eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Garbatka Letnisko › Dostawy nabiału i margaryny

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2015-12-03

Garbatka Letnisko: Dostawy nabiału i margaryny
Numer ogłoszenia: 329452 - 2015; data zamieszczenia: 03.12.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy:

V zamówienia publicznego
zawarcia umowy ramowej
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ)

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Żytkowicach , Żytkowice, 26-930 Garbatka Letnisko, woj. mazowieckie, tel. 48 6211250, faks 48 6146030.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl, www.zp.sw.gov.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy nabiału i margaryny.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne dostarczanie nabiału i margaryny wyszczególnionych poniżej do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Żytkowicach: 1.Mleko świeże. Mleko spożywcze, świeże, o zawartości tłuszczu 2%. Okres przydatności do spożycia minimum 3 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 200,00 l. 2.Mleko UHT. Mleko spożywcze, o zawartości tłuszczu 2%, poddane sterylizacji. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Wielkość opakowania jednostkowego maksymalnie do 5 litrów. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 3 500,00 l. 3.Mleko w proszku. Mleko o zawartości 2 % tłuszczu Wygląd: proszek sypki, jednolity bez grudek. Smak i zapach: charakterystyczny mleczny, bez obcych posmaków i zapachów. Barwa: biała do lekko kremowej, jednolita. Niedopuszczalne zanieczyszczenia mechaniczne i antybiotykami. Mleko pakowane w wielowarstwowe papierowe worki z wkładką polietylenową, waga pojedynczego worka maksymalnie do 25 kg. Okres przydatności do spożycia minimum 90 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 600,00 kg. 4.Ser żółty. Ser twardy żółty typu gouda, edamski. Pojedynczy blok o wadze do 3 kg. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 300,00 kg 5.Ser topiony. Ser topiony, opakowanie jednostkowe kostka o wadze 100 g. Smak serka: naturalny bez dodatków smakowych; lub z dodatkami smakowymi. Okres przydatności do spożycia minimum 60 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 1 200,00 kg. 6.Jogurt owocowy. Jogurt owocowy z wkładem owocowym minimum 2%. Preferowane smaki: wiśniowy, truskawkowy, malinowy, brzoskwiniowy, jagodowy, owoce leśne. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 400,00 kg. 7.Jogurt naturalny. Jogurt naturalny bez dodatków smakowych, cukru, substancji słodzących. Opakowanie jednostkowe o wielkości 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 350,00 kg. 8.Śmietana. Śmietana o zawartości 12% tłuszczu. Pakowana w opakowania jednostkowe maksymalnie 1 litr. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 800,00 l. 9.Twaróg chudy. Twaróg chudy o zawartości tłuszczu do 2% tłuszczu. Dostarczany w kostkach o wadze 200-250 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 7 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 3 400,00 kg 10.Serek wiejski. Serek wiejski (cottage cheese) naturalny bez dodatków smakowych. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 400,00 kg. 11.Serek homogenizowany. Serek homogenizowany naturalny bądź smakowy. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 400,00 kg 12.Serek. Serek fromage z wsadem ziołowym. Pakowany w opakowania jednostkowe o wadze 100 - 150 g. Okres przydatności do spożycia minimum 14 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 400,00 kg. 13.Margaryna. Margaryna z tłuszczów roślinnych z domieszką masła (minimum 2,5% zawartości ogólnej tłuszczów). Zawartość tłuszczów minimum 50%. Pakowana w kostki o wadze 200 g każda. Okres przydatności do spożycia minimum 30 dni od daty dostawy. Zapotrzebowanie na 12 miesięcy 10 000,00 kg..

II.1.5)

  przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających

  • Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających

II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.43.11.00 - Margaryna 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.55.10.00 - Jogurt i pozostałe przefermentowane przetwory mleczne 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.51.20.00 - Śmietana 15.55.13.10 - Jogurt bez dodatków substancji smakowych 15.55.13.20 - Jogurt z dodatkiem substancji smakowych 15.54.40.00 - Ser twardy 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.51.12.10 - Mleko UHT 15.51.10.00 - Mleko .

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 14.01.2016.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia lub nie spełnia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia lub nie spełnia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia lub nie spełnia.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia lub nie spełnia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Za spełniających powyższy warunek zamawiający uzna wykonawców, którzy złożą oświadczenie o spełnianiu wymagań określonych w art. 22 ust. 1 ustawy - wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do specyfikacji. Zamawiający dokona oceny spełnienia warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonych oświadczeń i dokumentów na zasadzie spełnia lub nie spełnia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:

III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

  • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
  • aktualny odpis z właściwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
  • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na zasoby innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.

III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

  • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;

III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej

  • lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2)

  przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona:

IV.3) ZMIANA UMOWY

przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1.Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości zamówionych towarów oraz asortymentu w poszczególnych grupach do kwoty wysokości umowy - podstawą zmiany będzie podpisany aneks przez Zamawiającego i Wykonawcę, zmiana zostanie dokonana na wniosek Zamawiającego. 2.Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia ilości przedmiotu zamówienia w za-kresie do 30% z powodu np. zmniejszenia stanu zaludnienia osadzonych w jednostce lub na skutek okoliczności, których nie można było przewidzieć. Zmniejszenie zamówienia, o którym mowa w zdaniu poprzednim nie stanowi odstąpienia od umowy. 3.Cena na poszczególny asortyment może ulec zmianie w przypadku zmiany obowiązującej w dniu podpisania umowy stawki podatku VAT. Zmiana ceny wymaga formy pisemnej w postaci aneksu do umowy podpisanego przez Wykonawcę i Zamawiającego, dokonana zostanie na wniosek Wykonawcy. Zmiana dotyczy różnicy w stawce podatku VAT.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: ZAKŁAD KARNY W ŻYTKOWICACH 26-930 GARBATKA-LETNISKO POKÓJ NR 23.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2015 godzina 09:00, miejsce: ZAKŁAD KARNY W ŻYTKOWICACH 26-930 GARBATKA-LETNISKO KANCELARIA JEDNOSTKI - POKÓJ NR 27.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.