Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2012-12-03
Stary Sącz: I.M.272.2.2012 Przetarg nieograniczony na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych dla Internatu Międzyszkolnego w Starym Sączu
Numer ogłoszenia: 255407 - 2012; data zamieszczenia: 03.12.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Internat Międzyszkolny , ul. I. Daszyńskiego 19, 33-340 Stary Sącz, woj. małopolskie, tel. 18 446 05 81, faks 18 446 18 53.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: I.M.272.2.2012 Przetarg nieograniczony na sukcesywną dostawę artykułów żywnościowych dla Internatu Międzyszkolnego w Starym Sączu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: II.1 Przedmiotem zamówienia jest systematyczna dostawa artykułów żywnościowych według 19 pakietów zgodnie z asortymentem i ilościami opisanymi w załączniku nr 2 do niniejszej specyfikacji oraz zgodnie z przepisami obowiązującymi w tym zakresie w terminie od 01.01.2013 do 31.12.2013r. Uwaga ! Wykonawca może złożyć ofertę na wszystkie pakiety (19 cz.) lub na dowolnie przez siebie wybrany pakiet tj. 1,2,lub wiecej. II.2.Zamówienie składa się z 19 pakietów Pakiet nr 1 - mięso drobiowe Pakiet nr 2 - Mięso wieprzowe Pakiet nr 3 - Konserwy mięsne Pakiet nr 4 - Wędliny drobiowe Pakiet nr 5 - Wędliny wieprzowe Pakiet nr 6 - Warzywa i owoce Pakiet nr 7 - Ziemniaki Pakiet nr 8- Artykuły mleczarskie Pakiet nr 9 - Olej Pakiet nr 10 - Ser żółty Pakiet nr 11- Pieczywo Pakiet nr 12- Ryby konserwowe Pakiet nr 13- Przyprawy, buliony Pakiet nr 14- Artykuły konserwowe Pakiet nr 15 - Maka, kasze i produkty zbożowe Pakiet nr 16 - Makarony Pakiet nr 17 -Różne produkty spożywcze Pakiet nr 18- Mrożonki Pakiet nr 19- jajka II.3.Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia : Dostarczany towar musi być każdorazowo świeży, dobrej jakości, przydatny do żywienia pacjentów. Przedmiot zamówienia w momencie dostawy musi być dostarczony w terminie jego przydatności do spożycia. II.4.Zamawiający dopuszcza możliwość powierzenia podwykonawcom wszystkich części zamówienia. W przypadku kiedy Wykonawca powierzy wykonanie którejkolwiek z części zamówienia podwykonawcom, zobowiązany jest do wskazania w ofercie części której to dotyczy. II.5.Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia dla danego pakietu zgodnie z załącznikiem nr 2 do SIWZ zostaną odrzucone. II.6. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. II.7. Zamawiający dopuszcza złożenie ofert częściowych (19 pakietów). Każdy Wykonawca może złożyć ofertę na 1 pakiet, 2, 3, 4, 5,6,7,8 itd. lub wszystkie 19 pakietów łącznie. II.8. Zamówienie z prawem opcji - Zamawiający, zgodnie z art. 34 ust. 5 ustawy określił maksymalną ilość przedmiotu zamówienia. Jednocześnie wskazuje, korzystając z prawa opcji minimalny zakres zamówienia w ilości 80% wartości umowy określonej w załączniku nr 2 do specyfikacji co może być spowodowane mniejszym zapotrzebowaniem na przedmiot zamówienia. II.9. Zamawiający dopuszcza oferty równoważne w oparciu o art. 29 ust. 3 ustawy, tzn. takie w których oferowany produkt spełnia wymagania SIWZ dotyczące walorów jakościowych a od opisu przedmiotu zamówienia różni się znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.83.31.00 - Desery 15.89.10.00 - Zupy i buliony 15.87.12.50 - Musztarda 15.89.60.00 - Produkty głęboko mrożone 15.60.00.00 - Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych 15.33.22.00 - Dżemy i marmolady, galaretki owocowe, przeciery z owoców i orzechów oraz pasty do smarowania 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.10.00 - Konserwy i przetwory z mięsa 15.11.20.00 - Drób 03.20.00.00 - Zboża, ziemniaki, warzywa, owoce i orzechy 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.81.00.00 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie 15.23.50.00 - Ryby konserwowane 03.14.25.00 - Jaja .
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 19.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający nie przewiduje wniesienia wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia moga ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień. W zakresie tego warunku zamawiający nie precyzuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku Wykonawca przedłoży jedynie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy. ( wg. wzoru oświadczenia- zał. nr 3 do siwz) Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia moga ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie Rozpoczęli wdrażanie zasad systemu HACCP. Na poczet spełnienia tego warunku Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia (według wzoru oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia moga ubiegać się Wykonawcy, którzy dysponują lub będą dysponować potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Posiadają środek transportu przystosowany do przewozu artykułów żywnościowych będących przedmiotem zamówienia, spełniającego obowiązujące wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2006 r. Nr 171, poz. 1225) Na poczet spełnienia tego warunku Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia (według wzoru oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia moga ubiegać się Wykonawcy, którzy dysponują lub będą dysponować osobami zdolnymi do wykonania zamówienia Na poczet spełnienia tego warunku Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia (według wzoru oświadczenia - załącznik nr 3 do SIWZ). Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
O udzielenie zamówienia moga ubiegać się Wykonawcy, znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. W zakresie tego warunku zamawiający nie precyzuje szczegółowego opisu sposobu dokonywania oceny spełnienia tego warunku Wykonawca przedłoży jedynie oświadczenie o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy. (wg. wzoru oświadczenia -zał. Nr 3 do siwz . Ocena spełnienia tego warunku będzie dokonana na zasadzie spełnia/nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.internat.com.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Internat Międzyszkolny ul. I. Daszyńskiego 19, 33-340 Stary Sącz, Pokój nauczycielski.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 12.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Internat Międzyszkolny ul. I. Daszyńskiego 19, 33-340 Stary Sącz, Pokój nauczycielski.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
INNE PRZETARGI STARY SĄCZ
- Usługi w zakresie geodezji i kartografii - Rozgraniczenia nieruchomości
- Zakup sanitariatu na teren Miejskiej Góry dla Miejskiego Zakładu Gospodarki Komunalnej w Starym Sączu.
- Opracowanie projektów zmian miejscowych planów zagospodarowania przestrzennego
więcej: przetargi STARY SĄCZ »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zakup i dostawa żywności dla potrzeb Miejskiej Szkoły Podstawowej nr 9 w Piekarach Śląskich
- Dostawa artykułów spożywczych
- ZP/29/2025 - Dostawa konserw mięsnych II
- Zakup i dostawę artykułów spożywczych dla Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Starachowicach oraz dla Ośrodka Szkolenia i Wychowania w Jędrzejowie
- Sukcesywna dostawa mięsa na potrzeby Powiatowego Zakładu Aktywności Zawodowej w Suchowoli
- "Zakup i dostawa produktów żywnościowych na potrzeby placówek oświatowych prowadzonych przez Gminę Goworowo"
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.