To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2009-07-14
Poniatowa: PRZETARG NIEOGRANICZONY
NA PRZYGOTOWYWANIE I DOSTAWĘ POSIŁKÓW DLA POTRZEB HOSPITALIZOWANYCH SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO SANATORIUM GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W PONIATOWEJ,
24-320 PONIATOWA
UL.FABRYCZNA 6
Numer ogłoszenia: 236766 - 2009; data zamieszczenia: 14.07.2009
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 93383 - 2009r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Samodzielne Publiczne Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc, ul. Fabryczna 6, 24-320 Poniatowa, woj. lubelskie, tel. 081 8204730, faks 081 8204732.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: PRZETARG NIEOGRANICZONY NA PRZYGOTOWYWANIE I DOSTAWĘ POSIŁKÓW DLA POTRZEB HOSPITALIZOWANYCH SAMODZIELNEGO PUBLICZNEGO SANATORIUM GRUŹLICY I CHORÓB PŁUC W PONIATOWEJ, 24-320 PONIATOWA UL.FABRYCZNA 6.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1 .Przedmiotem zamówienia jest przygotowywanie i dostawa posiłków dla potrzeb hospitalizowanych Samodzielnego Publicznego Sanatorium Gruźlicy i Chorób Płuc w Poniatowej ,24-320 Poniatowa ul. Fabryczna 6, 2. .Przedmiot zamówienia wg. (CPV) : 55321000-6 Zakres zamówienia obejmuje : - sporządzanie posiłków ; - transport posiłków do sanatorium (w termosach i innych szczelnie zamkniętych pojemnikach zakupionych przez Wykonawcę - dla każdego pawilonu oddzielne); - dystrybucję posiłków na poszczególne pawilony i odbiór termosów ; - wydawanie posiłków w pawilonach Ai B pacjentom Zamawiającego wspólnie z pracownikami Zamawiającego, - mycie ,poza siedzibą Zamawiającego, termosów i pojemników . 3.Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę 75 600posiłków dla hospitalizowanych w dwóch pawilonach , składających się na 25 200 osobodni. 4.Ilość łóżek w poszczególnych pawilonach: Pawilon A - 65 Pawilon B - 35 Razem: 100 5.Struktura diet: 1. O - ogólna - kaloryczność posiłków - nie niższa od 2500 kcal dziennie (w zależności od rodzaju diety). Energia pochodząca z białka 12,38 % , energia pochodząca z tłuszczu - 26,23 % , energia pochodząca z węglowodanów - 61,39% Wyżywienie musi odpowiadać normom żywieniowym zgodnie z obowiązującymi przepisami dla zamkniętych zakładów służby zdrowia pod względem ilościowym i jakościowym ,a w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U . Nr 171 poz. 1225). Posiłki powinny mieć zachowaną równowagę kwasowo - zasadową .Zawierać węglowodany białko zwierzęce ( w tym białko z mleka), warzywa i owoce. Warzywa w formie surówek jak i sałatek powinny być w każdym posiłku obiadowym i w miarę możliwości śniadaniu czy kolacji. (np. warzywa sezonowe - sałatę , pomidor ,ogórek , kapustę kiszoną i inne. Dzienna racja pokarmowa dla diety ogólnej powinna składać się z trzech posiłków: śniadanie składające się z zupy mlecznej i drugiego dania - pieczywa mieszanego , masła roślinnego , wędliny , sera ( twaróg lub/i ser żółty), dżemu i napoju gorącego : herbata , kawa , kakao; obiad składający się z zupy , drugiego dania , surówki i kompotu ; kolacja składająca się z dania ciepłego lub zimnego , pieczywa ,masła,napoju gorącego: herbata, kawa, kakao i wędlina. Wędliny powinny być porcjowane i zamykane próżniowo w opakowaniach foliowych . Temperatura posiłków podawanych na gorąco , w chwili dostarczenia powinna wynosić: napoje - kawa , herbata - 85 C ; zupy , ziemniaki , bigos i inne - 80 C ; dania gorące obiadowe - 80 C ; 2) L - dieta łatwo strawna ; 3) C - dieta cukrzycowa ( wyklucza cukier i jego przetwory) ; 4) W - dieta wątrobowa , wrzodowa (wyklucza pokarmy wzdymające , ostre , smażone , śmietanę i żółtka jaj) 5.W przypadku specyficznych schorzeń dietetyk Wykonawcy opracowuje diety z uwzględnieniem dozwolonych potraw i produktów w porozumieniu z lekarzem prowadzącym Zamawiającego i Przełożoną Pielęgniarek lub osobę przez nią upoważnioną. 6. Ilość osób żywionych będzie codziennie podawana przez Zamawiającego - tj.przez Przełożoną Pielęgniarek , a w razie jej nieobecności przez osobę przez nią upoważnioną - najpóźniej do godz . 7 min. 30. W razie zmian w stanie chorych uzupełniana będą dokonywane 2 x dziennie: przed obiadem - do godz. 11 min 30 i przed kolacją do godz. 16-tej 7. Wykonawca zobowiązany się dostarczać wraz z dostawą śniadania Zamawiającemu na każdy dzień wyliczenia wartości odżywczych pod względem jakościowym i ilościowym na 1 osobę realizowanych zgodnie z jadłospisem posiłków . 8.Posiłek całodobowy składa się z : - śniadania stanowiącego 30% kosztu całodobowego - obiadu stanowiącego 45 % kosztu całodobowego - kolacji stanowiącej 25 % kosztu całodobowego - zupa i kompot w przypadku pacjentów przybyłych do godz.12 o° - 15% kosztu całodobowego Dodatkowo dla pacjentów z dietą cukrzycową przewiduje się : - kolację nocną - mieszczącą się w stawce żywieniowej. Określa się następujące godziny wydawania posiłków w pawilonach chorych: - śniadanie - godz. 8 o° - 83° - obiad - godz.123° - 13 o° - kolacja - godz.17 o° - 173° - kolacja nocna dla chorych na cukrzycę - godz . 