eGospodarka.pl
eGospodarka.pl poleca

eGospodarka.plPrzetargiPrzetargi Bełchatów › Dostawa nabiału w gat.I

Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu



Ogłoszenie z dnia 2010-07-19

Bełchatów: Dostawa nabiału w gat.I
Numer ogłoszenia: 213918 - 2010; data zamieszczenia: 19.07.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy

Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.

Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.

SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY

I. 1) NAZWA I ADRES: Szpital Wojewódzki im. Jana Pawła II , ul. Czapliniecka 123, 97-400 Bełchatów, woj. łódzkie, tel. 044 6358236, faks (0-44) 63 58 208.

I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej.

SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA

II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA

II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa nabiału w gat.I.

II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.

II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: L.p. Nazwa artykułu Gramatura Jm Ilość w skali 12 -cy 1. Maślanka naturalna- zaw. tł.1% , Skład: maślanka naturalna, mleko paster., żywe kultury bakterii. Wartość odżywcza w 100 g : wartość energ. - 165 kJ/39kcal białko - 3g, tłuszcz - 1g, węglowod. - 4,5 g. PL 26131601 WE 750 ml lub 1000 ml szt 400 lub 300 2. Serek do chleba śmiet.-zaw. tł. 15%. Skład: twaróg, tł. mleczny 15%, sól, skrobia modyfikowana, zagęstnik guma guar. Wartość odżywcza w 100 g: wart. energet.-701 kJ169kcal białko - 8g węglowod.-0,6 g tłuszcz -15 g ZN-A_15:1999 lub Serek śmietankowy naturalny Skład: paster. mleko i śmiet., sól, nie zawiera konserwantów. Wartość odżywcza w 100 g: wartość energ. 1001 kJ 239kcal, białko - 6 g węglow. - 4,3g, tłuszcz - 22 g. PL 20071601 WE 100 g 125g szt szt 2 000 1 600 3. Ser żółty Gouda pełnotłusty o zawartości tł. 45 % . Skład: mleko, sól, subst. konserwuj.- lizozym z jaj, podpuszczka, kultury bakteryjne, barwnik annato. Wartość energ. w 100 g 1408 kJ339 kcal, białka -25,7 g, węglow. - 1,6 g, tłuszcz - 25,5 g, PL 26131601 WE kg 36 4. Ser topiony plastry o zawart. tł.26%. Skład: ser, woda, masło, ser gouda 15%, ml. odtł. w proszku, białka mleka, sole emulg.,:E339,E452,regul. kwas.E331,sól, barwnik nat. annato. Wartość odżywcza w 100 g: wart. energ. 1322kJ 319kcal, białko- 13 g, tłuszcz - 27 g, węglow. - 6 g, wapń- 550 mg. Gramatura: 150 g szt 400 5. Masło Extra, o zawart. tł.82.5 %. Wartość energ. 100 g : 3132 kJ748kcal, PL 10011601 EWG Gramatura: 200g szt 29 600 6. Mleko 2% 10 l op 8 500 7. Śmietana kremowa 30% 1 l l 1 500 8. Jogurt nat. bcukru, Skład: mleko paster., odtł. ml. w proszku, żywe kultury bakt. jogurtowych. Wartość odż. w 100 g: wartość energ.- 271kJ69kcal, białko -4,5 g,węglow.-6,5 g tłuszcz-2,8 g, wapń-158 mg. PL 14311602 WE 150 g szt 2 600 9. Ser top. śmietank., trójkąt o zawart. tł. 29%. Skład: woda, masło, ser, odtł. ml. w proszku, sole emulgujące: E450,E452,E339, białka ml., sól, rekulatory kwasow.:E331,kw.cytryn Wartość odżywcza w 100 g: wart. energ.- 1277 kJ309kcal, białko-8 g, węglow.-4 g, tł. - 29 g. PL 30241601 WE . 25 g szt 20 200 10. Ser twarogowy półtłusty o zawartości tłuszczu 15%. Wartość energ. w 100 g: 572 kJ128kcal PN-91/A-86300 kg 1 900 11. Ser żółty plasterkowany 6 szt pojed Skład: mleko paster, sól, stabilizator chlorek wapnia, substancja konserwująca lizozym z jaj, podpuszczka, kultury bakterii mlekowych, barwnik annato. Zawartość tłuszczu 45%. Wartość energet. W 100 g - 339 kcal., wartość odżywcza; białko 25,7 g, węglow. 1,6g tłuszcz 25,5 g. 150 g szt 700 W/w ilości są średnioroczne i szacunkowe, mogą ulec zmianie w zależności od faktycznego zapotrzebowania ruchu chorych. Realizacja dostaw odbywać się będzie codziennie przez okres 12 m-cy, z dostawą do magazynu Żywności Szpitala, zgodnie z bieżącym zapotrzebowaniem. Zamawiający składa zapotrzebowanie cząstkowe telefonicznie lub faxem po godz. 9:45 na dzień przed realizacją dostawy, lub tego samego dnia w przypadku wprowadzenia korekty do zamówienia z dnia poprzedniego. Dostawca realizuje dostawę w terminie 1-go dnia od złożenia zamówienia cząstkowego w godz. 5:30 do 6:00. W przypadku konieczności realizacji korekty do zamówienia Dostawca realizuje dostawę do godz.14:00 w dniu złożenia zamówienia przez Zamawiającego..

