Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2015-09-23
Łódź: Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw, ziemniaków i warzyw kiszonych dla Aresztu Śledczego w Łodzi.
Numer ogłoszenia: 249380 - 2015; data zamieszczenia: 23.09.2015
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy:
V | zamówienia publicznego |
zawarcia umowy ramowej | |
ustanowienia dynamicznego systemu zakupów (DSZ) |
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy w Łodzi , ul. Smutna 21, 91-729 Łódź, woj. łódzkie, tel. (42) 675 00 00, faks (42) 675 03 55.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: Areszt Śledczy w Łodzi.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przedmiotem zamówienia są dostawy warzyw, ziemniaków i warzyw kiszonych dla Aresztu Śledczego w Łodzi..
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.4) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Warzywa, ziemniaki, jabłka, warzywa kiszone (nazywane w dalszej części specyfikacji towarami) o parametrach zgodnych z Polskimi Normami w ilościach i asortymencie podanym w poniższej: 1. Marchew korzeń 03221112-4 PN-84/R-75358 I część zamówienia 28 000 kg 2. Pietruszka korzeń śr.4-7cm 03221110-0 PN-R-75370:1996 II część zamówienia 10 100 kg 3. Seler korzeń 03221110-0 PN-R-75371:1996 III część zamówienia 10 000 kg 4. Por (nie obcinany) 03221000-6 PN-R-75521:1996 IV część zamówienia 4 100 kg 5. Kapusta biała 03221410-3 PN-72/R-75362 V część zamówienia 18 100 kg 6. Kapusta czerwona 03221410-3 PN-72/R-75362 VI część zamówienia 5 500 kg 7. Cebula średnica od 5 cm 03221113-1 PN-87/R-75357 VII część zamówienia 14 500 kg 8. Burak ćwikłowy 03221111-7 PN-72/R-75360 VIII część zamówienia 16 800 kg 9. Ziemniaki jadalne 03212100-1 PN-75/R-74450 IX część zamówienia 138 000 kg 10. Jabłko 120-150g/szt. 03222321-9 PN-84/R-75024 X część zamówienia 10 000 kg 11. Kapusta kiszona 15331400-1 PN-72/A77700 XI część zamówienia 6 600 kg 12. Ogórek kiszony 15331400-1 PN-A-77701/1997 XII część zamówienia 6 500 kg.
II.1.5)
przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających
- Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówień uzupełniających
II.1.6) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-4, 03.22.11.10-0, 03.22.10.00-6, 03.22.14.10-3, 03.22.11.13-1, 03.22.11.11-7, 03.22.23.21-9, 15.33.14.00-1, 15.33.14.00-1.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 12.
II.1.8) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 9.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Ustala się wadium w wysokości: Lp. Nazwa towaru Wysokość wadium w zł 1. Marchew korzeń 1200,00 2. Pietruszka korzeń śr.4-7cm 1700,00 3. Seler korzeń 1100,00 4. Por (nie obcinany) 700,00 5. Kapusta biała 550,00 6. Kapusta czerwona 350,00 7. Cebula średnica od 5 cm 500,00 8. Burak ćwikłowy 600,00 9. Ziemniaki jadalne 3400,00 10. Jabłko 120-150g/szt. 600,00 11. Kapusta kiszona 600,00 12. Ogórek kiszony 900,00 W przypadku gdy wykonawca składa ofertę na dostawy więcej niż jednego towaru kwota wadium sumuje się (max. może wynieść - 12 200,00 zł brutto (dwanaście tysięcy dwieście zł 00/100). Wykonawca wnosi wadium: w pieniądzu sposób przekazania: na konto zamawiającego: NBP Oddział Okręgowy w Łodzi rachunek sum depozytowych numer konta: 79101013710070091391200000 Wadium przechowywane będzie na koncie nieoprocentowanym lub w jednej z poniżej podanych form: 1) w poręczeniach lub gwarancjach bankowych, 2) w gwarancjach ubezpieczeniowych, 3) w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust.5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jednolity Dz. U.z 2007 Nr 42, poz. 275.), sposób przekazania: pisemnie na adres zamawiającego lub osobiście w jego siedzibie, pok. 209 przed upływem terminu składania ofert. Za termin wniesienia wadium w formie przelewu pieniężnego przyjmuje się termin uznania na rachunku zamawiającego. Dokument w formie poręczenia winien zawierać stwierdzenie, że na pierwsze pisemne żądanie zamawiającego wzywające do zapłaty wadium, zgodnie z warunkami przetargu, następuje jego bezwarunkowa wypłata bez jakichkolwiek zastrzeżeń.
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Ocena spełnienia ww warunków zostanie dokonana zgodnie z formułą spełnia - nie spełnia, na podstawie złożonych przez Wykonawcę dokumentów. Nie spełnienie chociażby jednego z w/w warunków skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania.
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca spełni warunek jeżeli dołączy stosowne oświadczenie do składanej oferty o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. (odpowiedni załącznik do SIWZ) Zamawiający nie opisuje szczegółowo tego warunku.
