eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Nowy TargZorganizowanie i przeprowadzenie kursu orawskiej kuchni regionalnej dla uczniów Zespołu Szkół im. Bohaterów Westerplatte w Jabłonce. Przedmiot zamówienia jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - projekt systemowy Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, projekt pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce

To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie



Ogłoszenie z dnia 2011-10-10

Nowy Targ: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu orawskiej kuchni regionalnej dla uczniów Zespołu Szkół im. Bohaterów Westerplatte w Jabłonce. Przedmiot zamówienia jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - projekt systemowy Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, projekt pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce
Numer ogłoszenia: 265291 - 2011; data zamieszczenia: 10.10.2011
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 248297 - 2011r.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zarząd Powiatu Nowotarskiego, Aleja Tysiąclecia 35, 34-400 Nowy Targ, woj. małopolskie, tel. 018 2667034, faks 018 2667046.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zorganizowanie i przeprowadzenie kursu orawskiej kuchni regionalnej dla uczniów Zespołu Szkół im. Bohaterów Westerplatte w Jabłonce. Przedmiot zamówienia jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - projekt systemowy Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, projekt pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce.

II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest zorganizowanie i przeprowadzenie kursu orawskiej kuchni regionalnej dla jednej maksymalnie 10-sobowej grupy uczniów Zespołu Szkół im. Bohaterów Westerplatte w Jabłonce (zwanego dalej ZSJb). Przedmiot zamówienia jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - projekt systemowy Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, projekt pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce. Zamówienie finansowane w całości ze środków publicznych, realizowane jako usługa kształcenia zawodowego. Zobowiązania i zadania Wykonawcy: 1. Zorganizowanie i przeprowadzenie w okresie od podpisania umowy do 30.11.2011r. 20 godzin zegarowych (w tym 2 teoretycznych i 18 praktycznych) kursu kuchni regionalnej dla jednej maksymalnie 10-osobowej grupy uczniów ZSJb oznaczonej: ZSJb/kuchniareg/r/2011/1, w siedzibie ZSJb, w Jabłonce, ul. Podhalańska 3. 2. Ustalenie szczegółowego harmonogramu kursu Dyrektorem ZSJb. Harmonogram ma być sporządzony na formularzu określonym przez Zamawiającego, dostępnym na www.nowotarski.pl. Harmonogram kursu nie może kolidować z zajęciami dydaktycznymi uczniów będących uczestnikami kursu. Wykonawca przekaże zatwierdzony przez Dyrektora ZSJb harmonogram Zamawiającemu nie później niż 7 dni od dnia podpisania umowy. W przypadku niedostarczenia Zamawiającemu harmonogramu we wskazanym terminie Zamawiający rozwiąże umowę i naliczy kary umowne zgodnie z art. 7 ust. 1 pkt. 2 zawartej umowy. Harmonogram może być aktualizowany przez Zamawiającego na wniosek Dyrektora ZSJb lub na wniosek Wykonawcy po ustaleniu z Dyrektorem ZSJb, w szczególności w związku ze zmianą planów zajęć dydaktycznych uczestników kursu. Zmiana harmonogramu nie wymaga zawarcia aneksu do umowy. Wykonawca jest zobowiązany dostosować się do zmian harmonogramu wprowadzonych przez Zamawiającego. 3. Zapewnienie asystenta ds. organizacyjnych, który będzie odpowiadał za sprawy organizacyjne związane z realizacją kursu, udostępni swoje dane kontaktowe uczestnikom kursu i Zamawiającemu oraz będzie dyspozycyjny dla uczestników i Zamawiającego w okresie realizacji zamówienia, 4. Prowadzenie dzienników zajęć oraz gromadzenie list obecności z każdego dnia zajęć na formularzach określonych przez Zamawiającego, dostępnych na www.nowotarski.pl oraz przekazanie wymienionych dokumentów Zamawiającemu po zakończeniu realizacji zamówienia. 