To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2013-12-11
Łuków: ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA MIESZKAŃCÓW DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W RYŻKACH
Numer ogłoszenia: 269675 - 2013; data zamieszczenia: 11.12.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 215399 - 2013r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: tak.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, Ryżki 75, 21-400 Łuków, woj. lubelskie, tel. , faks.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: ŚWIADCZENIE USŁUG CATERINGOWYCH DLA MIESZKAŃCÓW DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W RYŻKACH.
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług cateringowych w zakresie przygotowania, dostawy i dystrybucji codziennych posiłków dla 110 mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Ryżkach w okresie styczeń - grudzień 2014 r. Przedmiot zamówienia jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień pod pojęciem: usługi przygotowania posiłków - kodem: 55321000-6, usługi dostarczenia posiłków - kodem: 55520000-1, usługi dowożenia posiłków - kodem: 55521200-0. Szczegółowe wymagania w zakresie żywienia i świadczenia usługi: 1) Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia ilości posiłków w zależności od ilości mieszkańców przebywających w DPS w określonym dniu. 2) Posiłki dla mieszkańców winny być dostarczone o ściśle ustalonych porach dnia: do godziny 8.00, 13.00 i 18.00 oraz wydane w przedziale czasowym: . śniadanie: 8.00 - 8.30 . obiad: 13.00 - 13.30 . kolacja: 18.00 - 18.30 3) Drugie śniadanie dostarczane będzie z pierwszym śniadaniem, a podwieczorek z obiadem (dieta cukrzycowa). Przygotowanie posiłków odbywać się będzie z uwzględnieniem diet stosowanych w tutejszym Domu Pomocy Społecznej, zgodnie z zaleceniem lekarza oraz kaloryczności przewidzianej w żywieniu osób dorosłych w różnych przedziałach wiekowych. Żywienie mieszkańców opiera się na n/w dietach: . normalna, w tym: - rozdrobniona, - papkowata, . lekkostrawna, . beztyraminy, . bezmleczna, . bezglutenowa, . cukrzycowa, . ubogobiałkowa, . wysokobiałkowa. . niskofenyloalaninowa . bezsolna z ograniczeniem cukrów prostych . wrzodowa 4) Posiłki muszą odpowiadać wymogom sztuki kulinarnej z zachowaniem norm żywieniowych zalecanych przez Instytut Żywności i Żywienia uwzględniających niezbędne składniki pokarmowe (wartości odżywcze) i wartość energetyczną posiłków przewidzianą w żywieniu osób dorosłych. Dobowa kaloryczność posiłków, w przeliczeniu na osobodzień, powinna się zawierać w granicach 2300-2500 kcal, węglowodany powinny stanowić ok. 300 g, białko ogółem ok. 70 g, w tym białko zwierzęce ok. 20-30 g i tłuszcz ok. 70 g. Białko powinno pokrywać 13-16% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, tłuszcze nie więcej niż 30% całodobowego zapotrzebowania kalorycznego, natomiast reszta kalorii powinna zostać pokryta przez węglowodany. Zobowiązuje się wykonawcę do przestrzegania normatywnych wartości energetycznych, wartości odżywczych i smakowych potraw oraz do przygotowywania ich zgodnie z prawnymi regulacjami o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, przy równoczesnym zapewnieniu modyfikacji opracowanych jadłospisów przez urozmaicenia, sezonowość. 5) Wszystkie posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi wg Instytutu Żywienia i Żywności, jak również przepisami prawa w zakresie higieny żywienia i normami HACAP. 6) Wykonawca będzie zapewniał nieodpłatnie dodatkową dostawę produktów, które muszą znajdować się do dyspozycji mieszkańców w okresie między posiłkami takie jak: pieczywo, dżem, smalec. 7) Temperatury dostarczonych posiłków powinny wynosić: . zupy minimum 75 °C . gorące napoje minimum 63°C . dania zimne typu sałatki max. 4°C 8) Zamawiający dopuszcza możliwości dostarczania posiłków w naczyniach jednorazowego użytku. 9) Wykonawca będzie usuwał, zgodnie z obowiązującymi przepisami, pozostałości jedzenia. Wykonawca ma obowiązek odbierania odpadów pokonsumpcyjnych i ich utylizacji na własny koszt. 