Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2013-01-18
Szczecin: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA
ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012.
Numer ogłoszenia: 27346 - 2013; data zamieszczenia: 18.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Ochotnicze Hufce Pracy Zachodniopomorska Wojewódzka Komenda w Szczecinie , ul. Dworcowa 19, 70-206 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 8126946, faks 091 8127981 w. 36.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.zachodniopomorska.ohp.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Jednostka Budżetowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 03.14.25.00-3.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 16.02.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie w trybie art. 22 ustawy Pzp.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie w trybie art. 22 ustawy Pzp.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie w trybie art. 22 ustawy Pzp.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie w trybie art. 22 ustawy Pzp.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Oświadczenie w trybie art. 22 ustawy Pzp.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1.Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę Załącznik nr 3 do SIWZ. 2.Kalkulacja ceny do części I - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -ZAŁĄCZNIK 3A do SIWZ (składają wykonawcy przystępujący do tej części zamówienia) 3.Kalkulacja ceny do części II - Różne produkty spożywcze, w tym: mleczarskie, oleje, tłuszcze, produkty przemiału ziarna ZAŁĄCZNIK 3B do SIWZ(składają wykonawcy przystępujący do tej części zamówienia) 4.Kalkulacja ceny do części III -Produkty mrożone -ZAŁĄCZNIK 3C do SIWZ(składają wykonawcy przystępujący do tej części zamówienia) 5.Kalkulacja ceny do części IV - Pieczywo i wypieki -ZAŁĄCZNIK 3D do SIWZ(składają wykonawcy przystępujący do tej części zamówienia) 6.Kalkulacja ceny do części V -Owoce i warzywa -ZAŁĄCZNIK 3E do SIWZ(składają wykonawcy przystępujący do tej części zamówienia)
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian
. Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy w zakresie: a) Zmian organizacyjnych stron, np. zmiana reprezentacji lub siedziby firmy. b) W innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tzn. takich, o których wiedza na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie lub na wynik postępowania.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zachodniopomorska.ohp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zachodniopomorska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy
ul. Dworcowa 19, 70-206 Szczecin -pokój 314 (III piętro).
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.01.2013 godzina 14:00, miejsce: Zachodniopomorska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy ul. Dworcowa 19, 70-206 Szczecin -sekretariat pokój 304 (III piętro).
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt pt; Smaki Europy realizowany w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -ZAŁĄCZNIK 3A do SIWZ - WYPEŁNIA WYKONAWCA SKŁADAJĄCY OFERTĘ NA TĘ CZĘŚĆ ZAMÓWINIA LP Nazwa Jednostka miary Ilość 1 korpusy drobiowe kg 11 2 kości ze schabu kg 2 3 filet z kurczaka kg 10 4 łopatka bez kości kg 10,5 5 karkówka bez kości kg 5,5 6 kurczak świeży kg 6 7 kurczak wędzony kg 3 8 boczek wędzony, parzony - paski kg 2,5 9 boczek mix kg 1,5 10 parówki cienkie kg 5 11 kiełbasa parówkowa kg 5,5 12 kiełbasa biała parzona kg 4,5 13 kiełbaski bawarskie kg 4,5 14 polędwica sopocka kg 1,8 15 szynka konserwowa kg 7 16 pierś z indyka - wędlina kg 2 17 mielonka turystyczna kg 2 18 łopatka z przyprawami - wędlina kg 2 19 pierś po królewsku - wędlina kg 2 20 wędzonka z beczki kg 2 21 pasztet zapiekany z indyka kg 2 22 schab bez kości kg 6 23 kiełbasa sucha krakowska kg 3 24 mielonka drobiowa kg 2 25 Tusza królika szt 4.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 16.02.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt: Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Różne produkty spożywcze, w tym: mleczarskie, oleje, tłuszcze, produkty przemiału ziarna ZAŁĄCZNIK 3B do SIWZ-WYPEŁNIA WYKONAWCA SKŁADAJĄCY OFERTĘ NA TĘ CZĘŚĆ ZAMÓWINIA LP Nazwa Jednostka miary Ilość 1 makaron nitki kg 5 2 makaron świderki kg 4 3 makaron krajanka - tagliatelle kg 6 4 makaron spagetti kg 4 5 wafelki typu Grześki szt 68 6 słone paluszki kg 1 7 ciasteczka maślane kg 2 8 cukierki krówki kg 3 9 czekolada mleczna 100g szt 34 10 krakersy kg 1 11 pierniczki z nadzieniem w czekoladzie kg 5 12 sól kg 6 13 mąka - pszenna kg 16 14 cukier kg 20 15 mleko 2,0 % l 40 16 mleko 3,2 % l 40 17 masło - kostka szt 56 18 olej l 22 19 herbata typu earl-grey saszetka 100 20 herbata czarna aromatyzowana - owoce leśne saszetka 100 21 herbata czarna ekspresowa 100szt op 6 22 kawa typu Nescaffe - rozpuszczalna kg 1 23 kawa mielona typu Premium kg 1 24 kakao rozpuszczalne typu Puchatek (opakowanie 350g) op 7 25 dżem - wiaderko kg 