Ogłoszenie z dnia 2025-12-02
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Moszczenicy”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy
1.3.) Oddział zamawiającego: Szkoła Podstawowa im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 001161076
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Dworcowa
1.5.2.) Miejscowość: Moszczenica
1.5.3.) Kod pocztowy: 97-310
1.5.4.) Województwo: łódzkie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL713 - Piotrkowski
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@sp.moszczenica.eu
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp.moszczenica.eu
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - organ władzy publicznej - organ administracji rządowej (centralnej lub terenowej)
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Moszczenicy”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-a45bffc8-65f6-4bfb-9010-ff5f48007075
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00571314
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-02
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00568139/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Moszczenicy”
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-a45bffc8-65f6-4bfb-9010-ff5f480070753.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/tenders/ocds-148610-a45bffc8-65f6-4bfb-9010-ff5f48007075
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Korzystanie z Platformy e-Zamówienia jest bezpłatne
11.3. Zamawiający wyznacza następujące osoby do kontaktu z Wykonawcami:
Panią Renata Grzesik- intendent szkolny, tel. 721-941-176, mail : sekreta-riat@sp.moszczenica.eu
11.3. Wykonawca zamierzający wziąć udział w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicz-nego musi posiadać konto podmiotu „Wykonawca” na Platformie e-Zamówienia. Szcze-gółowe informacje na temat zakładania kont podmiotów oraz zasady i warunki korzysta-nia z Platformy e-Zamówienia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia, dostępny na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl/pl/regulamin/#regulamin-serwisu oraz in-formacje zamieszczone w zakładce „Centrum Pomocy”.
11.4. Przeglądanie i pobieranie publicznej treści dokumentacji postępowania nie wymaga po-siadania konta na Platformie e-Zamówienia ani logowania do Platformy e-Zamówienia
11.5. Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych lub dokumentów elektronicznych bę-dących kopią elektroniczną treści zapisanej w postaci papierowej (cyfrowe odwzorowa-nia) musi być zgodny z wymaganiami określonymi w rozporządzeniu Prezesa Rady Mini-strów z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania infor-macji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komu-nikacji elektronicznej w postępowaniu o udzieleniu zamówienia lub konkursie.
11.6. Dokumenty elektroniczne, o których mowa w § 2 ust. 1 rozporządzenia , o którym mowa w pkt 11.6 SWZ, sporządza się w postaci elektronicznej, w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 12 kwietnia 2012 r. w sprawie Kra-jowych Ram Interoperacyjności, minimalnych wymagań dla rejestrów publicznych i wy-miany informacji w postaci elektronicznej oraz minimalnych wymagań dla systemów tele-informatycznych, z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych i przekazuje się ja-ko załączniki. W przypadku formatów, o których mowa w art. 66 ust. 1 ustawy Pzp, ww. regulacje nie będą miały bezpośredniego zastosowania.
11.7. Informacje, oświadczenia lub dokumenty, inne niż wymienione w § 2 ust. 1 rozporządze-nia, o którym mowa w pkt 11.6 SWZ, przekazywane w postępowaniu sporządza się w po-staci elektronicznej:
a) w formatach danych określonych w przepisach rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie Krajowych Ram Interoperacyjności z uwzględnieniem rodzaju przekazywanych danych (i prze-kazuje się jako załącznik),
lub
b) jako tekst wpisany bezpośrednio do wiadomości przekazywanej przy użyciu środków komunikacji elektronicznej (np. w treści wiadomości e-mail lub w treści „Formularza do komunikacji”).
11.8. Jeżeli dokumenty elektroniczne, przekazywane przy użyciu środków komunikacji elek-tronicznej, zawierają informacje stanowiące tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 16 kwietnia 1993 r. o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji (Dz. U. z 2022 r. poz. 1233), wykonawca, w celu utrzymania w poufności tych informacji, przekazuje je w wydzielonym i odpowiednio oznaczonym pliku, wraz z jednoczesnym zaznaczeniem w nazwie pliku „Dokument stanowiący tajemnicę przedsiębiorstwa”.
