Ogłoszenie z dnia 2025-12-02
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Radłowie w 2026 roku”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: Gmina Radłów
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 851660915
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: Kolejowa 7
1.5.2.) Miejscowość: Radłów
1.5.3.) Kod pocztowy: 33-130
1.5.4.) Województwo: małopolskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL217 - Tarnowski
1.5.7.) Numer telefonu: /014/ 678 27 97
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: sekretariat@zs-radlow.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: www.gminaradlow.pl
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Ogólne usługi publiczne
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Nie
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Radłowie w 2026 roku”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-0aaa66cf-aae0-4c8e-8c09-a9279225a291
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00569795
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-02
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00071037/14/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.2 Sukcesywna dostawa prodkuktów żywnościowych w 2026 roku dla Zespołu Szkól w Radłowie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-0aaa66cf-aae0-4c8e-8c09-a9279225a2913.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://ezamowienia.gov.pl/mp-client/search/list/ocds-148610-0aaa66cf-aae0-4c8e-8c09-a9279225a291
1) Komunikacja między Zamawiającym a Wykonawcami, w tym składanie ofert oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń,
odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej.
2) Ofertę, wymagane oświadczenia i dokumenty, składa się pod rygorem nieważności, w formie elektronicznej lub w postaci
elektronicznej opatrzonej kwalifikowanym podpisem elektronicznym, podpisem zaufanym lub podpisem osobistym*.
* Zgodnie z art. 2 ust. 1 pkt 9 ustawy o dowodach osobistych podpis osobisty to zaawansowany podpis elektroniczny w rozumieniu
art. 3 pkt 11 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 910/2014 z dnia 23 lipca 2014 r. w sprawie identyfikacji
elektronicznej i usług zaufania w odniesieniu do transakcji elektronicznych na rynku wewnętrznym oraz uchylającego dyrektywę
1999/93/WE, weryfikowany za pomocą certyfikatu podpisu osobistego.
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja w postepowaniu, z
wyłączeniem składania ofert/wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, odbywa się drogą elektroniczną za
pośrednictwem formularzy do komunikacji dostępnych w zakładce „Formularze” („Formularze do komunikacji”). Za pośrednictwem
„Formularzy do komunikacji” odbywa się w szczególności przekazywanie wezwań i zawiadomień, zadawanie pytań i udzielanie
odpowiedzi. Formularze do komunikacji umożliwiają również dołączenie załącznika do przesyłanej wiadomości (przycisk „dodaj
załącznik”).
Możliwość korzystania w postępowaniu z „Formularzy do komunikacji” w pełnym zakresie wymaga posiadania konta
„Wykonawcy” na Platformie e-Zamówienia oraz zalogowania się na Platformie e-Zamówienia. Do korzystania z „Formularzy do
komunikacji” służących do zadawania pytań dotyczących treści dokumentów zamówienia wystarczające jest posiadania tzw. Konta
uproszczonego na Platformie e-Zamówienia.
Wszystkie wysłane i odebrane w postępowaniu przez wykonawcę wiadomości widoczne są po zalogowaniu w podglądzie
postępowania w zakładce „Komunikacja”.
Maksymalny rozmiar plików przesłanych za pośrednictwem „Formularzy do komunikacji” wynosi 150 MB (wielkość ta dotyczy
plików przesłanych jako załączniki do jednego formularza).
Minimalne wymagania techniczne dotyczące sprzętu używanego w celu korzystania z usług Platformy e-Zamówienia oraz
informacje dotyczące specyfikacji połączenia określa Regulamin Platformy e-Zamówienia.
W przypadku problemów technicznych i awarii związanych z funkcjonowaniem Platformy e-Zamówienia użytkownicy mogą
skorzystać ze wsparcia technicznego dostępnego pod numerem telefonu (32)77 88 999 lub drogą elektroniczną poprzez formularz
udostępniony na stronie internetowej https://ezamowienia.gov.pl/pl/ z zakładce „Zgłoś problem”.
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): a) Zamawiający oświadcza, że spełnia wymogi określone w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 4 maja 2016 r.), dalej: RODO, tym samym dane osobowe podane przez wykonawcę będą przetwarzane zgodnie z RODO oraz zgodnie z przepisami krajowymi.
