Og³oszenie z dnia 2025-12-10
Og³oszenie o zamówieniu
Dostawy
Dostawa mleka i produktów nabia³owych na potrzeby 22 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo - Rehabilitacyjnego SPZOZ w Ciechocinku
SEKCJA I - ZAMAWIAJ¡CY
1.1.) Rola zamawiaj±cego
Postêpowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiaj±cego
1.2.) Nazwa zamawiaj±cego: 22 WOJSKOWY SZPITAL UZDROWISKOWO-REHABILITACYJNY SPZOZ
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 910514039
1.5) Adres zamawiaj±cego
1.5.1.) Ulica: ul. Wojska Polskiego 5
1.5.2.) Miejscowo¶æ: Ciechocinek
1.5.3.) Kod pocztowy: 87-720
1.5.4.) Województwo: kujawsko-pomorskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL619 - W³oc³awski
1.5.7.) Numer telefonu: 0
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: d.zdunowska@22wszur.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiaj±cego: www.22wszur.pl
1.6.) Rodzaj zamawiaj±cego: Zamawiaj±cy publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - samodzielny publiczny zak³ad opieki zdrowotnej
1.7.) Przedmiot dzia³alno¶ci zamawiaj±cego: Zdrowie
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Og³oszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Og³oszenie dotyczy us³ug spo³ecznych i innych szczególnych us³ug: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
Dostawa mleka i produktów nabia³owych na potrzeby 22 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo - Rehabilitacyjnego SPZOZ w Ciechocinku
2.4.) Identyfikator postêpowania: ocds-148610-ae6b4167-afe3-478e-84c4-fc03ca719215
2.5.) Numer og³oszenia: 2025/BZP 00590371
2.6.) Wersja og³oszenia: 01
2.7.) Data og³oszenia: 2025-12-10
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zosta³y ujête w planie postêpowañ: Tak
2.9.) Numer planu postêpowañ w BZP: 2025/BZP 00116336/03/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postêpowañ:
1.2.4 dostawa mleka i przetworów nabia³owych na 2026
2.11.) O udzielenie zamówienia mog± ubiegaæ siê wy³±cznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstaw± prawn±
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTÊPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postêpowania
https://22wszur.ezamawiajacy.pl/pn/22WSZUR/demand/254139/notice/public/details3.2.) Zamawiaj±cy zastrzega dostêp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowi±zani s± do sk³adania ofert, wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, o¶wiadczeñ oraz innych dokumentów wy³±cznie przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o ¶rodkach komunikacji elektronicznej, przy u¿yciu których zamawiaj±cy bêdzie komunikowa³ siê z wykonawcami - adres strony internetowej: https://22wszur.ezamawiajacy.pl/pn/22WSZUR/demand/254139/notice/public/details
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotycz±ce korespondencji elektronicznej: W postêpowaniu o udzielenie
zamówienia komunikacja miêdzy Zamawiaj±cym a
Wykonawcami, w szczególno¶ci sk³adanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub o¶wiadczeñ,
odbywa siê
przy u¿yciu ¶rodków komunikacji elektronicznej zapewnionych przez System.
2) System jest dostêpny pod adresem: https://22wszur.ezamawiajacy.pl
3.8.) Zamawiaj±cy wymaga sporz±dzenia i przedstawienia ofert przy u¿yciu narzêdzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzêdzi, które nie s± ogólnie dostêpne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Jêzyki, w jakich mog± byæ sporz±dzane dokumenty sk³adane w postêpowaniu:
polski
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczêciem postêpowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 22TP1D12
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiaj±cy udziela zamówienia w czê¶ciach, z których ka¿da stanowi przedmiot odrêbnego postêpowania: Nie
4.1.8.) Mo¿liwe jest sk³adanie ofert czê¶ciowych: Nie
4.1.13.) Zamawiaj±cy uwzglêdnia aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegó³owe odnosz±ce siê do przedmiotu zamówienia:
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Dostawa mleka i produktów nabia³owych na potrzeby 22 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo - Rehabilitacyjnego SPZOZ w Ciechocinku
Dostawa mleka i produktów nabia³owych na potrzeby 22 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo - Rehabilitacyjnego SPZOZ w Ciechocinku na rok 2026
4.2.6.) G³ówny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Tak
4.2.9) Rodzaj i maksymalna warto¶æ opcji oraz okoliczno¶ci skorzystania z opcji:
W przypadku niewyczerpania w ca³o¶ci ¶rodków wynikaj±cych z zawartej Umowy, w okresie jejobowi±zywania Zamawiaj±cy zastrzega sobie prawo opcji
polegaj±ce na wyd³u¿eniu terminu wykonania umowy do czasu wykorzystania wszystkich ¶rodków, nie d³u¿ej
jednak ni¿ dwa miesi±ce od dnia zakoñczenia jej
obowi±zywania. Wykonawca nie mo¿e odmówiæ wykonania umowy w zakresie objêtym opcj±, o ile
zamawiaj±cy z³o¿y przed up³ywem terminu obowi±zywania
umowy o¶wiadczenia o skorzystaniu z tego prawa. Realizacja umowy w terminie opcjonalnym bêdzie
odbywa³a siê w zakresie asortymentowym i na podstawie
cen jednostkowych wskazanych w ofercie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiaj±cy przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówieñ na podobne us³ugi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert
4.3.2.) Sposób okre¶lania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Wy³±cznie kryterium ceny
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 100
4.3.10.) Zamawiaj±cy okre¶la aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe lub innowacyjne, ¿±da etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu ¿ycia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiaj±cy przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Tak
5.2.) Fakultatywne podstawy wykluczenia:
Art. 109 ust. 1 pkt 1
Art. 109 ust. 1 pkt 4
Art. 109 ust. 1 pkt 5
Art. 109 ust. 1 pkt 7
5.3.) Warunki udzia³u w postêpowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udzia³u w postêpowaniu.
