Ogłoszenie z dnia 2007-12-03
Mogilno: Usługa gotowania i dowożenia posiłków
dla podopiecznych Miejsko-Gminnego
Ośrodka Pomocy Społecznej do lokalu położonego
w Mogilnie przy ul. Rynek 10
Numer ogłoszenia: 238973 - 2007; data zamieszczenia: 03.12.2007
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - usługi
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie, ul. Rynek 10, 88-300 Mogilno, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 052 3159315, fax 052 3159316.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.mgops.mogilno.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OPIS
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Usługa gotowania i dowożenia posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej do lokalu położonego w Mogilnie przy ul. Rynek 10.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: usługi.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest usługa: gotowania (przygotowywania) i dowożenia posiłków dla podopiecznych Miejsko-Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej do lokalu położonego w Mogilnie przy ul. Rynek 10 (Jadłodajnia MGOPS), posiłek należy dostarczyć własnym transportem przez 5 dni w tygodniu do Jadłodajni MGOPS do godziny 11. 30 zgodnie z podanym harmonogramem - od poniedziałku do piątku: zupa z wkładką + pieczywo ( chleb), - w piątek lub w dzień poprzedzający dzień świąteczny należy dodatkowo dostarczyć suchy prowiant na jeden lub dwa dni ( tj. sobota i niedziela lub inne dni świąteczne) np. pieczywo + wędlina, pieczywo + pasztet, pieczywo+ ser topiony. Posiłek jednodaniowy musi składać się z : - zupa minimum 0, 35 litra, - wkładka mięsna minimum 100 gram, - pieczywo- 150 gram( chleb) Każdy posiłek musi zawierać co najmniej 25 % kalorii z tłuszczu, nie więcej jednak niż 35 %, oraz co najmniej 11 % kalorii z białka. Posiłek powinien w swoim składzie zawierać warzywa, nasiona roślin strączkowych i ziemniaki lub makaron. Suchy prowiant na każdy dzień ( sobota, niedziela lub inny dzień świąteczny) musi składać się z : - pieczywo ( chleb) - minimum 150 gram, - wędlina: kiełbasa miękka np. parówkowa, mielonka mortadela minimum 100 gram lub kiełbasa twarda np. piwna, żywiecka minimum 50 gram, lub - ser topiony minimum 100 gram lub - pasztet minimum 70 gram. Na każdy wolny dzień asortyment dodatku do pieczywa musi być inny np. pieczywo + kiełbasa, pieczywo + ser topiony, pieczywo + pasztet. Suchy prowiant musi być zapakowany w woreczek foliowy. ilość szacunkowa zamawianych posiłków ( porcji) : 80 porcji dziennie podana cena jednostkowa posiłku ( zupa + pieczywo lub suchy prowiant ) musi mieć wkalkulowaną cenę za dowóz posiłku własnym transportem do Jadłodajni przy MGOPS w Mogilnie.
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): Oryginalny kod CPV: 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.32.20.00 - Usługi gotowania posiłków Oryginalny kod CPV: 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków Kod CPV wg słownika 2008: 55.52.12.00 - Usługi dowożenia posiłków .
II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: Nie.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: Nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA
- Informacja na temat wadium: nie dotyczy.
III.2) WARUNKI UDZIAŁU
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą brać udział Wykonawcy którzy: 1. Posiadają niezbędne uprawnienia do wykonania zamówienia. 2. Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia. 3. Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia. 4. Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo Zamówień Publicznych. 5. Oferta spełni warunki formalne jeżeli : - zostanie złożona w sposób określony w pkt I SIWZ - zawierała będzie: a) formularz ofertowy- załącznik nr 1, b) parafowany wzór umowy- załącznik nr 2, c) podpisane oświadczenie, że Wykonawca nie jest wykluczony na podstawie art. 24 ust 1-2, spełnia warunki zawarte w art. 22 ust.1 pkt 1-3 ustawy Prawo Zamówień Publicznych- załącznik nr 3. 6. Zamawiający żąda od Wykonawcy następujące dokumenty: - wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat usług gotowania posiłków, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy Zamawiający żąda wykazu wykonanych usług w tym okresie. Zamawiający żąda również załączenia dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie. - aktualny odpis z właściwego rejestru, albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania oferty. W/w dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginałów albo kserokopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Zamawiający żąda od Wykonawcy następujące dokumenty: - wykaz wykonanych w okresie ostatnich trzech lat usług gotowania posiłków, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy Zamawiający żąda wykazu wykonanych usług w tym okresie. Zamawiający żąda również załączenia dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane należycie. - aktualny odpis z właściwego rejestru, albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed terminem składania oferty. W/w dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginałów albo kserokopii poświadczonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: Nie.
IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mgops.mogilno.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie ul. Rynek 10 88-300 Mogilno woj. kujawsko - pomorskie.
IV.3.2) Opis potrzeb i wymagań zamawiającego określonych w sposób umożliwiający przygotowanie się wykonawców do udziału w dialogu konkurencyjnym lub informacja o sposobie uzyskania tego opisu: nie dotyczy
IV 3.3) Informacja o wysokości nagród dla wykonawców, którzy podczas dialogu konkurencyjnego przedstawili rozwiązania stanowiące podstawę do składania ofert, jeżeli zamawiający przewiduje nagrody: nie dotyczy
IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 11.12.2007 godzina 11:00, miejsce: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Mogilnie ul. Rynek 10 88-300 Mogilno woj. kujawsko - pomorskie sekretariat.
IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.6) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy
INNE PRZETARGI Z MOGILNA
- Rozbudowa sieci kanalizacji sanitarnej na ul. Mostowej w Mogilnie
- "Kompleksowe usługi w zakresie ratownictwa wodnego na potrzeby Mogilno Sport sp. z o.o. w okresie od 01.07.2024 r. do 30.06.2025 r."
więcej: przetargi w Mogilnie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Świadczenie usług żywieniowych dla uczniów ZSO nr 1 w Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 1 im. Zbigniewa Herberta w Lublinie w okresie od 02.09.2024 r do 27.06.2025 r "
- Świadczenie usług żywienia na potrzeby: Szkoły Podstawowej nr 1 z Oddziałem Przedszkolnym, Szkoły Podstawowej nr 3 oraz Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Lidzbarku Warmińskim
- DOŻYWIANIE DZIECI W SZKOLE PODSTAWOWEJ IM. LEOPOLDA WĘGRZYNOWICZA W DOBREJ
- Dożywianie dzieci w Gminnym Przedszkolu nr 1 w Dobrej
- DOŻYWIANIE DZIECI W ZESPOLE PLCÓWEK OŚWIATOWYCH W SKRZYDLNEJ
- Całodniowe świadczenie usług w zakresie przygotowywania posiłków w pomieszczeniach wydzierżawionych przez Zamawiającego i dystrybucji posiłków do stołówki Domu Pomocy Społecznej w Pucku.
więcej: Usługi gotowania posiłków »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.