eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Ostrowiec ŚwiętokrzyskiDostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św. ul. Grabowiecka 7 w 2015r.



Ogłoszenie z dnia 2014-12-09

Ostrowiec Świętokrzyski: Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św. ul. Grabowiecka 7 w 2015r.
Numer ogłoszenia: 254291 - 2014; data zamieszczenia: 09.12.2014
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.

Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Dom Pomocy Społecznej, ul. Grabowiecka 7, 27-400 Ostrowiec Świętokrzyski, woj. świętokrzyskie, tel. 0-41 2620023 (24), faks 0-41 2665855.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Pomoc społeczna-Dom Pomocy Społecznej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa mięsa i wędlin dla potrzeb Domu Pomocy Społecznej w Ostrowcu Św. ul. Grabowiecka 7 w 2015r..

II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.

II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin w ilościach i rodzaju określonym w Załączniku Nr 1 do Specyfikacji istotnych warunków zamówienia i formularzu ofertowo cenowym stanowiącym Załącznik Nr 1 do umowy. Wszystkie produkty wymienione w ofercie muszą spełniać normy i co do jakości jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych , w szczególności z przepisów ustawy z dnia 16 grudnia 2005r o produktach pochodzenia zwierzęcego ( Dz. U. z 2006r NT17, poz. 127 z późn. zm. )Wskazane w ofercie ilości są wielkościami szacunkowymi , wyliczonymi na podstawie zużycia w ciągu ostatnich 12 miesięcy i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zwiększenia lub zmniejszenia do +/-10 % zamówienia podstawowego zgodnie z art. 34.1 pkt 5 ustawy prawo zamówień publicznych bez prawa do roszeń finansowych ani prawnych ze strony Wykonawcy. Dostarczone artykuły winny się cechować wysokimi walorami smakowymi, muszą być świeże z odpowiednim terminem przydatności do spożycia zgodnie z obowiązującymi przepisami i normami. Dostawa transportem Wykonawcy na jego koszt środkiem transportu dopuszczonym przez inspekcję sanitarną..

II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.00.00 - Mięso 15.13.00.00 - Produkty mięsne 15.13.11.00 - Produkty mięsno-wędliniarskie 15.13.11.30 - Wędliny 15.13.11.35 - Wędliny drobiowe 15.13.13.10 - Pasztety .

SEKCJA III: PROCEDURA

III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę

III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

  • Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie

SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA

IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 08.12.2014.

IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 3.

IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 1.

IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:

  • P.P.H.U.PUBLIMA Sp.j. Lichota & Lichota, ul. Kilińskiego 49, 27-400 Ostrowiec Św., kraj/woj. świętokrzyskie.

IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 133242,05 PLN.

IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ

  • Cena wybranej oferty: 139904,19

  • Oferta z najniższą ceną: 133242,05 / Oferta z najwyższą ceną: 169056,26

  • Waluta: PLN.

ZAŁĄCZNIK I

Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę

  • 1. Podstawa prawna

    Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.

  • 2. Uzasadnienia wyboru trybu

    Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.

    Udzielono zamówienia w trybie zapytania o cenę mając na uwadze zasadę efektywnego i oszczędnego wydatkowania środków publicznych zgodnie z art. 70 ustawy Prawo zamówień publicznych , ponieważ dostawy mięsa i wędlin są powszechnie dostępne, mają ustalone standardy jakościowe zgodne z polskimi normami co do jakości produktów żywnościowych a wartość zamówienia jest niższa niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie artykułu 11 ust. 8 ustawy Pzp. Istnieje na rynku wiele podmiotów zajmujących się dostawą mięsa i wędlin a jedyną rzeczą jaka ich różni jest cena.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.