Wykonawca spe³ni warunek udzia³u w postêpowaniu, je¿eli wyka¿e, ¿e, posiada nastêpuj±ce kompetencjelub uprawnienia do prowadzenia okre¶lonej dzia³alno¶ci gospodarczej lub zawodowej t.j.
a) aktualn± decyzjê administracyjn± w³a¶ciwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania,
warunkowego zatwierdzania albo przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, zgodnie z art. 20 ust.
1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzêcego (tj. Dz.U.2023.872 t.j.),
lub
b) aktualn± decyzjê w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania,
warunkowego zatwierdzania, przed³u¿ania warunkowego zatwierdzania zak³adów, które produkuj± lub
wprowadzaj± do obrotu ¿ywno¶æ pochodzenia nie zwierzêcego lub wprowadzaj± do obrotu produkty
pochodzenia zwierzêcego, nie objête urzêdow± kontrol± organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62
ust.l pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia (tj. Dz. U. z 2023 r. poz.
1448.)
lub
c) za¶wiadczenie o wpisie do rejestru zak³adów zgodne z rozporz±dzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja
2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotycz±cych rejestracji i zatwierdzania zak³adów produkuj±cych lub
wprowadzaj±cych do obrotu ¿ywno¶æ podlegaj±cych urzêdowej kontroli Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz.
U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730, z pó¼n. zm.).
5.5.) Zamawiaj±cy wymaga z³o¿enia o¶wiadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: 1) Odpis lub
informacja z Krajowego Rejestru S±dowego lub z Centralnej Ewidencji i Informacji o Dzia³alno¶ci Gospodarczej, w
zakresie art. 109 ust. 1 pkt 4 ustawy, sporz±dzonych nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jej z³o¿eniem, je¿eli odrêbne
przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji.
2) za¶wiadczenie w³a¶ciwego naczelnika urzêdu skarbowego potwierdzaj±cego, ¿e Wykonawca nie zalega z op³acaniem
podatków i op³at, w zakresie art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jego
z³o¿eniem, a w przypadku zalegania z op³acaniem podatków lub op³at wraz z za¶wiadczeniem zamawiaj±cy ¿±da
z³o¿enia dokumentów potwierdzaj±cych, ¿e odpowiednio przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie
do udzia³u w postêpowaniu albo przed up³ywem terminu sk³adania ofert Wykonawca dokona³ p³atno¶ci nale¿nych
podatków lub op³at wraz z odsetkami lub grzywnami lub zawar³ wi±¿±ce porozumienie w sprawie sp³at tych
nale¿no¶ci;
3) za¶wiadczenie albo inny dokument w³a¶ciwej terenowej jednostki organizacyjnej Zak³adu Ubezpieczeñ Spo³ecznych
lub w³a¶ciwego oddzia³u regionalnego lub w³a¶ciwej placówki terenowej Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Spo³ecznego
potwierdzaj±cego, ¿e Wykonawca nie zalega z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia spo³eczne i zdrowotne, w zakresie
art. 109 ust. 1 pkt 1 ustawy, wystawionego nie wcze¶niej ni¿ 3 miesi±ce przed jego z³o¿eniem, a w przypadku zalegania
z op³acaniem sk³adek na ubezpieczenia spo³eczne lub zdrowotne wraz z za¶wiadczeniem albo innym dokumentem
zamawiaj±cy ¿±da z³o¿enia dokumentów potwierdzaj±cych, ¿e odpowiednio przed up³ywem terminu sk³adania
wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu albo przed up³ywem terminu sk³adania ofert Wykonawca
dokona³ p³atno¶ci nale¿nych sk³adek na ubezpieczenia spo³eczne lub zdrowotne wraz odsetkami lub grzywnami lub
zawar³ wi±¿±ce porozumienie w sprawie sp³at tych nale¿no¶ci;
4) O¶wiadczenie Wykonawcy, w zakresie art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy, o braku przynale¿no¶ci do tej samej grupy
kapita³owej w rozumieniu ustawy z dnia 16 lutego 2007 r. o ochronie konkurencji i konsumentów (Dz.U. z 2020 r. poz.
