Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2007-12-24
Jelenia Góra: Zakup i dostawa żywności na potrzeby kuchni SP ZOZ Szpitala Specjalistycznego MSWiA w Jeleniej Górze na 2008 rok.
Numer ogłoszenia: 257853 - 2007; data zamieszczenia: 24.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej - Szpital Specjalistyczny MSWiA, Cieplicka 69-71, 58-560 Jelenia Góra, woj. dolnośląskie, tel. 075 6435700, fax 075 6435741.
- Adres strony internetowej zamawiającego: szpitalmsw.net; szpimsw.ibip.wroc.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup i dostawa żywności na potrzeby kuchni SP ZOZ Szpitala Specjalistycznego MSWiA w Jeleniej Górze na 2008 rok..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiot zamówienia obejmuje cykliczne dostawy żywności i produktów spożywczych na potrzeby przygotowania posiłków w kuchni SP ZOZ Szpitala Specjalistycznego MSWiA w Jeleniej Górze dla leczonych pacjentów i zatrudnionego personelu na 2008 rok. W ramach zamówienia planuje się zakupić zastępujące grupy towarów: mięso, wyroby wędliniarskie i drób, ryby, warzywa i owoce mrożone, ciasta makaronowe nadziewane, mrożone pyzy, pierogi, owoce i warzywa świeże, rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa, kiszonki (ogórki kiszone, kapusta kiszona), produkty mleczarskie, jaja. Dostarczone produkty powinny spełniać najwyższe normy jakościowe wagowe wymagane dla danej grupy asortymentu, terminy przydatności do spożycia oraz wymogi sanitarno-epidemiologiczne konieczne do zapewnienia higieny przy dostawach artykułów spożywczych wymagających chłodzenia, nie wymagających chłodzenia. Dostarczone produkty powinny posiadać handlowy dokument identyfikacyjny, wszelkie wymagane na terenie całego kraju atesty, oświadczenie o dopuszczeniu do obrotu, informację o dacie wyprodukowania, warunków przechowywania, terminie przydatności do spożycia. Produkty powinny być bez oznak nadpsucia i nieuszkodzone fizycznie.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 15.11.00.00 - Mięso Kod CPV wg słownika 2008: 15.11.00.00 - Mięso Oryginalny kod CPV: 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Kod CPV wg słownika 2008: 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb Oryginalny kod CPV: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.11.70 - Warzywa mrożone Oryginalny kod CPV: 15.85.12.20 - Ciasto makaronowe nadziewane Kod CPV wg słownika 2008: 15.85.12.20 - Ciasto makaronowe nadziewane 01.10.00.00 - 01.10.00.00 Oryginalny kod CPV: 15.33.14.61 - Kapusta kiszona puszkowana Kod CPV wg słownika 2008: 15.33.14.61 - Kapusta kiszona puszkowana Oryginalny kod CPV: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie Kod CPV wg słownika 2008: 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 01.24.20.00 - 01.24.20.00 .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Tak, ilość części: 5.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: data zakończenia: 31.12.2008.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: Nie wymagane.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień - ocena na podstawie oryginałów lub kserokopii w/w posiadanych dokumentów poświadczonych za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną. 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia - ocena na podstawie oświadczenia wykonawcy, 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia - ocena na podstawie oświadczenia wykonawcy, 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia - ocena na podstawie oświadczenia wykonawcy.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1)Oświadczenie wykonawcy o spełnieniu warunków w związku z art. 22 i 24 Ustawy - Prawo zamówień publicznych, 2) Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 3) Zaświadczenie właściwego urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych potwierdzających odpowiednio, że dostawca lub wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał zgodę na zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności, lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji organu podatkowego 4) Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego albo równoważne zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego kraju pochodzenia osoby w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawionych nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 5) Aktualna informacja z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawiona nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert 6) Dokumenty stwierdzające, że osoby, które będą wykonywać zamówienie, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień Wymienione dokumenty powinny być oryginałami albo kopiami potwierdzonymi za zgodność z oryginałem przez uprawnionych przedstawicieli wykonawcy. Dokumenty takie jak wypis z rejestru i informacja z rejestru karnego powinny posiadać aktualną datę ważności, co najmniej do dnia złożenia ofert, a w przypadku jej braku data wystawienia lub aktualizacji dokumentu nie może być wcześniejsza niż 6 miesięcy od daty składania ofert. W przypadku zaświadczenia z Urzędu Skarbowego, zaświadczenia z Zakładu Ubezpieczeń Społecznych oraz informacji z banku, ich data wystawienia nie może być wcześniejsza niż 3 miesiące od daty składania ofert
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: szpitalmsw.net; szpimsw.ibip.wroc.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Specjalistyczny MSWiA w Jeleniej Górze, ul. Cieplicka 69-71, budynek E pokój 111 (Dział Administracyjno-Gospodarczy), 58-560 Jelenia Góra..
