Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2008-11-07
Gdynia: Wy³onienie Wykonawcy w zakresie dostawy produktów mleczarskich i jaj dla AMW na rok 2009.
Numer og³oszenia: 306531 - 2008; data zamieszczenia: 07.11.2008
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Akademia Marynarki Wojennej im. Bohaterów Westerplatte , ul. ¦midowicza 69, 81-103 Gdynia, woj. pomorskie, tel. (058) 6262537, faks 058 6262963.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.amw.gdynia.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Uczelnia publiczna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: Wy³onienie Wykonawcy w zakresie dostawy produktów mleczarskich i jaj dla AMW na rok 2009..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: CZÊ¦Æ I: Produkty mleczarskie CZÊ¦Æ II: Jaja kurze ¶wie¿e du¿e.
II.1.4) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 31.42.50.0 - Jaja .
II.1.5) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: tak, liczba czê¶ci: 2.
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.1.7) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczêcie: 02.01.2009.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZ¡CE ZAMÓWIENIA
III.2) WARUNKI UDZIA£U
- Opis warunków udzia³u w postêpowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tych warunków: 1.Wykonawca musi spe³niaæ warunki udzia³u w postêpowaniu okre¶lone w niniejszej SIWZ oraz w art. 22 ustawy PZP tj.: 1.1.posiadaja uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ; 1.2.posiadaja niezbêdn± wiedzê i do¶wiadczenie oraz dysponuj± potencja³em technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawi± pisemne zobowi±zanie innych podmiotów do udostêpnienia potencja³u technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 1.3.znajduje siê w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniaj±cej wykonanie zamówienia; 1.4.nie podlega wykluczeniu z postêpowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ustawy PZP). 2.Wykonawca musi zaoferowaæ przedmiot zamówienia zgodny z wymogami zamawiaj±cego, okre¶lonymi w SIWZ oraz zapewniæ realizacjê zamówienia we wskazanym w punkcie VIII SIWZ terminie. 3.Przedmiot zamówienia winien byæ wytwarzany zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami, a w szczególno¶ci z: a.Ustaw± z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia. (Dz.U. 2006 nr 171 poz. 1225), oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy; b.Ustaw± z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z 2006 r. Nr 17, poz. 127) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, c.Rozporz±dzeniem (WE) nr 1935 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 pa¼dziernika 2004r., w sprawie materia³ów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z ¿ywno¶ci± oraz uchylaj±ce Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG, d.Rozporz±dzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania ¶rodków spo¿ywczych (Dz.U. 2007 nr 137 poz. 966). e.Ustaw± z dnia 21 grudnia 2000r o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno - spo¿ywczych. (tj. Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z pó¼n. zm.). 4.W przypadku, gdy dopuszczone jest sk³adanie ofert równowa¿nych Wykonawca musi do³±czyæ dokumenty, o których mowa w za³±czniku nr 1 do SIWZ. 5.Wykonawca stosuje i posiada wdro¿ony system HACCP; 6.Wykonawca potwierdzi, ¿e podjêta przez niego dzia³alno¶æ gospodarcza w zakresie produkcji, sk³adowania, konfekcjonowania i obrotu artyku³ami rolno-spo¿ywczymi zg³oszona zosta³a w³a¶ciwemu ze wzglêdu na miejsce zamieszkania lub siedzibê Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi Jako¶ci Handlowej Artyku³ów Rolno-Spo¿ywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno-spo¿ywczych; Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z pó¼n. zm.), 7.Wykonawca musi przedstawiæ cenê oferty w oparciu o za³±cznik nr 3 do SIWZ odpowiednio dla ca³o¶ci przedmiotu zamówienia, przy uwzglêdnieniu wymagañ i zapisów niniejszej SIWZ i do¶wiadczenia zawodowego Wykonawcy. 8.Wykonawca powinien podpisaæ oraz wype³niæ formularz oferty wraz z za³±cznikami (za³±cznik nr 3) lub z³o¿yæ ofertê odpowiadaj±c± ich tre¶ci, stanowi±ce integraln± czê¶æ SIWZ. Ocena spe³nienia powy¿szych warunków bêdzie dokonywana metod± 0-1, tj. spe³nia lub nie spe³nia, w oparciu o dokumenty, o¶wiadczenia i inne materia³y do³±czone do oferty. Wykonawcy niespe³niaj±cy powy¿szych warunków zostan± przez zamawiaj±cego wykluczenia z niniejszego postêpowania lub ich oferty zostan± odrzucone..