11.9. Komunikacja w postępowaniu, z wyłączeniem składania ofert (sposób składania ofert opisano w rozdziale 13 SWZ) odbywa się drogą elektroniczną za pośrednictwem formu-larzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunika-cji”). Za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności prze-kazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj załącznik”).
ze względu na ograniczoną ilość znaków wymagania dostępne są w rozdziale 11 SWZ
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1−2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679
z 27.04.2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych
i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119, s. 1) – dalej RODO − informujemy,
iż począwszy od dnia 25 maja 2018 roku:
Administrator Danych Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa
im. św. Stanisława Kostki w Moszczenicy w osobie dyrektora szkoły, z siedzibą w Moszczenicy,
97-310, ul. Dworcowa 9. Inspektor Ochrony Danych Wyznaczono Inspektora Ochrony Danych,
z którym może się Pani/Pan skontaktować w sprawach przestrzegania ochrony swoich danych osobowych pod numerem telefonu 727 705 351; lub e-mailem: iod@moszczenica.eu Cele i podstawy przetwarzania Określono cele przetwarzania Pani/Pana danych. Jako administrator będziemy przetwarzać Pani/Pana dane z uwagi na fakt, iż:
• Jest to niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze (podstawa
z art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
• Jest to niezbędne do ochrony Pani/Pana żywotnych interesów lub żywotnych interesów innej osoby (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. d RODO);
• Jest to niezbędne do wykonania zadania, które realizujemy w interesie publicznym /w ramach powierzonej nam władzy publicznej (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. e RODO);
• Jest to niezbędne związku z realizacją celów dydaktycznych, wychowawczych i opiekuńczych szkoły; • W celach archiwalnych (dowodowych) będących realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu zabezpieczenia informacji na wypadek prawnej potrzeby wykazania faktów;
• Jest to niezbędne w celu ewentualnego ustalenia, dochodzenia lub obrony przed roszczeniami będącego realizacją naszego prawnie uzasadnionego interesu; W pozostałych przypadkach Pani/Pana dane osobowe będą przetwarzane na podstawie wcześniej udzielonej zgody w zakresie i celu określonym w treści zgody.
Zgoda
1. W sytuacji, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody osoby, której dane dotyczą, podanie przez Panią/Pana danych osobowych Administratorowi ma charakter dobrowolny.
2. W przypadku zbierania danych w oparciu o Pani/Pana zgodę, można odmówić przekazywania danych, przy czym może się to wiązać z brakiem możliwości wzięcia udziału w danym przedsięwzięciu, projekcie lub otrzymaniu danego świadczenia.
3. W przypadku, gdy przetwarzanie danych osobowych odbywa się na podstawie zgody osoby
na przetwarzania danych osobowych (art. 6 ust. 1 lit a RODO), przysługuje Pani/Panu prawo
do cofnięcia tej zgody w dowolnym momencie. Cofnięcie to nie ma wpływu na zgodność przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem, z obowiązującym prawem.
4. Dodatkowo mogą nam Państwo przekazać dane opcjonalne, które nie warunkują realizacji usługi lub zawarcia umowy, przy czym mogą np. usprawnić komunikację miedzy Panią/Panem ze szkołą (jeśli ich nie otrzymamy, nie będziemy mogli np. dzwonić pod numer kontaktowy) Okres przechowywania danych Dane osobowe przechowywane będą przez czas wykonywania obowiązków wynikających z przepisów powszechnie obowiązującego prawa, w tym Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjne, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych, a także w celach:
• Zapobiegania nadużyciom i oszustwom,
• Statystycznych i archiwizacyjnych,
• W celu rozliczalności tj. udowodnienia przestrzegania przepisów dotyczących przetwarzania danych osobowych będziemy przechowywać dane przez okres, w którym jesteśmy zobowiązani jest
do zachowania danych lub dokumentów je zawierających dla udokumentowania spełnienia wymagań prawnych i umożliwienia kontroli ich spełnienia przez organy publiczne.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: 1/2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 7
