Ten przetarg został już zakończony. Zobacz wynik tego przetargu
Ogłoszenie z dnia 2010-07-27
Strzelce Opolskie: Dostawa warzyw do OZ Przywary
Numer ogłoszenia: 200597 - 2010; data zamieszczenia: 27.07.2010
OGŁOSZENIE O ZAMÓWIENIU - dostawy
Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe.
Ogłoszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJĄCY
I. 1) NAZWA I ADRES: Zakład Karny Nr 1 , ul. Karola Miarki 1, 47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie, tel. 077 4400420-25.
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJĄCEGO: Administracja rządowa terenowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKREŚLENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego: Dostawa warzyw do OZ Przywary.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: dostawy.
II.1.3) Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia: 1. Kapusta biała krajowa powinna być: zdrowa, cała, czysta bez uszkodzeń wystarczająco sucha, o świeżym wyglądzie, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, nie pęknięta, bez odgnieceń i uszkodzeń, wolna od szkodników, workowana od 10kg do 25kg w ilości 1 080kg, - dostawy sukcesywne po około 120kg.Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 2. Kapusta czerwona krajowa powinna być: zdrowa, cała, czysta, o świeżym wyglądzie, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, nie pęknięta, bez odgnieceń i uszkodzeń, wolna od szkodników, workowana od 10kg do 25kg w ilości 720kg, - dostawy sukcesywne po około 120kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 3. Burak czerwony krajowy powinien być: zdrowy, czysty, suchy, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, workowany od 10kg do 25kg w ilości 1 080kg,- dostawy sukcesywne po około 120kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 4. Marchew jadalna krajowa powinna być: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 10kg do 25kg w ilości 1800kg, - dostawy sukcesywne po około 200kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 5. Pietruszka korzeń krajowy powinna być: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 10kg do 25kg. w ilości 900kg, - dostawy sukcesywne po około 100kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 6. Seler korzeń krajowy powinien być: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, workowany od 10kg do 25kg. w ilości 1080kg, - dostawy sukcesywne po około 120kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 7. Ziemniaki jadalne krajowe: bulwy: zdrowe, czyste, suche,nie dopuszcza się: nadmiernie zawilgoconych na powierzchni, zapleśniałych, zanieczyszczonych środkami ochrony roślin. Wielkość bulw: minimalna średnica 40 mm, tej samej odmiany, workowane od 10kg do 30kg w ilości 11250kg, dostawy sukcesywne po około 1250kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 8. Cebula biała krajowa powinna być: cała, zdrowa, czysta bez uszkodzeń, wystarczająco sucha, bez pustej i twardej szyjki, wolna od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchownego, workowana od 10kg do 25 kg w ilości 900kg, - dostawy sukcesywne po około 100kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. 9. Por krajowy powinien być: zdrowy, prawidłowo wykształcony, prosty świeży, czysty, liście przycięte do 2-ch długości części wybielonej . w ilości 720kg,- dostawy sukcesywne po około 80kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. Jakość w/w art. żywnościowego nie może odbiegać od Polskiej Normy..
II.1.4) Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie.
II.1.5) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6, 03.22.11.00-7, 03.22.14.00-0.
II.1.6) Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak, liczba części: 9.
II.1.7) Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie.
II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Okres w miesiącach: 2.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
- Czy przewiduje się udzielenie zaliczek na poczet wykonania zamówienia: nie
III.3) WARUNKI UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPEŁNIANIA TYCH WARUNKÓW
III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli przepisy prawa nakładają obowiązek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/nie spełnia
III.3.2) Wiedza i doświadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/nie spełnia
III.3.3) Potencjał techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/nie spełnia
III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/nie spełnia
III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spełniania tego warunku
spełnia/nie spełnia
III.4) INFORMACJA O OŚWIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPEŁNIANIA WARUNKÓW UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
-
III.4.1) W zakresie wykazania spełniania przez wykonawcę warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu, należy przedłożyć:
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, należy przedłożyć:
- oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia
III.7) Czy ogranicza się możliwość ubiegania się o zamówienie publiczne tylko dla wykonawców, u których ponad 50 % pracowników stanowią osoby niepełnosprawne: nie
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1 - Cena - 15
- 2 - Upust - 85
IV.2.2) Czy przeprowadzona będzie aukcja elektroniczna: nie.
IV.3) ZMIANA UMOWY
Czy przewiduje się istotne zmiany postanowień zawartej umowy w stosunku do treści oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy: nie
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostępna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
Specyfikację istotnych warunków zamówienia można uzyskać pod adresem: Zakład Karny Nr 1
ul. Karola Miarki 1
47-100 Strzelce Opolskie
pok. 42.
IV.4.4) Termin składania wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu lub ofert: 04.08.2010 godzina 08:00, miejsce: Zakład Karny Nr 1 ul. Karola Miarki 1 47-100 Strzelce Opolskie sekretariat.