1076 i 1086), z innym Wykonawc±, który z³o¿y³ odrêbn± ofertê, ofertê czê¶ciow±, albo o¶wiadczenia o przynale¿no¶ci
do tej samej grupy kapita³owej wraz z dokumentami lub informacjami potwierdzaj±cymi przygotowanie oferty, oferty
czê¶ciowej niezale¿nie od innego Wykonawcy nale¿±cego do tej samej grupy kapita³owe
5.7.) Wykaz podmiotowych ¶rodków dowodowych na potwierdzenie spe³niania warunków udzia³u w postêpowaniu: 1) w przypadku, gdy ofertê sk³ada Wykonawca krajowy, który produkuje lub wprowadza do obrotu
¿ywno¶æ pochodzenia zwierzêcego - aktualn± decyzjê administracyjn± powiatowego lekarza weterynarii o
zatwierdzeniu zak³adu w zakresie czê¶ci zamówienia lub rodzaju ¿ywno¶ci (grupy produktów) obejmuj±cych przedmiot
zamówienia., o której mowa w art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. produktach pochodzenia zwierzêcego (Dz. U. z
2023 r. poz. 872.)
lub
2) w przypadku, gdy ofertê sk³ada Wykonawca krajowy, o którym mowa art. 61 ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i
¿ywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r. poz. 1448) - aktualn± decyzjê pañstwowego powiatowego inspektora sanitarnego o
zatwierdzeniu zak³adu w zakresie przedmiotu zamówienia
lub
3) w przypadku, gdy ofertê sk³ada Wykonawca krajowy, który prowadzi dzia³alno¶æ gospodarcz± w zakresie
po¶rednictwa w sprzeda¿y ¿ywno¶ci na odleg³o¶æ (sprzeda¿y wysy³kowej), w tym sprzeda¿y przez Internet, o str. 13
której mowa w art. 63 ust. 2 pkt 10 ustawy o bezpieczeñstwie ¿ywno¶ci i ¿ywienia - aktualne za¶wiadczenie
pañstwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zak³adów podlegaj±cych urzêdowej kontroli
organów Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie przedmiotu zamówienia
5.8.) Wykaz przedmiotowych ¶rodków dowodowych:
dokumenty potwierdzaj±ce wdro¿enie systemu HACCP tj. a) dokument (za¶wiadczenie) w³a¶ciwego organu Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdro¿onego sytemu HACCP. Przed³o¿one za¶wiadczenie winno potwierdzaæ, ¿e Wykonawca wdro¿y³ oraz stosuje zasady systemu HACCP lub w przypadku sprzeda¿y na odleg³o¶æ o¶wiadczenie Wykonawcy, i¿ producent w zakresie rodzaju ¿ywno¶ci (grupy produktów) obejmuj±cych przedmiot zamówienia wdro¿y³ i stosuje system HACCP lub b) certyfikat HACCP, wystawiony przez niezale¿n±, akredytowan± jednostkê certyfikuj±c± lub c) protokó³ z ostatniej kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzêdowej kontroli ¿ywno¶ci, w sk³ad którego wchodzi punkt zawieraj±cy pozytywn± ocenê wdro¿enia i utrzymania systemu HACCP5.9.) Zamawiaj±cy przewiduje uzupe³nienie przedmiotowych ¶rodków dowodowych: Tak
5.10.) Przedmiotowe ¶rodki dowodowe podlegaj±ce uzupe³nieniu po z³o¿eniu oferty:
dokumenty potwierdzaj±ce wdro¿enie systemu HACCP tj. a) dokument (za¶wiadczenie) w³a¶ciwego organuPañstwowej Inspekcji Sanitarnej lub organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad
stosowaniem zasad wdro¿onego sytemu HACCP. Przed³o¿one za¶wiadczenie winno potwierdzaæ, ¿e
Wykonawca wdro¿y³ oraz stosuje zasady systemu HACCP lub w przypadku sprzeda¿y na odleg³o¶æ
o¶wiadczenie Wykonawcy, i¿ producent w zakresie rodzaju ¿ywno¶ci (grupy produktów) obejmuj±cych
przedmiot zamówienia wdro¿y³ i stosuje system HACCP lub b) certyfikat HACCP, wystawiony przez
niezale¿n±, akredytowan± jednostkê certyfikuj±c± lub c) protokó³ z ostatniej kontroli sanitarnej
