Ogłoszenie z dnia 2025-12-22
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Sukcesywna dostawa żywności do Internatu ZSCKR w Potoczku
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZESPÓŁ SZKÓŁ CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO W POTOCZKU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000097778
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: 43
1.5.2.) Miejscowość: Potoczek
1.5.3.) Kod pocztowy: 23-313
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.7.) Numer telefonu: 158740268
1.5.8.) Numer faksu: 158740268
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zsckrpotoczek.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.zsckrpotoczek.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Edukacja
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Sukcesywna dostawa żywności do Internatu ZSCKR w Potoczku
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-22bed028-82fa-4683-9554-7bd23618b15e
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00617437
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-22
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00011215/08/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.8 Sukcesywna dostawa żywności do Internatu przy ZSCKR w Potoczku
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-22bed028-82fa-4683-9554-7bd23618b15e3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: W postępowaniu komunikacja pomiędzy zamawiającym a wykonawcami, w szczególności składanie oświadczeń, zawiadomień oraz przekazywanie informacji, odbywa się elektronicznie przy użyciu Platformy eZamówienia, która jest dostępna pod adresem https://ezamowienia.gov.pl
2Korzystanie z Platformy eZamówienia jest nieodpłatne.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, musi posiadać konto na Platformie eZamówienia. Szczegółowe informacje na temat zakładania konta, zasady i warunki korzystania z Platformy eZamówienia określa regulamin dostępny pod adresem: https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulamin-serwisu, oraz informacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy” – zawierające interaktywne instrukcje.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): 1. Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), zwanym dalej RODO, informuję że:
1.1 Administratorem Danych Osobowych przetwarzanych w celu przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz późniejszej realizacji umowy jest Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Potoczku
2.2 W sprawach dotyczących przetwarzania danych osobowych można kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych na adres email: kierownik.adm@zsckrpotoczek.pl lub pisemnie na adres siedziby Administratora
2.3 Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w związku z przeprowadzeniem przedmiotowego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego oraz późniejszą realizacją umowy.
2.4 Odbiorcami danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu o postanowienia art. 74 Pzp, lub którym udostępniona zostanie umowa.
2.5 Dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a w przypadku umowy przez okres 10 lat.
2.6 Obowiązek podania przez wykonawcę danych osobowych jest wymogiem wynikającym z przepisów Pzp, związanym z udziałem wykonawcy/podwykonawcy/ podmiotu na którego zasoby się powołuje w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego, określony został w przepisach ustawy Pzp. Niepodanie przez wykonawcę danych osobowych uniemożliwi zamawiającemu wykonanie czynności związanych z badaniem i oceną oferty oraz ewentualne zawarcie umowy.
2.7 Każdy wykonawca udostępniający dane osobowe posiada prawo:
1) dostępu do swoich danych osobowych (art. 15 RODO),
2) do sprostowania swoich danych osobowych (art. 16 RODO) - skorzystanie z tego prawa nie może skutkować zmiana wyniku postępowania ani zmiana postanowień umowy w zakresie niezgodnym z ustawą PZP oraz nie może naruszać integralności protokołu oraz jego załączników,
3) żądania od Administratora ograniczenia przetwarzania danych osobowych (art. 18 RODO),z zastrzeżeniem przypadków, o których mowa w art. 18 ust. 2 RODO, o
4) do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w przypadku stwierdzenia, że przetwarzanie danych osobowych dotyczących wykonawcy narusza przepisy RODO
2.8 Wykonawca realizując umowę w sprawie przedmiotowego zamówienia zobowiązany będzie do wypełnienia obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO, wobec osób fizycznych, od których dane osobowe bezpośrednio lub pośrednio pozyska w celu realizacji przedmiotu umowy, w szczególności o poinformowaniu ww. osób fizycznych o udostępnieniu danych osobowych Zespołowi Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Potoczku; wdrożenia odpowiednich środków technicznych i organizacyjnych zgodnych z wymogami RODO uwzględniając charakter, zakres, kontekst i cele przetwarzania oraz ryzyko naruszenia praw lub wolności osób fizycznych; dane osobowe podane w umowie przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO w związku z prowadzonym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego. Jednocześnie wykonawca zobowiąże podwykonawców, z którymi zawrze umowę o podwykonawstwo do realizacji przez nich powyższych postanowień.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZP.12.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na kilka części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Artykuły ogólnospożywcze
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15411000-2 - Oleje zwierzęce lub roślinne
15332200-6 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w każdej części zamówienia zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem:
1) Cena ofertowa brutto – waga kryterium 60:
1) oferty w tym kryterium będą oceniane w odniesieniu do najniższej ceny przedstawionej przez wykonawców,
2) oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną ilość punktów,
3) ocena punktowa tego kryterium dokonana zostanie zgodnie z formułą
wartość punktowa oferty =
najniższa cena brutto spośród badanych ofert
___________________________________________________________ x 100 x 60
cena brutto badanej oferty
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 60.
