Ogłoszenie z dnia 2025-12-12
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa oraz wędliny na potrzeby
Zakładu Karnego w Wierzchowie
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: ZAKŁAD KARNY W WIERZCHOWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 000601969
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Szkolna 8
1.5.2.) Miejscowość: Wierzchowo
1.5.3.) Kod pocztowy: 78-530
1.5.4.) Województwo: zachodniopomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL427 - Szczecinecko-pyrzycki
1.5.7.) Numer telefonu: 94 34 00 704
1.5.8.) Numer faksu: 943400707
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: wierzchowo@sw.gov.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: https://sw.gov.pl/jednostka/zaklad-karny-wierzchowo
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - inna państwowa jednostka organizacyjna nieposiadająca osobowości prawnej
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Porządek i bezpieczeństwo publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa oraz wędliny na potrzeby
Zakładu Karnego w Wierzchowie
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-8dfbc3c8-d7b5-4674-a58c-0b4b8f5d4039
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00596788
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-12
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00115682/02/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.4 Dostawy mięsa oraz wędliny na potrzeby Zakładu Karnego w Wierzchowie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://platformazakupowa.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: Zasady korzystania, wsparcie techniczne, warunki techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej określone zostały w regulaminie korzystania z portalu e-Usług „platformazakupowa.pl”,, który stanowi załącznik nr 7 do swz oraz jest dostępny na portalu e-Usług „platformazakupowa.pl”,, w zakładce e-learning.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Zasady korzystania, wsparcie techniczne, warunki techniczne i organizacyjne wysyłania i odbierania korespondencji elektronicznej określone zostały w regulaminie korzystania z portalu e-Usług „platformazakupowa.pl”,, który stanowi załącznik nr 7 do swz oraz jest dostępny na portalu e-Usług „platformazakupowa.pl”,, w zakładce e-learning.
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://platformazakupowa.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: DKW.2232.8.2025.DG
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Blok drobiowy
kg
600
Kaszanka
kg
700
Kiełbasa biała parzona
kg
600
Kiełbasa jarmarczna
kg
400
Kiełbasa kanapkowa
kg
700
Kiełbasa krakowska parzona
kg
100
Kiełbasa mortadela
kg
1300
Kiełbasa parówkowa
kg
500
Kiełbasa popularna
kg
400
Kiełbasa szynkowa
kg
100
Kiełbasa śląska
kg
100
Kiełbasa śniadaniowa
kg
700
Kiełbasa zwyczajna
kg
100
Kiełbasa żywiecka
kg
100
Lunch-meat (mielonka konserwowa)
kg
100
Metka łososiowa
kg
100
Ogonówka wędzona
kg
50
Parówki cienkie śląskie
kg
1000
Pasta boczkowa
kg
100
Pasztetowa
kg
1200
Pieczeń popularna
kg
600
Podgardle wędzone
kg
1500
Polędwica sopocka
kg
50
Polędwica drobiowa
kg
50
Salceson włoski
kg
50
Salceson czarny
kg
50
Serdelki wieprzowe
kg
400
Smalec z mięsem
kg
100
Mięso gulaszowe wieprzowe
kg
1200
Mięso gulaszowe drobiowe
kg
1500
Mięso gulaszowe wołowe
kg
100
Łopatka wp. B/k
kg
50
Wątroba wieprzowa
kg
800
Kurczak świeży
kg
800
Parówka drobiowa
kg
1000
Porcje rosołowe świeże
kg
100
Wątroba drobiowa
kg
100
Krakowska drobiowa
kg
50
Szynkowa drobiowa
kg
50
Kiełbasa drobiowa
kg
400
Kiełbasa podlaska
kg
400
Kiełbasa podwawelska
kg
100
Kiełbasa kozacka
kg
200
Szynka wieprzowa gotowana
kg
50
Żołądki wieprzowe
kg
300
Nerki wieprzowe
kg
100
Płucka wieprzowe
kg
100
Serca wieprzowe
kg
100
Szynka delikatesowa
kg
50
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: 12 miesiące
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.1.) Sposób oceny ofert: spełnia nie spełnia
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium:
inne.4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin płatności
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit a
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit b
Art. 109 ust. 1 pkt 2 lit c
Art. 109 ust. 1 pkt 3
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 6
Art. 109 ust. 1 pkt 7
Art. 109 ust. 1 pkt 8
Art. 109 ust. 1 pkt 9
Art. 109 ust. 1 pkt 10
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) nie podlegają wykluczeniu na podstawie art. 108 ust. 1 ustawy Pzp, wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 3 do swz;
2) spełniają warunki udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 112 ust. 2 ustawy Pzp, wzór oświadczenia stanowi załącznik nr 4 do swz;
2. Warunki udziału w postępowaniu mogą dotyczyć:
1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie, którego spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać. Ocenę spełniania powyższego warunku udziału w postępowaniu Zamawiający dokona na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w ust. 1 pkt 2.
2) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie, którego spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać. Ocenę spełniania powyższego warunku udziału w postępowaniu Zamawiający dokona na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w ust. 1 pkt 2.
3) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie, którego spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać. Ocenę spełniania powyższego warunku udziału w postępowaniu Zamawiający dokona na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w ust. 1 pkt 2.
4) zdolności technicznej lub zawodowej:
Zamawiający nie stawia szczególnych wymagań w tym zakresie, którego spełnienie Wykonawca zobowiązany jest wykazać. Ocenę spełniania powyższego warunku udziału w postępowaniu Zamawiający dokona na podstawie złożonego przez Wykonawcę oświadczenia, o którym mowa w ust. 1 pkt 2.
3. Zamawiający dokona oceny, czy Wykonawca nie podlega wykluczeniu oraz spełnia warunki udziału w postępowaniu na podstawie złożonych wraz z ofertą oświadczeń stanowiących załączniki nr 3 i 4 do swz.
4. Ocena spełnienia przez Wykonawców warunków, o których mowa w ust. 3 będzie dokonana na podstawie treści wymaganych oświadczeń i dokumentów według formuły „spełnia/nie spełnia”.
5. Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do konkretnego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej podmiotów udostępniających zasoby, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nimi stosunków prawnych.
6. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby składa wraz z ofertą, zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.
7. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.
8. W przypadku, o którym mowa w ust. 5, Wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo do reprezentowania w postępowaniu i do zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego.
9. Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy.
10. Stosownie do postanowień art. 59 ustawy Pzp, jeżeli zostanie wybrana oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, Zamawiający będzie żądał przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego kopii umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Nie
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-22 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Strona główna - Platforma Zakupowa
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-22 10:05
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
INNE PRZETARGI WIERZCHOWO
- Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa oraz wędliny na potrzeby Zakładu Karnego w Wierzchowie
- Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy różnych produktów spożywczych na potrzeby Zakładu Karnego w Wierzchowie
- Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów nabiałowych na potrzeby Zakładu Karnego w Wierzchowie
- Przedmiotem zamówienia są dostawy konserw mięsnych dla jednostek penitencjarnych podległych Okręgowemu Inspektorowi Służby Więziennej w Koszalinie.
więcej: przetargi WIERZCHOWO »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa produktów spożywczych dla potrzeb Szkoły Podstawowej nr 97 im. Jana Brzechwy we Wrocławiu w 2026 roku z podziałem na zadania.
- Sukcesywna dostawa mięsa, drobiu i wędlin - Przedszkole im. Juliana Tuwima w Aleksandrowie Kujawskim
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Domu Pomocy Społecznej dla Dorosłych "Prząśnik" w Brenniku w PIERWSZEJ tercji roku 2026
- Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa oraz wędliny na potrzeby Zakładu Karnego w Wierzchowie
- Dostawy żywności dla Szkoły Podstawowej Nr 4 w Radlinie, w okresie 1 stycznia do 30 czerwca 2026r oraz od 1 września do 31 grudnia 2026 roku, z podziałem na 6 zadań
- "Zakup i dostawa artykułów spożywczych"
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





