwarancji jakości zdrowotnej i trwałości dostarczonej żywności do daty minimalnej trwałości lub terminu przydatności do spożycia określonych na czytelnych etykietach. Artykuły rolno-spożywcze muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikacje artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. W przypadku otrzymania żywności o niewłaściwej jakości zdrowotnej czy handlowej ZAMAWIAJĄCY odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamacje osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. WYKONAWCA zobowiązuje się odebrać lub wymienić żywność nie spełniającą wymagań jakościowych na wolną od wad, max do 3 godzin od dnia i godziny jego zgłoszenia i na własny koszt. WYKONAWCA podpisuje odbiór żywności nie spełniającej wymagań. WYKONAWCA zobowiązuje się przekazywać żywność bezpośrednio osobie upoważnionej do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawiania żywności przez WYKONAWCĘ osobom nieupoważnionym. Odbiór ilościowo-jakościowy dostarczonej żywności, będzie potwierdzany przez upoważnionego pracownika ZAMAWIAJĄCEGO. Nie dopuszcza się przyjęcia towaru bez ważnego dowodu dostawy, tj. ilości dostarczonego towaru (szt. lub kg), cen jednostkowych i wartości. WYKONAWCA zobowiązuje się do udostępnienia przy dostawie wszystkich niezbędnych informacji w celu dokonania oceny ilościowo-jakościowej odbieranej żywności. Podane w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia ilości stanowią szacunkowe zapotrzebowanie, jakie ZAMAWIAJĄCY przewiduje zakupić w okresie obowiązywania umowy. Z tytułu niezrealizowania ilości wskazanych w formularzu ofertowym i opisie przedmiotu zamówienia, WYKONAWCY nie będą przysługiwały roszczenia przeciw ZAMAWIAJĄCEMU. ZAMAWIAJĄCY może dokonać zmiany asortymentowej określonej w przedmiocie zamówienia w ramach limitu finansowego. Szczegółowa ilość zamawianych artykułów będzie określana każdorazowo jednostkowymi zamówieniami. WYKONAWCA dostarczać będzie żywność do ZAMAWIAJĄCEGO własnym środkiem transportu, na własny koszt i ryzyko w godz. 6.30 - 7.30 następnego dnia po dniu złożenia zamówienia bezpośrednio do magazynów żywnościowych. WYKONAWCA dostarczy zamówiony towar w terminie wskazanym przez ZAMAWIAJĄCEGO własnym ubezpieczonym środkiem transportu - spełniającym warunki zgodne z zasadami GMP/GHP - do wglądu: dopuszczenie środka transportu przez PPiS do przewozu żywności. Dysponenci i kierowcy WYKONAWCY winni posiadać aktualne świadectwa zdrowia, decyzje sanitarne na środki transportu oraz czystą odzież ochronną. Dostawa żywności następować będzie na podstawie zamówień składanych WYKONAWCY przez ZAMAWIAJĄCEGO telefonicznie lub osobiście. W zamówieniu ZAMAWIAJĄCY przekaże rodzaj i ilość zamawianej żywności jaka ma być dostarczona. W szczególnych przypadkach, wynikających z potrzeby ZAMAWIAJĄCEGO, WYKONAWCA winien przyjąć doraźne zamówienie w trybie pilnej realizacji. Sposób dostawy oraz dostarczana żywność musi być zgodna z wszystkimi wymaganiami prawa żywnościowego: Rozporządzenie (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L31 z 01.02.2002, str.1; Dz. Urz. UE polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463), zwane dalej rozporządzeniem nr 178/2002: Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z dnia 27 września 2006 nr 171, poz. 1225): Rozporządzenie (WE) nr 178/2002/WE parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 ustanawiającym ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 w sprawie higieny środków spożywczych oraz wszelkie akty wykonawcze obowiązujące w zakresie nieregulowanym w rozporządzeniu 852/2004. WYMAGANIA SZCZEGÓŁOWE DLA JARZYN, WARZYW I OWOCÓW: Warzywa, owoce i jarzyny powinny być: czyste, świeże, zdrowe; bez uszkodzeń mechanicznych i oznak zwiędnięcia; wolne od zanieczyszczeń chemicznych; wolne od obcych zapachów i smaków, pleśni, zmian gnilnych; bez oznak wyrośnięcia, gnicia, uszkodzenia przez szkodniki, mróz lub słońce; właściwie obcięte i typowe w kształcie. Mrożonki powinny być: w opakowaniu zewnętrznym (karton + opakowanie wewnętrzne folia); trwale i prawidłowo oznakowane w języku polskim zarówno na opakowaniu zewnętrznym jak i folii, czyste, nie uszkodzone, temperatura surowca w momencie przyjęcia min. -18oC, owoce lub warzywa jednolite, tej samej odmiany, w stanie dojrzałości konsumpcyjnej, czyste, sypkie, nie oblodzone, bez trwałych zlepieńców, bez zapachów i posmaków obcych dla danego asortymentu; smak i zapach delikatny, niedopuszczalny smak i zapach świadczący o nieświeżości lub inny obcy; barwa typowa dla danego gatunku i odmiany, jednolita w partii (z wyjątkiem mieszanek); owoce i warzywa zdrowe, bez uszkodzeń spowodowanych przez choroby i szkodniki; brak zanieczyszczeń chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-8, 03.00.00.00-1.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 4.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • - oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 Ustawy (zał.nr 2) - inne oświadczenia i dokumenty konieczne do przedłożenia wraz z ofertą, - oświadczenie, że Wykonawca zapoznał się z warunkami zamówienia i z załączonym wzorem umowy oraz, że przyjmuje ich treść bez żadnych zastrzeżeń, na formularzu oferty, zgodniez załącznikiem nr 1a do 1d do SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunków dokonywana będzie w systemie 0 - 1 (zero - jedynkowym tj. nie spełnia, spełnia); nie spełnienie chociażby jednego z postawionych warunków z pkt. 1 lub 2 niniejszego rozdziału SIWZ, spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

