Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-12-01
Rzeszów: Catering podczas Konferencji w ramach Indywidualnego Projektu Kluczowego Nowoczesne technologie materiałowe stosowane w przemyśle lotniczym.
Numer ogłoszenia: 315065 - 2011; data zamieszczenia: 01.12.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Politechnika Rzeszowska im. Ignacego Łukasiewicza , ul. W. Pola 2, 35-959 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 17 8651250, 8653636, 8653535, faks 17 8651075, 865383.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.prz.rzeszow.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Catering podczas Konferencji w ramach Indywidualnego Projektu Kluczowego Nowoczesne technologie materiałowe stosowane w przemyśle lotniczym..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 12-13 i 14 grudnia 2011 r. (Rzeszów) - Konferencja Projektowa w ramach Indywidualnego Projektu Kluczowego Nowoczesne technologie materiałowe stosowane w przemyśle lotniczym, Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, Priorytet 1. Badania i rozwój nowoczesnych technologii: Działanie 1.1. Wsparcie badań naukowych dla budowy gospodarki opartej na wiedzy, Poddziałanie 1.1.2 Strategiczne programy badań naukowych i prac rozwojowych. Catering będzie zorganizowany w nowopowstałym budynku V Politechniki Rzeszowskiej (obok kina HELIOS) przy ul. Powstańców Warszawy 12 w Rzeszowie w miejscu wskazanym przez Zamawiającego oraz uroczysta kolacja w dniu 13.12.2011 r. w klubie studenckim PLUS w Rzeszowie. 12.12.2011 r: śniadanie (dla ok. 30 osób) wędliny regionalne, ser edamski żółty, jajka, twarożek , sałatka z pomidorów i ogórków, chrzan, owoce różne, napoje gorące kawa herbata, napoje zimne soki woda, - 2 przerwy kawowe (dla ok. 200 osób) (kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna; drobne ciastka kruche, rogaliki drożdżowe, pączki mini, owoce), - 1 lunch (dla ok. 200 osób) (płyta serów garnirowana owocami, płyta wędlin regionalnych, ruloniki szynkowe z chrzanem, łosoś w cieście z żurawiną, zupa z grzybów leśnych z makaronem, krem pomidorowy prowansalski z groszkiem, zraziki myśliwskie z sosem kurkowym, ziemniaki opiekane, sałatka litewska, misy pierogów /ruskie, z grzybami, z kapustą/, sernik z brzoskwiniami, szarlotka, sok owocowy, woda mineralna, kawa, herbata), - uroczysta kolacja (dla ok. 200 osób) (półmiski zakąsek rybnych/tatary z łososia, pstrąg wędzony, półmiski mięs w galaretce /jajko z szynka, rolada drobiowa, filety grillowane/, półmiski mięs pieczonych /udziec z indyka, roladki wieprzowe/, półmiski ryb /sandacz, dorsz/, półmiski dodatków / kulki frytkowi, ziemniaki, ryż, surówka z marchwi/, jabłko w kremie waniliowym z bakaliami, woda mineralna, sok, kawa, herbata) Dodatki do dań z bufetu: przyprawy, sosy, cukier, mleczko, cytryna, lód, kosze pieczywa itp. 13.12.2011 r.: - śniadanie (dla ok. 30 osób)wędliny regionalne, ser edamski żółty, jajka, twarożek , sałatka z pomidorów i ogórków, chrzan, owoce różne, napoje gorące kawa herbata, napoje zimne soki woda, - 2 przerwy kawowe (pierwsza dla ok 200 osób, druga o godz. 17:00 dla 65 osób) (kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna; drobne ciastka, rogaliki drożdżowe, pączki mini, owoce), - 1 lunch (dla ok. 265 osób) (zrazy myśliwskie, ziemniaki opiekane, udka z kurczaka w miodzie, krem borowikowy z groszkiem ptysiowym, łosoś z sosem tatarskim, wędliny i mięsa pieczone, sałatka jarzynowa, sałatka brokułowa, sałatka chrzanowa, ciasta różne, napoje różne). - uroczysta kolacja zorganizowana w klubie studenckim PLUS w Rzeszowie o godz. 20:15 (dla ok. 65 osób) Schab ze śliwką Kalifornijską w galarecie, Krem borowikowy z grzankami Polędwiczki faszerowane pomidorem z oliwy, krokieciki ziemniaczane, bukiet warzyw Słodkości: szarlotka, pączki, sernik, Napoje: Kawa, herbata, soki. Zakąski: galaretki drobiowe, ryba po grecku, sałatka z ryżem, sałatka z grosem, śledź w oleju, sałatka warzywna, barszczyk czerwony, bigos Dodatki do dań z bufetu: przyprawy, sosy, cukier, mleczko, cytryna, lód, kosze pieczywa