eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Świętochłowice › Zakup mięsa i przetworów mięsnych o wartości poniżej 133.000 euro na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach wraz z dostawą do magazynu Miejskiego Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w Świętochłowicach przy

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-07-02

Świętochłowice: Zakup mięsa i przetworów mięsnych o wartości poniżej 133.000 euro na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach wraz z dostawą do magazynu Miejskiego Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w Świętochłowicach przy ul. Imieli 12.
Numer ogłoszenia: 218606 - 2009; data zamieszczenia: 02.07.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Ośrodek Pomocy Społecznej , ul. Katowicka 35, 41-600 Świętochłowice, woj. śląskie, tel. 032 2455104, faks 032 2455104.

  • Adres strony internetowej, pod którym dostępne są informacje dotyczące dynamicznego systemu zakupów: www.ops.swietochlowice.info

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja samorządowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Zakup mięsa i przetworów mięsnych o wartości poniżej 133.000 euro na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach wraz z dostawą do magazynu Miejskiego Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w Świętochłowicach przy ul. Imieli 12..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: Zakup mięsa i przetworów mięsnych o wartości poniżej 133.000 euro na potrzeby żywienia w placówkach podległych Ośrodkowi Pomocy Społecznej w Świętochłowicach wraz z dostawą do magazynu Miejskiego Domu Pomocy Społecznej Złota Jesień w Świętochłowicach przy ul. Imieli 12..

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.10.00.00 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 15.13.11.30 - Wędliny .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakończenie: 30.06.2010.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