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia - waga kryterium 40%:
Punkty przyznane na podstawie kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia będą obliczane w następujący sposób:
1) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 3 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 0 pkt
2) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 2 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 20 pkt
3) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 1 dzień roboczy dni od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 40 pkt
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 40.
Maksymalny terminu realizacji dostawy od dnia złożenia wynosi 3 dni robocze. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach
W przypadku braku podania w ofercie terminu realizacji zamówienia od złożenia zamówienia Zamawiający uzna, iż wykonawca zaoferował maksymalny termin realizacji zamówienia i otrzyma w tym kryterium 0 pkt.
W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia dłuższego niż 3 dni robocze, oferta zostanie odrzucona.
Ogólna liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę wyliczona będzie wg wzoru:
Ilość punktów = Ilość punktów w kryterium ceny + ilość punktów w kryterium terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
Zamawiający udzieli zamówienia temu wykonawcy, którego oferta spełni wszystkie wymagania postawione w SWZ oraz zdobędzie najwyższą łączną liczbę punktów przyznanych w oparciu o wymienione wyżej kryteria oceny ofert.
Jeżeli dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryterióww oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofert z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawcóww, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Ceny w ofertach dodatkowych t nie mogą być wyższe niż zaoferowane w złożonych ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pieczywo
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w każdej części zamówienia zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem:
1) Cena ofertowa brutto – waga kryterium 60:
1) oferty w tym kryterium będą oceniane w odniesieniu do najniższej ceny przedstawionej przez wykonawców,
2) oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną ilość punktów,
3) ocena punktowa tego kryterium dokonana zostanie zgodnie z formułą
wartość punktowa oferty =
najniższa cena brutto spośród badanych ofert
___________________________________________________________ x 100 x 60
cena brutto badanej oferty
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 60.
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia - waga kryterium 40%:
Punkty przyznane na podstawie kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia będą obliczane w następujący sposób:
1) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 3 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 0 pkt
2) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 2 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 20 pkt
3) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 1 dzień roboczy dni od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 40 pkt
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 40.
Maksymalny terminu realizacji dostawy od dnia złożenia wynosi 3 dni robocze. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach
W przypadku braku podania w ofercie terminu realizacji zamówienia od złożenia zamówienia Zamawiający uzna, iż wykonawca zaoferował maksymalny termin realizacji zamówienia i otrzyma w tym kryterium 0 pkt.
W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia dłuższego niż 3 dni robocze, oferta zostanie odrzucona.
Ogólna liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę wyliczona będzie wg wzoru:
Ilość punktów = Ilość punktów w kryterium ceny + ilość punktów w kryterium terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
Zamawiający udzieli zamówienia temu wykonawcy, którego oferta spełni wszystkie wymagania postawione w SWZ oraz zdobędzie najwyższą łączną liczbę punktów przyznanych w oparciu o wymienione wyżej kryteria oceny ofert.
Jeżeli dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryterióww oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofert z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawcóww, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Ceny w ofertach dodatkowych t nie mogą być wyższe niż zaoferowane w złożonych ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Nabiał
4.2.6.) Główny kod CPV: 15550000-8 - Klasyfikowane produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w każdej części zamówienia zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem:
1) Cena ofertowa brutto – waga kryterium 60:
1) oferty w tym kryterium będą oceniane w odniesieniu do najniższej ceny przedstawionej przez wykonawców,
2) oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną ilość punktów,
3) ocena punktowa tego kryterium dokonana zostanie zgodnie z formułą
wartość punktowa oferty =
najniższa cena brutto spośród badanych ofert
___________________________________________________________ x 100 x 60
cena brutto badanej oferty
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 60.