- Informacja o o¶wiadczeniach i dokumentach, jakie maj± dostarczyæ wykonawcy w celu potwierdzenia spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1)aktualnego odpisu z w³a¶ciwego rejestru albo aktualnego za¶wiadczenia o wpisie do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub zg³oszenia do ewidencji dzia³alno¶ci gospodarczej, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert (wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania ofert); 2)o¶wiadczenia, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków, op³at oraz sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne (za³±cznik nr 6); 3) o¶wiadczenia z art. 22 ustawy Pzp (za³±cznik nr 1); 4) wype³niony formularz ofertowy wraz z tabelami (za³±cznik nr 3); 5) o¶wiadczenie dot. przedmiotu zamówienia (za³±cznik nr 7); 6) dokument, w postaci kopii po¶wiadczonej za zgodno¶æ z orygina³em, potwierdzaj±cy, ¿e podjêta przez Wykonawcê dzia³alno¶æ gospodarcza w zakresie produkcji, sk³adowania, konfekcjonowania i obrotu artyku³ami rolno-spo¿ywczymi zg³oszona zosta³a w³a¶ciwemu ze wzglêdu na miejsce zamieszkania lub siedzibê Wykonawcy, Wojewódzkiemu Inspektorowi Jako¶ci Handlowej Artyku³ów Rolno-Spo¿ywczych (podstawa: art. 12 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jako¶ci handlowej artyku³ów rolno-spo¿ywczych; Dz. U. z 2005r. Nr 187, poz. 1577 z pó¼n. zm.) 7)Je¿eli oferta i za³±czniki zostan± podpisane przez upowa¿nionego przedstawiciela wykonawcy, nale¿y do³±czyæ w³a¶ciwe umocowanie prawne. 8) W przypadku Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania za granic±, w miejsce dokumentów, o których mowa w pkt X SIWZ (za³±cznik nr 2) zobowi±zany jest przed³o¿yæ dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±ce odpowiednio, ¿e nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci. 9) Je¿eli w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê powy¿szych dokumentów, Wykonawca mo¿e je zast±piæ stosownym dokumentem, zawieraj±cym o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym, albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania. 10) o¶wiadczenie HACCP (za³±cznik nr 8)..
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Wykorzystana bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostêpna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.amw.gdynia.pl.
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: w siedzibie zamawiaj±cego bud. nr 10, pok. nr 124 w godz. od 11:00 do 13.30.
IV.3.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 17.11.2008 godzina 09:00, miejsce: w siedzibie zamawiaj±cego, bud. nr 5, pok. nr 349 - Kancelaria Jawna czynna w godz.: 7.45- 10.00 i od 13.00 - 15.15 codziennie z wyj±tkiem sobót, niedziel i dni wolnych od pracy.
IV.3.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
ZA£¡CZNIK I - INFORMACJE DOTYCZ¡CE OFERT CZʦCIOWYCH
CZÊ¦Æ Nr: 1 NAZWA: Produkty mleczarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Produkty mleczarskie.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 15.50.00.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 02.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
CZÊ¦Æ Nr: 2 NAZWA: Jaja kurze ¶wie¿e du¿e.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Jaja kurze ¶wie¿e du¿e.
- 2) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 03.14.25.00-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczêcie: 02.01.2009.
- 4) Kryteria oceny ofert:najni¿sza cena.
INNE PRZETARGI Z GDYNI
- Dostawa do siedziby zamawiaj±cego samochodu przeznaczonego do przewozu towarów
- Dostawa punktów dostêpu do sieci WiFi wraz z licencjami do zarz±dzania
- Dostawa czterech pneumatycznych namiotów ratunkowych wraz z osprzêtem
- Dostawa specjalistycznej odzie¿y ochronnej do celów przeciw po¿arowych
- SUKCESYWNE DOSTAWY AKCESORIÓW DO SSAKÓW NA POTRZEBY SZPITALI POMORSKICH SP. Z O.O.
- ¦wiadczenie us³ug prania i czyszczenia chemicznego
wiêcej: przetargi w Gdyni »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- DOSTAWA PRODUKTÓW ¯YWNO¦CIOWYCH DLA SZKO£Y PODSTAWOWEJ NR 5 W O£AWIE
- Dostawa od dnia 01.01.2026 r. do dnia 31.12.2026 r. artyku³ów spo¿ywczych - ró¿ne suche, warzyw, owoców, miês, wêdlin i drobiu, nabia³u do Miejskiej Bursy Szkolnej w Zabrzu
- Dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Zespo³u Szkolno-Przedszkolnego w Woli Kie³piñskiej w podziale na 8 czê¶ci
- "Dostawa artyku³ów spo¿ywczych z podzia³em na czê¶ci dla Domu Pomocy Spo³ecznej "Kombatant" w Warszawie" DPS.03.2025
- Sukcesywna dostawa artyku³ów ¿ywno¶ciowych do Przedszkola Miejskiego nr 4 w Olsztynie na rok 2026.
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych z podzia³em na czê¶ci: konserwy i przetwory z miêsa i ryb; produkty przemia³u ziarna; ró¿ne produkty spo¿ywcze; produkty mleczarskie dla DPS Ruda Ró¿aniecka
wiêcej: Jaja »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





