Ogłoszenie z dnia 2024-12-13
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00647367/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-12-11
- 2025/BZP 00083084/01 - Wynik z dnia 2025-01-31
Ogłoszenie o zmianie ogłoszenia
Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczajacych do przedszkola w Mrowinie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Nazwa zamawiającego: Gmina Rokietnica
1.3.) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 631258543
1.4.) Adres zamawiającego:
1.4.1.) Ulica: Golęcińska 1
1.4.2.) Miejscowość: Rokietnica
1.4.3.) Kod pocztowy: 62-090
1.4.4.) Województwo: wielkopolskie
1.4.5.) Kraj: Polska
1.4.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL418 - Poznański
1.4.9.) Adres poczty elektronicznej: urzad@rokietnica.pl
1.4.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.rokietnica.pl
1.5.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.6.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00652440
2.2.) Data ogłoszenia: 2024-12-13
SEKCJA III ZMIANA OGŁOSZENIA
3.2.) Numer zmienianego ogłoszenia w BZP: 2024/BZP 00647367
3.3.) Identyfikator ostatniej wersji zmienianego ogłoszenia: 01
3.4.) Identyfikator sekcji zmienianego ogłoszenia:
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA3.4.1.) Opis zmiany, w tym tekst, który należy dodać lub zmienić:
4.2.2. Krótki opis przedmiotu zamówienia Przed zmianą:
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia -gotowych 3 posiłków z napojami: śniadanie, obiad i podwieczorek dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat uczęszczających do Przedszkola w Mrowinie w okresie od 01.01.2025 do 31.12.2025
( tj. w ciągu 232 dni roboczych).
Zmiany ilości posiłków nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Zamawiający wskazuje minimalną wielkość zakresu zamówienia jako 70% łącznej ilości posiłków.
Wykonawcę zobowiązuje się do:
a) przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
a) dostarczania odpowiedniej ilości posiłków wraz z napojami (w tym również z wodą) zgodnej
z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnioną osobę w następujący sposób:
- zamówienie śniadań do godz. 800, dostawa do 815
- korekta ilości posiłków do godz. 1030
- dostawa obiadów i podwieczorków w godz. 1100- 1130
Zamówienia ilości posiłków przez Zamawiającego nastąpi w sposób mailowy lub telefoniczny- sms.
b) zamawiający dopuszcza zmiany dostawy posiłków w przypadkach związanych z organizacją pracy w przedszkolu ( wyjazdy, spektakle itp.) W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy zupę i tzw. suchy prowiant dla dzieci wyjeżdżających. O planowanym wyjeździe i liczbie biorących w niej udział dzieci Zamawiający poinformuje Wykonawcę z 3 dniowym wyprzedzeniem (szczegóły będą uzgodnione pomiędzy dyrektorem placówki a Wykonawcą). Dla dzieci pozostających w placówce Wykonawca dostarczy posiłki w zwykłym trybie.
c) jadłospis będzie układany przez Wykonawcę na okres 10 dni i przedstawiany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 4 dni przed planowaną usługą. Jadłospis powinien być sporządzony przez osobę posiadającą dyplom dietetyka. Dietetyka zatrudnia Wykonawca [przez cały okres trwania umowy.
Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia.
d) posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną.
Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu 10 dni żywieniowych.
e) smak i jakość posiłków powinna być zgodna z wymogami zawartymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach o żywieniu w placówkach.
( Dz.U. Z 2016 poz.1154)
Wykonawca dba o właściwy stan dostarczanych posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
gotowych 3 posiłków z napojami: śniadanie, obiad i podwieczorek dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat uczęszczających do Przedszkola w Mrowinie w okresie od 01.01.2025 do 31.12.2025 Zmiany ilości posiłków nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Zamawiający wskazuje minimalną wielkość zakresu zamówienia jako 70% łącznej ilości posiłków.