  • potwierdzenie posiadania uprawnień do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania, w szczególności koncesje, zezwolenia lub licencje;

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

III.5) INFORMACJA O DOKUMENTACH POTWIERDZAJĄCYCH, ŻE OFEROWANE DOSTAWY, USŁUGI LUB ROBOTY BUDOWLANE ODPOWIADAJĄ OKREŚLONYM WYMAGANIOM

W zakresie potwierdzenia, że oferowane roboty budowlane, dostawy lub usługi odpowiadają określonym wymaganiom należy przedłożyć:

  • zaświadczenie niezależnego podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom lub specyfikacjom technicznym;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zpowola.edupage.org
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: W siedzibie zamawiającego lub na stronie internetowej zamawiającego (www.zpowola.edupage.org).

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.12.2015 godzina 10:00, miejsce: sekretariat.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: CZĘŚĆ 1 - ARTYKUŁY OGÓLNOSPOŻYWCZE, W TYM MROŻONKI.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Baton truskawkowy Bakoma 7 zbóż 30g Budyń z cukrem 63g Bułka tarta 0,5 kg Buraki czerwone suszone 100g Cukier biały 1kg Cukier trzcinowy Cukier waniliowy 30g Cynamon 20g Chrupki śniadaniowe (miodowe, owocowe, czekoladowe) typu Nestle 500g Chrupki śniadaniowe kukurydz. typu Nestle z mniejszą zawartością soli 500 g Chrzan tarty 180g Czosnek granulowany 20g Czekolada gorzka Wedel 100g Aktimel do picia 100g Drożdże 0,10 kg Dżem typu Łowicz truskawkowy 100 % owoc., niskosłodzony 280g Dorsz bez skóry, glazura 10% Filet rybny mrożony Morszczuk - glazura 10% Galaretka owocowa w proszku bez sztucznych barwników mix smaków 75g Groszek zielony mrożony Herbata liściasta 100 g. Herbatniki szkolne pełnoziarniste 50g Misie biszkoptowe typu Petitki Lubisie 30g Jajka duże 1-2 PL Jogurt owocowy 150g Jogurt naturalny grecki 400ml Kakao 100g Wawel Kalafior mrożony Kefir Krasnystaw 400 ml Kminek 20g Ketchup typu Pudliszki 480g Kasza jęczmienna średnia 1kg 353 kcal Kasza manna 1kg 353 kcal Koncentrat pomidorowy typu Pudliszki 0,2 l 105 kcal Kisiel owocowy mix smaków (bez sztucznych barwników) 77g Kukurydza konserwowa typu Pudliszki 220g Liście laurowe 6g Masło zaw. tłuszczu 82% 200g Makaron 0,5kg typu Lubella - nitki, kolanka, świderki, łazanki Makaron pełnoziarnisty 0,4kg typu Lubella - nitki, kolanka, świderki Marchewka z groszkiem mrożona Margaryna Palma mleczna 250g 720 kcal Mąka tortowa 1kg typ 450 Mąka ziemniaczana Mleko 2% folia Miód prawdziwy wielokwiatowy 370 g. Majeranek 20g Majonez kielecki 0,7 l Mieszanka warzywna - mrożonka mix Musztarda krem gorczyca 310g Ocet jabłkowy 500ml Olej rzepakowy 1l Pieprz mielony 20g Papryka słodka 20g Powidła śliwkowe 290g Proszek do pieczenia 30g Przyprawa naturalna do potraw bez glutaminianu sodu, konserwantów i barwników 150g Rodzynki 100g Ryż w woreczkach 4 x 100g Ryż biały 1 kg 339 kcal Ser biały półtłusty Hajnówka Ser żółty na wagę Gouda min 90% sera - krojony Serek Bakuś 150g 242 kcal Serek homo.Danio 140g 156 kcal Słonecznik łuskany Soda oczyszczona 