Informacja na temat wadium: nie dotyczy

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunkiem uczestnictwa w przetargu jest złożenie oferty na dostawę mięsa i przetworów mięsnych wraz z wymaganymi dokumentami oraz z zestawem próbek artykułów spożywczych. Sposobu oceny spełnienia warunków dokona komisja przetargowa powołana przez kierownika Zamawiającego. Komisja przetargowa przy wyborze oferty najkorzystniejszej będzie kierowała się kryteriami: cena (70 pkt) oraz jakość (0- 30 pkt). Punktacja za cenę będzie obliczana według wzoru: cena najniższa wśród złożonych ofert (brutto) ________________________________________ x 70 punktów cena danego wykonawcy (brutto) Punktacja za jakość będzie przyznawana w skali : 0 - 30 pkt ( J = S + Z + K + W ), poprzez ocenę próbek załączonych do oferty, biorąc pod uwagę: - walory smakowe ( S = 0 - 15 pkt.), - zapach ( Z = 0 - 5 pkt.), - konsystencja ( K = 0 - 5 pkt ), - wygląd ( W = 0 - 5 pkt ). W celu oceny jakości oferent jest zobowiązany do przedłożenia Zamawiającemu wraz z ofertą zestawu próbek artykułów żywnościowych oznaczonych literą J w kolumnie lp. w tabeli artykułów żywnościowych. Próbki wyznaczonych artykułów winny być dostarczone w oryginalnycvh opakowaniach. W przypadku opakowań towarów większych niż dostarczone próbki, należy dołączyć oryginały etykiet producenta towaru, umożliwiające identyfikację, tj. nazwę producenta oraz nazwę handlową towaru. Przetarg wygra oferent, którego oferta otrzyma największą, całkowitą liczbę punktów według kryteriów oceny. VI. DODATKOWE WYMAGANIA, JAKIE POWINIEN SPEŁNIAĆ WYKONAWCA 1).Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży (termin przydatności do spożycia widocznie oznakowany na opakowaniu), spełniający normy jakościowe (PN) dla danego asortymentu, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, 2).Każdy produkt musi być dopuszczony do obrotu i sprzedaży zgodnie z obowiązującymi przepisami ( zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 z późn. zm.), oraz z warunkami określonymi w SIWZ, musi posiadać aktualny termin przydatności do spożycia, 3).Wykonawca zobowiązuje się do bezpłatnego dowozu towaru (transportem spełniającym wymagania sanitarne, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami, 4).Wykonawca zabezpieczy należycie towar na czas przewozu (opakowania, pojemniki przystosowane do przewozu danego asortymentu) i ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę i jakość dostarczonego towaru, 5).Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne, 6).Ilościowy i jakościowy odbiór towaru będzie dokonywany przez zamawiającego, w jego magazynie w oparciu o obowiązujące normy jakościowe, złożone zamówienie oraz fakturę. Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do dostarczonego towaru fakturę (oryginał + kopię). 7). W przypadku dostarczenia towaru: a) z wadami jakościowymi - zamawiający może odmówić jego przyjęcia i żądać wymiany na towar wolny od tych wad, b) środkiem transportu nie spełniającym wymagań sanitarnych zamawiający może odmówić jego przyjęcia, c) który jest niezgodny ze złożonym w zapotrzebowaniu asortymentem i ilością - zamawiający może odmówić przyjęcia dostawy, d) z opóźnieniem w terminie dostawy - zamawiający może odmówić jej przyjęcia, e) z wadami jakościowymi ukrytymi, stwierdzonymi podczas jego magazynowania (okres przydatności do spożycia), zamawiający zwróci go do dyspozycji wykonawcy (na jego koszt), powiadamiając go niezwłocznie telefonicznie o stwierdzonych wadach oraz potwierdzi to przesłaniem protokołu reklamacyjnego..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Kompletna oferta powinna zawierać: 1. wypełniony formularz oferty (załącznik nr 1), 2. zestawienie kosztów - tabela (załącznik nr 2), 3. oświadczenie o spełnieniu warunków wynikających z art. 22 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych (załącznik nr 3), 4. zaakceptowany wzór umowy (załącznik nr 4), 5. zestaw próbek artykułów żywnościowych oznaczonych literą J w kolumnie lp. w tabeli asortymentu, 6. zaświadczenie z wpisu do ewidencji działalności gospodarczej lub innego właściwego rejestru (wystawione nie później niż na 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert), 7. umowę regulującą współpracę podmiotów występujących wspólnie jako jeden oferent - jeśli dotyczy, 8. upoważnienie do podpisania oferty, w przypadku gdy oferta zostanie podpisana przez osobę/y, których uprawnienie do dokonywania tej czynności nie wynika z innych dokumentów dołączonych do oferty. Dokumenty mogą być składane w formie oryginału albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez upoważnionego Wykonawcę. Zamawiający będzie żądał przedstawienia oryginału lub notarialnie potwierdzonej kopii dokumentu wyłącznie wtedy, gdy złożona przez wykonawcę kserokopia dokumentu będzie nieczytelna lub będzie budzić uzasadnione wątpliwości co do jej prawdziwości, a Zamawiający nie będzie mógł sprawdzić jej prawdziwości w inny sposób. Zamawiający wykluczy z postępowania wykonawców o których mowa w art.24 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający odrzuca ofertę, jeżeli: 1. jest niezgodna z ustawą, 2. jej treść nie odpowiada treści specyfikacji istotnych warunków zamówienia, 3. jej złożenie stanowi czyn nieuczciwej konkurencji w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, 4. zawiera rażąco niską cenę w stosunku do przedmiotu zamówienia, 5. została złożona przez Wykonawcę wykluczonego z udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia, 6. zawiera błędy w obliczeniu ceny, 7. wykonawca w terminie 3 dni od dnia otrzymania zawiadomienia nie zgodził się na poprawienie omyłki o której mowa w art. 87 ust.2 pkt. 3, 8. jest nieważna na podstawie odrębnych przepisów,.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:


  • 1 - Cena - 70
  • 2 - Jakość - 30

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ops.swietochlowice.info.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Ośrodek Pomocy Społecznej w Świętochłowicach przy ul. Katowickiej 35 p.304.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 13.07.2009 godzina 09:00, miejsce: Ośrodek Pomocy Społecznej w Świętochłowicach przy ul. Katowickiej 35 p.304.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: nie dotyczy.

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.