eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi LubiewoDostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Lubiewie, ul. Wojska Polskiego 16

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2011-08-09

Lubiewo: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Lubiewie, ul. Wojska Polskiego 16
Numer ogłoszenia: 236916 - 2011; data zamieszczenia: 09.08.2011
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Szkół w Lubiewie , ul. Wojska Polskiego 16, 89-526 Lubiewo, woj. kujawsko-pomorskie, tel. 52 33 493 77, faks 52 33 493 77.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: zespół szkół - jednostka organizacyjna gminy.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Lubiewie, ul. Wojska Polskiego 16.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Lubiewie, ul. Wojska Polskiego 16, szczegółowo wg załącznika nr 1 do niniejszej specyfikacji, tj. formularza ofertowego, w którym określono: nazwy towarów, jednostki miary, szczegółowy opis towaru oraz prognozowane zapotrzebowanie ilościowe w okresie realizacji zamówienia. Dostarczane artykuły muszą być oznakowane zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym, każde opakowanie musi zawierać, co najmniej następujące dane: - nazwę produktu i rodzaj, - wykaz składników, - termin przydatności do spożycia, - masę netto, - warunki przechowywania, - nazwę i adres producenta. Oferowane artykuły spożywcze muszą być wysokiej jakości pod względem właściwości organoleptycznych (wygląd, smak, zapach) jak i odżywczych oraz posiadać maksymalny okres przydatności do spożycia przewidziany dla danego artykułu spożywczego, licząc od daty dostawy. Dostawa artykułów spożywczych nastąpi po uprzednim złożeniu zamówienia przez osobę wyznaczoną przez Zamawiającego, dostawa towaru odbywać się będzie w godzinach 7.30 - 10.00, w niżej wymienionych terminach: - dowóz produktów mięsnych - poniedziałki i środy, - dowóz pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich - codziennie, - dowóz pozostałych artykułów spożywczych - wtorki i czwartki. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany w zapotrzebowaniu ilościowym artykułów spożywczych, z przyczyn obiektywnych (np. niska frekwencja dzieci korzystających ze stołówki), do + - 20% ilości wykazanych w załączniku nr 1 do specyfikacji istotnych warunków zamówienia, tj. formularzu ofertowym, w którym określono prognozowane zapotrzebowanie ilościowe na towary w okresie realizacji zamówienia (kol. 5)..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.30.00.00-1, 15.50.00.00-3, 15.40.00.00-2, 15.60.00.00-4, 15.20.00.00-0, 03.14.00.00-4, 15.90.00.00-7, 15.81.00.00-9, 15.13.00.00-8, 15.33.11.70-9, 15.80.00.00-6.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 11.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 22.12.2011.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WADIUM

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art 24 ust. 1 i 2 ustawy PZP oraz spełniają warunki wynikające z art. 22 ust. 1 pkt 1- 4 ustawy PZP. Ocena spełnienia warunków dokonana zostanie wg formuły spełnia lub nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w rozdziale 7 SIWZ.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Ocena spełnienia warunku dokonana zostanie wg formuły spełnia lub nie spełnia w oparciu o informacje zawarte w dokumentach i oświadczeniach wyszczególnionych w rozdziale 7 SIWZ.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • nie dotyczy

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

    • koncesję, zezwolenie lub licencję
  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
    • wykonawca powołujący się przy wykazywaniu spełniania warunków udziału w postępowaniu na potencjał innych podmiotów, które będą brały udział w realizacji części zamówienia, przedkłada także dokumenty dotyczące tego podmiotu w zakresie wymaganym dla wykonawcy, określonym w pkt III.4.2.
  • III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych

    Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedkłada:

    III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania potwierdzający, że:

    • nie otwarto jego likwidacji ani nie ogłoszono upadłości - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie zalega z uiszczaniem podatków, opłat, składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne albo że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawiony nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
    • nie orzeczono wobec niego zakazu ubiegania się o zamówienie - wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert

III.6) INNE DOKUMENTY

Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)

1. Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia na podst. art 24 ust. 1 i 2 PZP załączone na druku stanowiącym Załącznik nr 3 do SIWZ 2. Oświadczenie Wykonawcy w trybie art. 22 ust. 1 ustawy PZP - Załącznik nr 2 do SiWZ 3. Formularz oferty - Załącznik nr 1 do SIWZ 4. Dokument potwierdzający uprawnienia osoby (osób) do złożenia oferty, w przypadku, gdy prawo to nie wynika z innych złożonych dokumentów 5. Informacja nt. zamiaru powierzenia podwykonawcom części zamówienia - Załącznik nr 5 do SIWZ. Pisemne zobowiązania tych podmiotów składa Wykonawca, któremu zostanie powierzone do realizacji dany przedmiot zamówienia, przy podpisaniu umowy.

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.lubiewo.bip.net.pl, www.zslubiewo.las.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: w siedzibie zamawiającego: Zespół Szkół w Lubiewie, ul. Wojska Polskiego 16, 89-526 Lubiewo, pokój nr 11 w godzinach 8:00 - 14:00 lub na wniosek zostanie przesłana..