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca spełni warunek jeżeli dołączy stosowne oświadczenie do składanej oferty o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. (odpowiedni załącznik do SIWZ) Zamawiający nie opisuje szczegółowo tego warunku.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca spełni warunek jeżeli dołączy stosowne oświadczenie do składanej oferty o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. (odpowiedni załącznik do SIWZ) Zamawiający nie opisuje szczegółowo tego warunku.
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
Wykonawca spełni warunek jeżeli dołączy stosowne oświadczenie do składanej oferty o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. (odpowiedni załącznik do SIWZ) Zamawiający nie opisuje szczegółowo tego warunku.
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu należy przedłożyć:
- oświadczenie, że osoby, które będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, posiadają wymagane uprawnienia, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
III.4.3.2)
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert;
- zaświadczenie właściwego organu sądowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotyczą, w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 10 -11 ustawy - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert.
III.4.4) Dokumenty dotyczące przynależności do tej samej grupy kapitałowej
- lista podmiotów należących do tej samej grupy kapitałowej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów albo informacji o tym, że nie należy do grupy kapitałowej;
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2)
przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna, adres strony, na której będzie prowadzona: |
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Specyfikację istotnych warunków zamówienia można odebrać w siedzibie zamawiającego, lok.: 110, lub otrzymać za pośrednictwem poczty oraz na stronie internetowej www.zp.sw.gov.pl...
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.10.2015 godzina 12:00, miejsce: Ofertę należy złożyć w terminie do dnia 02-10-2015 r. do godz. 12:00 w nieprzejrzystym, zamkniętym opakowaniu w sekretariacie AŚ w Łodzi, lok 209 lub przesłać za pomocą poczty..
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: Marchew korzeń..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: I część zamówienia - 28 000 kg Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; pory min 2 cm, burak ćwikłowy i cebula powyżej 5 cm Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg Termin przydatności do spożycia - 60 dni od daty dostawy cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.12-4.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: Pietruszka korzeń śr.4-7cm..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pietruszka korzeń śr.4-7cm -10 100kg Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; pory min 2 cm, burak ćwikłowy i cebula powyżej 5 cm Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg Termin przydatności do spożycia - 60 dni od daty dostawy cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: Seler korzeń..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Seler korzeń 10 000kg Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; pory min 2 cm, burak ćwikłowy i cebula powyżej 5 cm Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg Termin przydatności do spożycia - 60 dni od daty dostawy cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.10-0.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: Por (nie obcinany).
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Por (nie obcinany) 4 100 kg..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: Kapusta biała.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta biała 18 100kg Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; pory min 2 cm, burak ćwikłowy i cebula powyżej 5 cm Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg Termin przydatności do spożycia - 60 dni od daty dostawy cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: Kapusta czerwona.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta czerwona 5 500kg Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; pory min 2 cm, burak ćwikłowy i cebula powyżej 5 cm Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg Termin przydatności do spożycia - 60 dni od daty dostawy cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.10-3.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: Cebula średnica od 5 cm.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cebula średnica od 5 cm 14 500 kg Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; pory min 2 cm, burak ćwikłowy i cebula powyżej 5 cm Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg Termin przydatności do spożycia - 60 dni od daty dostawy cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.13-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: Burak ćwikłowy.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Burak ćwikłowy 16 800kg Odmiany jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica korzenia w przypadku marchwi i pietruszki mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm; pory min 2 cm, burak ćwikłowy i cebula powyżej 5 cm Opakowanie - worki raszlowe 10-15kg, w przypadku kapusty wagę można zwiększyć do 25 kg Termin przydatności do spożycia - 60 dni od daty dostawy cechy dyskwalifikujące: nadgniłe, zamarznięte, zaparzone, zapleśnione, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, zwiędnięcie, uszkodzenie przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne. W przypadku kapusty cechy dyskwalifikujące; zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałości środków ochrony roślin, zamarznięcie. Odmiana jednorodna przy każdorazowej dostawie...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.11.11-7.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: Ziemniaki jadalne.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne 138 000 kg Odmiany: jadalne przeznaczone do bezpośredniego spożycia, Minimalna średnica kłębów w cm: poprzeczna - 4,0, podłużna - 4,5 Dopuszczalna tolerancja: Zanieczyszczenia mineralne i organiczne do 1% wagi, Zazieleniałe z plamistością miąższu i pustymi miejscami wewnątrz do 2% wagi, Porażone parchem zwykłym do 3% wagi, uszkodzone mechanicznie do 3% wagi, Niekształtne do 3%wagi, Niedojrzałe do 2% wagi, Inne odmiany do 2% wagi. Łączna suma wad dotyczących czystości, zdrowotności i uszkodzeń do 6% wagi, Ogólna suma wad do 8% wagi. Opakowanie - w workach siatkowych bezzwrotnych o wadze do 50 kilogramów Termin przydatności do spożycia - 60 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Zanieczyszczenia środkami ochrony roślin, zaparzenia i zapleśnienia, porośnięte kiełkami powyżej 1cm, obce zapachy, umyte - potęgowanie procesów gnilnych...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.21.21.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: Jabłko 120-150g/szt..
