Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2012-01-30
¦winouj¶cie: ¦wiadczenie us³ug gastronomicznych w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w ¦winouj¶ciu
Numer og³oszenia: 24767 - 2012; data zamieszczenia: 30.01.2012
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielny Publiczny Zak³ad Opieki Zdrowotnej Szpital Miejski im. Jana Gardu³y , ul. Mieszka I 7, 72-600 ¦winouj¶cie, woj. zachodniopomorskie, tel. 091 3267 345, faks 091 3214174.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.szpital-swinoujscie.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug gastronomicznych w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w ¦winouj¶ciu.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug gastronomicznych w zakresie ca³odobowego ¿ywienia pacjentów w SPZOZ Szpital Miejski przy ul. Mieszka I 7 w ¦winouj¶ciu. 1.Realizacja przedmiotu zamówienia musi byæ wykonana na bazie w³asnych pomieszczeñ kuchennych Wykonawcy, spe³niaj±cych wszelkie wymogi Inspekcji Sanitarnej. 2.Wszystkie produkty do przygotowania posi³ków zapewnia we w³asnym zakresie Wykonawca. 3.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo kontroli - przez wyznaczonego przedstawiciela - stanu sanitarno - higienicznego kuchni i zaplecza kuchennego, kontrolê jako¶ci i ilo¶ci wydawanych surowców z magazynu, uczestnictwo przy produkcji posi³ków, ocenê ich jako¶ci i przygotowaniu do transportu. 4.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo sprawdzenia gramatury wydawanych posi³ków oraz ocenê kosztów wsadu do kot³a. 5.Wykonawca dostarczy posi³ki w³asnym transportem, we w³asnych termosach i pojemnikach do poszczególnych oddzia³ów Zamawiaj±cego. Pojemniki i termosy musz± byæ szczelne i nieuszkodzone. Za stan higieniczno - sanitarny w/w odpowiada Wykonawca. 6.Posi³ki powinny byæ przygotowane przed dostarczeniem i dowiezione do Zamawiaj±cego o ¶ci¶le okre¶lonych porach: - ¶niadanie godz. 8.00 - 8.30 + II ¶niadanie (dla diabetyków i dla dzieci) - obiad godz. 13.00 - 13.30 + podwieczorek (dla diabetyków i dla dzieci) - kolacja godz. 17.30 - 18.00 7.Sporz±dzanie posi³ków odbywaæ siê bêdzie na podstawie 10-dniowych jad³ospisów przygotowanych wg ¶ci¶le okre¶lonych norm przez dietetyka i zatwierdzonych przez przedstawiciela Zamawiaj±cego (na trzy dni przed wprowadzeniem jad³ospisu). Zatwierdzone jad³ospisy Wykonawca dostarczy do poszczególnych oddzia³ów. Jad³ospis dzienny winien zawieraæ gramaturê i kaloryczno¶æ poszczególnych sk³adników posi³ków. Zamawiaj±cy dopuszcza zmiany w jad³ospisie tylko w zakresie owoców i warzyw sezonowych. 8.Zamawianie posi³ków odbywaæ siê bêdzie przez pracowników Szpitala z poszczególnych oddzia³ów z wyprzedzeniem jednodniowym na podstawie pisemnych zapotrzebowañ zgodnych z (Ruchem chorych) odbieranych przez Wykonawcê do godz. 14.00. Wykonawca osobi¶cie lub przez osobê upowa¿nion± w godz. 7.00 - 7.30 telefonicznie ustali z Zamawiaj±cym korektê ilo¶ci zamawianych posi³ków na dzieñ bie¿±cy. 9.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zmian ilo¶ciowych posi³ków w ci±gu dnia zwi±zanych z potrzebami dietetycznymi chorych i ruchem chorych, które bêd± zg³aszane telefonicznie przez Zamawiaj±cego na co najmniej 2 godziny przed wydaniem posi³ku. 10.Dzienna szacunkowa ilo¶æ pe³nych posi³ków wynosi 66 (56 sk³adaj±cych siê z 3 posi³ków i 10 sk³adaj±cych siê z 5 posi³ków). Ilo¶æ ta bêdzie ulega³a zmianie w zale¿no¶ci od ilo¶ci pacjentów przebywaj±cych w danym dniu w Szpitalu. 