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia - waga kryterium 40%:
Punkty przyznane na podstawie kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia będą obliczane w następujący sposób:
1) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 3 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 0 pkt
2) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 2 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 20 pkt
3) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 1 dzień roboczy dni od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 40 pkt
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 40.
Maksymalny terminu realizacji dostawy od dnia złożenia wynosi 3 dni robocze. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach
W przypadku braku podania w ofercie terminu realizacji zamówienia od złożenia zamówienia Zamawiający uzna, iż wykonawca zaoferował maksymalny termin realizacji zamówienia i otrzyma w tym kryterium 0 pkt.
W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia dłuższego niż 3 dni robocze, oferta zostanie odrzucona.
Ogólna liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę wyliczona będzie wg wzoru:
Ilość punktów = Ilość punktów w kryterium ceny + ilość punktów w kryterium terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
Zamawiający udzieli zamówienia temu wykonawcy, którego oferta spełni wszystkie wymagania postawione w SWZ oraz zdobędzie najwyższą łączną liczbę punktów przyznanych w oparciu o wymienione wyżej kryteria oceny ofert.
Jeżeli dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryterióww oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofert z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawcóww, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Ceny w ofertach dodatkowych t nie mogą być wyższe niż zaoferowane w złożonych ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Jaja
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w każdej części zamówienia zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem:
1) Cena ofertowa brutto – waga kryterium 60:
1) oferty w tym kryterium będą oceniane w odniesieniu do najniższej ceny przedstawionej przez wykonawców,
2) oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną ilość punktów,
3) ocena punktowa tego kryterium dokonana zostanie zgodnie z formułą
wartość punktowa oferty =
najniższa cena brutto spośród badanych ofert
___________________________________________________________ x 100 x 60
cena brutto badanej oferty
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 60.
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia - waga kryterium 40%:
Punkty przyznane na podstawie kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia będą obliczane w następujący sposób:
1) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 3 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 0 pkt
2) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 2 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 20 pkt
3) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 1 dzień roboczy dni od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 40 pkt
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 40.
Maksymalny terminu realizacji dostawy od dnia złożenia wynosi 3 dni robocze. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach
W przypadku braku podania w ofercie terminu realizacji zamówienia od złożenia zamówienia Zamawiający uzna, iż wykonawca zaoferował maksymalny termin realizacji zamówienia i otrzyma w tym kryterium 0 pkt.
W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia dłuższego niż 3 dni robocze, oferta zostanie odrzucona.
Ogólna liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę wyliczona będzie wg wzoru:
Ilość punktów = Ilość punktów w kryterium ceny + ilość punktów w kryterium terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
Zamawiający udzieli zamówienia temu wykonawcy, którego oferta spełni wszystkie wymagania postawione w SWZ oraz zdobędzie najwyższą łączną liczbę punktów przyznanych w oparciu o wymienione wyżej kryteria oceny ofert.
Jeżeli dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryterióww oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofert z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawcóww, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Ceny w ofertach dodatkowych t nie mogą być wyższe niż zaoferowane w złożonych ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warzywa i owoce
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w każdej części zamówienia zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem:
1) Cena ofertowa brutto – waga kryterium 60:
1) oferty w tym kryterium będą oceniane w odniesieniu do najniższej ceny przedstawionej przez wykonawców,
2) oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną ilość punktów,
3) ocena punktowa tego kryterium dokonana zostanie zgodnie z formułą
wartość punktowa oferty =
najniższa cena brutto spośród badanych ofert
___________________________________________________________ x 100 x 60
cena brutto badanej oferty
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 60.
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia - waga kryterium 40%:
Punkty przyznane na podstawie kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia będą obliczane w następujący sposób:
1) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 3 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 0 pkt
2) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 2 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 20 pkt
3) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 1 dzień roboczy dni od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 40 pkt
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 40.
Maksymalny terminu realizacji dostawy od dnia złożenia wynosi 3 dni robocze. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach
W przypadku braku podania w ofercie terminu realizacji zamówienia od złożenia zamówienia Zamawiający uzna, iż wykonawca zaoferował maksymalny termin realizacji zamówienia i otrzyma w tym kryterium 0 pkt.
W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia dłuższego niż 3 dni robocze, oferta zostanie odrzucona.