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 23.08.2011 godzina 09:00, miejsce: Zespół Szkół w Lubiewie, ul. Wojska Polskiego 16, 89-526 Lubiewo, pokój nr 11 (sekretariat).

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: PRODUKTY MLECZARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Jogurt owocowy z kawałkami owoców JOGOBELLA lub równoważny sztuki 150 g - 2500, Mleko 3,2% 1 l - 110, ser salami Chojnicki lub równoważny 6 kg, ser półtłusty Chojnicki lub równoważny kostki 251 g - 70, ser typu FETA kostki 270 g - 40 śmietana spray sztuki 250 g - 20, śmietana zakwaszona 12% sztuki 200 g - 140, śmietana zakwaszona 12% sztuki 400 g - 150.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00-3.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: OLEJ I TŁUSZCZE ZWIERZĘCE LUB ROŚLINNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: margaryna Kasia lub równoważna kostki 250 g - 230, masło mix z margaryną kostki 200 g - 60, olej Kujawski lub równoważny sztuki 1 l - 50, Rama Combi Profi sztuki 3,7 l - 5.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.40.00.00-2.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: PRODUKTY PRZEMIAŁU ZIARNA, SKROBI I PRODUKTÓW SKROBIOWYCH.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: mąka Wrocławska lub równoważne - 60 kg, kasza jęczmienna paczki 500 g - 4, ryż błyskawiczny op. 500 g - 50, ryż sypki - 25 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.60.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: PRODUKTY ZWIERZĘCE I PODOBNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: jajka 650 sztuk.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.14.00.00-4.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: NAPOJE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: napój owocowy szt. 200 ml - 700, napój herbaciany, granulowany Ekoland lub równoważny p. 300 g - 110, syrop ŁOWICZ lub równoważny butelka 0,335 l - 90.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.90.00.00-7.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: PIECZYWO, ŚWIEŻE WYROBY PIEKARSKIE I CIASTKARSKIE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: bułka wyborowa szt. 0,05 kg - 4000, chleb szt. 0,5 kg - 100, chleb graham szt. 0,6 kg - 70, drożdżówka szt. 0,10 kg - 560, rogale szt. 0,075 kg - 1500.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.81.00.00-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: PRODUKTY MIĘSNE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: boczek wędzony - 10 kg, filet z kurczaka - 230 kg, farsz mielone - 120 kg, karkówka b/k - 150 kg, kiełbasa Podwawelska lub równoważna kg 0,20 kg - 100, biała parzona kg 0,10 kg - 15, mielonka blok kg 2,20 kg - 25, paluszki - serdelki - 32 kg, parówka cienka wyborowa - 32 kg, schab b/k - 130 kg, smalec - 6 kg, udziec z kurczaka kg 0,20 kg - 110, podudzie z kurczaka - 30 kg, golonka - 10 kg, żeberka - 10 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.13.00.00-8.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: WARZYWA MROŻONE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: fasola szparagowa p. 0,45 kg - 80, marchew mrożona p. 0,45 kg - 40, włoszczyzna mrożona p. 0,45 kg - 150, pierogi z serem p. 2,5 kg - 18, pierogi z truskawkami p. 2,5 kg - 18, mieszanka warzywna p. 0,45 kg - 40.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 10 NAZWA: RYBY PRZETWORZONE I KONSERWOWANE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: filety z dorsza (do smażenia) - 30 kg, koreczki z dorsza panierowane - 50 kg, filety z morszczuka (do smażenia) - 30 kg.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.20.00.00-0.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 11 NAZWA: RÓŻNE PRODUKTY SPOŻYWCZE.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: bułka tarta op. 500 g - 25, budyń op. 40 g - 210, cukier - 80 kg, cukier waniliowy op. 16 g - 50, curry op. 20 g - 3, cynamon op. 20 g - 4, galaretka op. 100 g - 200, herbatniki p. 100 g - 550, kisiel op. 65 g - 150, kwasek cytrynowy op. 20 g - 40, makaron świderki, uszka Lubella lub równoważny op. 500 g - 130, musztarda stołowa słoiki 150 g - 3, majonez Pomorski lub równoważny słoiki 3/4 l - 6, ocet 10% butelka 0,5 l - 5, paluszki solone - 500 p., panier do mięs p. 200 g - 40, proszek do pieczenia - 10 op., przyprawa do kurczaka PRYMAT lub równoważna op. 20 g - 10, przyprawa w płynie a la maggi butelki 210 g - 5, przyprawa warzywna Vegeta (czerwona) lub równoważna op. 75 g - 200, soda oczyszczona op. 50 g - 5, sos sałatkowy sypki op. 0,2 g - 60, sos (przyprawa) do potraw chińskich Knorr lub równoważna op. 36 g - 60, sól jodowana - 65 kg, wafelki w czekoladzie ciemnej bez dodatków Grześki lub równoważne szt. 39 g - 550, żurek - 35 op. , żurek naturalny - zakwas słoiki 3/4 l - 15.

  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.80.00.00-6.

  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Zakończenie: 22.12.2011.

  • 4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.