eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Strzelce OpolskieSukcesywna dostawa warzyw do OZ Przywary

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-09-08

Strzelce Opolskie: Sukcesywna dostawa warzyw do OZ Przywary
Numer ogłoszenia: 308906 - 2009; data zamieszczenia: 08.09.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Karola Miarki 1, 47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie, tel. 077 4400420-25.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa warzyw do OZ Przywary.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Ziemniaki jadalne, bulwy: zdrowe, czyste, suche, nie dopuszcza się: nadmiernie zawilgoconych na powierzchni, zapleśniałych, zanieczyszczonych środkami ochrony roślin, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. Wielkość bulw: minimalna średnica 40 mm, tej samej odmiany, workowane po 25kg w ilości 38 500kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 5 500kg - dostawy sukcesywne po około 2 750kg. 2. Cebula biała powinna być: cała, zdrowa, czysta bez uszkodzeń, wystarczająco sucha, bez pustej i twardej szyjki, wolna od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, workowana po 25 kg, w ilości 2 800kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 400kg - dostawy sukcesywne po około 200kg. 3. Por powinien być: zdrowy, prawidłowo wykształcony, prosty, świeży, czysty, liście przycięte do 2-ch długości części wybielonej, w ilości 2 450kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 350kg - dostawy sukcesywne po około 175kg. 4. Burak czerwony powinien być: zdrowy, czysty, suchy, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, workowany po 25kg, w ilości 3 150kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 450kg - dostawy sukcesywne po około 225kg. 5. Marchew jadalna powinna być: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana po 25kg, w ilości 7 000kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 1 000kg - dostawy sukcesywne po około 500kg. 6. Pietruszka korzeń powinna być: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana po 25kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, w ilości 3 500kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 500kg - dostawy sukcesywne po około 250 kg. 7. Seler korzeń powinien być: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, workowany po 25kg, w ilości 2 800kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 400kg - dostawy sukcesywne po około 200kg. 8. Kapusta biała powinna być: zdrowa, cała, czysta, o świeżym wyglądzie, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, nie pęknięta, bez odgnieceń i uszkodzeń, wolna od szkodników, workowana od 10kg do 25kg w ilości 3 150kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 450kg - dostawy sukcesywne po około 225kg. 9. Kapusta czerwona powinna być: zdrowa, cała, czysta, o świeżym wyglądzie, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, nie pęknięta, bez odgnieceń i uszkodzeń, wolna od szkodników, workowana od 10kg do 25kg w ilości 2 450kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 350kg - dostawy sukcesywne po około 175kg. Jakość w/w art. żywnościowego nie może odbiegać od Polskich Norm..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00 - Produkty rolnictwa, hodowli, rybołówstwa, leśnictwa i podobne 03.20.00.00 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy 03.21.21.00 - Ziemniaki 03.22.11.10 - Warzywa korzeniowe 03.22.11.13 - Cebula 03.22.11.11 - Burak ćwikłowy 03.22.14.10 - Kapusta .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 7.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie do wykonania zamówienia, t.j. wykonują lub wykonali co najmniej jedno zamówienie w okresie ostatnich trzech latach przed dniem wszczęcia postępowania, a jeżeli okres prowadzonej działalności jest krótszy - w tym okresie odpowiadające swoim rodzajem i wartością, dostawy stanowiące przedmiot zamówienia, c) dysponują niezbędnym potencjałem technicznym t.j (posiadają środek transportu przystosowany do przewozu art. żywnościowych stanowiących przedmiot zamówienia) i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, d) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, e) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust. 1 i 2 ustawy). Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie niniejszego zamówienia muszą wykazać, że: a) warunek określony w pkt a) spełnia każdy z Wykonawców, b) warunek określony w pkt b) i c) spełniają łącznie wszyscy Wykonawcy, c) warunek określony w pkt d) spełniają łącznie wszyscy Wykonawcy, d) warunek określony w pkt e) spełnia każdy z Wykonawców. Ocena spełniania w/w warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia - nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w oświadczeniach wyszczególnionych w pkt 9 niniejszej SIWZ. Z treści załączonych dokumentów musi wynikać jednoznacznie, iż w/w warunki wykonawca spełnił. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. Wykonawca ma prawo złożyć tylko jedną ofertę..