eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi SzczecinPrzedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2013-01-18

Szczecin: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012.
Numer ogłoszenia: 27346 - 2013; data zamieszczenia: 18.01.2013
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ochotnicze Hufce Pracy Zachodniopomorska Wojewódzka Komenda w Szczecinie , ul. Dworcowa 19, 70-206 Szczecin, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 8126946, faks 091 8127981 w. 36.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zachodniopomorska.ohp.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Państwowa Jednostka Budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3, 15.30.00.00-1, 15.10.00.00-9, 03.14.25.00-3.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 16.02.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie w trybie art. 22 ustawy Pzp.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie w trybie art. 22 ustawy Pzp.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie w trybie art. 22 ustawy Pzp.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie w trybie art. 22 ustawy Pzp.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Oświadczenie w trybie art. 22 ustawy Pzp.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1.Formularz ofertowy - wypełniony i podpisany przez wykonawcę Załącznik nr 3 do SIWZ. 2.Kalkulacja ceny do części I - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -ZAŁĄCZNIK 3A do SIWZ (składają wykonawcy przystępujący do tej części zamówienia) 3.Kalkulacja ceny do części II - Różne produkty spożywcze, w tym: mleczarskie, oleje, tłuszcze, produkty przemiału ziarna ZAŁĄCZNIK 3B do SIWZ(składają wykonawcy przystępujący do tej części zamówienia) 4.Kalkulacja ceny do części III -Produkty mrożone -ZAŁĄCZNIK 3C do SIWZ(składają wykonawcy przystępujący do tej części zamówienia) 5.Kalkulacja ceny do części IV - Pieczywo i wypieki -ZAŁĄCZNIK 3D do SIWZ(składają wykonawcy przystępujący do tej części zamówienia) 6.Kalkulacja ceny do części V -Owoce i warzywa -ZAŁĄCZNIK 3E do SIWZ(składają wykonawcy przystępujący do tej części zamówienia)

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

. Zamawiający dopuszcza zmianę postanowień zawartej umowy w zakresie: a) Zmian organizacyjnych stron, np. zmiana reprezentacji lub siedziby firmy. b) W innych sytuacjach, których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia niniejszej umowy i mających charakter zmian nieistotnych tzn. takich, o których wiedza na etapie postępowania o udzielenie zamówienia nie wpłynęłaby na krąg podmiotów ubiegających się o to zamówienie lub na wynik postępowania.

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zachodniopomorska.ohp.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zachodniopomorska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy ul. Dworcowa 19, 70-206 Szczecin -pokój 314 (III piętro).