II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.

II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15.50.00.00 - Produkty mleczarskie .

II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie.

II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.


II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 12.

SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM

III.2) ZALICZKI

  • Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie

III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW

  • III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje warunków udziału w postępowaniu, a tym samym opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.

  • III.3.2) Wiedza i doświadczenie

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje warunków udziału w postępowaniu, a tym samym opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.

  • III.3.3) Potencjał techniczny

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje warunków udziału w postępowaniu, a tym samym opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.

  • III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje warunków udziału w postępowaniu, a tym samym opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.

  • III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa

    Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku

    • Zamawiający nie precyzuje warunków udziału w postępowaniu, a tym samym opisu sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków.

III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY

  • III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:

  • III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:

    • oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
    • aktualny odpis z właściwego rejestru, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo składania ofert, a w stosunku do osób fizycznych oświadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy

III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie

SEKCJA IV: PROCEDURA

IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA

IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.

IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT

IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najniższa cena.

IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.

IV.3) ZMIANA UMOWY

Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: tak

Dopuszczalne zmiany postanowień umowy oraz określenie warunków zmian

1. Istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru Dostawcy mogą nastąpić wyłącznie jeżeli Zamawiający przewidział możliwość dokonania takiej zmiany na warunkach określonych w ogłoszeniu o zamówieniu lub w specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 2. Zmiana cen może nastąpić tylko w szczególnie uzasadnionych przypadkach, w wyniku okoliczności których nie można było przewidzieć w chwili zawarcia umowy za zgodą Zamawiającego wyrażoną w drodze pisemnego aneksu, lub w przypadku kiedy zmiana ta będzie korzystna dla Zamawiającego. 3. W przypadku znaczącej rynkowej obniżki lub wzrostu cen nabiału i produktów nabiałowych, o których mowa w § 1 umowy, strony przewidują możliwość zmiany cen proporcjonalnie do sytuacji na rynku przedmiotowych dostaw właściwym dla siedziby Zamawiającego. Dla skuteczności takiej zmiany wymagana jest zgoda Zamawiającego w postaci aneksu do umowy. 4. Wszelkie zmiany niniejszej umowy wymagają formy pisemnej pod rygorem nieważności

IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE

IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpital-belchatow.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Szpital Wojewódzki im. Jana Pawła II w Bełchatowie, 97-400 Bełchatów, ul. Czapliniecka 123 - Sekcja Zamówień Publicznych (pok. nr 92).

IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 28.07.2010 godzina 11:00, miejsce: Szpitala Wojewódzki im. Jana Pawła II w Bełchatowie, 97-400 Bełchatów, ul. Czapliniecka 123 - w sekretariacie Z-cy Dyrektora ds. Ekonomicznych (pok. nr 18),.

IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).

IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie

Podziel się

Poleć ten przetarg znajomemu poleć

Wydrukuj przetarg drukuj

Dodaj ten przetarg do obserwowanych obserwuj








Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.


Jeśli chcesz dodać ogłoszenie do serwisu, zapoznaj się z naszą ofertą:

chcę zamieszczać ogłoszenia

Dodaj swoje pytanie

Najnowsze orzeczenia

Wpisz nazwę miasta, dla którego chcesz znaleźć jednostkę ZUS.