5. Przygotowanie i wręczenie uczestnikom zaświadczenia o ukończeniu kursu zawierającego nazwę, program i wymiar godzin kursu, oznaczonego zgodnie z aktualnymi wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki zatwierdzonymi przez Instytucję Zarządzającą POKL oraz zasadami promocji Projektu. 6. Przekazanie Zamawiającemu wzoru zaświadczenia o ukończeniu kursu wraz z podpisami uczestników, którzy go otrzymali. 7. Informowanie uczestników o współfinansowaniu zajęć ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - projekt systemowy Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, projekt pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce. 8. Oznaczenie miejsc realizacji kursu oraz wszelkich materiałów powstających w ramach kursu zgodnie z aktualnymi Wytycznymi dotyczącymi oznaczania projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki zatwierdzonymi przez Instytucję Zarządzającą POKL oraz zasadami promocji Projektu. 9. Umożliwienie osobom wskazanym przez Zamawiającego przeprowadzenia w każdym czasie kontroli realizacji kursu, w tym w szczególności przebiegu kursu, treści materiałów wykorzystywanych na kursie, frekwencji uczestników kursu i prowadzenie wizyt monitorujących. 10. Współpraca z Zamawiającym przy realizacji działań ewaluacyjnych. 11. Sprawowanie opieki nad uczestnikami podczas zajęć i przerw między zajęciami kursu. 12. Przestrzeganie zasad bezpieczeństwa i higieny pracy obowiązujących przy realizacji zadań stanowiących przedmiot zamówienia. 13. Pokrycie wszystkich strat wynikłych z powodu niewykonania przedmiotu zamówienia, względnie zniszczenia lub uszkodzenia powierzonego mu przez Zamawiającego mienia. 14. Przeniesienie na Zamawiającego autorskich praw majątkowych do dokumentów, opracowań i wszelkich innych materiałów wytworzonych przez siebie w ramach realizacji niniejszego zamówienia, bez ograniczeń czasowych i terytorialnych, na polach eksploatacji wskazanych w art. 50 ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006, nr 90 poz. 631, z późn. zm.), w tym w szczególności w celu udostępniania na stronach internetowych Zamawiającego. 15. Udostępnienie na wezwanie Zamawiającego własnej dokumentacji finansowo-księgowej z zakresu realizowanego zamówienia w terminie 3 dni od wezwania Zamawiającego. 16. Jeżeli Wykonawca jest osobą fizyczną lub osobą fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą i będzie osobiście realizować zadania wynikające z niniejszego zamówienia to zobowiązuje się prowadzić karty czasu pracy oraz ewidencję godzin pracy na formularzach określonych przez Zamawiającego oraz niezwłocznie przekazywać je Zamawiającemu na każde jego wezwanie. 17. Wykonawca oświadcza, że od dnia podpisania umowy nie jest zatrudniony w żadnej instytucji uczestniczącej w realizacji Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki tj. Instytucji Zarządzającej, Instytucji Pośredniczącej, Instytucji Wdrażającej (Instytucji Pośredniczącej II stopnia), Regionalnych Ośrodkach EFS, Krajowym Ośrodku EFS, Krajowej Instytucji Wspomagającej lub że nie zachodzi konflikt interesów pomiędzy zatrudnieniem w tej instytucji i zatrudnieniem przy realizacji przedmiotu niniejszej umowy oraz nie ma miejsca podwójne finansowanie związane z jego zatrudnieniem. W przypadku jeżeli Wykonawca jest lub będzie zatrudniony w jednej z ww. instytucji jest zobowiązany niezwłocznie dostarczyć Zamawiającemu dokumenty potwierdzające, że nie zachodzi konflikt interesów pomiędzy zatrudnieniem w tej instytucji i zatrudnieniem przy realizacji przedmiotu niniejszej umowy oraz nie ma miejsca podwójne finansowanie związane z jego zatrudnieniem. 18. Przeprowadzenie kursu zgodnie z następującym ramowym programem: Część teoretyczna (2 godziny zegarowe): 1) Podstawowe wiadomości o regionie orawskim i kuchni tego regionu. 