IV.4.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.4.17) Czy przewiduje się unieważnienie postępowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania środków pochodzących z budżetu Unii Europejskiej oraz niepodlegających zwrotowi środków z pomocy udzielonej przez państwa członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które miały być przeznaczone na sfinansowanie całości lub części zamówienia: nie
ZAŁĄCZNIK I - INFORMACJE DOTYCZĄCE OFERT CZĘŚCIOWYCH
CZĘŚĆ Nr: 1 NAZWA: kapusta biała.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta biała krajowa powinna być: zdrowa, cała, czysta bez uszkodzeń wystarczająco sucha, o świeżym wyglądzie, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, nie pęknięta, bez odgnieceń i uszkodzeń, wolna od szkodników, workowana od 10kg do 25kg w ilości 1 080kg, - dostawy sukcesywne po około 120kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 15
- 2. Upust - 85
CZĘŚĆ Nr: 2 NAZWA: kapusta czerwona.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Kapusta czerwona krajowa powinna być: zdrowa, cała, czysta, o świeżym wyglądzie, wolna od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, nie pęknięta, bez odgnieceń i uszkodzeń, wolna od szkodników, workowana od 10kg do 25kg w ilości 720kg, - dostawy sukcesywne po około 120kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.14.00-0.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 15
- 2. Upust - 85
CZĘŚĆ Nr: 3 NAZWA: burak czerwony.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Burak czerwony krajowy powinien być: zdrowy, czysty, suchy, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, workowany od 10kg do 25kg w ilości 1 080kg,- dostawy sukcesywne po około 120kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 15
- 2. Upust - 85
CZĘŚĆ Nr: 4 NAZWA: marchew.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Marchew jadalna krajowa powinna być: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 10kg do 25kg w ilości 1800kg, - dostawy sukcesywne po około 200kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 15
- 2. Upust - 85
CZĘŚĆ Nr: 5 NAZWA: pietruszka korzeń.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Pietruszka korzeń krajowy powinna być: zdrowa, czysta, sucha, cała, nie zwiędnięta, wolna od szkodników i ich uszkodzeń, workowana od 10kg do 25kg. w ilości 900kg, - dostawy sukcesywne po około 100kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 15
- 2. Upust - 85
CZĘŚĆ Nr: 6 NAZWA: seler korzeń.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Seler korzeń krajowy powinien być: zdrowy, czysty, suchy, cały, nie zwiędnięty, wolny od szkodników i ich uszkodzeń, workowany od 10kg do 25kg. w ilości 1080kg, - dostawy sukcesywne po około 120kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 15
- 2. Upust - 85
CZĘŚĆ Nr: 7 NAZWA: ziemniaki.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Ziemniaki jadalne krajowe: bulwy: zdrowe, czyste, suche,nie dopuszcza się: nadmiernie zawilgoconych na powierzchni, zapleśniałych, zanieczyszczonych środkami ochrony roślin. Wielkość bulw: minimalna średnica 40 mm, tej samej odmiany, workowane od 10kg do 30kg w ilości 11250kg, dostawy sukcesywne po około 1250kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 15
- 2. Upust - 85
CZĘŚĆ Nr: 8 NAZWA: cebula biała.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Cebula biała krajowa powinna być: cała, zdrowa, czysta bez uszkodzeń, wystarczająco sucha, bez pustej i twardej szyjki, wolna od szkodników, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchownego, workowana od 10kg do 25 kg w ilości 900kg, - dostawy sukcesywne po około 100kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 15
- 2. Upust - 85
CZĘŚĆ Nr: 9 NAZWA: por.
1) Krótki opis ze wskazaniem wielkości lub zakresu zamówienia: Por krajowy powinien być: zdrowy, prawidłowo wykształcony, prosty świeży, czysty, liście przycięte do 2-ch długości części wybielonej . w ilości 720kg,- dostawy sukcesywne po około 80kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy..
2) Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03.22.10.00-6.
3) Czas trwania lub termin wykonania: Okres w miesiącach: 2.
4) Kryteria oceny ofert: cena oraz dodatkowe kryteria i ich znaczenie:
- 1. Cena - 15
- 2. Upust - 85
INNE PRZETARGI Z STRZELEC OPOLSKICH
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- "Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby Szkoły Podstawowej w Bratoszewicach na 2026 rok"
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
- Ssukcesywną dostawę artykułów spożywczych na rok 2026 dla PS w Mietniowie
- Zakup i sukcesywna dostawa żywności - owoce i warzywa, na potrzeby Zespołu Szkół w Kostomłotach Drugich w 2026 r.
- Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych w 2026 roku dla Przedszkola Nr 1 im. Janusza Korczaka w Bełżycach
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych w roku 2026 dla PS nr 2 w Wieliczce
więcej: Warzywa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





