Ogłoszenie z dnia 2024-12-11
Powiązane ogłoszenia:
- 2024/BZP 00577884/01 - Ogłoszenie z dnia 2024-11-05
Ogłoszenie o wyniku postępowania
Usługi
Przygotowanie i dostawa domowych obiadów dla uczestników Dziennego Domu Senior+ w Gostyniu od dnia 01.01.2025 r. do 31.12.2025 r.
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego1.2.) Nazwa zamawiającego: DZIENNY DOM "SENIOR+" W GOSTYNIU
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 381660020
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Polna 72A
1.5.2.) Miejscowość: Gostyń
1.5.3.) Kod pocztowy: 63-800
1.5.4.) Województwo: wielkopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL417 - Leszczyński
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: dd@seniorgostyn.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: bip.seniorgostyn.pl
1.6.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania:
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-0660f309-2c4d-4a85-b62d-17d545ca59b51.7.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa
1.8.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przygotowanie i dostawa domowych obiadów dla uczestników Dziennego Domu Senior+ w Gostyniu od dnia 01.01.2025 r. do 31.12.2025 r.2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0660f309-2c4d-4a85-b62d-17d545ca59b5
2.5.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00646165
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2024-12-11
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2024/BZP 00035563/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.3.1 „Przygotowanie i dostawa obiadów dla uczestników Dziennego Domu Senior+ w Gostyniu od dnia 01.01.2025 r. do 31.12.2025 r.”
2.11.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.13.) Zamówienie/umowa ramowa było poprzedzone ogłoszeniem o zamówieniu/ogłoszeniem o zamiarze zawarcia umowy: Tak
2.14.) Numer ogłoszenia: 2024/BZP 00577884
SEKCJA III – TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA LUB ZAWARCIA UMOWY RAMOWEJ
3.1.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Numer referencyjny: DDS.241.2.2024
4.2.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.4.) Rodzaj zamówienia: Usługi
4.5.1.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Przygotowanie i dostawa około 46 gorących, domowych obiadów dziennie zgodnie z Zaleceniami i Normami Żywienia Instytutu Żywności Żywienia w Warszawie składających się z pierwszego dania i drugiego dania. Zamawiający nabywa obiady w wersji podstawowej (około 36 obiadów) oraz dietetycznej (dieta lekkostrawna, około 10 obiadów) o wariantach:
a) pierwsze danie – zupa pożywna i sycąca, na wywarze mięsnym lub warzywnym min. 400 ml
b) drugie danie min. 420 g, w tym:
• ziemniaki, kasza, ryż lub makaron, z sosem, tłuszczem, itp. (zamiennie) –min. 200 g,
• mięso, ryba (zamiennie) – min.120 g bez kości, min. 140 g z kością,
• surówka lub jarzyny gotowane (zamiennie) - min. 100 g,
• potrawy typu: naleśniki, pierogi, kopytka, bigos, fasolka po bretońsku itp. (zamiennie) - min. 300 g,
przy czym w tygodniu 3 (trzy) obiady mięsne i 2 ( dwa) bezmięsne.
W wersji dietetycznej należy wyeliminować potrawy ciężkostrawne: m.in. smażone, tłuste mięsa, warzywa kapustne, warzywa surowe np. papryka, cebula, ogórek, ogórki konserwowe, warzywa kwaszone, rośliny strączkowe.
4.5.3.) Główny kod CPV: 55321000-6 - Usługi przygotowywania posiłków
4.5.4.) Dodatkowy kod CPV:
55520000-1 - Usługi dostarczania posiłków
SEKCJA V ZAKOŃCZENIE POSTĘPOWANIA
5.1.) Postępowanie zakończyło się zawarciem umowy albo unieważnieniem postępowania: Postępowanie/cześć postępowania zakończyła się zawarciem umowy
SEKCJA VI OFERTY
6.1.) Liczba otrzymanych ofert lub wniosków: 3
6.1.3.) Liczba otrzymanych od MŚP: 3
6.1.4.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwach EOG innych niż państwo zamawiającego: 0
6.1.5.) Liczba ofert wykonawców z siedzibą w państwie spoza EOG: 0
6.1.6.) Liczba ofert odrzuconych, w tym liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.1.7.) Liczba ofert zawierających rażąco niską cenę lub koszt: 1
6.2.) Cena lub koszt oferty z najniższą ceną lub kosztem: 214331,44 PLN
6.3.) Cena lub koszt oferty z najwyższą ceną lub kosztem: 233486,06 PLN
6.4.) Cena lub koszt oferty wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: 214331,44 PLN
6.5.) Do wyboru najkorzystniejszej oferty zastosowano aukcję elektroniczną: Nie
6.6.) Oferta wybranego wykonawcy jest ofertą wariantową: Nie
SEKCJA VII WYKONAWCA, KTÓREMU UDZIELONO ZAMÓWIENIA
7.1.) Czy zamówienie zostało udzielone wykonawcom wspólnie ubiegającym się o udzielenie zamówienia: Nie
7.3.) Dane (firmy) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia:
7.3.1) Nazwa (firma) wykonawcy, któremu udzielono zamówienia: "Gorzki Melon" Catering Agnieszka Ratajczak
7.3.2) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 360095591
7.3.4) Miejscowość: Przemęt
7.3.6.) Województwo: wielkopolskie
7.3.7.) Kraj: Polska
7.4.) Czy wykonawca przewiduje powierzenie wykonania części zamówienia podwykonawcom?: Nie
dane rejestrowe
i kontaktowe firmy
"Gorzki Melon" Catering Agnieszka Ratajczak
jakie przetargi wygrała firma
"Gorzki Melon" Catering Agnieszka Ratajczak
SEKCJA VIII UMOWA
8.1.) Data zawarcia umowy: 2024-12-10
8.2.) Wartość umowy/umowy ramowej: 214331,44 PLN
8.3.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej:
Od 2025-01-01 do 2025-12-31INNE PRZETARGI Z GOSTYNIA
- Modernizacja ul. Kolejowej w Gostyniu
- Dostawa środków dezynfekcyjnych dla SPZOZ w Gostyniu.
- Modernizacja hali sportowej przy Szkole Podstawowej nr 2 w Gostyniu
więcej: przetargi w Gostyniu »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Świadczenie usług cateringowych dla Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie (Centrali w Brwinowie)
- Świadczenie usług cateringowych
- Świadczenie usług hotelarskich w zakresie spotkań i konferencji - część 1
- DOŻYWIANIE DZIECI W GMINNYM PRZEDSZKOLU NR 1 W DOBREJ W ROKU SZKOLNYM 2025/2026
- Sukcesywne świadczenie społecznych usług przygotowywania, dostarczania i podawania posiłków na potrzeby Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego Jana Pawła II
- DOŻYWIANIE DZIECI W ZESPOLE PLACÓWEK OŚWIATOWYCH W SKRZYDLNEJ W ROKU SZKOLNYM 2025/2026
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.