11.Posi³ki winny byæ przygotowane wg nastêpuj±cych wymogów kalorycznych: - dieta podstawowa ogólna - 2600 kcal (+,- 20%) - dieta ³atwostrawna - 2000 kcal (+, - 20%) - diety specjalistyczne - 1200 - 3200 kcal (+, - 20%) - cukrzycowa, wysokobia³kowa, nerkowa, w±trobowa itd. 12.Diety dla dzieci winny byæ rozdzielane zgodnie z zapotrzebowaniami oddzia³ów na podstawowe, ³atwostrawne, oraz specjalistyczne i dotyczyæ musz± ka¿dego z piêciu posi³ków, sk³ad podwieczorku i II ¶niadania musi byæ uzgodniony z przedstawicielem Zamawiaj±cego na podstawie przedstawionych do zatwierdzenia 10-dniowych jad³ospisów. W sk³ad podwieczorku i II ¶niadania nie mog± wchodziæ: lizaki, ma³e cukierki typu :dra¿e,groszki, cukierki twarde, owoce cytrusowe. 13.Diety dla dzieci musz± codziennie zawieraæ w swoim sk³adzie zupê mleczn± (¶niadanie i kolacja), a do smarowania pieczywa Wykonawca zapewni mas³o bez dodatku oleju ro¶linnego. 14.Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo zapotrzebowania ka¿dej z diet jako pojedynczej, przecieranej lub p³ynnej. 15.Wykonawca zobowi±zany jest do przygotowania ka¿dego dnia dwóch zup na bazie wywaru miêsno - jarzynowego (bez ko¶ci) i jarzynowego, w tym jedna bez warzyw wzdymaj±cych. 16.Wykonawcy zobowi±zany jest do dostarczania ¶wie¿ego pieczywa, urozmaicania posi³ków, uwzglêdniania warzyw i owoców w ramach zamawianych diet. 17.Nie dopuszcza siê stosowania zup i ziemniaków z komponentów proszkowych. 18.W przypadku diet sk³adaj±cych siê z kleiku, sucharów, kisielu strony dopuszczaj± wydawanie suchego prowiantu dostarczanego z posi³kami g³ównymi. 19.Napoje musz± byæ dostarczone w termosach, gotowe do spo¿ycia, nies³odzone do ka¿dego z trzech g³ównych posi³ków. Cukier nale¿y dostarczyæ osobno w formie suchego prowiantu wraz ze ¶niadaniem. 20.Wykonawca zobowi±zany jest przestrzegaæ sk³adu drugiego dania obiadowego wg ni¿ej wymienionych zaleceñ: - potrawy miêsne (kotlety, pulpety, pieczeñ, drób itp.) - co najmniej cztery razy w dekadzie - potrawy pó³miêsne i bezmiêsne (go³±bki, pierogi z nadzieniem, pierogi leniwe, pyzy itp.) - cztery razy w dekadzie - filet z ryby (ryba sma¿ona, gotowana, w jarzynach itp.) - dwa razy w dekadzie - zamiast ziemniaków - ry¿, kasza, makaron - nie czê¶ciej ni¿ piêæ razy w miesi±cu 21.Wymagane jest aby dostarczane posi³ki mia³y ni¿ej wskazan± minimaln± temperaturê: - zupa - 75oC - drugie danie - 65oC - napoje gor±ce - 80oC 22.Wykonawca zobowi±zany jest do pobierania i przechowywania próbek ¿ywno¶ciowych zgodnie z obowi±zuj±cymi przepisami w tym zakresie (Rozporz±dzenie Ministra Zdrowia z dnia 17 kwietnia 2007r. w sprawie pobierania i przechowywania próbek ¿ywno¶ciowych przez zak³ady ¿ywienia zbiorowego typu zamkniêtego). 23.Posi³ki powinny zawieraæ niezbêdne sk³adniki od¿ywcze okre¶lone w art. 3 ust. 3 pkt. 33 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (Dz. U. Z 2010r., nr 136, poz. 914) oraz gramaturê wg Za³±cznika nr 2 do SIWZ. 24. Za wszelkie szkody spowodowane z³a jako¶ci± produktów stosowanych do przygotowania posi³ków, nieprawid³owym cyklem produkcyjnym, nieprzestrzeganiem wymogów sanitarno - higienicznych odpowiada Wykonawca. 25. Wykonawca musi bezwzglêdnie zapewniæ wy¿ywienie przez wszystkie dni trwania umowy bez wzglêdu na okoliczno¶ci zale¿ne lub niezale¿ne od niego. 26. Wykonawca w ofercie poda koszt dziennego wy¿ywienia jednej osoby za trzy i piêæ posi³ków. 27.W cenê posi³ków wliczony jest suchy prowiant tj. kleik, suchary i kisiel. Zamawiaj±cy szacuje nastêpuj±ce ¶rednie miesiêczne zapotrzebowanie suchego prowiantu: a) kleik - 30 opakowañ (1 opakowanie-160-200g) b) suchary - 16 opakowañ (1 opakowanie - 450g) c) kisiel - 1 opakowanie (1 opakowanie - 1kg) 28. Oferta musi obejmowaæ ca³o¶æ us³ug nie dopuszcza siê sk³adania ofert czê¶ciowych. 29.SIWZ stanowi za³±cznik do umowy i jest jej integraln± czê¶ci±..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.32.10.00 - Us³ugi przygotowywania posi³ków 55.52.12.00 - Us³ugi dowo¿enia posi³ków .
