Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2011-02-25
Elbląg: Dostawa mięsa i wędlin
Numer ogłoszenia: 29830 - 2011; data zamieszczenia: 25.02.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. 12 Lutego 4a, 82-300 Elbląg, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 55 611-21-09, faks 55 611 21 79.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: I część: 1.Blok śniadaniowy, szacunkowa ilość [kg] - 700, PN - A - 82009, kod CPV - 15131130-5 2.Kaszanka, szacunkowa ilość [kg] - 900, PN - A - 82014, kod CPV - 15131134-3 3.Kiełbasa kanapkowa, szacunkowa ilość [kg] - 500, PN - 86/A - 82002, kod CPV -15131130-5 4.Kiełbasa mielona (mielonka), szacunkowa ilość [kg] - 400, PN - 86/A - 82004, kod CPV - 15131130-5 5.Mortadela, szacunkowa ilość [kg] - 2.300, PN - 86/A - 82002, kod CPV -15131130-5 6.Kiełbasa parówkowa, szacunkowa ilość [kg] - 1.200, PN - A - 82007, kod CPV -15131130-5 7.Kiełbasa zwyczajna, szacunkowa ilość [kg] - 2.500, PN - A - 82007, kod CPV -15131130-5 8.Kości wędzone, szacunkowa ilość [kg] - 750, PN - A - 82007, kod CPV -15131200-7 9.Kości wieprzowe kulinarne, szacunkowa ilość [kg] - 1.800, PN - A - 82007, kod CPV - 15114000-0 10.Metka, szacunkowa ilość [kg] - 1.400, PN - A - 82007, kod CPV - 15131130-5 11.Mięso mielone wieprzowe hermetycznie pakowane, szacunkowa ilość [kg] - 1.600, PN - A - 82007, kod CPV - 15113000-3 12.Mięso gulaszowe wieprzowe (bez tłuszczu i ścięgien), szacunkowa ilość [kg] - 800, PN - A - 82007, kod CPV - 15113000-3 13.Nerki wołowe, szacunkowa ilość [kg] - 100, PN - A - 82007, kod CPV - 15114000-0 14.Ośrodki wołowe (płuca z przełykami), szacunkowa ilość [kg] - 150, PN - A - 82007, kod CPV - 15114000-0 15.Pasztetowa, szacunkowa ilość [kg] - 1.200, PN - A - 82007, kod CPV - 15131310-1 16.Pieczeń, szacunkowa ilość [kg] - 1.400, PN - A - 82007, kod CPV - 15131700-2 17.Podgardle wędzone, szacunkowa ilość [kg] - 350, PN - A - 82007, kod CPV -15131200-7 18.Salceson biały, szacunkowa ilość [kg] - 350, PN - A - 82007, kod CPV -15131130-5 19.Salceson czarny, szacunkowa ilość [kg] - 200, PN - A - 82014, kod CPV -15131130-5 20.Wątroba wołowa, szacunkowa ilość [kg] - 150, PN - 88/A - 82003, kod CPV -15114000-0 21.Wątroba wieprzowa, szacunkowa ilość [kg] - 1.000, PN - 86/A - 82004, kod CPV -15114000-0 22.Mięso gulaszowe wołowe (bez tłuszczu i ścięgien), szacunkowa ilość [kg] - 300, PN - 86/A - 82004, kod CPV - 15111100-0 23.Flaki wołowe krojone, obgotowane, szacunkowa ilość [kg] - 100, PN - 86/A - 82004, kod CPV - 15131640-3 II część: 1.Kiełbasa kanapkowa drobiowa, szacunkowa ilość [kg] - 300, PN - A - 86526, kod CPV - 15131135-0 2.Mielonka drobiowa, szacunkowa ilość [kg] - 1.700, PN - A - 86526, kod CPV - 15131135-0 3.Kiełbasa parówkowa drobiowa lub serdelki drobiowe, szacunkowa ilość [kg] - 1.700, PN - A - 86526, kod CPV - 15131135-0 4.Polędwica drobiowa, szacunkowa ilość [kg] - 500, PN - A - 86526, kod CPV - 15131135-0 5.Szynka drobiowa mielona, szacunkowa ilość [kg] - 500, PN - A - 86526, kod CPV - 15131135-0.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełniania warunku zostanie dokonana na podstawie oświadczenia.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
Oświadczenie Wykonawcy, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 i o spełnianiu warunków określonych w art. 22 ust. 1 ustawy Pzp
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Elblągu: 82 - 300 Elbląg, ul. 12 Lutego 4a.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 24.03.2011 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Elblągu: 82 - 300 Elbląg, ul. 12 Lutego 4a - sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawy różnych produktów spożywczych do Internatu Zespołu Szkół Mechanicznych, Elektrycznych i Elektronicznych w Toruniu
- ZAKUP I DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO STOŁÓWKI SZKOLNEJ SZKOŁY PODSTAWOWEJ NR 1 W MILANÓWKU CZĘŚĆ 1 - CZĘŚĆ 3
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do stołówki MOPS w Lipnie w drugiej połowie 2024 r.
- Dostawa artykułów spożywczych do bielańskich placówek
- Sukcesywne dostawy mięsa do Zespołu Żłobków Miejskich w Szczecinie w drugiej połowie 2024 roku
- Dostawa produktów zwierzęcych, mięsa i produktów mięsnych dla Domu Pomocy Społecznej "Pod Dębami" w Konstantynowie Łódzkim
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.