itp. 14.12.2011 r. 10:30 przerwa kawowa w bud. V dla ok. 65 osób (kawa, herbata, soki owocowe, woda mineralna; drobne ciastka, rogaliki drożdżowe, pączki mini, owoce), 12:15 obiad w bud. V dla ok. 65 osób (Żurek z wędzonką, filet z kurczaka, ziemniaki, zestaw surówek, ciasto (np. sernik szarlotka), woda mineralna, soki). Dodatki do dań z bufetu: przyprawy, sosy, cukier, mleczko, cytryna, lód, kosze pieczywa itp. W związku z tym że catering będzie zorganizowany w nowopowstałym obiekcie wszelkie uszkodzenia lub zabrudzenia spowodowane działaniem Wykonawcy będą musiały zostać doprowadzone do stanu zastanego przez Wykonawcę, w przeciwnym przypadku Zamawiający będzie miał prawo zlecić wykonanie naprawy szkód innemu podmiotowi a kosztami za te usługi obciążyć Wykonawcę. WYMAGANIA DODATKOWE: a) zapewnienie: pełna porcelanowa zastawa stołowa, sztućce, szkło, obrusy i dekoracja stołów, b) obsługa podczas całej konferencji: kucharze - 2 osoby, pomoce kuchenne - 2 osoby, kelnerzy - 4 osoby; przez cały okres konferencji; pon. 7.00 - 23.00, wt. 7.00 - 18.00 w bud. V, następnie na godz. 20:15 uroczysta kolacja w klubie PLUS do rozejścia się uczestników kolacji. Środa w bud. V przerwa kawowa na godz. 10:30 następnie obiad na godz. 12:15 do zakończenia obiadu. Zamawiający wymaga aby osoby obsługujące konferencje były ubrane w sposób elegancki. c) rozliczenie po konsumpcji zgodnie z wykorzystaniem (woda, sok). Cena obejmuje: menu, pełną obsługę, podatek VAT. wt. 16.00. Cena obejmuje: menu, pełną obsługę, podatek VAT.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.30.00.00 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 12.12.2011.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Formularz oferty na usługę;
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 70
- 2 - Okres prowadzenia działalności zwiazanej z usługami restauracyjnymi lub catering - 30
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ogloszenia.propublico.pl/prz
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: siedzibie Zamawiającego.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 05.12.2011 godzina 10:00, miejsce: w siedzibie Zamawiającego pokój nr 207 bud. A ul. W. Pola 2 35-959 Rzeszów.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Indywidualnego Projektu Kluczowego Nowoczesne technologie materiałowe stosowane w przemyśle lotniczym, Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, Priorytet 1. Badania i rozwój nowoczesnych technologii: Działanie 1.1. Wsparcie badań naukowych dla budowy gospodarki opartej na wiedzy, Poddziałanie 1.1.2 Strategiczne programy badań naukowych i prac rozwojowych. Nr umowy: POIG.0101.02-00-015/08 00.
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z RZESZOWA
- Numer postępowania: ZP/59/2025. Dostawa urządzeń wielofunkcyjnych dla KWP w Rzeszowie oraz jednostek podległych
- Wykonanie ekspertyzy technicznej mostu przez pot. Iwielka w m. Iwla w ciągu drogi wojewódzkiej Nr 993 Gorlice - Nowy Żmigród - Dukla w km 38+170
- Sprzedaż wraz z dostarczeniem kuchenki mikrofalowej dla Centrum Symulacji Medycznej
- Dostawa sprzętu komputerowego i oprogramowania - 10 zadań
- "Dostawa drobnego sprzętu laboratoryjnego"
- Dostawa żywności do stołówki SP nr 5 w Rzeszowie w 2026 r. - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne, wędliny.
więcej: przetargi w Rzeszowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- przygotowanie i dostawa wyżywienia dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej przy ul. Żołnierzy Wyklętych 26
- Kompleksowa organizacja cyklu warsztatów z podziałem na dwie części
- Kompleksowa organizacja turnieju oraz konkursu
- Kompleksowa organizacja 2 warsztatów terenowych pn. "Retencja w dolinach rzecznych" - warsztaty dwudniowe
- Kompleksowa organizacja 6 warsztatów terenowych pn. "Retencja w dolinach rzecznych" - warsztaty jednodniowe
- Świadczenie usług hotelarsko-restauracyjnych na potrzeby organizacji wydarzenia Akademia Innowatora w Krakowie - postępowanie nr 2
więcej: Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.