eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Rzeszów › Dostawa artykułów spożywczych, drobiu oraz wyrobów drobiowych

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2008-12-09

Rzeszów: Dostawa artykułów spożywczych, drobiu oraz wyrobów drobiowych
Numer ogłoszenia: 257416 - 2008; data zamieszczenia: 09.12.2008
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Fryderyka Chopina , ul. Chopina 2, 35-055 Rzeszów, woj. podkarpackie, tel. 017 8666 096, faks 017 8666 097.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.szpital.rzeszow.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych, drobiu oraz wyrobów drobiowych.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych, drobiu oraz wyrobów drobiowych, wyszczególnionych w 8 Częściach dla Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego im. F. Chopina w Rzeszowie. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na okres 12 miesięcy. Szczegółowy opis, rodzaj oraz ilość, przedstawiają Formularze cenowe - Część nr 1-8, będące integralną częścią SIWZ.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00 - Świeży drób 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.98.21.00 - Soki ze świeżych owoców 15.83.16.00 - Miód 15.32.21.00 - Sok pomidorowy 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania 15.89.00.00 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15.86.30.00 - Herbata 15.83.12.00 - Cukier biały 15.61.22.00 - Mąki zbożowe 15.87.24.00 - Sól 15.85.11.00 - Makaron niegotowany 31.42.50.0 - Jaja 15.33.11.70 - Warzywa mrożone 15.22.90.00 - Mrożone produkty rybne 15.23.40.00 - Ryby wędzone 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 8.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert. Kwota wadium całkowitego wynosi 2 100,00 zł (słownie: dwa tysiące sto złotych 00/100). W poszczegolnych częściach wysokość wadium wynosi: Część nr 1 - 300,00 zł; Część nr 2 - 200,00 zł; Część nr 3 - 200,00 zł; Część nr 4 - 100,00 zł; Część nr 5 - 100,00 zł; Część nr 6 - 100,00 zł; Część nr 7 - 200,00 zł; Część nr 8 - 900,00 zł.