20 o° 9. Zestawienie rodzajów i ilości wydawanych posiłków z danego dnia Wykonawca usługi będzie zobowiązany przedkładać Przełożonej Pielęgniarek w dniu następnym. Wykaz zestawień z miesięcznego okresu zatwierdza Przełożona Pielęgniarek i będzie on załącznikiem do faktury zbiorczej. 10.Posiłki przysługujące pacjentom w zależności od godziny przyjęcia do Sanatorium: -przyjęcie pacjenta po godziny 8 o°- 2 posiłki /obiad + kolacja/ -przyjęcie pacjenta do godziny 12 o°- obiad/zupa + kompot/ + kolacja -przyjęcie pacjenta w godzinach 12 o° - 16 o°- kolacja - w dniu wypisu choremu przysługuje śniadanie + obiad 11. Jadłospisy powinny być przygotowane przez dietetyka Wykonawcy w cyklu 10-cio dniowym z podaniem gramatury i przedstawione do zaakceptowania Przełożonej Pielęgniarek lub osoby przez nią upoważnionej Zamawiającego na 4 dni przed wprowadzeniem do realizacji. Zmiany w jadłospisie dopuszczane są po uzgodnieniu z dietetykiem Wykonawcy i zatwierdzeniu przez Przełożoną Pielęgniarek 12. Zamawiający nie dopuszcza wykonywania posiłków z półproduktów. 13.W sytuacjach nagłych niemożliwych do przewidzenia wcześniej odpowiedzialność za ciągłość żywienia ponosi Wykonawca. 14. Ilość zamawianych posiłków będzie zmienna z zależności od ilości pacjentów. 15. Wykonawca odpowiedzialny będzie za: - właściwe przechowywanie środków spożywczych/ spożywczych z uwzględnieniem segregacji, utrzymania temperatury i innych warunków przechowywania, stan opakowań itd. -higienę produkcji, postępowanie zgodnie z przepisami sanitarnymi z naczyniami, sposób wydawania i dystrybucji posiłków na pawilony ; - jakościową i ilościową ocenę przygotowanych posiłków Na żądanie Zamawiającego, Wykonawca dostarczy wyniki tych badań - pobieranie prób i wymazów w sytuacjach awaryjnych wymagających natychmiastowej interwencji. 16. Koszty leczenia pacjenta, jakie powstaną na skutek zatrucia pokarmowego z winy Wykonawcy, a także związane z zatruciem roszczenia pacjenta , będą obciążały całkowicie Wykonawcę. 17. Zamawiający będzie miał prawo do przeprowadzenia kontroli żywienia pacjentów pod względem gramatury, jakości, sposobu i warunków przyrządzania posiłków itp. 18. Obowiązkiem wykonawcy będzie zakup termosów, innych pojemników i naczyń kuchennych do transportu posiłków- pozwalających zachować odpowiednią ich temperaturę oraz sztućców niezbędnych przy dystrybucji posiłków. 19. Wykonawca będzie zobowiązany do przedstawienia podczas kontroli dokumentów potwierdzających dopuszczenie przez Inspektorat Weterynarii wyrobów i artykułów mięsnych. 20.Wykonawca powinien posiadać odpowiednio wykwalifikowany personel oraz doświadczenie w żywieniu szpitalnym. 21. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć Zamawiającemu Procedury Dobrej Praktyki Higienicznej i Produkcyjnej/ w ciągu dwóch miesięcy po podpisaniu umowy..
II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków .
II.1.5) Całkowita końcowa wartość zamówienia (bez VAT) obejmująca wszystkie zamówienia i części: 234360 PLN.
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
IV.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: nie
SEKCJA V: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
V.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 14.07.2009.
V.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
V.3) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
S.C. GOMI ZBIGNIEW GÓRKA KATARZYNA GÓRKA
jakie przetargi wygrała firma
S.C. GOMI ZBIGNIEW GÓRKA KATARZYNA GÓRKA
- GOMI s.c Zbigniew Górka ,Katarzyna Górka, ul.Modrzewiowa 4, 24-320 Poniatowa, kraj/woj. lubelskie.
V.4) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O NIE PODLEGAJĄCYCH ODRZUCENIU OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ
I NAJWYŻSZĄ CENĄ (bez VAT)
- Cena wybranej oferty: 234360
- Oferta z najniższą ceną: 234360 oferta z najwyższą ceną: 277200
- Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Przygotowanie i dostarczenie posiłków (usługa cateringowa) dla dzieci uczęszczających do Żłobka Publicznego w Biskupcu z siedzibą w Borkach Wielkich w dniach, w których placówka pełni opiekę.
- Usługi cateringowe na potrzeby Branżowego Centrum Umiejętności w Zgorzelcu - Część I - Catering dla uczestników zajęć stacjonarnych
- przygotowanie i dostawa całodziennego wyżywienia dla wychowanków placówek opiekuńczo wychowawczych w Poznaniu
- Przygotowanie i dostawa obiadów dwudaniowych dla podopiecznych Dziennego Domu "Senior-WIGOR" oraz przygotowanie i dostawa całodobowego wyżywienia dla uczestników i mieszkańców COM w Zgierzu.
- Świadczenie usług całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Miejskiego w Siemianowicach Śląskich Sp. z.o.o.
- usługa żywienia pacjentów Szpitala Powiatowego w Nowym Mieście Lubawskim sp. z o.o.
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.