eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi OpoleDostawa artykułów spożywczych dla stołówki Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr II w Opolu, ul. Kazimierza Pułaskiego 3

Treść lub zakres tego przetargu uległy zmianie. Zobacz opublikowaną do tego przetargu poprawkę.



Ogłoszenie z dnia 2012-11-29

Opole: Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr II w Opolu, ul. Kazimierza Pułaskiego 3
Numer ogłoszenia: 252895 - 2012; data zamieszczenia: 29.11.2012
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr II , ul. gen. K. Pułaskiego 3, 45-048 Opole, woj. opolskie, tel. 77 4542286, 774021888, faks 774021887.

  • Adres strony internetowej zamawiającego: sekretariat@lo2.opole.pl

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Szkoła prowadzona przez organ samorządu terytorialnego.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych dla stołówki Zespołu Szkół Ogólnokształcących Nr II w Opolu, ul. Kazimierza Pułaskiego 3.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest dostawa artykułów spożywczych w asortymencie i ilościach wyszczególnionych w formularzu ofertowym dołączonym do specyfikacji istotnych warunków zamówienia w okresie od 02.01.2013 do 31.12.2013r. - za wyjątkiem ferii i wakacji. Wymagania ogólne wobec dostarczanych artykułów: wysoka jakość organoleptyczna (wygląd, smak, zapach) i odżywcza, termin ważności upływający nie wcześniej niż 5 dni po dacie dostawy, nieuszkodzone opakowania jednostkowe. Miejscem dostawy jest magazyn stołówki Zamawiającego. Dostawy odbywać się będą sukcesywnie w czasie trwania umowy na podstawie telefonicznej informacji (potwierdzonej faxem na życzenie Wykonawcy) przekazywanej każdorazowo przez upoważnionego pracownika Zamawiającego. Dowóz towaru będzie się odbywał transportem Wykonawcy i na Jego koszt..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.00.00.00-9, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 5.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 31.12.2013.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: Nie jest wymagane

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonywana będzie w systemie spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonywana będzie w systemie spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonywana będzie w systemie spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonywana będzie w systemie spełnia / nie spełnia na podstawie złożonego oświadczenia.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

Wykonawca dostaw mięsa i produktów zwierzęcych musi przedłożyć kserokopię aktualnej decyzji właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej lub Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącej możliwości produkcji lub obrotu danym produktem spożywczym będącym przedmiotem zamówienia; Wykonawca dostaw mięsa i produktów mięsnych musi przedłożyć kserokopię dokumentu potwierdzającego stosowanie systemu HACCP (certyfikat bądź zaświadczenia o trwającym wdrażaniu).

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

Umowa dopuszcza 1) zmianę cen brutto podanych w formularzu cenowym Wykonawcy z związku ze zmianą stawek podatku VAT, 2) możliwość zmian cen netto udokumentowanym przez Wykonawcę, nie więcej jednak niż wynosi wskaźnik zmian cen towarów i usług konsumpcyjnych w bieżącym kwartale do kwartału poprzedniego, ogłoszony przez Prezesa GUS (publikacja w Monitorze Polskim).

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: sekretariat@lo2.opole.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr II 45-048 Opole ul. K. Pułaskiego 3 sekretariat - pok. 120 (I p.).

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 10.12.2012 godzina 10:00, miejsce: Zespół Szkół Ogólnokształcących Nr II 45-048 Opole ul. K. Pułaskiego 3 sekretariat - pok. 120 (I p.).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Pakiet 1 - mięso wieprzowe, wędliny, podroby.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: gulasz wieprzowy kl. I - 1160 kg, łopatka wieprzowa z kością - 950 kg, schab wieprzowy bez kości - 800 kg, kiełbasy: szynkowa, śląska, zwyczajna i parówkowa - łącznie 1030 kg, .....

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.30.00-3, 15.13.11.30-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pakiet 2 - nabiał.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ser biały Imperial - 300 kg, twarogowy półtłusty - 520 kg, ser żółty Gouda blok - 60 kg, śmietana 18% - 1500 l, margaryna typu Palma - 350 kg, mleko 1,5% UHT - 350 l, deser mleczny (poj. 125-150g) - 5700 szt. ....

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.54.21.00-0, 15.51.22.00-2, 15.55.10.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Pakiet 3 - trwałe art. spożywcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier kryształ (opak. do 5 kg) - 1100 kg, dżem (różne smaki, niskosłodzony opak. 260-280g) - 500 szt., fasola Jaś - 200 kg, koncentrat pomidorowy (opak. 1,5-2 kg) - 125 kg, makarony różne - 680 kg, mąka wrocławska - 1400 kg, olej roślinny uniwersalny (poj. 1-2 l) - 480 l ......

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6, 15.85.11.00-9, 15.41.11.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Pakiet 4 - mrożonki.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kostka rybna (mintaj, panga) z panierką i bez - łącznie 400 kg, mieszanka kompotowa - 600 kg, truskawka, porzeczka czarna i czerwona - łącznie 690 kg, mieszanki warzywne - 330 kg, ....

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.22.90.00-9, 15.89.60.00-5.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Pakiet 5 - mięso drobiowe, jaja kurze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: ćwiartka kurczaka - 2000 kg, filet z piersi kurczaka - 800 kg, jaja kurze kl. L - 10020 szt..

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.11.21.30-6, 03.14.25.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 31.12.2013.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.