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O zamówienie mogą ubiegać się wykonawcy, którzy: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień tj. przedstawią: -aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, niżej opisane, 2) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia. 3)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. Wymagana informacja o posiadanych środkach finansowych. 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (art. 24 ust.1 i 2 ustawy Pzp) tj. przedstawią niżej wymienione dokumenty. Opis sposobu dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Ocena spełnienia ww. warunków dokonana zostanie zgodnie z formułą: spełnia-nie spełnia, w oparciu o informacje zawarte w wymaganych dokumentach lub oświadczeniach. Zamawiający wzywa wykonawców, którzy w określonym terminie nie złożyli wymaganych przez zamawiającego oświadczeń lub dokumentów, o których mowa w art. 25 ust. 1 Pzp, lub którzy nie złożyli pełnomocnictw , albo którzy złożyli wymagane przez zamawiającego oświadczenia i dokumenty, o których mowa w art. 25 ust. 1 Pzp, zawierające błędy, lub którzy złożyli wadliwe pełnomocnictwa, do ich złożenia w wyznaczonym terminie, chyba że mimo ich złożenia oferta wykonawcy podlega odrzuceniu albo konieczne byłoby unieważnienie postępowania. Złożone na wezwanie zamawiającego oświadczenia i dokumenty powinny potwierdzać spełnianie przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu oraz spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez zamawiającego, nie później niż w dniu , w którym upłynął termin składania ofert. Nie spełnienie chociażby jednego z warunków skutkować będzie wykluczeniem wykonawcy z postępowania. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 Pzp nie złożył dokumentów lub oświadczeń o których mowa w art. 25 ust. 1 Pzp lub pełnomocnictw, chyba , że Wykonawca udowodni, że wynika to z przyczyn nie leżących po jego stronie (art. 46 ust. 4 a Pzp). Zamawiający wzywa także, w wyznaczonym przez siebie terminie, do złożenia wyjaśnień dotyczących oświadczeń lub dokumentów, o którym mowa w art. 25 ust. 1..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia warunków udziału w postępowaniu oferta musi zawierać następujące dokumenty: 1. Oświadczenie, że wykonawca spełnia warunki udziału w postępowaniu określone w art. 22 ust.1 Ustawy Pzp (wzór w załączeniu do SIWZ); 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert ; 3. Aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego oddziału Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzające odpowiednio, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenie zdrowotne i społeczne, lub zaświadczenia, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert. Spółki cywilne przedstawiają zaświadczenie urzędu skarbowego dla wszystkich wspólników oraz zaświadczenie na całą spółkę cywilną z jej nazwą; 4. Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4 - 8 ustawy Pzp, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 5. Aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust.1 pkt 9 ustawy Pzp, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Uwaga: dotyczy wyłącznie podmiotów zbiorowych w rozumieniu ustawy z dnia 28 października 2002 r. o odpowiedzialności podmiotów zbiorowych za czyny zabronione pod groźbą kary (Dz.U. nr 197, poz. 1661, z późn.zmian), nie dotyczy przedsiębiorców będących osobami fizycznymi, w tym spółek cywilnych utworzonych przez osoby fizyczne; 6. Zdolność techniczna: Nie dotyczy; 7. Zdolność ekonomiczna i finansowa: Nie dotyczy; 8. Potwierdzenie wniesienia wadium - kserokopia dowodu wpłaty w pieniądzu lub inny oryginalny dokument wpięty do oferty w kolejności. Informacja o oświadczeniach lub dokumentach potwierdzających spełnianie przez oferowane dostawy wymagań określonych przez zamawiającego: Zamawiający wymaga by: 1. Wykonawca: - spełniał wymogi aktów normatywnych w Unii Europejskiej, a w szczególności obowiązujące na terenie RP wymogi Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dnia 11.05.2001 r ( Dz. U. Nr 63, poz. 634 z późn. zm.), - Wykonawca posiadał system jakości lub zaświadczenie, że jest nadzorowany przez organy urzędowej kontroli żywności np.: Inspekcję Sanitarną , Inspekcję Weterynaryjną (dotyczy Części nr 7 i 8), - Wykonawca posiadał certyfikat/zaświadczenie ferma wolna od salmonelli lub posiadał badanie mikrobiologiczne na wykrycie i identyfikację pałeczek Salmonelli (dotyczy Części nr 5). 2.oferowane przedmioty zamówienia w Części nr od 1 do 8: - posiadały wysoką jakość ; - posiadały stosowne atesty lub świadectwa (certyfikaty) CE dopuszczające do spożycia. W celu potwierdzenia powyższego wymagania proszę do oferty załączyć oświadczenie (wg wzoru jak w SIWZ), że: 1. Wykonawca: - spełnia wymogi aktów normatywnych w Unii Europejskiej, a w szczególności obowiązujące na terenie RP wymogi Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia z dnia 11.05.2001 r ( Dz. U. Nr 63, poz. 634 z późn. zm.) - posiada system jakości, lub zaświadczenie, że jest nadzorowany przez organy urzędowej kontroli żywności tj. przez (np.: Inspekcję Sanitarną , Inspekcję Weterynaryjną - dotyczy Części nr 7 i 8), - posiada certyfikat lub zaświadczenie ferma wolna od salmonelli lub posiada badanie mikrobiologiczne na wykrycie i identyfikację pałeczek Salmonelli (dotyczy Części nr 5). 2.oferowane w Części nr przedmioty zamówienia (dotyczy Części nr 1-8) : - posiadają wysoką jakość, - posiadają stosowne atesty lub świadectwa (certyfikaty) CE dopuszczające do spożycia. Do oferty proszę dołączyć oprócz w/w Oświadczenia kserokopię: 1.świadectwa systemu jakości lub zaświadczenia stosownego organu urzędowej kontroli jakości - dotyczy Części nr 7 i 8, 2.certyfikatu lub zaświadczenia Ferma wolna od salmonelli lub badania mikrobiologicznego na wykrycie i identyfikację pałeczek Salmonelli - dotyczy Części nr 5. UWAGA: Wykonawcy mogą ubiegać się wspólnie o udzielenie zamówienia. Wykonawcy występujący wspólnie przedstawiają pełnomocnictwo, o którym mowa w art.23 Ustawy Pzp . W takim przypadku ich oferta musi spełniać następujące wymagania (jeśli takie warunki postawiono w danym postępowaniu): a)W odniesieniu do wymagań postawionych przez zamawiającego, każdy z Wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie, oddzielnie musi udokumentować, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 pkt 1 - 9 ustawy Prawo zamówień publicznych; b)Potencjał ekonomiczny, techniczny, finansowy i kadrowy Wykonawców w sumie musi spełniać wymagane warunki; c)Każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie musi udokumentować, iż posiada doświadczenie w wykonywaniu dostaw przewidzianych mu do wykonania. Wykazane doświadczenie w sumie musi spełniać warunki wymagane od Wykonawców; d)Wykonawcy występujący wspólnie muszą ustanowić pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie niniejszego zamówienia lub do reprezentowania ich w postępowaniu oraz zawarcia umowy o udzielenie przedmiotowego zamówienia publicznego; e)Wszelka korespondencja oraz rozliczenia dokonywane będą wyłącznie z pełnomocnikiem; f)Wadium może być złożone na konsorcjum . W takim przypadku powinno zawierać nazwy wykonawców ubiegających się wspólnie o zamówienie. Może także zawierać tylko nazwę wskazanego lidera konsorcjum, co też będzie prawidłowe. g)Oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu może złożyć lider (pełnomocnik, partner wiodący) w imieniu konsorcjum. W przypadku warunków merytorycznych dopuszcza się możliwość wspólnych oświadczeń wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego, potwierdzających, iż łącznie spełniają warunki, o których mowa w art.22 ust.1 Pzp. Wypełniając dokumenty powołujące się na Wykonawcę, w miejscu np. nazwa i adres Wykonawcy należy wpisać dane Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie..

