To jest wynik przetargu. Zobacz także treść przetargu, którego dotyczy to ogłoszenie
Ogłoszenie z dnia 2010-08-27
Kozłów: Przygotowanie i dostawa posiłków do punktów przedszkolnych w Kamionce i Przybysławicach w ramach projektu p.n. Moje przedszkole..
Numer ogłoszenia: 233647 - 2010; data zamieszczenia: 27.08.2010
OGŁOSZENIE O UDZIELENIU ZAMÓWIENIA - Dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
Czy zamówienie było przedmiotem ogłoszenia w Biuletynie Zamówień Publicznych: tak, numer ogłoszenia w BZP: 32694 - 2010r.
Czy w Biuletynie Zamówień Publicznych zostało zamieszczone ogłoszenie o zmianie ogłoszenia: nie.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zespół Ekonomiczno-Administracyjny Szkół w Kozłowie, Kozłów 60, 32-241 Kozłów, woj. małopolskie, tel. 0-41 384 10 48 wew. 36, faks 0-41 384 10 10.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Przygotowanie i dostawa posiłków do punktów przedszkolnych w Kamionce i Przybysławicach w ramach projektu p.n. Moje przedszkole...
II.2) Rodzaj zamówienia: Dostawy.
II.3) Określenie przedmiotu zamówienia: 1. Przedmiotem zamówienia jest: Przygotowanie i dostawa posiłków do punktów przedszkolnych w Kamionce i Przybysławicach w ramach projektu p.n. Moje przedszkole. Liczba dzieci w punkcie przedszkolnym w Kamionce - 25 Liczba dzieci w punkcie przedszkolnym w Przybysławicach - 50 2. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zalecanymi normami żywieniowymi dla grup wiekowych dzieci przedszkolnych, określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. nr 171, poz. 1225 z późn. zm.). 3. Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania i dostarczenia posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwa zgodnie z normami HACCP. 4. Porcje dzienne dostarczane przez Wykonawcę składać się będą z trzech posiłków, tj. śniadania, obiadu (2 dania) oraz podwieczorku. 5. Posiłki dostarczane będą w godzinach: . śniadanie: godz. 8:00 - 8:30 . obiad wraz z podwieczorkiem: godz. 11:30 - 12:00 5. Proponowane menu oczekiwane przez Zamawiającego powinno obejmować następujące pozycje: a) śniadanie: - parówka, bułka weka, herbata; - kanapka z wędliną, herbata; - kanapka z serem białym, jajko, herbata; - kanapka z serem żółtym, herbata; - płatki na mleku; - jajecznica, b) obiad: - zupa (np. jęczmienna, rosół, pomidorowa, ogórkowa); - filet z piersi, ziemniaki, surówka (z kapusty, marchwi, jabłek, z białej kapusty itp.); - pierogi z serem; - filety rybne, ziemniaki, surówka (jw.); - naleśniki; - kopytka c) podwieczorek: - jogurt; - serek; - rogal lub bułka słodka; - owoc wraz z ciastkiem; - galaretka; - budyń, kisiel. 7. Wskazane menu stanowi jedynie otwarty katalog proponowanych posiłków i może zostać poszerzone o dodatkowe pozycje w uzgodnieniu pomiędzy Zamawiającym i Wykonawcą. Wykonawca może zaoferować odmienne menu, lecz o równoważnej wartości energetycznej poszczególnych składników. Wykonawca zapewni urozmaicony jadłospis (posiłki nie powinny powtarzać się w ciągu 1 tygodnia). 8. Ilość posiłków w danym miesiącu będzie zależna od ilości kart dzieci przyjętych do przedszkola zgodnie z zamówieniem składanym na piśmie 9. Zamawiający zastrzega, iż liczba dzieci zdeklarowanych na dany miesiąc może ulec zmianie w sytuacjach, których zamawiający nie mógł przewidzieć np.: z powodu choroby dziecka. 10.W kwestii Wykonawcy jest również dostarczanie naczyń oraz sztućców wyparzonych wielokrotnego użytku, na których będą wydawane posiłki, (transport, naczynia oraz sztućce wchodzą w cenę posiłków), a także odebranie używanych naczyń i resztek jedzenia oraz wydawanie posiłków. 11. Posiłki powinny być przewożone w termosach gastronomicznych zapewniających utrzymanie temperatury spożywania potraw oraz posiadających odpowiednie atesty Państwowego Zakładu Higieny, Zakładu Badania Żywności i Przedmiotów Użytku. 12.Wszystkie etapy procesu produkcyjnego, łącznie z napełnianiem posiłkami termosów powinny przebiegać bez zbędnych przestojów, celem zabezpieczenia przed zanieczyszczeniem, zepsuciem i rozwojem drobnoustrojów chorobotwórczych. 13. Posiłki Wykonawca dostarczał będzie własnym transportem. Transport posiłków powinien być prowadzony samochodami dostosowanymi do przewożenia środków spożywczych. Środek transportu winien być dopuszczony przez SANEPID do przewozu posiłków. 14. Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia; wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. 15. Szacowana ilość zestawów (1 zestaw = śniadanie + obiad + podwieczorek) wynosi 37500...
II.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55.32.10.00 - Usługi przygotowywania posiłków 55.52.40.00 - Usługi dostarczania posiłków do szkół .
SEKCJA III: PROCEDURA
III.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: Przetarg nieograniczony
III.2) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
- Zamówienie dotyczy projektu/programu finansowanego ze środków Unii Europejskiej: tak, projekt/program: Projekt jest współfinansowany przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki, Priorytet IX - Rozwój wykształcenia i kompetencji w regionach, Poddziałanie 9.1.1. - Zmniejszenie nierówności w stopniu upowszechnienia edukacji przedszkolnej...
SEKCJA IV: UDZIELENIE ZAMÓWIENIA
IV.1) DATA UDZIELENIA ZAMÓWIENIA: 26.02.2010.
IV.2) LICZBA OTRZYMANYCH OFERT: 2.
IV.3) LICZBA ODRZUCONYCH OFERT: 0.
IV.4) NAZWA I ADRES WYKONAWCY, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA:
- Sprzedaż artykułów Spożywczych Grzegorz Mucha, ul. Żeromskiego 1, 32-300 Olkusz, kraj/woj. małopolskie.
IV.5) Szacunkowa wartość zamówienia (bez VAT): 297897,20 PLN.
IV.6) INFORMACJA O CENIE WYBRANEJ OFERTY ORAZ O OFERTACH Z NAJNIŻSZĄ I NAJWYŻSZĄ CENĄ
Cena wybranej oferty: 371250,00
Oferta z najniższą ceną: 371250,00 / Oferta z najwyższą ceną: 375000,00
Waluta: PLN.
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych w siedzibach Biura Rzecznika Finansowego i innych wyznaczonych miejscach - w podziale na 5 części
- Prowadzenie stołówki szkolnej wraz z przygotowaniem , dowiezieniem i wydaniem posiłków w placówkach oświatowych na terenie Gminy Świętajno w 2026 r.
- Przygotowanie i dostarczenie obiadów do Dziennych Domów Pomocy Społecznej mieszczących się w Warszawie przy ul. Paca 42 i ul. Walecznych 59
- Usługa cateringowa i wynajem sali konferencyjnej na organizację spotkania roboczego dla 120 osób
- Usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia dla dzieci z Gminnego Żłobka w Żmigrodzie
- Przygotowywanie i dostarczanie (od poniedziałku do piątku) obiadów dwudaniowych i napoju dla uczniów Szkoły Podstawowej nr 28 w Gliwicach w roku szkolnym 2025/2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





