eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Korsze › Dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Dublinach przez okres 12 miesięcy.

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2009-11-20

Korsze: Dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Dublinach przez okres 12 miesięcy.
Numer ogłoszenia: 216269 - 2009; data zamieszczenia: 20.11.2009
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny w Dublinach , Dubliny 16, 11-430 Korsze, woj. warmińsko-mazurskie, tel. 0-89 7543831, faks 0-89 7543612.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Inny: państwowa jednostka budżetowa.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawy artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Dublinach przez okres 12 miesięcy..

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. produkty przemiału ziarna, groch i fasola w ilości - 9750 kg; 2. produkty rybne w ilości - 3170 kg; 3. produkty mleczarskie w ilości - 4600 kg, śmietana w ilości - 145 l, olej w ilości - 900 l, margaryna w ilości - 6100 kg, smalec w ilości - 60 kg; 4. przyprawy w ilości - 3336 kg i 950 l; 5. cukier, zupy, przetwory owoców i warzyw w ilości - 8720 kg; 6. produkty mrożone w ilości - 2510 kg; 7. sałatki i pieczarki pasteryzowane w ilości - 1270 kg.

II.1.4) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00 - Ryby mrożone, filety rybne i pozostałe mięso ryb 15.24.00.00 - Ryby puszkowane i pozostałe ryby konserwowane lub przetworzone 15.33.00.00 - Przetworzone owoce i warzywa 15.40.00.00 - Oleje i tłuszcze zwierzęce lub roślinne 15.51.17.00 - Mleko w proszku 15.51.21.00 - Śmietana chuda 15.54.00.00 - Produkty serowarskie 15.61.00.00 - Produkty przemiału ziarna 15.62.30.00 - Skrobie 15.80.00.00 - Różne produkty spożywcze .

II.1.5) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 7.

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.1.7) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.1) WARUNKI DOTYCZĄCE ZAMÓWIENIA

III.2) WARUNKI UDZIAŁU

  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W postępowaniu mogą wziąć udział wykonawcy niewykluczeni na podstawie art. 24. ust.1 i 2, spełniający wymogi art. 22 ust.1 ustawy z dnia 29.01.2004 roku prawo zamówień publicznych /Dz. U. Nr 19, poz.177 z 2004 r. ze zm./ oraz dostarczą podane niżej dokumenty..
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: - aktualny odpis z właściwego rejestru albo zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; - aktualnego zaświadczenia właściwego naczelnika urzędu skarbowego oraz właściwego Zakładu Ubezpieczeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego potwierdzających odpowiednio , że wykonawca nie zalega z opłacaniem podatków, opłat oraz składek na ubezpieczenia zdrowotne lub społeczne, lub zaświadczeń, że uzyskał przewidziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymania w całości lub części wykonania decyzji właściwego organu - wystawionych nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem terminu składania ofert; - oświadczenia, że wykonawca może się ubiegać o udzielenie zamówienia , gdyż spełnia wymogi zawarte w art. 22 ust.1 oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust.1 i ust. 2 zgodnie z wzorem (załącznik nr 1 do SIWZ) - oświadczenie, że wyraża zgodę na ustalenia zawarte w treści umowy stanowiącej załącznik do SIWZ zgodnie z wzorem (załącznik nr 1 do SIWZ); - oświadczenie, że środki transportu, którymi będzie dostarczany towar spełniają wymogi określone w art. 37 ust.1 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (tekst jednolity - Dz. U. Nr 31, poz. 265 z 2005 r);.

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.


IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie.


IV.3) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.3.1) Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl.
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny, Dubliny 16, 11-430 Korsze.

IV.3.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 02.12.2009 godzina 12:00, miejsce: Zakład Karny, Dubliny 16, 11-430 Korsze - sekretariat.

IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH

CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: produkty przemiału ziarna, groch i fasola.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: produkty przemiału ziarna, groch i fasola w ilości ogółem 9750 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.61.00.00-7, 15.62.30.00-1, 15.33.11.30-7.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: produkty rybne.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: produkty rybne w ilości 3170 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.22.00.00-6, 15.24.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: produkty mleczarskie, oleje i tłuszcze.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: produkty mleczarskie w ilości 4600 kg, olej w ilości 900 l, margaryna w ilości 6100 kg, śmietana w ilości 145 l, smalec w ilości 60 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.51.17.00-0, 15.51.21.00-1, 15.54.00.00-5, 15.40.00.00-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: przyprawy.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: przyprawy, kawa zbożowa, ketchup, herbata, majonez w ilości 3336 kg oraz przyprawa w plynie 750 l i ocet spirytusowy 200 l.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.30-7, 15.86.00.00-4, 15.87.00.00-7, 15.89.00.00-3.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: cukier, zupy, przetwory owoców i warzyw.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: cukier w ilości 3400 kg, zupy, przetwory owoców i warzyw w ilości 5320 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.30-7, 15.83.12.00-4, 15.89.10.00-0.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: produkty mrożone.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: kalafior mrożony 700 kg, mieszanka warzyw 600 kg, pierogi, pyzy, kopytka mrożone w ilości - 1210 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.70-9, 15.89.43.00-4.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: sałatki i pieczarki pasteryzowane.

  • 1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: leczo pieczarkowe - 820 kg, pieczarki pasteryzowane - 450 kg.
  • 2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.33.11.35-2.
  • 3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 12.
  • 4) Kryteria oceny ofert:najniższa cena.


Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.