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.szpital.rzeszow.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. Fryderyka Chopina ul. Szopena 2 35-055 Rzeszow Dział Zamówień Publicznych pok. nr 9 budynek J Zamawiającego.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 17.12.2008 godzina 12:00, miejsce: Siedziba Zamawiającego przy ul. Szopena 2, w Kancelarii Ogólnej pok. nr 3, bud. C.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: W Sekcji w IV.2.1 Kryterium oceny ofert ze wzgledu na program zaznaczono: Najnizsza cena, winno być: Cena brutto oferty - 100%.W punkcie 5A Załącznika I - informacje dotyczące ofert częściowych (Część nr 1-8) ze względu na program zaznaczono: Najnizsza cena, winno być: Cena brutto oferty- !00%. Planowany termin otwarcia ofert: 17.12.2008r., o godzinie 13.00. Miejsce otwarcia: w pokoju nr 9, bud. J Szpitala, w siedzibie Zamawiającego przy ulicy Szopena 2. Oferty złożone u Zamawiającego po upływie ww. terminu zostaną odesłane bez rozpatrywania. Do oferty winny być dołączone następujące inne dokumenty: 1. Wypełnione w całości i podpisane Formularze cenowe wg wzoru załączonego do SIWZ. 2. Pełnomocnictwo do podpisania oferty i składania ewentualnych wyjaśnień: Jeżeli osobą podpisującą nie jest osoba upoważniona na podstawie wypisu z Krajowego Rejestru Sądowego lub zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej do oferty winno być dołączone pełnomocnictwo w formie oryginału lub notarialnie poświadczonego odpisu za zgodność z oryginałem. Sygnatura sprawy: WSS.XII.255/Z/44/08, Postępowanie nr 92. Termin realizacji zamówienia:od daty podpisania umowy przez okres 12 miesięcy. W przypadku niezrealizowania przedmiotu zamówienia możliwe jest przedłużenie terminu realizacji umowy o 3 m-ce, po wcześniejszym podpisaniu Aneksu do umowy.

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych: dżemy, kompoty, soki, ogórki konserwowe, miód naturalny oraz inne artykuły - 18 pozycji w Części. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na okres 12 miesięcy Szczegółowy opis, rodzaj oraz ilość, przedstawia Formularz cenowy - Część nr 1, będący integralną częścią SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.83.16.00-8, 15.32.21.00-2, 15.33.22.00-6, 15.98.21.00-6.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych: przyprawy, używki, suchary i inne artykuły - 37 pozycji w Części. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na okres 12 miesięcy. Szczegółowy opis, rodzaj oraz ilość, przedstawia Formularz cenowy - Część nr 2, będący integralną częścią SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.86.30.00-5, 15.89.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych: cukier, kasza, mąka, sól i inne artykuły - 14 pozycji w Części. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na okres 12 miesięcy. Szczegółowy opis, rodzaj oraz ilość, przedstawia Formularz cenowy - Część nr 3, będący integralną częścią SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.61.22.00-3, 15.87.24.00-5, 15.83.12.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych:makaron nitka, makaron świderek i inne formy - 2 pozycje w Części. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na okres 12 miesięcy. Szczegółowy opis, rodzaj oraz ilość, przedstawia Formularz cenowy - Część nr 4, będący integralną częścią SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.85.11.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych: jajka świeże - kurze - 1 pozycja w Części. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na okres 12 miesięcy. Szczegółowy opis, rodzaj oraz ilość, przedstawia Formularz cenowy - Część nr 5, będący integralną częścią SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 03.14.25.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych:mrożonki warzywne i owocowe - 8 pozycji w Części. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na okres 12 miesięcy. Szczegółowy opis, rodzaj oraz ilość, przedstawia Formularz cenowy - Część nr 6, będący integralną częścią SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.33.11.70-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Artykuły spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa artykułów spożywczych:ryby i konserwy rybne, w tym mrożone - 5 pozycji w Części. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na okres 12 miesięcy. Szczegółowy opis, rodzaj oraz ilość, przedstawia Formularz cenowy - Część nr 7, będący integralną częścią SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.23.40.00-7, 15.24.00.00-2, 15.22.90.00-9.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Drób oraz wyroby drobiowe.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Dostawa drobiu oraz wyrobów drobiowych - 13 pozycji w Częsci. Zakres zamówienia obejmuje dostawę przedmiotów zamówienia na okres 12 miesięcy. Szczegółowy opis, rodzaj oraz ilość, przedstawia Formularz cenowy - Część nr 8, będący integralną częścią SIWZ.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.00-7, 15.13.11.35-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.