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jabłko 120-150g/szt. 10 000kg Minimalna wielkość owoców: (120 - 150 g/szt) Dopuszczalna tolerancja: Lekkie obicia: zagojone uszkodzenia mechaniczne i po szkodnikach z wyjątkiem owocówki do 7% Uszkodzenia fizjologiczne skórki i miąższu i lekkie zagrzybienie ( do 2 cm ) do 7% Silne uszkodzenia miąższu i skórki do 2% Suma wad nie większa niż 8% Lekkie wady rozwoju kształtu oraz barwy, Szypułka może być lekko uszkodzona. Opakowanie - w skrzynkach do 20kg Termin przydatności do spożycia - 30 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Gnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenie od szkodników, obcy smak i zapach, zamarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniczą...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.23.21-9.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: Kapusta kiszona.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta kiszona 6 600 kg Kapusta kiszona Produkt spożywczy z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach - prawidłowy dla kapusty prawidłowo ukiszonej, aromatyczny, słono kwaśny, Wygląd soku-jasnoszary, opalizujący Zawartość soku - w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wag, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem. Kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 - 1,8% wagi, Zawartość soli kuchennej - 1,2 - 2,5% wag. Opakowanie jednostkowe należy pakować zgodnie z PN-77/A - 75032, w beczki z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego ( lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione kapustą o wadze do 150 kg. Dopuszczalna tolerancja: Dopuszcza się stosowanie nasion kminku, kopru, kolendry, marchwi, jabłek i innych owoców jako przypraw roślinnych, Dopuszcza się obecność zanieczyszczeń mineralnych organicznych pochodzenia roślinnego w ilości nie większej niż 0,001% wag. Termin przydatności do spożycia - 30 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, niedostateczna ilość soku ( wysuszenie kapusty ), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 12 NAZWA: Ogórek kiszony.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ogórek kiszony 6 500 kg Ogórki kiszone Produkt spożywczy ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego - w przypadku stosowania opakowań niehermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych. Opakowanie jednostkowe należy pakować zgodnie z PN-77/A - 75032, w beczki z tworzywa sztucznego, wkładka z worka polietylenowego ( lub ewentualnie bez), beczki powinny być całkowicie wypełnione ogórkami o wadze do 150 kg. Struktura-dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie. Smak i zapach - prawidłowy ogórków prawidłowo ukiszonych, aromatyczny, słono kwaśny. Ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowo zielonej, o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych, plam chorobowych, wielkości od 6 do 15cm. Wygląd zalewy - od biało szarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad z przypraw ( kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku, itp. ) Zawartość soli kuchennej - 1,5 - 3,0% wag. Termin przydatności do spożycia - 30 dni od daty dostawy Cechy dyskwalifikujące: Obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, niedostateczna ocena organoleptyczna produktu, objawy pleśni, psucia się, ich nadmierna miękkość ( komory nasienne wypełnione nieprawidłowo ), obecność bakterii salmonelli, gronkowca chorobotwórczego, grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych, oraz ich pozostałości, uszkodzenia mechaniczne opakowań oraz ich zabrudzenia...
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.14.00-1.
- 3) Czas trwania lub termin wykonania: Rozpoczęcie: 15.10.2015.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z ŁODZI
- "Adaptacja pomieszczeń i warsztatów szkolnych" w ramach projektu pn.: "Ekologiczny mechanik"
- Wydzielenie stref pożarowych w budynku XXV Liceum Ogólnokształcącego w Łodzi - Etap 3
- Modernizacja pionu żywienia w Przedszkolu Miejskim nr 7 w Łodzi
- Dostawa sprzętu komputerowego na potrzeby realizacji projektu: CardioSense, w podziale na zadania (części).
- "Zaprojektowanie, wykonanie i dostawa materiałów promocyjnych do siedziby Zamawiającego".
- MODERNIZACJA KOMPLEKSU SPORTOWEGO "MOJE BOISKO - ORLIK 2012" przy XLVII Liceum Ogólnokształcącym im. Stanisława Staszica w Łodzi, ul. Czernika nr 1/3.
więcej: przetargi w Łodzi »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa ziemniaków, warzyw, owoców i jaj świeżych do Zakładu Karnego w Brzegu
- Dostawa artykułów żywnościowych 2025/2026
- dostawy warzyw i owoców (lato)
- Dostawa produktów żywnościowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Rzykach
- Dostawa artykułów spożywczych m.in. warzyw, owoców, jaj, mrożonek, ryb
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do kuchni gminnej w Zespole Szkolno - Przedszkolnym w Bestwince oraz 8 stołówek szkolnych na terenie gminy Bestwina "
więcej: Ziemniaki »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.