Ogólna liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę wyliczona będzie wg wzoru:
Ilość punktów = Ilość punktów w kryterium ceny + ilość punktów w kryterium terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
Zamawiający udzieli zamówienia temu wykonawcy, którego oferta spełni wszystkie wymagania postawione w SWZ oraz zdobędzie najwyższą łączną liczbę punktów przyznanych w oparciu o wymienione wyżej kryteria oceny ofert.
Jeżeli dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryterióww oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofert z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawcóww, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Ceny w ofertach dodatkowych t nie mogą być wyższe niż zaoferowane w złożonych ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Ziemniaki
4.2.6.) Główny kod CPV: 03212100-1 - Ziemniaki
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w każdej części zamówienia zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem:
1) Cena ofertowa brutto – waga kryterium 60:
1) oferty w tym kryterium będą oceniane w odniesieniu do najniższej ceny przedstawionej przez wykonawców,
2) oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną ilość punktów,
3) ocena punktowa tego kryterium dokonana zostanie zgodnie z formułą
wartość punktowa oferty =
najniższa cena brutto spośród badanych ofert
___________________________________________________________ x 100 x 60
cena brutto badanej oferty
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 60.
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia - waga kryterium 40%:
Punkty przyznane na podstawie kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia będą obliczane w następujący sposób:
1) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 3 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 0 pkt
2) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 2 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 20 pkt
3) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 1 dzień roboczy dni od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 40 pkt
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 40.
Maksymalny terminu realizacji dostawy od dnia złożenia wynosi 3 dni robocze. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach
W przypadku braku podania w ofercie terminu realizacji zamówienia od złożenia zamówienia Zamawiający uzna, iż wykonawca zaoferował maksymalny termin realizacji zamówienia i otrzyma w tym kryterium 0 pkt.
W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia dłuższego niż 3 dni robocze, oferta zostanie odrzucona.
Ogólna liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę wyliczona będzie wg wzoru:
Ilość punktów = Ilość punktów w kryterium ceny + ilość punktów w kryterium terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
Zamawiający udzieli zamówienia temu wykonawcy, którego oferta spełni wszystkie wymagania postawione w SWZ oraz zdobędzie najwyższą łączną liczbę punktów przyznanych w oparciu o wymienione wyżej kryteria oceny ofert.
Jeżeli dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryterióww oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofert z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawcóww, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Ceny w ofertach dodatkowych t nie mogą być wyższe niż zaoferowane w złożonych ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mrożonki i ryby
4.2.6.) Główny kod CPV: 15220000-6 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15230000-9 - Ryby suszone lub solone; ryby w solance; ryby wędzone
15896000-5 - Produkty głęboko mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w każdej części zamówienia zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem:
1) Cena ofertowa brutto – waga kryterium 60:
1) oferty w tym kryterium będą oceniane w odniesieniu do najniższej ceny przedstawionej przez wykonawców,
2) oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną ilość punktów,
3) ocena punktowa tego kryterium dokonana zostanie zgodnie z formułą
wartość punktowa oferty =
najniższa cena brutto spośród badanych ofert
___________________________________________________________ x 100 x 60
cena brutto badanej oferty
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 60.
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia - waga kryterium 40%:
Punkty przyznane na podstawie kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia będą obliczane w następujący sposób:
1) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 3 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 0 pkt
2) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 2 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 20 pkt
3) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 1 dzień roboczy dni od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 40 pkt
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 40.
Maksymalny terminu realizacji dostawy od dnia złożenia wynosi 3 dni robocze. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach
W przypadku braku podania w ofercie terminu realizacji zamówienia od złożenia zamówienia Zamawiający uzna, iż wykonawca zaoferował maksymalny termin realizacji zamówienia i otrzyma w tym kryterium 0 pkt.
W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia dłuższego niż 3 dni robocze, oferta zostanie odrzucona.
Ogólna liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę wyliczona będzie wg wzoru:
Ilość punktów = Ilość punktów w kryterium ceny + ilość punktów w kryterium terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
Zamawiający udzieli zamówienia temu wykonawcy, którego oferta spełni wszystkie wymagania postawione w SWZ oraz zdobędzie najwyższą łączną liczbę punktów przyznanych w oparciu o wymienione wyżej kryteria oceny ofert.