80g Sok malinowy 0,5 l typ Herbapol Sok owocowo-warzywny Kubuś Go 300 ml Sól kuchenna 1 kg Sól morska 1 kg Śmietana kremowa 30 % 0,5 l Śledź w oleju po Gdańsku 170g Włoszczyzna paski mrożona Ziele angielskie 20g Żurek 0,5 l śląski Wafle ryżowe bez glutenu różne rodzaje 130g Kakao rozpuszczalne typu Puchatek 300g Kawa zbożowa rozpuszczalna typu Inka 150g Orzechy włoskie łuskane 100g Soczek owocowy 100% bez cukru 200ml Przyprawa Curry 20g Woda mineralna niegazowana 330 ml Wafelki bezcukrowe podpłomyki Przyprawa zioła prowansalskie 10g Przyprawa Kurkuma 20g Przyprawa Bazylia 10g Przyprawa Oregano 10g Musli owocowo-bakaliowe.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.60.00.00-4, 15.80.00.00-6, 15.98.00.00-1, 03.14.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: CZĘŚĆ 2 - MIĘSO, WĘDLINY.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Antrykot Filet z indyka Filet drobiowy świeży Kiełbasa cienka podwawelska min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g Kiełbasa szynkowa - krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g Kiełbasa krakowska - krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g Kości wieprzowe Kotlet wieprzowy b/k extra Łopatka wieprzowa bez kości Pasztet pieczony drobiowy min. 70% mięsa, bez konserwantów typu Indykpol Parówki z szynki min. 90% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g Podudzie z kurczaka Polędwica sopocka tradycyjna krojona min. 80% mięsa, max.10g tłuszczu w 100g Porcje rosołowe z kurczaka Skrzydła z indyka Szynka drobiowa z indyka krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g Szynka włoska krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g Szynka biała krojona min. 80% mięsa, max.10g tłuszczu w 100g Wołowina bez kości Szynka chłopska krojona min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g Cielęcina - udziec bez kości Schab pieczony krojony min. 80% mięsa, max. 10g tłuszczu w 100g.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: CZĘŚĆ 3 - WARZYWA, OWOCE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Banany średnie Brokuły świeże Buraki czerwone Cebula duża Czosnek główki - polski Cytryny świeże Gruszki Jabłka deserowe Kapusta biała Kapusta czerwona Kapusta kiszona w woreczku Kapusta pekińska Kiwi Koper zielony Marchew Mandarynki Natka pietruszki Ogórki świeże Ogórki kiszone 0,50 kg Papryka czerwona świeża Pieczarki świeże Pomidory świeże Pomarańcze Pietruszka korzeń Rzodkiewka Sałata zielona Seler korzeń Truskawki świeże Winogrono zielone Ziemniaki Szczypiorek Śliwy Brzoskwinie polskie Kalafior świeży Morele suszone Żurawina suszona Fasolka szparagowa Arbuz.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 03.20.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: CZĘŚĆ 4 - PIECZYWO I WYROBY CIASTKARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Bułka graham 90 g Bułka kajzerka Chleb krojony baltonowski 650 g Chleb mieszany graham 500 g Drożdżówki mini 80 g z serem Weka krojona.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2016.
  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.