Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-10-14
Kamińsk: Dostawy artykułów spożywczych.
Numer ogłoszenia: 287247 - 2010; data zamieszczenia: 14.10.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Kamińsku , ul. XXX - lecia 1, 11-227 Kamińsk, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 089 7617400, faks 089 7617444.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Porządek i bezpieczeństwo publiczne. Więziennictwo..
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego artykułów spożywczych w asortymencie podanym jak niżej: Część 1 zamówienia: 1)Twaróg chudy w ilości 3.500 kg, (opakowanie zbiorcze - wiaderka do 10 kg) kod CPV-15542100 - 0; 2)Serek naturalny homogenizowany, w ilości 3.500 kg, (barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie, bez grudek, zagęszczony metodą ultrafiltracji, ukwaszone mleko, opakowanie zbiorcze - wiaderka do 10 kg) , kod CPV - 15542100 - 0; 3)Serek topiony kostka w ilości 3.200 kg (kostka 100 g. sztuka), kod CPV - 15545000 - 0; 4)Ser żółty ( baton prostokątny) w ilości 3.000 kg, kod CPV - 15544000 - 3; 5)Śmietana 18% w ilości 1.900 l (opakowanie - kubek 0,4 lub 1 l.), kod CPV - 15512000 - 0; 6)Jogurt naturalny bez cukru w ilości 200 kg, (opakowanie - kubek 150 g. ) kod CPV - 15551300 - 8; 7)Twarożek bez cukru, typu wiejski, ziarnisty lub równoważny w ilości 200 kg, (opakowanie kubek 200 g. ) kod CPV - 15550000 - 8; Wymagania jakościowe: Minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy musi wynosić: 1)twarogu chudego - 7 dni, 2)serka homogenizowanego - 20 dni, 3)śmietany 18 % , jogurtu naturalnego oraz twarożku - 10 dni, 4)serka topionego (kostka 100 g) - 60 dni, 5)sera żółtego - 30 dni , ponadto ser żółty typu edamski lub równoważny - w konsystencji twardy, nie kruszący się , nie lepiący się w trakcie porcjowania na plastry o grubości 1 mm, produkt w kształcie prostokątnego pełnego (bez otworów) batonu, o wadze około 3 kg, w osłonie zewnętrznej typowej dla danego wyrobu; 6)smak i zapach charakterystyczny dla wyżej wwymienionych artykułów, o dobrej jakości i dobrych walorach smakowych, bez obcych posmaków i zapachów; 7)właściwa ocena organoleptyczna produktu przed lub po jego przyrządzeniu; 8)odpowiednie oznakowanie opakowań, brak uszkodzeń, zanieczyszczeń mechanicznych, zabrudzeń Część 2 zamówienia: Mleko w proszku odtłuszczone w ilości 8.800 kg , kod CPV - 15 51 17 00 - 0; Wymagania jakościowe: 1)minimalny termin przydatności do spożycia od dnia dostawy na wyżej wymieniony artykuł 6 miesięcy; 2)opis produktu proszek z mleka odtłuszczonego, sypki, jednolity, drobno rozpylony w przypadku mleka rozpyłowego, w postaci drobnych ziarenek w przypadku instantu, dopuszcza się drobne zbrylenia łatwo rozsypujące się. Barwa biała, lekko kremowa, jednolita; 3)smak i zapach - smak typowy dla mleka pasteryzowanego charakterystyczny dla mleka w proszku , bez obcych posmaków i zapachów; 4)opakowania jednostkowe do 20 kg; 5)przeznaczenie - do spożycia, poprzedzone zregenerowaniem w ciepłej, przegotowanej wodzie.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.54.21.00 - Ser twarogowy 15.54.50.00 - Pasty serowe do smarowania 15.54.40.00 - Ser twardy 15.51.20.00 - Śmietana 15.55.13.00 - Jogurt 15.55.00.00 - Klasyfikowane produkty mleczarskie .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Kamińsk, ul. XXX - lecia PRL 1, 11 - 220 Górowo Iławeckie.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 22.10.2010 godzina 10:00, miejsce: Zakład Karny Kamińsk, ul. XXX - lecia PRL 1, 11 - 220 Górowo Iławieckie ( sekretariat lub pocztą).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Nie dotyczy..
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 2 w Andrychowie
- Sukcesywne dostawy nabiału do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
- DOSTAWA ŻYWNOŚCI W GRUPIE ASORTYMENTOWEJ: NABIAŁ w okresie 01.07.2025 - 31.12.2025
- Dostawy artykułów mleczarskich do COSSW w Kulach
- Zakup i dostawa produktów żywnościowych do kuchni Przedszkola Publicznego nr 1 w Myśliborzu (2025-2026)
- dostawa produktów pochodzenia zwierzęcego.
więcej: Mleko w proszku »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.