7 26 kasza jęczmienna kg 3 27 kasza manna kg 6 28 mąka ziemniaczana kg 3 29 bułka tarta kg 12 30 płatki mussli kg 4 31 płatki czekoladowe kg 4 32 płatki kukurydziane kg 5 33 krem czekoladowy typu Nutella kg 3,6 34 ryż kg 16 35 cukier puder kg 2 36 drożdże świeże 100g szt 3 37 keczup kg 5 38 musztarda kg 5 39 ser żółty kg 6 40 ser zółty wędzony kg 2 41 twaróg (krajanka) kg 4 42 ser salami kg 2 43 serek śmietankowy - wiaderko po 1kg) kg 10 44 Serki topione krążki (opakowanie 150g) op 10 45 serki fromage 100g szt 18 46 serki typu Naturek 100g szt 6 47 ser mozzarella w zalewie kulka 125 g szt 17 48 ser pleśniowy typu camembert 120 g szt 17 49 miody jednorazowe szt 100 50 jogurty owocowe - (opakowanie 150g) szt 240 51 koncentat pomidorowy kg 4 52 kisiel (opakowanie po 60g) szt 20 53 budyń owocowy (opakowanie po 60g) szt 30 54 syrop malinowy l 2 55 ćwikła z chrzanem kg 2 56 żurawina (opakowanie 300g) op 6 57 żurek w butelce l 4 58 sos instant do spagetti bolognese typu Fix Knorr szt 14 59 przyprawa do zup typu Magii l 3 60 przyprawa typu vegeta kg 2 61 zioła prowansalskie (opakowanie 40g) op 8 62 tymianek (opakowanie 40g) op 8 63 curry (opakowanie 40g) op 8 64 cynamon (opakowanie 20g) op 8 65 cukier waniliowy (opakowanie 30g) op 8 66 majeranek (opakowanie 50g) op 10 67 rosół drobiowy typu Knorr - kostki 12 szt w opakowaniu op 6 68 ocet l 2 69 pieprz czarny mielony kg 1,5 70 papryka konserwowa (słoik 0,9l) szt 10 71 ogórek konsewowy (słoik 0,9l) szt 10 72 ananasy w puszce (565g) szt 8 73 kukurydza konserwowa w puszce (400g) szt 16 74 fasola czerwona (400g) szt 8 75 pieczarki konserwowe (słoik 0,9l) szt 5 76 groszek ptysiowy kg 0,5 77 śmietana 18% - do zupy l 9 78 śmietana 18% - kwaśna l 8 79 majonez typu dekoracyjny Winiary kg 8 80 słodzik 1200 tabletek szt 2.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 07.02.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty mrożone -ZAŁĄCZNIK 3C do SIWZ - WYPEŁNIA WYKONAWCA SKŁADAJĄCY OFERTĘ NA TĘ CZĘŚĆ ZAMÓWINIA LP Nazwa Jednostka miary Ilość 1 frytki - mrożone kg 7,5 2 mieszanka kompotowa - mrożonka kg 11 3 truskawki - mrożonka kg 2,5 4 włoszczyzna słupki - mrożonka kg 10 5 mieszanka warzywna 7 składników - mrożonka kg 6 6 kalafior - mrożonka kg 5 7 brokół - mrożonka kg 5.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 07.02.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo i wypieki -ZAŁĄCZNIK 3D do SIWZ - WYPEŁNIA WYKONAWCA SKŁADAJĄCY OFERTĘ NA TĘ CZĘŚĆ ZAMÓWINIA LP Nazwa Jednostka miary Ilość 1 pączki szt 34 2 rogale marcińskie kg 3 3 chleb szczecinski (500g) szt 45 4 chleb słonecznikowy (500g) szt 45 5 chleb razowy (400g) szt 28 6 bułki - kajzerki szt 500.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 07.02.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Owoce i warzywa -ZAŁĄCZNIK 3E do SIWZ - WYPEŁNIA WYKONAWCA SKŁADAJĄCY OFERTĘ NA TĘ CZĘŚĆ ZAMÓWINI LP Nazwa Jednostka miary Ilość 1 marchew kg 12 2 pietruszka korzeń kg 6 3 seler kg 11 4 por kg 7 5 cebula kg 20 6 buraki kg 10 7 pomidor kg 25 8 ogórek świeży kg 12 9 papryka świeża kg 12 10 pieczarki kg 6 11 ziemniaki-15kg op 7 12 cytryna kg 7 13 rzodkiew - pęczek szt 25 14 sałata masłowa szt 30 15 pietruszka nać - pęczek szt 25 16 szczypiorek - pęczek szt 18 17 koperek świeży - pęczek szt 16 18 jabłka kg 20 19 mandarynki kg 20 20 banany kg 12 21 kapusta kiszona kg 6 22 kapusta biała kg 6 23 czosnek szt 12 24 kapusta pekińska kg 6 25 jaja szt 360.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 07.02.2013.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z SZCZECINA
- Wykonanie dokumentacji projektowo - kosztorysowej dla zadania pn.: "Budowa schodów dla nitki wjazdowej i wyjazdowej Trasy Zamkowej"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych (ryb i przetworów rybnych) dla statku Nawigator XXI
- Naprawy i konserwacje elementów małej architektury na obiektach rekreacyjnych administrowanych przez Zakład Usług Komunalnych w Szczecinie
- Komisariat Policji w Rewalu - budowa nowej siedziby
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Szkoły Podstawowej nr 59 w Szczecinie w podziale na części
- wykonywanie remontów lokali z zasobu własnego i zarządzanego przez Szczecińskie TBS
więcej: przetargi w Szczecinie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa produktów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego nr 23 Promyczek w Słupsku
- Sukcesywna dostawa środków spożywczych na potrzeby żywienia zbiorowego dzieci w Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Otmicach w roku 2026
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Miejskiego Nr 5 z Oddziałami Integracyjnymi w Pułtusku w podziale na 8 części
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych (produktów mleczarskich) dla statku Nawigator XXI
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych (warzyw, owoców i jaj) dla statku Nawigator XXI
- Dostawa produktów mleczarskich do Internatu ZSTW w Trzcianie na rok 2026
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