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie wymaga wniesienia wadium.
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
1) Zamawiaj±cy na podstawie z³o¿onych wraz z ofert± dokumentów bêdzie bada³ czy dokumenty te potwierdzaj± wymóg spe³nienia okre¶lonego przez Zamawiaj±cego warunku, 2) w przypadku, gdy wymóg spe³nienia warunki zostanie potwierdzony w dokumentach z³o¿onych przez Wykonawcê, warunek zostanie uznany za spe³niony, 3) w przypadku, gdy wymóg spe³nienia warunku nie zostanie potwierdzony w dokumentach z³o¿onych przez Wykonawcê, warunek zostanie uznany za niespe³niony.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
1) Zamawiaj±cy na podstawie z³o¿onych wraz z ofert± dokumentów bêdzie bada³ czy dokumenty te potwierdzaj± wymóg spe³nienia okre¶lonego przez Zamawiaj±cego warunku, 2) w przypadku, gdy wymóg spe³nienia warunki zostanie potwierdzony w dokumentach z³o¿onych przez Wykonawcê, warunek zostanie uznany za spe³niony, 3) w przypadku, gdy wymóg spe³nienia warunku nie zostanie potwierdzony w dokumentach z³o¿onych przez Wykonawcê, warunek zostanie uznany za niespe³niony.
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
1) Zamawiaj±cy na podstawie z³o¿onych wraz z ofert± dokumentów bêdzie bada³ czy dokumenty te potwierdzaj± wymóg spe³nienia okre¶lonego przez Zamawiaj±cego warunku, 2) w przypadku, gdy wymóg spe³nienia warunki zostanie potwierdzony w dokumentach z³o¿onych przez Wykonawcê, warunek zostanie uznany za spe³niony, 3) w przypadku, gdy wymóg spe³nienia warunku nie zostanie potwierdzony w dokumentach z³o¿onych przez Wykonawcê, warunek zostanie uznany za niespe³niony.
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
1) Zamawiaj±cy na podstawie z³o¿onych wraz z ofert± dokumentów bêdzie bada³ czy dokumenty te potwierdzaj± wymóg spe³nienia okre¶lonego przez Zamawiaj±cego warunku, 2) w przypadku, gdy wymóg spe³nienia warunki zostanie potwierdzony w dokumentach z³o¿onych przez Wykonawcê, warunek zostanie uznany za spe³niony, 3) w przypadku, gdy wymóg spe³nienia warunku nie zostanie potwierdzony w dokumentach z³o¿onych przez Wykonawcê, warunek zostanie uznany za niespe³niony.
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
- koncesjê, zezwolenie lub licencjê
- wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
- o¶wiadczenie, ¿e osoby, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, posiadaj± wymagane uprawnienia, je¿eli ustawy nak³adaj± obowi±zek posiadania takich uprawnieñ
- op³acon± polisê, a w przypadku jej braku inny dokument potwierdzaj±cy, ¿e wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialno¶ci cywilnej w zakresie prowadzonej dzia³alno¶ci zwi±zanej z przedmiotem zamówienia
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem podatków lub za¶wiadczenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- aktualne za¶wiadczenie w³a¶ciwego oddzia³u Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego potwierdzaj±ce, ¿e wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenie zdrowotne i spo³eczne, lub potwierdzenie, ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- aktualn± informacjê z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 9 ustawy, wystawion± nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- wykonawca powo³uj±cy siê przy wykazywaniu spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu na potencja³ innych podmiotów, które bêd± bra³y udzia³ w realizacji czê¶ci zamówienia, przedk³ada tak¿e dokumenty dotycz±ce tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, okre¶lonym w pkt III.4.2.