przeprowadzonej przez organy Pañstwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzêdowej kontroli ¿ywno¶ci, w
sk³ad którego wchodzi punkt zawieraj±cy pozytywn± ocenê wdro¿enia i utrzymania systemu HACCP
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiaj±cy wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiaj±cy przewiduje aukcjê elektroniczn±: Nie
6.4.) Zamawiaj±cy wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiaj±cy wymaga zabezpieczenia nale¿ytego wykonania umowy: Nie
6.7.) Zamawiaj±cy przewiduje uniewa¿nienie postêpowania, je¶li ¶rodki publiczne, które zamierza³ przeznaczyæ na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia nie zosta³y przyznane: Tak
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiaj±cy przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiaj±cy przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
okre¶lone w projekcie umowy7.5.) Zamawiaj±cy uwzglêdni³ aspekty spo³eczne, ¶rodowiskowe, innowacyjne lub etykiety zwi±zane z realizacj± zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin sk³adania ofert: 2025-12-18 11:00
8.2.) Miejsce sk³adania ofert: https://22wszur.ezamawiajacy.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-18 11:05
8.4.) Termin zwi±zania ofert±: do 2026-01-19
INNE PRZETARGI Z CIECHOCINKA
- Dostawa drobiu, podrobów drobiowych, wêdlin drobiowych dla potrzeb Uzdrowiska Ciechocinek S. A. w 2 zadaniach
- Dostawa mleka i produktów nabia³owych na potrzeby 22 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo - Rehabilitacyjnego SPZOZ w Ciechocinku
- dostawa dwóch trzyp³aszczowych, izolowanych zbiorników do podgrzewania i mieszania borowiny
- Dostawa jaj kurzych na potrzeby 22 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo - Rehabilitacyjnego SPZOZ w Ciechocinku
- dostawa owoców cytrusowych na potrzeby 22 Wojskowego Szpitala Uzdrowiskowo Rehabilitacyjnego w Ciechocinku
- Dostawa jaj kurzych ¶wie¿ych z chowu ¶ció³kowego z transportem do Zamawiaj±cego Klasa A w kategorii M
wiêcej: przetargi w Ciechocinku »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- WYBÓR DOSTAWCÓW ARTYKU£ÓW SPO¯YWCZYCH, NA RZECZ PRZEDSZKOLA PUBLICZNEGO UK£ADANKA W ¦W. KATARZYNIE
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do sto³ówki szkolnej w Zespole Szkó³ im. W. Witosa w Suchej Beskidzkiej
- Sukcesywna dostawa produktów mlecznych zamawianych na potrzeby warsztatów szkolnych oraz internatu szkolnego Zespo³u Szkó³ Zawodowych nr 1im. Komisji Edukacji Narodowej w Bia³ej Podlaskiej
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych w okresie od I do VI 2026 r. do sto³ówki Dolno¶l±skiego Specjalnego O¶rodka Szkolno-Wychowawczego Nr 13 we Wroc³awiu
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej nr 2 im. Miko³aja Kopernika w £apach
- Dostawa artyku³ów spo¿ywczych do Szko³y Podstawowej z Oddzia³ami Integracyjnymi im. ¦wiêtego Jana Paw³a II nr 1 w £apach
wiêcej: Produkty mleczarskie »
Uwaga: podstaw± prezentowanych tutaj informacji s± dane publikowane przez Urz±d Zamówieñ Publicznych w Biuletynie Zamówieñ Publicznych. Tre¶æ og³oszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z tre¶ci± tego¿ og³oszenia dostêpn± w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dok³ada wszelkich starañ, aby zamieszczone tutaj informacje by³y kompletne i zgodne z prawd±. Nie mo¿e jednak zagwarantowaæ ich poprawno¶ci i nie ponosi ¿adnej odpowiedzialno¶ci za jakiekolwiek szkody powsta³e w wyniku korzystania z nich.





