Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-08-27
Kraków: Postępowanie prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy pzp na dostawę artykułów spożywczych (mięso i wędliny) do Aresztu Śledczego w Krakowie
Numer ogłoszenia: 233145 - 2010; data zamieszczenia: 27.08.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Areszt Śledczy , ul. Montelupich 7, 31-155 Kraków, woj. małopolskie, tel. 012 6345077, faks 012 6335354.
- Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Postępowanie prowadzone w trybie przetargu nieograniczonego o wartości powyżej progów ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy pzp na dostawę artykułów spożywczych (mięso i wędliny) do Aresztu Śledczego w Krakowie.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Grupa I: Schab wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg Karczek wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg Łopatka wieprzowa bez kości, świeża - 1 800 kg Słonina cała - 200 kg Mięso mielone wieprzowe ( bez przypraw ), świeże - 6 200 kg Wątroba wieprzowa świeża - 1 300 kg Mięso wołowe gulaszowe, świeże - 2 900 kg Mięso mielone wołowe ( bez przypraw ), świeże - 1 500 kg Kiełbasa popularna - 1 700 kg Kiełbasa zwyczajna - 1 700 kg Kiełbasa toruńska - 1 400 kg Kiełbasa parówkowa - 1 600 kg Kiełbasa szynkowa wołowa - 1 000 kg Kiełbasa mortadela - 2 300 kg Kiełbasa mortadela z pieczarkami - 1 000 kg Kiełbasa kanapkowa - 2 300 kg Kiełbasa golonkowa - 2 800 kg Kiełbasa zielonogórska - 2 800 kg Pasztetowa wieprzowa - 1 600 kg Pasztet wieprzowy zapiekany - 1 000 kg Pieczeń rzymska wieprzowa - 2 800 kg Mielonka tyrolska wieprzowa - 1 500 kg Mielonka prasowana - 2 500 kg Serdelki wieprzowe - 900 kg Parówki wieprzowe - 1 000 kg Salceson wieprzowy - 1 000 kg Kaszanka - 1 800 kg Grupa II Kurczak świeży - 1 500 kg Wątróbka drobiowa, świeża - 500 kg Serca drobiowe, świeże - 500 kg Żołądki drobiowe, świeże - 500 kg Filet z kurczaka świeży - 1 000 kg Filet z indyka świeży - 600 kg Mięso mielone drobiowe ( bez przypraw ), świeże - 900 kg Mięso gulaszowe drobiowe, świeżę - 1 200 kg Ćwiartka tylna z kurczaka, świeża - 2 300 kg Kiełbasa krakowska drobiowa - 1 000 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa - 1 200 kg Baton drobiowy - 1 200 kg Parówki drobiowe - 1200 kg Mielonka tyrolska drobiowa - 1 100 kg Pieczeń rzymska drobiowa - 1 200 kg Polędwica drobiowa - 1 300 kg Baleron drobiowy - 1 100 kg Kiełbasa parówkowa drobiowa - 900 kg Szynka z indyka - 700 kg Kiełbasa mortadela drobiowa - 1 200 kg.
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 2.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium dla każdej z części zamówienia w wysokości: Grupa I - 10 000 zł Grupa II - 5 000 zł
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia - nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia - nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
- koncesję, zezwolenie lub licencję
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualne zaświadczenie właściwego naczelnika urzędu skarbowego potwierdzające, że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu - wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
- aktualną informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określonym w art. 24 ust. 1 pkt 4-8 ustawy, wystawioną nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Areszt Śledczy w Krakowie, ul. Montelupich 7.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 18.10.2010 godzina 11:00, miejsce: Areszt Śledczy w Krakowie, ul. Montelupich 7.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: wędliny i produkty pochodzenia zwierzęcego.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Schab wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg Karczek wieprzowy bez kości, świeży - 300 kg Łopatka wieprzowa bez kości, świeża - 1 800 kg Słonina cała - 200 kg Mięso mielone wieprzowe ( bez przypraw ), świeże - 6 200 kg Wątroba wieprzowa świeża - 1 300 kg Mięso wołowe gulaszowe, świeże - 2 900 kg Mięso mielone wołowe ( bez przypraw ), świeże - 1 500 kg Kiełbasa popularna - 1 700 kg Kiełbasa zwyczajna - 1 700 kg Kiełbasa toruńska - 1 400 kg Kiełbasa parówkowa - 1 600 kg Kiełbasa szynkowa wołowa - 1 000 kg Kiełbasa mortadela - 2 300 kg Kiełbasa mortadela z pieczarkami - 1 000 kg Kiełbasa kanapkowa - 2 300 kg Kiełbasa golonkowa - 2 800 kg Kiełbasa zielonogórska - 2 800 kg Pasztetowa wieprzowa - 1 600 kg Pasztet wieprzowy zapiekany - 1 000 kg Pieczeń rzymska wieprzowa - 2 800 kg Mielonka tyrolska wieprzowa - 1 500 kg Mielonka prasowana - 2 500 kg Serdelki wieprzowe - 900 kg Parówki wieprzowe - 1 000 kg Salceson wieprzowy - 1 000 kg Kaszanka - 1 800 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: mięso świeże.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kurczak świeży - 1 500 kg Wątróbka drobiowa, świeża - 500 kg Serca drobiowe, świeże - 500 kg Żołądki drobiowe, świeże - 500 kg Filet z kurczaka świeży - 1 000 kg Filet z indyka świeży - 600 kg Mięso mielone drobiowe ( bez przypraw ), świeże - 900 kg Mięso gulaszowe drobiowe, świeżę - 1 200 kg Ćwiartka tylna z kurczaka, świeża - 2 300 kg Kiełbasa krakowska drobiowa - 1 000 kg Kiełbasa szynkowa drobiowa - 1 200 kg Baton drobiowy - 1 200 kg Parówki drobiowe - 1200 kg Mielonka tyrolska drobiowa - 1 100 kg Pieczeń rzymska drobiowa - 1 200 kg Polędwica drobiowa - 1 300 kg Baleron drobiowy - 1 100 kg Kiełbasa parówkowa drobiowa - 900 kg Szynka z indyka - 700 kg Kiełbasa mortadela drobiowa - 1 200 kg.
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00-9.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
4) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.
INNE PRZETARGI Z KRAKOWA
- Realizacja robót budowlanych pn. Rozbudowa miejsc parkingowych przy ul. Ks. Siemaszki 25
- DOSTARCZANIE WYROBÓW MEDYCZNYCH WG 14 PAKIETÓW
- Dostawa celowników kolimatorowych do pistoletów
- Zakup i dostawa artykułów spożywczych na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.
- Dostawa sprzętu sportowego
- Opracowanie aktualizacji dokumentacji projektowej na potrzeby termomodernizacji pawilonu U-3 przy ul. Akademickiej 5 w Krakowie - DE-dzp.272-227/25
więcej: przetargi w Krakowie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Dostawa mięsa, wędlin i drobiu
- Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej nr 3 w Rydułtowach w roku szkolny 2025/2026
- Mięso i wędliny ( 1 /2025 )
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Klimkówce w okresie : od 01.07.2025 r. do 31.12.2025 r.
- Sukcesywne dostawy żywności do Górskiego Ośrodka Szkolno-Wypoczynkowego "Pod Durbaszką" w Jaworkach - Szczawnicy w 2025 r., filii Młodzieżowego Domu Kultury "Dom Harcerza" w Krakowie
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.