-
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
- nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie zalega z uiszczaniem podatków, op³at, sk³adek na ubezpieczenie spo³eczne i zdrowotne albo ¿e uzyska³ przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub roz³o¿enie na raty zaleg³ych p³atno¶ci lub wstrzymanie w ca³o¶ci wykonania decyzji w³a¶ciwego organu - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
- nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania siê o zamówienie - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert
III.4.3.2) za¶wiadczenie w³a¶ciwego organu s±dowego lub administracyjnego miejsca zamieszkania albo zamieszkania osoby, której dokumenty dotycz±, w zakresie okre¶lonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy - wystawione nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert - albo o¶wiadczenie z³o¿one przed notariuszem, w³a¶ciwym organem s±dowym, administracyjnym albo organem samorz±du zawodowego lub gospodarczego odpowiednio miejsca zamieszkania osoby lub kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, je¿eli w miejscu zamieszkania osoby lub w kraju, w którym wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania, nie wydaje siê takiego za¶wiadczenia
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
10. Pe³nomocnictwo do podpisywania oferty i sk³adania ewentualnych wyja¶nieñ, je¿eli osoba podpisuj±ca nie jest osob± uprawnion± na podstawie wpisu do w³a¶ciwego organu rejestruj±cego. Je¿eli pe³nomocnictwo nie ma postaci aktu notarialnego, powinno zawieraæ pieczêæ Wykonawcy, imienn± piecz±tkê wystawiaj±cego pe³nomocnictwo i jego podpis. 11. W przypadku, kiedy ofertê sk³adaj± Wykonawcy wystêpuj±cy wspólnie - pe³nomocnictwo dla jednego z nich, do reprezentowania ich w postêpowaniu albo do reprezentowania w postêpowaniu i zawarcia umowy.
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
Umowa § 5 ust.4. Ceny, o których mowa w ust 1 i ust. 2 niniejszego paragrafu mog± ulec zmianie w przypadku zmiany wysoko¶ci obci±¿eñ o charakterze publiczno - prawnym na³o¿onych na Wykonawcê, które nie istnia³y w chwili podpisania niniejszej umowy.
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-swinoujscie.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: www.szpital-swinoujscie.pl.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 07.02.2012 godzina 09:00, miejsce: Oferty nale¿y sk³adaæ w siedzibie Zamawiaj±cego w Sekretariacie, II piêtro - pokój 2010: SPZOZ Szpital Miejski im. Jana Gardu³y, ul. Mieszka I 7, 72-600 ¦winoujscie.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: nie dotyczy.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z ¦WINOUJ¦CIA
- Serwis, asysta techniczna, pakiet szkoleniowy oraz prace zwi±zane z rozwojem oprogramowania systemu informatycznego wspomagaj±cego zarz±dzanie w Urzêdzie Miasta ¦winouj¶cie
- "Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej "Przebudowy dróg gminnych w ¦winouj¶ciu: ul. Kapitañskiej - Czê¶æ I oraz ul. ¯eglarskiej - Czê¶æ II"
- "Opracowanie dokumentacji projektowo-kosztorysowej Budowy drogi dojazdowej do wzniesienia rekreacyjnego przy ul. Karsiborskiej w ¦winouj¶ciu"
- Pe³nienie funkcji In¿yniera Kontraktu w ramach zadania pn.: Utworzenie punktu przystankowego turystyki rowerowej, pieszej i wodnej z funkcj± placu integracyjno-festynowego-etap II w Ognicy-cz. l±dowa
- Remont dwóch toalet nr 2.10 i 3.10 po³o¿onych na I i II piêtrze budynku Specjalnego O¶rodka Szkolno-Wychowawczego im. Marii Konopnickiej w ¦winouj¶ciu.
- ZAKUP I DOSTAWA PRODUKTÓW G£ÊBOKO MRO¯ONYCH DLA KPW ¦WINOUJ¦CIE.
wiêcej: przetargi w ¦winouj¶ciu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowywanie i dostarczanie gor±cych posi³ków uczniom do szkó³ na terenie Gminy Radzi³ów w 2026 roku
- Przygotowywanie i dostarczanie posi³ków dla placówek opiekuñczo-wychowawczych "Piaskowy Dom", "Morski Dom", "Wichrowy Dom" w Gdañsku
- ¦wiadczenie us³ug cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 czê¶ci
- Prowadzenie sto³ówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posi³ków w placówkach o¶wiatowych na terenie Gminy ¦wiêtajno w 2026 r.
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Spo³ecznej mieszcz±cych siê w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Us³uga cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizacjê spotkania roboczego dla 120 osób
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