Jeżeli dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryterióww oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofert z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawcóww, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Ceny w ofertach dodatkowych t nie mogą być wyższe niż zaoferowane w złożonych ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mięso i jego przetwory, drób
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
15131135-0 - Wędliny drobiowe
15112100-7 - Świeży drób
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: Przy wyborze najkorzystniejszej oferty w każdej części zamówienia zamawiający będzie się kierował następującymi kryteriami i ich znaczeniem:
1) Cena ofertowa brutto – waga kryterium 60:
1) oferty w tym kryterium będą oceniane w odniesieniu do najniższej ceny przedstawionej przez wykonawców,
2) oferta z najniższą ceną otrzyma maksymalną ilość punktów,
3) ocena punktowa tego kryterium dokonana zostanie zgodnie z formułą
wartość punktowa oferty =
najniższa cena brutto spośród badanych ofert
___________________________________________________________ x 100 x 60
cena brutto badanej oferty
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 60.
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia - waga kryterium 40%:
Punkty przyznane na podstawie kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia będą obliczane w następujący sposób:
1) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 3 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 0 pkt
2) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 2 dni robocze od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 20 pkt
3) W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy 1 dzień roboczy dni od złożenia zamówienia Wykonawca otrzyma 40 pkt
Maksymalna liczba punktów do uzyskania w tym kryterium przez Wykonawcę wynosi 40.
Maksymalny terminu realizacji dostawy od dnia złożenia wynosi 3 dni robocze. Termin dostawy musi być zaoferowany w pełnych dniach
W przypadku braku podania w ofercie terminu realizacji zamówienia od złożenia zamówienia Zamawiający uzna, iż wykonawca zaoferował maksymalny termin realizacji zamówienia i otrzyma w tym kryterium 0 pkt.
W przypadku zaoferowania terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia dłuższego niż 3 dni robocze, oferta zostanie odrzucona.
Ogólna liczba punktów uzyskanych przez daną ofertę wyliczona będzie wg wzoru:
Ilość punktów = Ilość punktów w kryterium ceny + ilość punktów w kryterium terminu realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
Zamawiający udzieli zamówienia temu wykonawcy, którego oferta spełni wszystkie wymagania postawione w SWZ oraz zdobędzie najwyższą łączną liczbę punktów przyznanych w oparciu o wymienione wyżej kryteria oceny ofert.
Jeżeli dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryterióww oceny ofert, Zamawiający spośród tych ofert wybiera ofert z najniższą ceną, a jeżeli zostały złożone oferty o takiej samej cenie, Zamawiający wzywa Wykonawcóww, którzy złożyli te oferty do złożenia w terminie określonym przez Zamawiającego ofert dodatkowych. Ceny w ofertach dodatkowych t nie mogą być wyższe niż zaoferowane w złożonych ofertach.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60,00
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: serwis posprzedażny, pomoc techniczna, warunki dostawy takich jak termin, sposób lub czas dostawy, oraz okresu realizacji.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od dnia złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40,00
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 4
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu i spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:- zdolności do występowania w obrocie gospodarczym: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
- uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
- sytuacji ekonomicznej lub finansowej: Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.
- zdolności technicznej lub zawodowej w zakresie doświadczenia wykonawcy: Wykonawca musi wykazać , że w ciągu ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert o udzielenie zamówienia, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, wykonał lub wykonuje co najmniej jedno zamówienie polegające na sukcesywnej dostawie żywności o wartości co najmniej:
Część 1 – Artykuły ogólnospożywcze – 25 000 zł brutto
Część 2 – Pieczywo – 5 000 zł brutto
Część 3 – Nabiał – 10 000 zł brutto
Część 4 – Jaja – 2 000 zł brutto
Część 5 – Warzywa i Owoce – 16 000 zł brutto
Część 6 – Ziemniaki – 5 000 zł brutto
Część 7 – Mrożonki i ryby – 15 000 zł brutto
Część 8 – Mięso, przetwory i drób – 60 000 zł brutto
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: - odpis z właściwego rejestru lub centralnej ewidencji i informacji o działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu potwierdzenia braku podstaw wykluczenia na podstawie art. 109 ust. 1 pkt 4 Pzp;
- oświadczenia wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (t. j. Dz. U. z 2025 r. poz. 1714, ze zm.), z innym wykonawcą, który złożył odrębną ofertę w postępowaniu, albo oświadczenia o przynależności do tej samej grupy kapitałowej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzającymi przygotowanie oferty niezależnie od innego wykonawcy należącego do tej samej