2) Wyposażenie typowej kuchni orawskiej. 3) Ogólna charakterystyka obsługi regionalnej (orawskie stroje regionalne, zasady podawania potraw regionalnych). 4) Zasady podawania oraz rodzaje orawskich napojów regionalnych alkoholowych i bezalkoholowych, gorących i zimnych (wina , likiery i wódki, napoje zimne i gorące bezalkoholowe - charakterystyka , receptury). Część praktyczna (18 godzin zegarowych): 1) Podstawowe czynności dotyczące przygotowania orawskiej sali regionalnej (wystrój sali, ozdoby, typowe stroiki, dekoracje stołów). 2) Nakrywanie stołów zastawą stołową w ramach przygotowania orawskiej sali regionalnej (typowa zastawa stołowa, bielizna stołowa). 3) Wykorzystanie oscypka i innych serów w produkcji orawskich potraw regionalnych. 4) Przyrzadzanie orawskichj potraw regionalnych z mięs i dziczyzny (mięsa zwierząt rzeźnych, drób i dziczyzna w kuchni regionu orawskiego). 5) Przyrządzanie orawskich potraw regionalnych jarskich (pierogi, chałuśki, naleśniki, moskole, zupy, i inne). 6) Pieczenie chleba orawskiego i ciast wg orawskich receptur regionalnych. Program nie może być uzupełniany o tematykę nie związaną z zakresem kursu. 19. Zapewnienie wszelkich materiałów na zajęcia teoretyczne i praktyczne, w tym wszystkich produktów spożywczych niezbędnych do przygotowania co najmniej następujących potraw regionalnych: kapuśniak, kwaśnica orawska, zupa ze śliwkami barszcz czerwony orawski, kapusta zasmażana, sałata z rzepą, pierogi z serem i cynamonem, z grzybami i kapustą z bryndzą i skwarkami, z owocami leśnymi, krokiety z kapustą i jajkami, z kapustą i grzybami, z grzybami i serem, gołąbki, orawski bigos, pieczeń orawska, karczek po orawsku, roladki z oscypkiem, moskole, bób smażony, smalec orawski, oscypek z żurawiną, orawski sernik, jabłecznik, zowijańce, ciasta drożdżowe z serem ,z kruszonką, makowce drożdżowe, herbatki owocowe i ziołowe, nalewka z aronii, cytrynówka orawska, aroniówka. Zamawiający zapewnia Wykonawcy do prowadzenia kursu nieodpłatnie zaplecze lokalowe w Zespole Szkół im. Bohaterów Westerplatte w Jabłonce (pracownię gastronomiczną oraz pracownię obsługi konsumenta). Zamawiający przekaże Wykonawcy listę uczestników zrekrutowanych do udziału w kursie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości osób kierowanych na kurs, dlatego też podane zestawienie ilościowe nie jest wiążące dla Zamawiającego. Dla Wykonawcy jest natomiast wiążące pod względem ustalenia wysokości ceny jednostkowej, która będzie niezmienna przez cały okres realizacji zamówienia. Wynagrodzenie, które Wykonawca otrzyma za realizację przedmiotu zamówienia będzie stanowiło iloczyn ceny jednostkowej wskazanej w ofercie za jednego uczestnika kursu oraz liczby uczestników, którzy ukończą kurs. Za uczestnika, który ukończył kurs uznaje się osobę, która uczestniczyła w co najmniej 80% zajęć w ramach kursu.

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 80.53.00.00 - Usługi szkolenia zawodowego .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Przedmiot zamówienia jest współfinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego - projekt systemowy Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki na lata 2007-2013, Działanie 9.2. Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego, projekt pn. Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce.

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 07.10.2011.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • Anna Wojtusiak, Lipnica Mała, 34-482 LIpnica Mała, kraj/woj. małopolskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 1600,00 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 230,00

  • Oferta z najniższą ceną: 230,00 / Oferta z najwyższą ceną: 230,00

  • Waluta: PLN.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.