eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Malbork › Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów piekarniczych

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2013-02-27

Malbork: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów piekarniczych
Numer ogłoszenia: 30607 - 2013; data zamieszczenia: 27.02.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 15533 - 2013r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Malborku, ul. Poczty Gdańskiej 19 A, 82-220 Malbork, woj. pomorskie, tel. 0-55 6460520, faks 0-55 2729411.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Zakład Karny w Malborku.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przetarg nieograniczony na dostawy artykułów piekarniczych.

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia są dostawy do magazynu żywnościowego Zakładu Karnego w Malborku niżej wymienionych artykułów: 1) chleb pszenno-żytni - zgodny z PN-A-74103:1993 - 30 000 kg w trakcie obowiązywania umowy - chleb krojony, foliowany, znakowany jednostkowo ( termin przydatności do spożycia), gramatura jednostkowa chleba musi wynosić 0,35 kg, 2) chleb pszenny - zgodny z PN-A-74105:1992 - 1 500 kg w trakcie obowiązywania umowy - chleb krojony, foliowany, znakowany jednostkowo ( termin przydatności do spożycia), gramatura jednostkowa chleba musi wynosić 0,35 kg, 3) ciasto drożdżowe - zgodne z PN-A-88106:1998 - 100 kg w trakcie obowiązywania umowy - ciasto wypiekane na blasze, 4) bułka tarta - zgodna z PN-A-74113:1997 i PN-A-74113:1997/Az1:1999 - 250 kg w trakcie obowiązywania umowy - opakowanie jednostkowe nie większe niż 5 kg. 2. Przedmiot zamówienia musi być świeży, wolny od wad i zanieczyszczeń. Musi posiadać swoistą barwę, smak i zapach. Chleb nie może być spalony, zdeformowany. Chleb nie może być płaski, małoobjętościowy. Chleb nie może mieć pęcherzy na skórce, skórki zbyt grubej, skórki zbyt miękkiej. Skórka nie może mieć pęknięć, niedopuszczalne jest odstawanie skórki. Smak chleba nie może być zbyt kwaśny, zbyt mdły. Miękisz chleba nie może mieć wadliwej porowatości ( zbyt drobne pory, zbyt duże pory). Miękisz nie może być zbyt zbity, nie może być popękany. Nie dopuszczalne jest kruszenie miękiszu. Nie dopuszczalny jest miękisz wilgotny, zakalec, szara barwa miękiszu, smugi miękiszu. Ciasto drożdżowe musi być odpowiednio wyrośnięte, niedopuszczalny jest zakalec. Miękisz nie może być zbyt ścisły, zbyt luźny. Miękisz nie może być lepki, niedopieczony, kruszący się, z obecnością grudek mąki. Bułka tarta musi mieć swoistą barwę, smak i zapach. 3. Minimalny termin przydatności do spożycia jakim muszą się charakteryzować poszczególne artykuły przedmiotu zamówienia to: 1) chleb pszenno-żytni i chleb pszenny - 72 godziny, liczone od momentu przejęcia towaru do magazynu zamawiającego. W wyjątkowych sytuacjach, gdy odstęp pomiędzy kolejnymi dostawami nie będzie mógł zapewnić 72 godzinnego terminu przydatności do spożycia tj. okresach świątecznych, wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia pieczywa o wydłużonym terminie przydatności do spożycia. 2) ciasto drożdżowe - 48 godzin, liczone od momentu przejęcia towaru do magazynu zamawiającego. 3) bułka tarta - minimum 20 dni 4. Każdy bochenek chleba i opakowanie bułki tartej musi zawierać etykietę zgodnie z obowiązującymi przepisami. Do każdej dostawy ciasta drożdżowego wykonawca musi dołączyć zbiorczą etykietę, która będzie zawierała co najmniej następujące informacje: nazwę środka spożywczego, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia, liczbę sztuk środka spożywczego, podstawowe dane i nazwę producenta. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do możliwości zmiany ilości przedmiotu zamówienia określonych w pkt 1, w trakcie obowiązywania umowy. 6. Dopuszcza się zwrot czerstwego pieczywa w ilości 5 % zakupionej dostawy..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.11.00 - Chleb 15.81.22.00 - Ciasta 15.82.10.00 - Pieczywo tostowe i wyroby piekarskie .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 1   

Nazwa: Dostawa artykułów piekarniczych

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 27.02.2013.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Społem Powszechna Spółdzielnia Spożywców, ul. Witosa 4, 82-400 Sztum, kraj/woj. pomorskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 56122,48 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 54030,95

  • Oferta z najniższą ceną: 54030,95 / Oferta z najwyższą ceną: 55483,34

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.