grupy kapitałowej. Propozycja treści oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do SWZ
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: Podmiotowe środki dowodowe wymagane od Wykonawcy obejmują:
- Wykaz dostaw wykonanych, a w przypadku świadczeń powtarzających się lub ciągłych, wykonanych w ciągu ostatnich 3 lat, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy w tym okresie, wraz z podaniem ich wartości, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów na rzecz których dostawy zostały wykonane lub są wykonywane oraz załączenie dowodów określających czy te dostawy zostały wykonane lub sa wykonywane należycie przy czym dowodami o których mowa są referencje bądź inne dokumenty sporządzone przez podmiot na rzecz którego dostawy są lub były wykonywane a w przypadku gdy wykonawca z przyczyn niezależnych od siebie nie jest w stanie uzyskać tych dokumentów – oświadczenie Wykonawcy
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
2. W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:1) przy ocenie spełniania w/w warunku udziału w postępowaniu zamawiający będzie brał pod uwagę łączny potencjał wykonawców,
2) wykonawcy zobowiązani są do ustanawiania pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego,
3) oświadczenie dotyczące niepodlegania wykluczeniu oraz spełniania warunków udziału w postępowaniu (zawarte w formularzu oferty) składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie,
4) W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia mogą polegać na zdolnościach tych z wykonawców, którzy wykonają usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane. W takim przypadku wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które usługi wykonają poszczególni wykonawcy
5) Oświadczenie, o którym mowa w art. 117 ust. 4 Pzp, z którego musi wynikać, które usługi wykonają poszczególni wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia – w przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez wykonawców.
3. Wykonawca, w przypadku polegania na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, przedstawia, wraz z oświadczeniem o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, także oświadczenie podmiotu udostępniającego zasoby, potwierdzające brak podstaw wykluczenia tego podmiotu oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu, w zakresie, w jakim wykonawca powołuje się na jego zasoby.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2026-01-05 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2026-01-05 10:00
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
SEKCJA IX – POZOSTAŁE INFORMACJE
Zamawiający wykluczy wykonawcę z postępowania na podstawie art. 7 ust 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 r. oszczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie
bezpieczeństwa narodowego, w przypadku wystąpienia którejkolwiek z określonych w niej przesłanek :
- wymienionego w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisanego na listę na
podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy o
szczególnych rozwiązaniach;
- którego beneficjentem rzeczywistym w rozumieniu ustawy z dnia 1 marca 2018 r. o przeciwdziałaniu praniu pieniędzy oraz
finansowaniu terroryzmu (Dz. U. z 2023 r. poz. 1124, 1285, 1723 i 1843) jest osoba wymieniona w wykazach określonych w
rozporządzeniu 765/2006 i rozporządzeniu 269/2014 albo wpisana na listę lub będąca takim beneficjentem rzeczywistym od
dnia 24 lutego 2022 r., o ile została wpisana na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o
zastosowaniu środka, o którym mowa w art. 1 pkt 3 ustawy o szczególnych rozwiązaniach;
- którego jednostką dominującą w rozumieniu art. 3 ust. 1 pkt 37 ustawy z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości (Dz. U.
z 2023 r. poz. 120, 295 i 1598) jest podmiot wymieniony w wykazach określonych w rozporządzeniu 765/2006 i
rozporządzeniu 269/2014 albo wpisany na listę lub będący taką jednostką dominującą od dnia 24 lutego 2022 r., o ile został
wpisany na listę na podstawie decyzji w sprawie wpisu na listę rozstrzygającej o zastosowaniu środka, o którym mowa w art.
1 pkt 3 ustawy o szczególnych rozwiązaniach.
INNE PRZETARGI POTOCZEK
więcej: przetargi POTOCZEK »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Ssukcesywną dostawę artykułów spożywczych na rok 2026 dla PS w Mietniowie
- Dostawa artykułów spożywczych dla potrzeb stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Króla Władysława Jagiełły w Medyce
- Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Publicznej Szkoły Podstawowej im. Jana Pawła II w Strzelcach Małych
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności - mrożonki i ryby, na potrzeby Zespołu Szkół w Kostomłotach Drugich w 2026 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności - owoce i warzywa, na potrzeby Zespołu Szkół w Kostomłotach Drugich w 2026 r.
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności - nabiał, produkty suche i pieczywo, na potrzeby Zespołu Szkół w Kostomłotach Drugich w 2026 r.
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