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Tabela nr 1. ARTYKUŁY SPOŻYWCZE SUCHE, PRZYPRAWOWE I PRZETWORY OWOCOWO-WARZYWNE, PRODUKTY GARMAŻERYJNE
Kod CPV 15800000-6 – różne produkty spożywcze
Kod CPV -15850000-1 Produkty z ciasta makaronowego
Lp. Wyszczególnienie Jednostka Ilość
1. Cukier kryształ biały 1kg kg 85
2. Dżem owocowy niskosłodzony słoik o zawartości nie mniej niż 40% owoców 280 g szt. 100
3. Groch łupany 400 g szt. 25
4. Groszek konserwowy puszka 400g szt. 15
5. Ogórek konserwowy w słoiku 900 ml szt. 100
6. Aromat waniliowy 9 ml. szt. 5
7. Cukier puder 0,4 kg szt. 20
8. Jajka kurze kl. A szt. 2750
9. Koncentrat pomidorowy 30% 900 g szt. 110
10. Kasza jęczmienna średnia 1kg kg 20
12. Cynamon 20g szt. 10
13. Kukurydza konserwowa 400 g szt. 15
14. Chrzan 290 g szt. 15
15. Mąka pszenna 1kg kg 175
16. Majeranek 8 g szt. 25
17. Olej spożywczy rzepakowy 1 l. szt. 175
18. Pieprz czarny mielony 15g szt. 75
19. Ryż biały 1kg kg 75
20. Sól sodowo-potasowa 1kg kg 100
21. Barszcz biały butelka 0,5l szt. 90
22. Fasola „Jaś” średnia kg 50
23. Fasola czerwona konserwowa 400 g szt. 10
24. Kwasek cytrynowy 25g szt. 25
25. Kasza manna 1 kg kg 50
26. Mąka ziemniaczana 1kg kg 5
27. Kisiel 77 g lub równoważny szt. 75
28. Makaron kolanko z falbanką 1 kg kg 75
29. Makaron spaghetti 0,4kg szt. 175
30. Makaron świderki 1 kg kg 100
31. Makaron rurka 0,4kg lub równoważny szt. 160
32. Makaron do rosołu 0,5kg lub równoważny szt. 60
33. Makaron muszelki 400 g lub równoważny szt. 100
34. Makaron zacierka „Goliard” 0,25kg lub równoważny szt. 100
35. Sos do sałatek różne smaki „Knorr” 9 g lub równoważny szt. 100
36. Rodzynki 100 g szt. 15
37. Pieprz ziarnisty 20 g szt. 15
38. Kasza jęczmienna gruba 1 kg kg 50
39. Czosnek granulowany 20 g szt. 40
40. Fasola „Jaś” drobny kg 35
41. Pierogi z serem kg 100
42. Pierogi z mięsem kg 80
43. Pierożki delikatesowe kg 25
44. Pierogi z kapustą i mięsem kg 100
45. Kopytka kg 60
46. Kluski śląskie kg 60
47. Kluski leniwe kg 80
48. Płatki kukurydziane 250 g lub równoważny szt. 5
49. Ziele angielskie 15 g szt. 15
50. Galaretka (różne smaki) 75 g lub równoważny szt. 100
51. Budyń – różne smaki 64 g lub równoważny szt. 75
52. Liść laurowy 6 g szt. 20
53. Kasza jęczmienna pęczak kg 30
54. Makaron łazanki 500 g lub równoważny szt. 20
58. Oliwa z oliwek 250 mllub równoważny szt. 15
59. Musztarda sarepska 210glub równoważny szt. 15
60. Miód pszczeli lipowy 1250g lub równoważny szt. 3
61. Płatki migdałowe 60g lub równoważny szt. 5
62. Oregano 10glub równoważny szt. 33
63. Bazylia 10g lub równoważny szt. 33
64. Zioła prowansalskie 10g lub równoważny szt. 35
65. Tymianek 10glub równoważny szt. 20
66. Pieprz cytrynowy 20g lub równoważny szt. 5
67. Przyprawa curry 20g lub równoważny szt. 20
68. Przyprawa gyros 30g lub równoważny szt. 20
69. Przyprawa lubczyk 10g lub równoważny szt. 20
71. Woda mineralna Junior” 0,33 llub równoważny szt. 825
72. Soki owocowe T 200 mllub równoważny szt. 450
73. Przyprawa kebab 30g lub równoważny szt. 5
74. Przyprawa papryka słodka 20 g lub równoważny szt. 30
75. Przyprawa papryka ostra 20 g lub równoważny szt. 15
76. Pomidory suszone w oleju 280 g „Rolnik” lub równoważny szt. 25
77. Pomidory krojone w puszce 400 g lub równoważny szt. 45
78. Żurek w butelce 0,5 lub równoważny szt. 15
79. Przyprawa rozmaryn „ 15g lub równoważny szt. 15
80. Przyprawa Kucharek 0,5g szt. 20
81. Koncentrat buraczany Krakus 300ml Szt. 25
82. Sos do spaghetti 480gr szt. 20
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-06-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji - wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Tabela nr 2. NABIAŁ
Kod CPV 15500000-3 – produkty mleczarskie
Lp. Wyszczególnienie Jednostka Ilość
1. Masło śmietankowe o zawartości nie mniej niż 67% 200 g szt. 75
2. Mleko 2% 1l szt. 250
3. Śmietana 12% 400g szt. 600
4. Serek topiony o zawartości tłuszczu nie mniej niż 25% 100g szt. 50
5. Twaróg biały półtłusty lub równoważny kg 100
6. Ser żółty pełnotłusty lub równoważny kg 30