10) Wykonawca przygotuje posiłki w okresie świąt oraz okazjonalnych uroczystości z uwzględnieniem tradycyjnych potraw. 11) Wykonawca powinien uwzględniać w jadłospisie potrawy sezonowe (owoce, warzywa). 12) Dostarczenie posiłków winno odbywać się w odpowiednich, przeznaczonych do tego celu pojemnikach termoizolacyjnych, zabezpieczających posiłki przed wylaniem oraz schłodzeniem: . termosy jednoskładnikowe przeznaczone do transportu gorących posiłków (zupa, napoje) . termosy wieloskładnikowe wypełnione pojemnikami GN, które występując w różnej konfiguracji, zapewniają dostarczenie poszczególnych części posiłków. 13) Próbki posiłków pobiera i przechowuje Wykonawca. 14) Wykonawca zapewnieni: . dobrą organizację pracy, . sprawne wydawanie posiłków . wyposażenia pracowników dystrybucji w odzież ochronną zgodną z wymogami sanitarno-higienicznymi . utrzymanie płynności dostarczania posiłków w przypadku awarii i klęsk żywiołowych. 15) Wykonawca będzie dostarczał posiłki w miejsce wskazane przez zamawiającego. W przypadku wyjazdu grupy mieszkańców, po zgłoszeniu z 2-dniowym wyprzedzeniem, należy dostarczyć określoną ilość posiłków na umówiona godzinę. 16) Wykonawca dostarczy posiłki na własny koszt. 17) Wykonawca zobowiązuje się do przedstawienia z 5 dniowym wyprzedzeniem osobie upoważnionej planowanego na następną dekadę (10 dni) jadłospisu, w którym zawarte będą z podziałem na diety, następujące dane: nazwa posiłku, kaloryczność, gramatura gotowego posiłku z podziałem części składowych wyrażona w gramach lub sztukach. Reklamacje dotyczące składu jakościowego i ilościowego będą zgłaszane wykonawcy telefonicznie oraz w formie pisemnej. 18) Dzienna racja pokarmowa dla diety ogólnej powinna składać się z trzech posiłków: . śniadanie składające się z: - zupy mlecznej 400 ml - pieczywa mieszanego 100 g - masła roślinnego 10 g - wędliny 50 g - sera (twarogu lub/i sera żółtego), dżemu, pasty, warzywa 50 g - napoju gorącego (herbata, kakao, kawa), 500 ml . obiad składający się z: - zupy 400 ml - drugiego dania ( w dekadzie powinny znajdować się min. dwa dania mączne - pierogi, naleśniki, placki) - kompot 250 ml plus owoc sezonowy . kolacja składająca się z: - dania ciepłego lub zimnego - pieczywa 150 g - masła 10 g - wędliny 50 g - napoju gorącego (herbata, kawa, kakao) 500 ml 19) Zamawianie posiłków odbywać się będzie w dniu poprzedzającym ich dostarczenie do godz. 13.00, w formie pisemnych zamówień posiłków, przez kierownika działu lub pielęgniarkę dyżurną. Zamówienia na posiłki dostarczane na niedzielę i poniedziałek będą składane w piątek. Złożenie korekty do zamówienia posiłku odbywać się będzie faksem lub telefonicznie. 20) Oferta musi obejmować całość zamówienia.
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.00.00 - Usługi dostarczania posiłków 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 04.12.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 5.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Vendi Servis Sp. z o.o., ul. Sowizdrzała 3, 03-610 Warszawa, kraj/woj. mazowieckie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 366000,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 401500,00
Oferta z najniższą ceną: 401500,00 / Oferta z najwyższą ceną: 560092,00
Waluta: PLN.
INNE PRZETARGI Z ŁUKOWA
- Dostawa pomocy dydaktycznych oraz wyposażenia w Żłobku Miejskim nr 1 w Łukowie
- Zakup i dostawa agregatów prądotwórczych w ramach Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej
- Ubezpieczenie floty pojazdów Przedsiębiorstwa Usług i Inżynierii Komunalnej Sp. z o.o. w Łukowie
- Sporządzenie zmiany Miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego Gminy Łuków w obszarze obrębu Jeziory
- Zakup i dostawa środków ochrony osobistej w OSP z terenu Gminy Łuków
- Zakup i dostawa sprzętu w ramach Programu Ochrony Ludności i Obrony Cywilnej
więcej: przetargi w Łukowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do Gminnego Żłobka "Wesoła Ciuchcia" w Karczewie
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Usługi cateringowe podczas 9 edycji Śląskiego Festiwalu Nauki
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