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.01.2008 godzina 10:00, miejsce: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej Szpital Specjalistyczny MSWiA w Jeleniej Górze, ul. Cieplicka 69-71, budynek E pokój 114 (sekretariat), 58-560 Jelenia Góra..
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Mięso, wyroby wędliniarskie i drób.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mięso wieprzowe, wołowe i drobiowe, wędliny drobiowe i wieprzowe..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00-2, 15.11.20.00-6, 15.13.11.35-0, 15.11.30.00-3, 15.13.11.33-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Produkty mleczarskie.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Mleko, śmietana, twaróg, sery, jogurty..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3, 15.54.00.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Warzywa i rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Owoce cytrusowe, owoce inne niż tropikalne, owoce pestkowe, warzywa strączkowe suszone, warzywa liściaste, warzywa kapustne, kapusta kiszona, ogórek kiszony..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.12.10.00-1, 01.13.12.00-6, 01.13.13.00-7, 01.13.13.30-6, 01.11.22.10-0, 01.12.13.00-4, 01.12.14.00-5, 15.33.14.61-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Warzywa i owoce mrożone oraz ciasta makaronowe nadziewane..
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa mrożone, ciasto makaronowe nadziewane, ryby mrożone, ryby przetworzone i konserwowane..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.85.12.20-6, 15.22.20.00-0, 15.23.40.00-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Jaja konsumpcyjne kurze.
- 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jaja konsumpcyjne kurze klasa M 27000 szt..
- 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 01.24.20.00-5.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2008.
- 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z JELENIEJ GÓRY
- Zagospodarowanie placu przy ul. Marii Skłodowskiej - Curie 12 w Jeleniej Górze - "Bezpieczna strefa relaksu, wypoczynku i zabaw pod chmurką"
- Dostawa samochodu osobowego dla Filharmonii Dolnośląskiej im. Ludomira Różyckiego w Jeleniej Górze
- Zakup oprogramowania specjalistycznego do symulacji prowadzenia przedsiębiorstwa wraz z bezterminową licencją dla Karkonoskiej Akademii Nauk Stosowanych w Jeleniej Górze
- ,,EW Pilchowice - Modernizacja Obiektów Zbiornika Wodnego" - zadanie z zakresu "Roboty budowlane w zakresie wznoszenia kompletnych obiektów budowlanych lub ich części oraz roboty w zakresie inżynierii lądowej i wodnej "
- KPN /11/2025 Realizacja robót budowlanych w ramach III etapu inwestycji "Centrum Przyrodniczo - Edukacyjne Karkonoskiego Parku Narodowego - Karkonoska Zielona Szkoła"
- "Remont drogi powiatowej nr 2649D Piechowice"
więcej: przetargi w Jeleniej Górze »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Dostawa produktów i artykułów spożywczych na potrzeby stołówki szkolnej Zespołu Szkół w Mętowie"
- Dostawa warzyw i ryb mrożonych
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych (produktów spożywczych) do Samorządowego Przedszkola w Przecławiu w roku szkolnym 2025-2026 - w podziale na 7 części
- "Dostawa artykułów żywnościowych w roku szkolnym 2025/2026 z podziałem na części dla Przedszkola Nr 1 w Ustrzykach Dolnych".
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby żywienia zbiorowego do stołówki szkolnej w Zespole Szkół w Wysokiej Głogowskiej
- "Sukcesywny zakup wraz z dostawą artykułów spożywczych na potrzeby Publicznej Szkoły Podstawowej im. mjra Henryka Sucharskiego w Jelonkach"
więcej: »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.