eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Tomaszów LubelskiSukcesywna dostawa artrykułów spożywczych do stołówki SOSW w Tomaszowie Lubelskim

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2012-08-06

Tomaszów Lubelski: Sukcesywna dostawa artrykułów spożywczych do stołówki SOSW w Tomaszowie Lubelskim
Numer ogłoszenia: 286976 - 2012; data zamieszczenia: 06.08.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy im.Janusza Korczaka w Tomaszowie Lubelski , ul. Wesoła 1, 22-600 Tomaszów Lubelski, woj. lubelskie, tel. 084 665 94 40, faks 084 665 94 40.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.soswtomaszowlub.stronaszkolna.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Sukcesywna dostawa artrykułów spożywczych do stołówki SOSW w Tomaszowie Lubelskim.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: CZĘŚĆ I PIECZYWO 1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: > chleb zwykły 500 g - szt. 1.600 > chleb razowy 500 g - szt. 400 > drożdżówka 100 g - szt. 4.500 > bułka 50 g - szt. 200 > bułka tarta 1 kg - kg 20 2. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15612500-6 3. czas trwania lub termin wykonania: od 1.09.2012 do 31.12.2012 4. kryteria oceny ofert: najniższa cena CZĘŚĆ II MLEKO I JEGO PRZETWORY 1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: > mleko 2% tłuszczu l. - l . 1.400 > masło 82% tł. kg - kg 120 > śmietana 18 % tł. l. - l 200 > twaróg półtłusty kg - kg 180 > ser żółty salami kg - kg 20 > serek homo. 100 g - szt. 200 2. Wspólny Słownik Zamówień CPV: 15500000-3 3. Czas trwania lub termin wykonania: od 1.09.2012 do 31.12.2012. CZĘŚĆ III MIĘSO I WĘDLINY 1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakres zamówienia > boczek wędzony kg - kg 20 > łopatka prasowana kg - kg 40 > kiełbasa toruńska kg - kg 20 > kiełbasa żywiecka kg - kg 15 > mortadela kg - kg 30 > kiełbasa parówkowa kg - kg 20 > paróweczki kg - kg 40 > pasztetowa kg - kg 40 > podgardlana kg - kg 20 > kiełbasa zwyczajna kg - kg 80 > salceson włoski kg - kg 20 > ogonówka kg - kg 10 > szynka wędzona kg - kg 10 > pieczeń rzymska kg - kg 15 > mielonka prasowana kg - kg 15 > schab b/k kg - kg 40 > łopatka wieprz. b/k kg - kg 60 > karkówka wieprz. b/k kg - kg 15 > szynka wieprz. b/k kg - kg 10 > mięso garmażer. kg - kg 30 > wątroba wieprz. kg - kg 30 > kości wieprz. schab. kg - kg 20 > słonina kg - kg 30 > smalec kg - kg 40 2. Wspólny Słownik Zamówień CPV 15100000-9, 15131120-2 3 Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.12.2012 4. Kryteria oceny: najniższa cena CZĘŚĆ IV RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE 1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia. > mąka pszenna kg - kg 180 > mąka ziemniaczana 500 g - szt. 10 > kasza manna 500 g - szt. 15 > kasza jęczmienna 500 g - szt. 10 > kasza gryczana kg - kg 15 > płatki owsiane 400 g - szt. 15 > ryż kg - kg 60 > makaron 500 g - szt. 120 > musztarda nie mniej n iż 175 g - szt. 120 > majonez nie mniej niż 700 g - szt. 35 (winiary) > keczup nie mniej niż 900 g - szt. 35 > koncentrat pomidor. min. 900 g - szt. 35 > chrzan nie mniej niż 170 g - szt. 60 > olej litr - l. 60 > ocet 0,5 l - szt. 10 > ogórek konserw. min. 800 g - szt. 45 > kukurydza konser. min. 400 g - szt. 20 > groszek konser. min. 400 g - szt. 25 > sól kg - kg 80 > cukier kg - kg 200 > cukier puder 500 g - szt. 150 > cukier wanilinowy szt. - szt. 60 > kwasek cytrynowy szt. - szt. 15 > herbata granul. 100 g - szt. 100 > dżem nie mniej niż 280 g - szt. 240 > miód min. 400 g - szt. 15 > kawa inka min. 150g - szt. 40 > kakao min. 200 g - szt. 15 > kisiel szt. - szt. 80 > budyń szt. - szt. 120 > rosołek drob. 180g - szt. 80 > pieprz naturalny czarny miel. 20 g. - szt. 80 > przyprawa maggi min. 900 g - szt. 4 > przyprawa do zup min. 850 g - szt. 15 > przyprawa vegeta lub równoważna min. 500 g - szt. 10 > ziele angielskie 15g - szt. 10 > liść laurowy 15 g - szt. 15 > papryka miel. słodka 20 g - szt. 10 > przyprawa do mięs delikt 200 g - szt. 15 > sos boloński min. szt - szt. 50 > sos sałatkowy szt. - szt. 50 > zupa fasolowa szt. - szt. 35 > zupa ogonowa szt. - szt. 120 > zupa grzybowa szt. - szt. 60 > zupa pieczarkowa szt. - szt. 15 > żurek 45 g - szt. 40 > barszcz biały 40 g - szt. 25 > paprykarz min. 330 g - szt. 80 > pasztet min. 500 g - - szt. 50 > margaryna zwykła 250 g - szt. 120 > margaryna śniadaniowa 500 g - szt. 40 > konserwa turystyczna 300 g - szt. 20 > konserwa tyrolska 300 g - szt. 20 2. Wspólny Słownik Zamówień CPV 15800000-6 3. Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.12.2012 4. Kryteria oceny ofert; najniższa cena CZĘŚĆ V RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWE 1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakres zamówienia. > szprot w oleju min. 300 g - szt 65 > śledź w oleju min. 170 g - szt. 50 > śledź w pomid. min 170 g - szt. 20 > kotlet rybny kg - kg 10 > panga mrożona kg - kg 15 > mintaj mrożony kg - kg 15 2. Wspólny słownik Zamówień CPV 15331100-8 3. Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.12.2012 4. Kryteria oceny ofert: najniższa cena CZĘŚĆ VI DRÓB 1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia; > ćwiartki z kurczaka kg - kg 70 > kurczak świeży kg - kg 10 > udziec z indyka kg - kg 25 > filet drobiowy kg - kg 10 2. Wspólny Słownik Zamówień CPV 15112000-6 3. Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.12.2012 4. Kryteria oceny ofert: najniższa cena CZĘŚĆ VII MROŻONKI 1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia > mieszanka warzywna - bukiet jarzyn kg - kg 40 > truskawka mrożona kg - kg 20 > kalafior mrożony kg - kg 10 > brokuł mrożony kg - kg 10 > włoszczyzna kg - kg 40 2. Wspólny Słownik Zamówień CPV 15331100-8 3. Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.12.2012 4. Kryteria oceny ofert; najniższa cena CZĘŚĆ VIII OWOCE ŚWIEŻE 1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia > jabłka gat.1 kg - kg 600 > śliwka kg - kg 60 > gruszka kg - kg 100 2. Wspólny Słownik zamówień CPV 03121000-5 3. Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.12.2012 4. Kryteria oceny ofert : najniższa cena CZĘŚĆ IX WARZYWA > 1. Krotki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia > cebula kg - kg 150 > czosnek kg - kg 2 > marchew kg - kg 200 > pietruszka korzeń kg - kg 40 > seler kg - kg 40 > por kg - kg 50 > kapusta kiszona kg - kg 50 > kapusta biała kg - kg 250 > kapusta pekińska kg - kg 10 > burak ćwikłowy kg - kg 100 > ogórek kwaszony kg - kg 50 > pieczarka kg - kg 40 > kalafior kg - kg 15 > brokuł kg - kg 20 > fasola Jaś kg - kg 35 > cytryna kg - kg 40 2. Wspólny Słownik Zamówień CPV 15300000-1 3. Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.11.2012 4. Kryteria oceny ofert : najniższa cena CZĘŚĆ X JAJA KURZE 1. Krotki opis ze wskazaniem wielkości lub zakres zamówienia > jaja kurze kl. I szt. - szt. 2.700 2. Wspólny Słownik Zamówień CPV 03142500-3 3. Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.12.2012 4. Kryteria oceny ofert: najniższa cena CZĘŚĆ XI PRODKTY MĄCZNE GOTOWE 1. Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia > uszka z grzybami kg - kg 5 > pyzy z mięsem kg - kg 70 2. Wspólny Słownik Zamówień CPV 15851000-8 3. Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.12.2012 4. Kryteria oceny ofert: najniższa cena CZĘŚĆ XII ZIEMNIAKI 1. krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia > ziemniaki kg - kg 2.000 2. Wspólny Słownik Zamówień CPV 03212100-1 3.Czas trwania lub termin wykonania od 1.09.2012 do 31.12.2012 4. Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.25.00-6, 15.50.00.00-3, 15.10.00.00-9, 15.80.00.00-6, 15.20.00.00-6, 03.12.10.00-5, 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3, 15.85.10.00-8, 03.21.21.00-1.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Rozpoczęcie: 01.09.2012.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie wymaga się

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • tak/nie

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • tak/nie

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • tak/nie

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • tak/nie

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • tak/nie

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
  • III.4.3.2) zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert - albo oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, jeżeli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się takiego zaświadczenia

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.soswtomaszowlub.szkolnastrona.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specjalny Osrodek Szkolno - Wychowawczy w Tomaszowie Lubelskim 22-600 Tomaszów Lubelski ul. Wesoła 1.

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 14.08.2012 godzina 11:00, miejsce: Specjalny Ośrodek Szkolno Wychowawczy w Tomaszowie Lub. 22-600 Tomaszów Lubelski ul. Wesoła1.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.