eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi WładysławowoDostawy sukcesywne mięsa do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-11-17

Władysławowo: Dostawy sukcesywne mięsa do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie.
Numer ogłoszenia: 317029 - 2008; data zamieszczenia: 17.11.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Centralny Ośrodek Sportu w Warszawie, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich im. Feliksa Stamma we Władysławowie , ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, woj. pomorskie, tel. 058 6746314, faks 058 6746350.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cetniewo.cos.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: ZAKŁAD BUDŻETOWY MINISTERSTWA SPORTU I TURYSTYKI.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy sukcesywne mięsa do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawy sukcesywne mięsa : Część I - mięso wołowe i wieprzowe: 1)Flaki wołowe -gotowane, krojone, pakowane próżniowo - 500kg ,2) Karkówka wieprzowa b/k- świeża-1200kg, 3)Kości wieprzowe schabowe świeże-1000kg, 4) Kości wołowe -świeże-200kg,5) Polędwica wieprzowa-świeża-1000kg, 6) Schab wieprzowy b/k - świeży-2000kg, 7)Szynka wieprzowa b/k i skóry świeża-2000kg, 8)Wołowina ext b/k -świeża-1500kg, 9) Wołowina gulaszowa - świeża-200kg, 10)Żeberka wieprzowe-paski świeże-500kg, 11) Słonina - świeża, bez skóry-170kg, 12)Golonka wieprzowa -tylnia-50kg, świeża,13) Schab wieprzowy b/k- świeży opakowanie VAC o wadze 2,00kg-200kg, 14)wołowina b/k rostbef-świeży opakowanie VAC o wadze 1,50 kg-380kg,15) Karkówka wieprzowa b/k -świeżą-opakowanie VAC o wadze 1,50 kg-195kg, 16) Szynka wieprzowa b/k- świeża opakowanie VAC o wadze 1,50 kg-195kg,17) cielęcina udziec b /k- świeży-200kg, 18)Wątroba wieprzowa -świeża-50kg, 19)Ozory wieprzowe-świeże-50kg ,Część II - mięso drobiowewieprzowe - świeże: 20) Kaczki -mrożona-20kg ,21) Kurczaki -schłodzony-600kg, 22)Piersi z gęsi z kością- mrożona,-600kg, 23) Filet z piersi indyczej-schłodzony-1800kg, 24) filet z kurczaka -schłodzony-2300kg, 25)Serca drobiowe schłodzone-30kg, 26)Udziec kurczęcy -schłodzony-1200kg, 27)Wątróbka z kurcząt schłodzona-200kg, 28)Żołądki drobiowe-świeże-300kg, 29)Szkielety drobiowe-świeże-50kg, 30) Piersi z kurczaka -schłodzone-260kg, opakowanie VAC o wadze 2 kg, 31)Udziec i indyka z/k schłodzony-600kg. Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.11.10.00 - Mięso wołowe 15.11.11.00 - Wołowina 15.11.12.00 - Cielęcina 15.11.20.00 - Drób 15.11.21.10 - Gęsi 15.11.21.20 - Indyki 15.11.21.30 - Kurczęta 15.11.21.40 - Kaczki 15.11.23.00 - Wątróbki drobiowe 15.11.30.00 - Wieprzowina 15.11.40.00 - Podroby .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy, którzy: a)spełniają warunki zawarte w art. 22 ust. 1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 223 poz. 1655 ze zm.).b)wykonali, a w przypadku świadczeń okresowych również wykonują w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, co najmniej 2 zamówienia odpowiadające swoim rodzajem dostawom będącym przedmiotem zamówienia, tj. dostawy mięsa, o wartości (na jedno zamówienie w okresie maksimum 12 miesięcy) nie mniejszej niż: 1b)- 200 000,00 PLN brutto - w przypadku składania oferty na obie części 2b)- 135 000,00 PLN brutto - w przypadku składania oferty tylko na część I 3b)- 65 000,00 PLN brutto - w przypadku składania oferty tylko na część II.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca składa:1. Ofertę na formularzu stanowiącym załącznik nr 3 do SIWZ, 2. Formularz cenowy wg wzoru stanowiącego załącznik nr 4 do SIWZ, 3.Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodne z art. 22 ust.1 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jednolity: Dz. U. 2007 r. Nr 223 poz. 1655 ze zm.) na formularzu stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ. 4. w celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności zamawiający żąda następujących dokumentów: aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5. W celu potwierdzenia opisanego przez zamawiającego warunku posiadania przez wykonawcę doświadczenia, zamawiający żąda następujących dokumentów: a) wykaz wykonanych, a w przypadku świadczeń okresowych również wykonywanych, dostaw w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, odpowiadających swoim rodzajem i wartością dostawom stanowiącym przedmiot zamówienia, z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, uwzględniając wymagania zamawiającego - wg załącznika Nr 5 do niniejszej specyfikacji, b) dokumenty potwierdzające, że te dostawy zostały wykonane należycie,.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.cetniewo.cos.pl, www.bip.cos.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Siedziba Zamawiającego: ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, sekretariat.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 25.11.2008 godzina 10:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego: ul. Żeromskiego 52, 84-120 Władysławowo, sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso wołowe i wieprzowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część I - mięso wołowe i wieprzowe 1.Flaki wołowe -gotowane, krojone, pakowane próżniowo PN-86/A-82004,kg 500; 2.Karkówka wieprzowa b/k- świeża PN-86/A-82002,kg 1200 ; 3.Kości wieprzowe schabowe świeże PN-86/A-82002,kg 1000 ; 4.Kości wołowe -świeże PN-86/A-82004,kg 200; 5.Polędwica wieprzowa-świeża PN-86/A-82002,kg 1000; 6.Schab wieprzowy b/k - świeży PN-86/A-82002, kg 2000; 7.Szynka wieprzowa b/k i skóry świeża PN-86/A-82002,kg 2000; 8.Wołowina ext b/k -świeża, PN-88/A-82003, PN-88/A-82003/Ap1:2004, kg 1500; 9.Wołowina gulaszowa - świeża PN-88/A-82003,PN-88/A-82003/Ap1:2004,kg 200;10.Żeberka wieprzowe-paski świeże PN-86/A-82002,kg 500, 11.Słonina - świeża, bez skóry PN-86/A-82002,kg 170; 12.Golonka wieprzowa -tylnia, świeża,kg 50; 13.Schab wieprzowy b/k- świeży opakowanie VAC o wadze 2,00kg,kg 260; 14.wołowina b/k rostbef-świeży opakowanie VAC o wadze 1,50 kg, kg 380; 15.Karkówka wieprzowa b/k -świeżą-opakowanie VAC o wadze 1,50 kg, kg195 ; 16.Szynka wieprzowa b/k- świeża opakowanie VAC o wadze 1,50 kg,kg 195; 17.cielęcina udziec b /k- świeży,kg 200 ; 18. Wątroba wieprzowa -świeża, kg 50 ; 19. Ozory wieprzowe - świeże, kg 80.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.10.00-9, 15.11.11.00-0, 15.11.12.00-1, 15.11.30.00-3, 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Mięso drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Część II : 20.Kaczki -mrożona PN-A-86520:1998, kg 20; 21.Kurczaki -schłodzony PN-A-86520:1998, kg 600; 22.Piersi z gęsi z kością- mrożona PN-A-86520:1998, kg 600;23.Filet z piersi indyczej-schłodzony PN-A-86520:1998,kg1800; 24.filet z kurczaka -schłodzony PN-A-86524:1994, PN-A-86524/Az2:2002, kg 2300; 25.Serca drobiowe schłodzone PN-A-86523:1995, kg 30; 26.Udziec kurczęcy -schłodzony,PN-A-86520:1998, kg 1200; 27.Wątróbka z kurcząt schłodzona PN-A-86523:1995, kg 200; 28.Żołądki drobiowe-świeże, PN-A-86523:1995, kg 300; 29.Szkielety drobiowe-świeże, PN-A-86520:1998,kg 50; 30.Piersi z kurczaka -schłodzone, opakowanie VAC o wadze 2 kg,kg 260; 31. Udziec i indyka z/k schłodzony , kg 600.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.20.00-6, 15.11.21.10-0, 15.11.12.10-3, 15.11.21.30-6, 15.11.21.40-9, 15.11.23.00-9, 15.11.40.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.