7. Kefir duży l lub równoważny szt. 45
8. Ser Feta półtłusty 270 g szt. 10
10. Jogurt naturalny mały lub równoważny szt. 650
11. Jogurt naturalny duży lub równoważny szt. 50
12. Serek homogenizowany wanilia 125g szt. 325
13. Serek homogenizowany czekolada 125g szt. 325
14. Margaryna 250 g lub równoważny
szt. 20
15. Jogurt owocowy mały lub równoważny szt. 450
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-06-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji - wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Tabela nr 3. PIECZYWO
Kod CPV 15811000-6 - Pieczywo
Lp. Wyszczególnienie Jednostka Ilość
1. Bułka zwykła 100g szt. 275
2. Bułka tarta 1kg kg 85
3. Chleb krojony pszenno-żytni jasny 600g-900g szt. 275
4. Chleb żytni szt. 10
5. Drożdże 100 g kg 10
6. Pączki szt. 160
4.2.6.) Główny kod CPV: 15811000-6 - Pieczywo
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-06-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji - wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Tabela nr 4. WARZYWA i OWOCE
Kod CPV 03221000-6 - Warzywa, 03222300-6 – Owoce inne niż tropikalne.
Lp. Wyszczególnienie Jednostka Ilość
1. Ziemniaki jadalne typu kulinarnego (irga,bryza) kg 3450
2. Kapusta biała świeża kg 110
3. Marchew korzeń kg 310
4. Cebula biała korzeń kg 60
5. Pieczarki gat. I kg 75
6. Rzodkiewka pęczek 60
7. Ogórek zielony świeży kg 110
8. Buraki czerwone świeże kg 215
9. Kapusta kwaszona kg 160
10. Jabłka gat. I kg 850
11. Kapusta pekińska świeża kg 105
12. Seler korzeń kg 125
13. Pomidory świeże kg 25
14. Sałata zielona szt. 140
15. Kapusta czerwona świeża kg 60
16. Por szt. 90
17. Koper zielony świeży pęczek 20
18. Pietruszka korzeń kg 100
19. Kalafior szt. 50
20. Banany kg 300
21. Papryka świeża czerwona kg 13
22. Ogórek kiszony kg 160
23. Mandarynki kg 125
24. Pomarańcza kg 150
25. Nektarynki kg 100
26. Gruszki kg 150
27. Czosnek główka szt. 25
28. Natka pietruszki pęczek 10
29. Arbuz kg 100
30. Brzoskwinie kg 60
31. Ananas świeży szt. 50
32. Rabarbar kg 5
33. Kiwi kg 60
34. Śliwki „Węgierki” kg 50
35. Szczypiorek (pęczek) pęczek 15
36. Szczaw świeży kg 8
37. Truskawki świeże kg 75
38. Cytryna kg 3
4.2.6.) Główny kod CPV: 03221000-6 - Warzywa
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03222300-6 - Owoce inne niż tropikalne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-06-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji - wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Tabela nr 5. MROŻONKI i RYBY
Kod CPV 15331170-9 – Warzywa mrożone, 03311000-2 – Ryby
Lp. Wyszczególnienie Jednostka Ilość
1. Fasolka szparagowa 450 g szt. 75
2. Kalafior 450 g szt. 50
3. Mieszanka jarzynowa 8-składnikowa 450g szt. 70
4. Marchew mrożona mini 450 g szt. 75
5. Mieszanka kompotowa 450 g szt. 100
6. Filet z miruny bez skóry kg 200
7. Filet z dorsza kg 25
8. Filet z soli kg 13
9. Brokuły 450 g szt. 75
10. Brukselka 450 g szt. 50
11. Truskawka mrożona 450 g szt. 60
12. Wiśnie mrożone 0,5 kg szt. 50
13. Barszcz ukraiński 450 g szt. 65
14. Mieszanka chińska 450 g szt. 10
15. Marchew mrożona kostka 450 g szt. 5
16. Frytki 2,5 kg szt. 60
17. Szpinak mrożony „Iglotex” 450 g lub równoważny szt. 5
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
03311000-2 - Ryby
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-06-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji - wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Tabela nr 6. MIĘSO
Kod CPV: 15110000-2 – mięso
Lp. Wyszczególnienie Jednostka Ilość
1. Boczek wędzony nieparzony kg 15
2. Kiełbasa wiejska* cienka o zawartości mięsa nie mniej niż 60% kg 100
3. Karczek b/k wieprzowy kg 250
4. Żeberka kg 90
5. Mortadela kg 75
6. Mięso mielone kg 260
7. Antrykot kg 10
8. Boczek surowy kg 15
9. Schab z/k wieprzowy kg 325
10. Golonka kg 5
11. Wołowina b/k kg 100
12. Smalec kg 10
*produkty z wykluczeniem mięsa mechanicznie odkostnionego
4.2.6.) Główny kod CPV: 15110000-2 - Mięso
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-06-26
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji - wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Tabela nr 7.MIĘSO DROBIOWE
Kod CPV - 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
