Ten przetarg zosta³ ju¿ zakoñczony. Zobacz wynik tego przetargu
Og³oszenie z dnia 2011-07-29
Warszawa: ¦WIADCZENIE US£UG GASTRONOMICZNYCH
dla Krajowej Szko³y Administracji Publicznej
Numer og³oszenia: 206979 - 2011; data zamieszczenia: 29.07.2011
OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi
Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Krajowa Szko³a Administracji Publicznej , ul. Wawelska 56, 00-922 Warszawa, woj. mazowieckie, tel. 22 60 80 177, 60 80 173, faks 22 60 80 277, 60 80 273.
- Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.ksap.gov.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Inny: Pañstwowa Jednostka Organizacyjna.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦WIADCZENIE US£UG GASTRONOMICZNYCH dla Krajowej Szko³y Administracji Publicznej.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.3) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: Przedmiotem zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug polegaj±cych na obs³udze gastronomicznej uczestników szkoleñ, konferencji oraz s³uchaczy i pracowników Krajowej Szko³y Administracji Publicznej w okresie 24 miesiêcy od dnia podpisania umowy..
II.1.4) Czy przewiduje siê udzielenie zamówieñ uzupe³niaj±cych: nie.
II.1.5) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.30.00.00 - Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków 55.40.00.00 - Us³ugi podawania napojów 55.50.00.00 - Us³ugi bufetowe oraz w zakresie podawania posi³ków 55.31.10.00 - Restauracyjne us³ugi kelnerskie dla ograniczonej grupy klientów .
II.1.6) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesi±cach: 24.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.1) WADIUM
Informacja na temat wadium: Zamawiaj±cy nie przewiduje zabezpieczenia oferty wadium
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje siê udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
W postêpowaniu mog± wzi±æ udzia³ wszyscy Wykonawcy, spe³niaj±cy warunki okre¶lone w art. 22 ust. 1 ustawy oraz Wykonawcy niepodlegaj±cy wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy.
III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
Posiadaj± wiedzê i do¶wiadczenie, tj. w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczêcia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, Wykonawca ¶wiadczy³ lub aktualnie ¶wiadczy przynajmniej dwie analogiczne us³ugi gastronomiczne przez okres nie krótszy ni¿ 1 rok i warto¶ci nie ni¿szej ni¿ 150 000 z³ rocznie (warto¶æ brutto) ka¿da. Z analogiczn± us³ugê gastronomiczn± Zamawiaj±cy uzna us³ugê gastronomiczn±, która prowadzona jest w siedzibie zamawiaj±cego z przygotowaniem posi³ków w kuchni na miejscu, oraz: 1) dokumenty potwierdzaj±ce nale¿yte wykonanie zamówienia musz± byæ wystawione nie wcze¶niej ni¿ po 12 miesi±cach od dnia rozpoczêcia us³ugi, b±d¼ potwierdzaæ nale¿yte wykonanie us³ugi przez okres minimum 12 miesiêcy, 2) minimum jeden pe³ny rok wykonywania us³ugi musi byæ wykonany/wykonywany w okresie ostatnich trzech lat przed dniem wszczêcia postêpowania o udzielenie zamówienia, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie 3) us³uga realizowana przez okres d³u¿szy ni¿ 12 miesiêcy u jednego zamawiaj±cego, bêdzie niezale¿nie od ilo¶ci podpisanych umów traktowana przez Zamawiaj±cego jako jedna us³uga. O¶wiadczenie - Za³±cznik A6 do SIWZ
III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O¶wiadczenie - Za³±cznik A5 do SIWZ
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O¶wiadczenie - za³±cznik A7 do SIWZ
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
O¶wiadczenie - za³±cznik nr A5 do SIWZ
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nieniu warunków udzia³u w postêpowaniu, nale¿y przed³o¿yæ:
- wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, dostaw lub us³ug w zakresie niezbêdnym do wykazania spe³niania warunku wiedzy i do¶wiadczenia w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i odbiorców, oraz za³±czeniem dokumentu potwierdzaj±cego, ¿e te dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie
- wykaz osób, które bêd± uczestniczyæ w wykonywaniu zamówienia, w szczególno¶ci odpowiedzialnych za ¶wiadczenie us³ug, kontrolê jako¶ci lub kierowanie robotami budowlanymi, wraz z informacjami na temat ich kwalifikacji zawodowych, do¶wiadczenia i wykszta³cenia niezbêdnych dla wykonania zamówienia, a tak¿e zakresu wykonywanych przez nie czynno¶ci, oraz informacj± o podstawie do dysponowania tymi osobami
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
- o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia
- aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert, a w stosunku do osób fizycznych o¶wiadczenie w zakresie art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy
III.7) Czy ogranicza siê mo¿liwo¶æ ubiegania siê o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowi± osoby niepe³nosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 75
- 2 - wdro¿ony system HACCP - 5
- 3 - deklaracja wdro¿enia systemu HACCP w KSAP - 5
- 4 - do¶wiadczenie Wykonawcy - 15
IV.2.2) Czy przeprowadzona bêdzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www. bip.ksap.gov.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Krajowa Szko³a Administracji Publicznej
00-922 Warszawa
ul. Wawelska 56 pokój nr 16.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 08.08.2011 godzina 14:00, miejsce: Krajowa Szko³a Administracji Publicznej 00-922 Warszawa ul. Wawelska 56 pokój nr 14.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
INNE PRZETARGI Z WARSZAWY
- Przegl±dy konserwacyjne, us³ugi serwisowe oraz modernizacja lub rozbudowa systemów dozoru telewizyjnego CCTV w obiektach Komendy G³ównej Policji w Warszawie
- 391/2025 ¦wiadczenie us³ug w zakresie opró¿niania wskazanych koszy ulicznych i usuwania padliny z ulic i poboczy na terenie dzielnicy Wawer m.st. Warszawy.
- Budowa przy³±cza wodoci±gowego i ciep³owniczego do budynku przy al. Solidarno¶ci 84 w Warszawie, opracowanie dokumentacji, monta¿ studni; postêpowanie w systemie "projektuj i buduj".
- Wykonanie dokumentacji projektowej wraz z pe³nieniem nadzorów autorskich dla przebudowy boiska i budowy drogi po¿arowej w ramach zadania inwestycyjnego pn.: " Modernizacja boiska oraz hali sportowej p
- ZP/13/25 Remont i modernizacja pomieszczeñ znajduj±cych siê na trzecim piêtrze w siedzibie Mazowieckiego Centrum Stomatologii Sp. z o.o. w Warszawie przy ul. Nowy Zjazd 1 - ETAP I.
- Poprawa bezpieczeñstwa ruchu drogowego poprzez przebudowê DW 696 polegaj±ca na budowie chodnika i peronów na odc. od km 11+798 do km 11+905 w m. Skupie, gm. Mokobody, pow. siedlecki, woj. mazowieckie
wiêcej: przetargi w Warszawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Zorganizowanie wsparcia grupowego w formie warsztatów wyjazdowych dla rodzin zastêpczych, dzieci przebywaj±cych w pieczy zastêpczej oraz usamodzielnianych wychowanków pieczy zastêpczej.
- "Kompleksowe zorganizowanie 5-dniowego wyjazdu terapeutycznego w wakacje 2025r. w ramach projektu "W rodzinie jest moc".
- Postêpowanie na organizacjê wizyty studyjnej w Hiszpanii
- Kompleksowa us³uga hotelarsko-gastronomiczna i wynajêcie sal konferencyjnych w zwi±zku ze szkoleniem Sêdziów z okrêgu S±du Okrêgowego w Poznaniu
- ¦wiadczenie sukcesywnych us³ug restauracyjnych i cateringowych na potrzeby Wydzia³u In¿ynierii L±dowej i ¦rodowiska Politechniki Gdañskiej.
- Us³ugi hotelarskie dla 150 osób w dniach 24-26 wrze¶nia 2025r. w Poznaniu na potrzeby organizacji konferencji "Rolnictwo ekologiczne - szansa dla rolników i konsumentów"
wiêcej: Us³ugi restauracyjne i dotycz±ce podawania posi³ków »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.