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.01.2013 godzina 14:00, miejsce: Zachodniopomorska Wojewódzka Komenda Ochotniczych Hufców Pracy ul. Dworcowa 19, 70-206 Szczecin -sekretariat pokój 304 (III piętro).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: Projekt pt; Smaki Europy realizowany w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne -ZAŁĄCZNIK 3A do SIWZ - WYPEŁNIA WYKONAWCA SKŁADAJĄCY OFERTĘ NA TĘ CZĘŚĆ ZAMÓWINIA LP Nazwa Jednostka miary Ilość 1 korpusy drobiowe kg 11 2 kości ze schabu kg 2 3 filet z kurczaka kg 10 4 łopatka bez kości kg 10,5 5 karkówka bez kości kg 5,5 6 kurczak świeży kg 6 7 kurczak wędzony kg 3 8 boczek wędzony, parzony - paski kg 2,5 9 boczek mix kg 1,5 10 parówki cienkie kg 5 11 kiełbasa parówkowa kg 5,5 12 kiełbasa biała parzona kg 4,5 13 kiełbaski bawarskie kg 4,5 14 polędwica sopocka kg 1,8 15 szynka konserwowa kg 7 16 pierś z indyka - wędlina kg 2 17 mielonka turystyczna kg 2 18 łopatka z przyprawami - wędlina kg 2 19 pierś po królewsku - wędlina kg 2 20 wędzonka z beczki kg 2 21 pasztet zapiekany z indyka kg 2 22 schab bez kości kg 6 23 kiełbasa sucha krakowska kg 3 24 mielonka drobiowa kg 2 25 Tusza królika szt 4.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 16.02.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt: Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Różne produkty spożywcze, w tym: mleczarskie, oleje, tłuszcze, produkty przemiału ziarna ZAŁĄCZNIK 3B do SIWZ-WYPEŁNIA WYKONAWCA SKŁADAJĄCY OFERTĘ NA TĘ CZĘŚĆ ZAMÓWINIA LP Nazwa Jednostka miary Ilość 1 makaron nitki kg 5 2 makaron świderki kg 4 3 makaron krajanka - tagliatelle kg 6 4 makaron spagetti kg 4 5 wafelki typu Grześki szt 68 6 słone paluszki kg 1 7 ciasteczka maślane kg 2 8 cukierki krówki kg 3 9 czekolada mleczna 100g szt 34 10 krakersy kg 1 11 pierniczki z nadzieniem w czekoladzie kg 5 12 sól kg 6 13 mąka - pszenna kg 16 14 cukier kg 20 15 mleko 2,0 % l 40 16 mleko 3,2 % l 40 17 masło - kostka szt 56 18 olej l 22 19 herbata typu earl-grey saszetka 100 20 herbata czarna aromatyzowana - owoce leśne saszetka 100 21 herbata czarna ekspresowa 100szt op 6 22 kawa typu Nescaffe - rozpuszczalna kg 1 23 kawa mielona typu Premium kg 1 24 kakao rozpuszczalne typu Puchatek (opakowanie 350g) op 7 25 dżem - wiaderko kg 7 26 kasza jęczmienna kg 3 27 kasza manna kg 6 28 mąka ziemniaczana kg 3 29 bułka tarta kg 12 30 płatki mussli kg 4 31 płatki czekoladowe kg 4 32 płatki kukurydziane kg 5 33 krem czekoladowy typu Nutella kg 3,6 34 ryż kg 16 35 cukier puder kg 2 36 drożdże świeże 100g szt 3 37 keczup kg 5 38 musztarda kg 5 39 ser żółty kg 6 40 ser zółty wędzony kg 2 41 twaróg (krajanka) kg 4 42 ser salami kg 2 43 serek śmietankowy - wiaderko po 1kg) kg 10 44 Serki topione krążki (opakowanie 150g) op 10 45 serki fromage 100g szt 18 46 serki typu Naturek 100g szt 6 47 ser mozzarella w zalewie kulka 125 g szt 17 48 ser pleśniowy typu camembert 120 g szt 17 49 miody jednorazowe szt 100 50 jogurty owocowe - (opakowanie 150g) szt 240 51 koncentat pomidorowy kg 4 52 kisiel (opakowanie po 60g) szt 20 53 budyń owocowy (opakowanie po 60g) szt 30 54 syrop malinowy l 2 55 ćwikła z chrzanem kg 2 56 żurawina (opakowanie 300g) op 6 57 żurek w butelce l 4 58 sos instant do spagetti bolognese typu Fix Knorr szt 14 59 przyprawa do zup typu Magii l 3 60 przyprawa typu vegeta kg 2 61 zioła prowansalskie (opakowanie 40g) op 8 62 tymianek (opakowanie 40g) op 8 63 curry (opakowanie 40g) op 8 64 cynamon (opakowanie 20g) op 8 65 cukier waniliowy (opakowanie 30g) op 8 66 majeranek (opakowanie 50g) op 10 67 rosół drobiowy typu Knorr - kostki 12 szt w opakowaniu op 6 68 ocet l 2 69 pieprz czarny mielony kg 1,5 70 papryka konserwowa (słoik 0,9l) szt 10 71 ogórek konsewowy (słoik 0,9l) szt 10 72 ananasy w puszce (565g) szt 8 73 kukurydza konserwowa w puszce (400g) szt 16 74 fasola czerwona (400g) szt 8 75 pieczarki konserwowe (słoik 0,9l) szt 5 76 groszek ptysiowy kg 0,5 77 śmietana 18% - do zupy l 9 78 śmietana 18% - kwaśna l 8 79 majonez typu dekoracyjny Winiary kg 8 80 słodzik 1200 tabletek szt 2.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.60.00.00-4, 15.40.00.00-2, 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 07.02.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Produkty mrożone -ZAŁĄCZNIK 3C do SIWZ - WYPEŁNIA WYKONAWCA SKŁADAJĄCY OFERTĘ NA TĘ CZĘŚĆ ZAMÓWINIA LP Nazwa Jednostka miary Ilość 1 frytki - mrożone kg 7,5 2 mieszanka kompotowa - mrożonka kg 11 3 truskawki - mrożonka kg 2,5 4 włoszczyzna słupki - mrożonka kg 10 5 mieszanka warzywna 7 składników - mrożonka kg 6 6 kalafior - mrożonka kg 5 7 brokół - mrożonka kg 5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 07.02.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pieczywo i wypieki -ZAŁĄCZNIK 3D do SIWZ - WYPEŁNIA WYKONAWCA SKŁADAJĄCY OFERTĘ NA TĘ CZĘŚĆ ZAMÓWINIA LP Nazwa Jednostka miary Ilość 1 pączki szt 34 2 rogale marcińskie kg 3 3 chleb szczecinski (500g) szt 45 4 chleb słonecznikowy (500g) szt 45 5 chleb razowy (400g) szt 28 6 bułki - kajzerki szt 500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 07.02.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Przedmiotem umowy jest dostawa artykułów spożywczych do Ośrodka EWUNIA ul. Kasprowicza 11, 72-602 Świnoujście jednostki organizacyjnej ZWK OHP na potrzeby projektu pt; Smaki Europy w ramach Akcji 1.1 - Wymiany Młodzieży programu Młodzież w Działaniu, nr umowy 11/217/2012..

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Owoce i warzywa -ZAŁĄCZNIK 3E do SIWZ - WYPEŁNIA WYKONAWCA SKŁADAJĄCY OFERTĘ NA TĘ CZĘŚĆ ZAMÓWINI LP Nazwa Jednostka miary Ilość 1 marchew kg 12 2 pietruszka korzeń kg 6 3 seler kg 11 4 por kg 7 5 cebula kg 20 6 buraki kg 10 7 pomidor kg 25 8 ogórek świeży kg 12 9 papryka świeża kg 12 10 pieczarki kg 6 11 ziemniaki-15kg op 7 12 cytryna kg 7 13 rzodkiew - pęczek szt 25 14 sałata masłowa szt 30 15 pietruszka nać - pęczek szt 25 16 szczypiorek - pęczek szt 18 17 koperek świeży - pęczek szt 16 18 jabłka kg 20 19 mandarynki kg 20 20 banany kg 12 21 kapusta kiszona kg 6 22 kapusta biała kg 6 23 czosnek szt 12 24 kapusta pekińska kg 6 25 jaja szt 360.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 07.02.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.