Lp. Wyszczególnienie Jednostka Ilość
1. Filet z kurczaka surowy kg 110
2. Kurczak kg 115
3. Udziec z kurczaka kg 250
4. Porcja rosołowa b/skrz. kg 75
5. Wątróbka drobiowa kg 80
6. Porcja rosołowa z kaczki kg 20
7. Skrzydło z indyka kg 15
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-02 do 2026-06-06
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Procentowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: termin płatności faktury
4.3.6.) Waga: 10
Kryterium 3
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: czas reakcji - wymiany lub uzupełnienia artykułów spożywczych po zgłoszeniu reklamacji przez Zamawiającego
4.3.6.) Waga: 30
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Tak
5.4.) Nazwa i opis warunków udziału w postępowaniu.
6.1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy nie podlegają wykluczeniu na zasadach określonych w Rozdziale 7 SWZ, oraz spełniają określone przez Zamawiającego warunki udziału w postępowaniu.O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące: postępowaniu
6.1.1. zdolności do występowania w obrocie gospodarczym;
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
6.1.2. uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów;
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
6.1.3. sytuacji ekonomicznej lub finansowej;
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie.
6.1.4 zdolności technicznej lub zawodowej w zakresie:
Zamawiający nie określa warunku w ww. zakresie
6.2. Zamawiający może, oceniając zdolność techniczną lub zawodową, na każdym etapie postępowania, uznać, że Wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez Wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych Wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze Wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia na każdym etapie postępowania (art. 116 ust. 2 ustawy Pzp).
6.3. W odniesieniu do warunków dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia wykazując warunek udziału w postępowaniu mogą polegać na zdolnościach tych z Wykonawców, którzy wykonają roboty budowlane lub usługi, do realizacji których te zdolności są wymagane
6.4. Sposób wykazania warunków udziału w postępowaniu wskazano w rozdziale 8 SWZ.
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia dołączają do oferty oświadczenie, z którego wynika, które roboty budowlane, dostawy lub usługi wykonają poszczególni Wykonawcy. W przypadku gdy ofertę składa spółka cywilna, a pełen zakres prac wykonają wspólnicy wspólnie w ramach umowy spółki oświadczenie powinno potwierdzać ten fakt. Oświadczenie należy złożyć wg wymogów załącznika nr 6 do SWZ.6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
21.1 Projekt Umowy stanowi Załącznik Nr 3 do SWZ.21.2 Zamawiający przewiduje możliwości wprowadzenia zmian do zawartej umowy, na podstawie art. 454-455 ustawy Pzp oraz postanowień Projektu Umowy.
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-10 10:00
8.2.) Miejsce składania ofert: Wykonawca składa ofertę za pomocą Platformy e-Zamówienia dostępnej pod adresem www.ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-10 11:00
8.4.) Termin związania ofertą: do 2026-01-08
INNE PRZETARGI MOSZCZENICA
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej w Szkole Podstawowej im. Św. Stanisława Kostki w Moszczenicy"
- Zakup urządzeń do magazynowania energii
- Sukcesywna dostawa oleju opałowego lekkiego do budynków użyteczności publicznej na terenie Gminy Moszczenica pow. piotrkowski, woj. łódzkie
więcej: przetargi MOSZCZENICA »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa wędlin, mięsa i mięsa drobiowego na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2026 na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 7 w Gdańsku
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego nr 3 w Ożarowie Mazowieckim w okresie od 01.01.2026 r. do 31.12.2026 r.
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2026
- Sukcesywne dostawy produktów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej im. Tadeusza Piekarza w Harbutowicach
więcej: Warzywa »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