3. Wykonawcę zobowiązuje się do:
a) przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
a) dostarczania odpowiedniej ilości posiłków wraz z napojami (w tym również z wodą) zgodnej
z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnioną osobę w następujący sposób:
- zamówienie śniadań do godz. 800, dostawa do 815
- korekta ilości posiłków do godz. 1030
- dostawa obiadów i podwieczorków w godz. 1100- 1130
Zamówienia ilości posiłków przez Zamawiającego nastąpi w sposób mailowy lub telefoniczny- sms.
b) zamawiający dopuszcza zmiany dostawy posiłków w przypadkach związanych z organizacją pracy w przedszkolu ( wyjazdy, spektakle itp.) W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy zupę i tzw. suchy prowiant dla dzieci wyjeżdżających. O planowanym wyjeździe i liczbie biorących w niej udział dzieci Zamawiający poinformuje Wykonawcę z 3 dniowym wyprzedzeniem (szczegóły będą uzgodnione pomiędzy dyrektorem placówki a Wykonawcą). Dla dzieci pozostających w placówce Wykonawca dostarczy posiłki w zwykłym trybie.
c) jadłospis będzie układany przez Wykonawcę na okres 10 dni i przedstawiany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 4 dni przed planowaną usługą. Jadłospis powinien być sporządzony przez osobę posiadającą dyplom dietetyka. Dietetyka zatrudnia Wykonawca [przez cały okres trwania umowy.
Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia.
d) posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną.
Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu 10 dni żywieniowych.
e) smak i jakość posiłków powinna być zgodna z wymogami zawartymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach o żywieniu w placówkach.
( Dz.U. Z 2016 poz.1154)
Wykonawca dba o właściwy stan dostarczanych posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
Po zmianie:
Przedmiotem niniejszego zamówienia jest usługa cateringu - przygotowanie i dostawa wyżywienia -gotowych 3 posiłków z napojami: śniadanie, obiad i podwieczorek dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat uczęszczających do Przedszkola w Mrowinie w okresie od 01.01.2025 do 31.12.2025
( tj. w ciągu 231 dni roboczych).
Zmiany ilości posiłków nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Zamawiający wskazuje minimalną wielkość zakresu zamówienia jako 70% łącznej ilości posiłków.
Wykonawcę zobowiązuje się do:
a) przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
a) dostarczania odpowiedniej ilości posiłków wraz z napojami (w tym również z wodą) zgodnej
z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnioną osobę w następujący sposób:
- zamówienie śniadań do godz. 800, dostawa do 815
- korekta ilości posiłków do godz. 1030
- dostawa obiadów i podwieczorków w godz. 1100- 1130
Zamówienia ilości posiłków przez Zamawiającego nastąpi w sposób mailowy lub telefoniczny- sms.
b) zamawiający dopuszcza zmiany dostawy posiłków w przypadkach związanych z organizacją pracy w przedszkolu ( wyjazdy, spektakle itp.) W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy zupę i tzw. suchy prowiant dla dzieci wyjeżdżających. O planowanym wyjeździe i liczbie biorących w niej udział dzieci Zamawiający poinformuje Wykonawcę z 3 dniowym wyprzedzeniem (szczegóły będą uzgodnione pomiędzy dyrektorem placówki a Wykonawcą). Dla dzieci pozostających w placówce Wykonawca dostarczy posiłki w zwykłym trybie.
c) jadłospis będzie układany przez Wykonawcę na okres 10 dni i przedstawiany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 4 dni przed planowaną usługą. Jadłospis powinien być sporządzony przez osobę posiadającą dyplom dietetyka. Dietetyka zatrudnia Wykonawca [przez cały okres trwania umowy.
Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia.
d) posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną.
Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu 10 dni żywieniowych.
e) smak i jakość posiłków powinna być zgodna z wymogami zawartymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach o żywieniu w placówkach.
( Dz.U. Z 2016 poz.1154)
Wykonawca dba o właściwy stan dostarczanych posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
gotowych 3 posiłków z napojami: śniadanie, obiad i podwieczorek dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat uczęszczających do Przedszkola w Mrowinie w okresie od 01.01.2025 do 31.12.2025 Zmiany ilości posiłków nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia przez wykonawcę jakichkolwiek roszczeń. Zamawiający wskazuje minimalną wielkość zakresu zamówienia jako 70% łącznej ilości posiłków.
