Ogłoszenie z dnia 2013-11-21
Giżycko: Usługa cateringowa polegająca na dostarczaniu posiłków dla uczniów Technikum Nr 3 w Giżycku uczestniczących w zajęciach kompetencyjnych.
Numer ogłoszenia: 248801 - 2013; data zamieszczenia: 21.11.2013
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: nie.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowy Zespół Obsługi Szkół i Placówek Oświatowych, ul. Smętka 7, 11-500 Giżycko, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 87 429 9434, faks 87 428 4565.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa cateringowa polegająca na dostarczaniu posiłków dla uczniów Technikum Nr 3 w Giżycku uczestniczących w zajęciach kompetencyjnych..
II.2) Rodzaj zamówienia: Usługi.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: Przedmiotem niniejszego zamówienia jest usługa cateringowa, która obejmuje przygotowanie i dostarczenie kanapek/bułek oraz dostarczania produktów do przygotowania ciepłego napoju dla uczniów uczęszczających na zajęcia kompetencyjne w Technikum Nr 3 w Giżycku. Miarą jednostki jest jeden posiłek, na który składa się: jedna kanapka/bułka, herbata/kawa do wyboru i cukier. Maksymalna liczba posiłków, jaką Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczenia w trakcie trwania umowy wynosi 3600. Zamawiający informuje, iż na tym etapie nie jest w stanie oszacować dokładnej liczby posiłków przewidzianych w całym okresie trwania umowy. 1. Dostarczane przez Wykonawcę kanapki powinny być świeże i estetycznie podane. 2. Zamawiający wymaga, aby kanapki były zróżnicowane i każdego dnia składały się z innych składników wymienionych w pkt 3. ppkt. b), f), g). 3. Wykonawca zapewni należytą jakość i przydatność do spożycia dostarczonego wyżywienia zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie normami. Kanapka/bułka powinna składać się z następujących składników: a) bułka śniadaniowa (70 g) b) do wyboru: szynka, salami, wędlina drobiowa, polędwica, sery, mięsa pieczone w ilości 40 g c) masło d) sałata zielona e) pomidor f) do wyboru: ogórek świeży, konserwowy, kiszony, rzodkiewka, papryka w zależności od rodzaju użytej wędliny g) do wyboru: majonez, sos czosnkowy, 1000 wysp, itp. (stosowny do użytych składników) 4. Produkty do przygotowania ciepłego napoju: - herbata (w saszetkach ze sznureczkiem) - kawa rozpuszczalna (w saszetkach bądź w słoiku) - cukier Zamawiający załącza ogólny harmonogram zajęć - załączniku nr 4 do siwz wraz z uzględnieniem godzin w celu możliwości ustalenia godziny dostawy cateringu. Przewiduje się dostawę pomiędzy godziną 12.00 a 13.00. Zamawiający zastrzega sobie prawo do podania ostatecznej liczby uczestników na zajęciach w danym dniu do godziny 9.00 w celu zminimalizowania ryzyka marnowania żywności (np. ze względu na nieobecność uczniów w szkole). Szczegółowy harmonogram Zamawiający przedstawi tylko dla wybranego Wykonawcy..
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.00.00 - Usługi podawania posiłków 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Zapytanie o cenę
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Niniejsze zamówienie stanowi część projektu Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego współfinansowanego z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki 2007-2013, Priorytet IX Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Działanie 9.2 Podniesienie atrakcyjności i jakości szkolnictwa zawodowego..
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 21.11.2013.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 1.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWGO I USTAWICZNEGO W GIŻYCKU
jakie przetargi wygrała firma
CENTRUM KSZTAŁCENIA ZAWODOWGO I USTAWICZNEGO W GIŻYCKU
- Centrum Kształcenia Ustawicznego, Praktycznego i Doskonalenia Nauczycieli, ul. Smętka 5, 11-500 Giżycko, kraj/woj. warmińsko-mazurskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 13176,00 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 10800,00
Oferta z najniższą ceną: 10800,00 / Oferta z najwyższą ceną: 10800,00
Waluta: PLN.
ZAŁĄCZNIK I
Uzasadnienie udzielenia zamówienia w trybie negocjacji bez ogłoszenia, zamówienia z wolnej ręki albo zapytania o cenę
1. Podstawa prawna
Postępowanie prowadzone jest w trybie zapytanie o cenę na podstawie art. 70 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. - Prawo zamówień publicznych.
2. Uzasadnienia wyboru trybu
Należy podać uzasadnienie faktyczne i prawne wyboru trybu oraz wyjaśnić, dlaczego udzielenie zamówienia jest zgodne z przepisami.
Do postępowania o udzielenie zamówienia publicznego na usługę cateringu dla uczestników zajęć kompetencyjnych w ramach projektu Podniesienie kompetencji uczniów Technikum Nr 3 drogą do ich sukcesu zawodowego został wybrany tryb zapytania o cenę. Monitoring zamówień publicznych odbywa się na podstawie Planu Finansowego PZOSiPO, na podstawie, którego zweryfikowano, że usługi planowane do realizacji w roku 2013 przekraczają kwotę 14.000 euro, jednak nie przekraczają kwoty 200.000 euro. Na podstawie przeprowadzonych postępowań na usługi cateringowe przeprowadzonych w b.r. oraz rozeznania rynku przeprowadzonego w dniu 04.11.2013r. stwierdzono, że wartość zamówienia jest mniejsza niż kwoty określone w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8. Usługa cateringu objęta zamówieniem jest powszechnie dostępna o ustalonych standardach jakościowych i parametrowych. Przygotowane postępowanie zostanie przesłane do 5 wybranych wykonawców świadczących w ramach prowadzonej przez nich działalności usługę będącą przedmiotem zamówienia.
INNE PRZETARGI Z GIŻYCKA
- Dostawa używanego teleskopowego podnośnika koszowego na samochodzie o masie całkowitej do 3,5t na potrzeby Miejskiego Zakładu Komunalnego w Giżycku - IV
- Dostawa wyposażenia do pracy metodą Biofeedback wraz ze szkoleniem dla kadry I i II stopnia
- Dostawa zestawu do prowadzenia zajęć metodą Warnkego wraz ze szkoleniem kadry PCPR
- Dostawa wyposażenia do sali Si/gabinetu psychologa
- Dostawa sprzętu na Oddział AiIT Giżyckiej Ochrony Zdrowia Sp. z o.o. w ramach realizacji Narodowego Programu Transplantacyjnego
- Wykonanie ekspertyz strzelnic garnizonowych w Gołdapi i Giżycku oraz w zakresie ochrony przeciwpożarowej i zgodności z obowiązującymi przepisami dla obiektów w m. Giżycko i Orzysz
więcej: przetargi w Giżycku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (dalej: catering) podczas wydarzeń organizowanych w Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku
- Sukcesywne świadczenie usług cateringowych (dalej: catering) podczas wydarzeń organizowanych w Muzeum Józefa Piłsudskiego w Sulejówku
- Świadczenie usług w zakresie żywienia pacjentów hospitalizowanych w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej Nr 1 w Bełżycach
- "Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 3 im. gen. Mariusza Zaruskiego w Zakopanem, w okresie od dnia 03 września 2025 roku do dnia 19 grudnia 2025 roku."
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków dla dzieci przedszkolnych oraz uczniów ze szkół podstawowych z terenu Gminy Pruchnik w roku szkolnym 2025/2026
- Przygotowanie, dostarczenie i wydawanie dwudaniowych obiadów dla uczniów Szkoły Podstawowej w Gałkowie Dużym w roku szkolnym 2025 / 2026
więcej: Usługi podawania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.