eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Dobre MiastoDożywianie uczniów szkół z terenu gminy Dobre Miasto w formie gorących posiłków w 2015 roku.

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2015-01-07

Dobre Miasto: Dożywianie uczniów szkół z terenu gminy Dobre Miasto w formie gorących posiłków w 2015 roku.
Numer ogłoszenia: 3032 - 2015; data zamieszczenia: 07.01.2015
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 403130 - 2014r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej, ul. Olsztyńska 3, 11-040 Dobre Miasto, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 6161270, 6153725, faks 089 6161270.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dożywianie uczniów szkół z terenu gminy Dobre Miasto w formie gorących posiłków w 2015 roku..

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest dożywianie uczniów szkół z terenu Dobrego Miasta w formie gorących posiłków od 01.01.2015 roku do 31.12.2015 roku. 2. Zakres zamówienia obejmuje trzy części: CZĘŚĆ I -przygotowanie w miejscu wydawania oraz podanie gorących posiłków uczniom Szkoły Podstawowej Nr 1 w Dobrym Mieście i Gimnazjum Niepublicznego Nasza Jedynka w Dobrym Mieście w ilości ok. 43 dziennie. Zamawiający szacuje, że w całym okresie realizacji zamówienia łączna liczba posiłków w ramach części I-wyniesie 7998. CZĘŚĆ II - przygotowanie w miejscu wydawania oraz podanie gorących posiłków uczniom Szkoły Podstawowej Nr 2 w Dobrym Mieście w ilości ok. 39 dziennie. Zamawiający szacuje, że w całym okresie realizacji zamówienia łączna liczba posiłków w ramach części II wyniesie 7254. CZĘŚĆ III - przygotowanie w miejscu wydawania oraz podanie gorących posiłków uczniom Gimnazjum Publicznego w Dobrym Mieście i Szkoły Podstawowej Nr 3 w Dobrym Mieście w ilości ok. 60 dziennie. Zamawiający szacuje, że w całym okresie realizacji zamówienia łączna liczba posiłków w ramach części III wyniesie 11160. 3. Szczegółowy opis części I, II i III zamówienia: 1) Liczba wydawanych dziennie posiłków może ulec zmianie w zależności od aktualnej liczby uczniów uprawnionych do posiłku. O każdej zmianie Wykonawca zostanie poinformowany najpóźniej na jeden dzień przez dniem wydawania posiłków. 2) W skład jednego gorącego posiłku wchodzić będzie: 1. zupa na wywarze mięsno-warzywnym o poj. 400 ml, 2. drugie danie zawierające: - ziemniaki lub ryż lub makaron lub kasza itp. - min. 200 g - mięso lub ryba - min. 100 g po obróbce lub - naleśniki lub placki ziemniaczane lub pierogi itp. nie częściej niż 1 raz w tygodniu - od 250 do 300 g, 3. surówka lub gotowane jarzyny - min. 100 g. 3) Przygotowywanie i podawanie posiłków odbywać się będzie każdego dnia zajęć szkolnych, z wyłączeniem ferii, wakacji i innych dni wolnych od zajęć chyba, że Zamawiający wskaże, że posiłki mają być przygotowywane i wydawane również w dni wolne. Ustalenie godzin wydawania posiłków nastąpi w drodze uzgodnień pomiędzy Wykonawcą a kierownictwem szkoły. 4) Dyrektorzy poszczególnych placówek oświatowych udostępnią Wykonawcy na czas wykonywania zamówienia zaplecza gastronomiczne szkół wraz z wyposażeniem na podstawie umów, które stanowią Załączniki Nr 7, 8 i 9 do SIWZ . Wyposażenie zaplecza zostanie przekazane na podstawie protokołu zdawczo - odbiorczego. W przypadku, gdy wyposażenie zaplecza gastronomicznego będzie niewystarczające do wykonywania zamówienia, Wykonawca zobowiązany jest je zapewnić we własnym zakresie i na własny koszt. 5) Wykonawca zobowiązuje się do prowadzenia na własny koszt i własnym staraniem remontów użytkowanych pomieszczeń oraz przekazanych urządzeń celem zapewnienia odpowiedniego stanu sanitarno - epidemiologicznego pomieszczeń i sprzętu, stosownie do wymagań Sanepidu i Państwowej Inspekcji Pracy, przyjmując na siebie wszelkie zobowiązania wobec tych instytucji. 6) Wykonawca zobowiązany będzie do pokrywania kosztów najmu i zużytych mediów w udostępnionym zapleczu gastronomicznym, co zostanie uregulowane w zawartych umowach. 7) Posiłki podawane będą w naczyniach trwałych, spełniających aktualne wymagania higieniczno-sanitarne. Ich utrzymanie zgodnie z tymi wymaganiami leży po stronie Wykonawcy. Naczynia oraz sztućce zapewni Wykonawca. 8) Posiłki muszą być przygotowane w dniu podania, w obiekcie dopuszczonym przez Państwowego Inspektora Sanitarnego do przygotowywania posiłków dla potrzeb żywienia zbiorowego, zgodnie z podstawowymi normami żywienia dzieci i młodzieży, zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia, sporządzane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego. 9) Zamawiający wymaga urozmaicenia produktów i potraw tak, by gwarantowały one dostarczenie organizmowi niezbędnych składników odżywczych i zapobiegały monotonii żywienia. Zamawiający zobowiązany będzie do opracowywania jadłospisu na 15 -kolejnych dni w dniach nauki szkolnej , najpóźniej na trzy dni przed rozpoczęciem pierwszego tygodnia oraz dostarczenia go do szkół i dla Zamawiającego. Jadłospis powinien być urozmaicony tak by rodzaj potrawy nie powtarzał się w tym samym tygodniu. 10) Przygotowywanie i podawanie posiłków powinno odbywać się zgodnie z wymogami sanitarno - epidemiologicznymi. Wykonawca ponosi wszelką odpowiedzialność w tym zakresie. 11) Cena gorącego posiłku powinna zawierać wszelkie koszty związane z przygotowaniem i podaniem posiłku, w tym koszty wskazane w projektach umów placówek oświaty. 12) Wykonawca odpowiada za usuwanie i utylizację odpadków i śmieci...

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.52.31.00 - Usługi w zakresie posiłków szkolnych .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

Część NR: 3   

Nazwa: CZĘŚĆ III - przygotowanie w miejscu wydawania oraz podanie gorących posiłków uczniom Gimnazjum Publicznego w Dobrym Mieście i Szkoły Podstawowej Nr 3 w Dobrym Mieście w ilości ok. 60 dziennie. Zamawiający szacuje, że w całym okresie realizacji zamówienia łączna liczba posiłków w ramach części III wyniesie 11160.

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.01.2015.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • JUMAR Catering Wojciech Olszewski, ul.Dębowa 18 Łęgajny, 11-010 Barczewo, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 45895,05 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 80575,20

  • Oferta z najniższą ceną: 51559,20 / Oferta z najwyższą ceną: 80575,20

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.