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykaz oświadczeń i dokumentów, jakie mają dostarczyć Wykonawcy w celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu: pkt 9 w SIWZ: a) oświadczenia, że Wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu, określone w art. 22 ust. 1 ustawy (załącznik nr 2, do SIWZ), 9.1. Do oferty należy załączyć również: a) wypełniony formularz oferty zawierający cenę netto, zastosowaną stawkę VAT, cenę brutto oraz wartość brutto , oraz % upustu załącznik nr 3 do SIWZ, b) pełnomocnictwo osoby lub osób podpisujących ofertę, jeżeli nie wynika to bezpośrednio z załączonych dokumentów. Załączone do oferty pełnomocnictwo winno być w formie oryginału lub kopii poświadczonej notarialnie, c) informacje dotyczące podwykonawców -załącznik nr 4 do SIWZ, jeżeli Wykonawca podczas realizacji w/w zadania nie będzie zatrudniał podwykonawców należy w załączniku nr 4 wpisać - nie dotyczy d) w przypadku złożenia oferty wspólnej: - przedsiębiorcy występujący wspólnie muszą upoważnić jednego spośród siebie jako przedstawiciela pozostałych - lidera do zaciągania zobowiązań i rozporządzenia prawem w sprawach związanych z przedmiotem postępowania, a jego upoważnienie musi być udokumentowane pełnomocnictwem podpisanym przez pozostałych przedsiębiorców lub ich uprawnionych przedstawicieli. Dokumenty, o których mowa w pkt 9 a) i w pkt 9.1.pkt b) winien załączyć każdy z przedsiębiorców składający ofertę wspólną. Dokumenty sporządzone w języku obcym są składane wraz z tłumaczeniem na język polski, poświadczonym przez wykonawcę. Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez Wykonawcę kopia dokumentu jest nieczytelna lub budzi wątpliwości co do jej prawdziwości..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1 ul. Karola Miarki 1 47-100 Strzelce Opolskie pok. 42.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 16.09.2009 godzina 08:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Karola Miarki 1 47-100 Strzelce Opolskie sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Kapusta biała.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta biała powinna być: zdrowa, cała, czysta, o świeżym wyglądzie, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, nie pęknięta, bez odgnieceń i uszkodzeń, wolna od szkodników, workowana od 10kg do 25kg w ilości 3 150kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 450kg - dostawy sukcesywne po około 225kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-2, 03.22.14.10-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: kapusta czerwona.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta czerwona powinna być: zdrowa, cała, czysta, o świeżym wyglądzie, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, nie pęknięta, bez odgnieceń i uszkodzeń, wolna od szkodników, workowana od 10kg do 25kg w ilości 2 450kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 350kg - dostawy sukcesywne po około 175kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-2, 03.22.14.10-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: cebula.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cebula biała powinna być: cała, zdrowa, czysta bez uszkodzeń, wystarczająco sucha, bez pustej i twardej szyjki, wolna od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, workowana po 25 kg, w ilości 2 800kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 400kg - dostawy sukcesywne po około 200kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-2, 03.22.11.13-1.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: por.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Por powinien być: zdrowy, prawidłowo wykształcony, prosty, świeży, czysty, liście przycięte do 2-ch długości części wybielonej, w ilości 2 450kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 350kg - dostawy sukcesywne po około 175kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-2, 03.22.11.10-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: burak czerwony.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Burak czerwony powinien być: zdrowy, czysty, suchy, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, workowany po 25kg, w ilości 3 150kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 450kg - dostawy sukcesywne po około 225kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-2, 03.22.11.11-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: marchew.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew jadalna powinna być: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana po 25kg, w ilości 7 000kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 1 000kg - dostawy sukcesywne po około 500kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: pietruszka.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pietruszka korzeń powinna być: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana po 25kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni, w ilości 3 500kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 500kg - dostawy sukcesywne po około 250 kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: seler.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Seler korzeń powinien być: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, workowany po 25kg, w ilości 2 800kg, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 400kg - dostawy sukcesywne po około 200kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-2, 03.22.11.10-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: ziemniaki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne, bulwy: zdrowe, czyste, suche, nie dopuszcza się: nadmiernie zawilgoconych na powierzchni, zapleśniałych, zanieczyszczonych środkami ochrony roślin, termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni. Wielkość bulw: minimalna średnica 40 mm, tej samej odmiany, workowane po 25kg w ilości 38 500kg, szacunkowe miesięczne zapotrzebowanie 5 500kg - dostawy sukcesywne po około 2 750kg..
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.00.00.00-2, 03.20.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 7.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.