3. Wykonawcę zobowiązuje się do:
a) przygotowywania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Posiłki nie mogą być przygotowywane z półproduktów.
a) dostarczania odpowiedniej ilości posiłków wraz z napojami (w tym również z wodą) zgodnej
z zapotrzebowaniem złożonym na dany dzień przez upoważnioną osobę w następujący sposób:
- zamówienie śniadań do godz. 800, dostawa do 815
- korekta ilości posiłków do godz. 1030
- dostawa obiadów i podwieczorków w godz. 1100- 1130
Zamówienia ilości posiłków przez Zamawiającego nastąpi w sposób mailowy lub telefoniczny- sms.
b) zamawiający dopuszcza zmiany dostawy posiłków w przypadkach związanych z organizacją pracy w przedszkolu ( wyjazdy, spektakle itp.) W przypadku wyjazdu dzieci przedszkolnych Wykonawca winien przygotować w ramach środków przeznaczonych na dany dzień żywieniowy zupę i tzw. suchy prowiant dla dzieci wyjeżdżających. O planowanym wyjeździe i liczbie biorących w niej udział dzieci Zamawiający poinformuje Wykonawcę z 3 dniowym wyprzedzeniem (szczegóły będą uzgodnione pomiędzy dyrektorem placówki a Wykonawcą). Dla dzieci pozostających w placówce Wykonawca dostarczy posiłki w zwykłym trybie.
c) jadłospis będzie układany przez Wykonawcę na okres 10 dni i przedstawiany Zamawiającemu do zatwierdzenia na 4 dni przed planowaną usługą. Jadłospis powinien być sporządzony przez osobę posiadającą dyplom dietetyka. Dietetyka zatrudnia Wykonawca [przez cały okres trwania umowy.
Posiłki muszą spełniać wymogi żywienia zalecane przez Instytut Matki i Dziecka dla dzieci przedszkolnych w wieku od 3 do 6 lat oraz Instytutu Żywności i Żywienia.
d) posiłki muszą być urozmaicone, wysokiej jakości zarówno co do wartości odżywczej, gramatury jak i estetyki oraz uwzględniać polską tradycję kulinarną.
Zamawiający nie dopuszcza powtarzalności posiłków w ciągu 10 dni żywieniowych.
e) smak i jakość posiłków powinna być zgodna z wymogami zawartymi w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach o żywieniu w placówkach.
( Dz.U. Z 2016 poz.1154)
Wykonawca dba o właściwy stan dostarczanych posiłków (posiłki gorące, świeże, smaczne i estetyczne) oraz właściwie dobrane do wieku dzieci.
INNE PRZETARGI ROKIETNICA
więcej: przetargi ROKIETNICA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Usługa cateringowa zbiorowego żywienia dzieci uczęszczających do wybranych oddziałów Przedszkola przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Ciasnej oraz uczniów SP w Ciasnej z filią w Molnej"
- Świadczenie usługi żywienia pacjentów i pracowników Dolnośląskiego Centrum Rehabilitacji i Ortopedii Sp. z o.o. w Kamiennej Górze
- Usługi cateringowe - wyżywienia dla 30 podopiecznych Dziennego Domu Pobytu "Senior+" w Rypinie w okresie od 01.07.2025r. do 31.12.2025r. w ramach projektu Kujawsko-Pomorska Sieć Dziennych Domów Pomocy
- Świadczenie usług cateringowych - poczęstunku dla dzieci ze świetlicy środowiskowej w Morawicy z 4 filiami na terenie Gminy Morawica
- 2025- Zapewnienie gorących posiłków osobom objętym pomocą przez Ośrodek Pomocy Społecznej na terenie miasta Gliwice
- Dostarczanie posiłków dla Mieszkańców Zamawiającego wraz z dzierżawą kuchni
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.