Dane osobowe wykonawcy będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO
w celu związanym z przedmiotowym postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn. „Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Radłowie w 2026 roku””.
b) Odbiorcami przekazanych przez wykonawcę danych osobowych będą osoby lub podmioty,
c) którym zostanie udostępniona dokumentacja postępowania zgodnie z art. 8, art. 18, art. 74, oraz art. 96 ust. 3 ustawy Pzp, a także art. 6 ustawy z 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej.
d) Dane osobowe wykonawcy zawarte w protokole postępowania będą przechowywane przez okres 4 lat, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy.
e) Klauzula informacyjna, o której mowa w art. 13 ust. 1 i 2 RODO znajduje się Informacji nt. RODO - załącznik nr 5 do SWZ.
f) Zamawiający nie planuje przetwarzania danych osobowych wykonawcy w celu innym niż cel określony w lit. b powyżej. Jeżeli administrator będzie planował przetwarzać dane osobowe w celu innym niż cel, w którym dane osobowe zostały zebrane (tj. cel określony w lit. b powyżej), przed takim dalszym przetwarzaniem poinformuje on osobę, której dane dotyczą, o tym innym celu oraz udzieli jej wszelkich innych stosownych informacji, o których mowa w art. 13 ust. 2 RODO.
g) Wykonawca jest zobowiązany, w związku z udziałem w przedmiotowym postępowaniu, do wypełnienia wszystkich obowiązków formalno-prawnych wymaganych przez RODO i związanych z udziałem w przedmiotowym postępowaniu o udzielenie zamówienia. Do obowiązków tych należą:
- obowiązek informacyjny przewidziany w art. 13 RODO względem osób fizycznych, których dane osobowe dotyczą i od których dane te wykonawca bezpośrednio pozyskał i przekazał zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie zamawiającego;
- obowiązek informacyjny wynikający z art. 14 RODO względem osób fizycznych, których dane wykonawca pozyskał w sposób pośredni, a które to dane wykonawca przekazuje zamawiającemu w treści oferty lub dokumentów składanych na żądanie zamawiającego.
h) W celu zapewnienia, że wykonawca wypełnił ww. obowiązki informacyjne oraz ochrony prawnie uzasadnionych interesów osoby trzeciej, której dane zostały przekazane w związku z udziałem w postępowaniu, wykonawca składa oświadczenia o wypełnieniu przez niego obowiązków informacyjnych przewidzianych w art. 13 lub art. 14 RODO – treść oświadczenia została zawarta w załączniku nr 5 do SWZ.
3.16.) RODO (ograniczenia stosowania): Zamawiający informuje, że:
- Zamawiający udostępnia dane osobowe, o których mowa w art. 10 RODO (dane osobowe dotyczące wyroków skazujących i czynów zabronionych) w celu umożliwienia korzystania ze środków ochrony prawnej, o których mowa w dziale IX ustawy Pzp, do upływu terminu na ich wniesienie.
- Udostępnianie protokołu i załączników do protokołu ma zastosowanie do wszystkich danych osobowych, z wyjątkiem tych, o których mowa w art. 9 ust. 1 RODO (tj. danych osobowych ujawniających pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub światopoglądowe, przynależność do związków zawodowych oraz przetwarzania danych genetycznych, danych biometrycznych w celu jednoznacznego zidentyfikowania osoby fizycznej lub danych dotyczących zdrowia, seksualności lub orientacji seksualnej tej osoby), zebranych w toku postępowania o udzielenie zamówienia.
- W przypadku korzystania przez osobę, której dane osobowe są przetwarzane przez zamawiającego, z uprawnienia, o którym mowa w art. 15 ust. 1–3 RODO (związanych z prawem wykonawcy do uzyskania od administratora potwierdzenia, czy przetwarzane są dane osobowe jego dotyczące, prawem wykonawcy do bycia poinformowanym o odpowiednich zabezpieczeniach, o których mowa w art. 46 RODO, związanych z przekazaniem jego danych osobowych do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej oraz prawem otrzymania przez wykonawcę od administratora kopii danych osobowych podlegających przetwarzaniu), zamawiający może żądać od osoby występującej z żądaniem wskazania dodatkowych informacji, mających na celu sprecyzowanie nazwy lub daty zakończonego postępowania o udzielenie zamówienia.
- Skorzystanie przez osobę, której dane osobowe dotyczą, z uprawnienia, o którym mowa w art. 16 RODO (z uprawnienia do sprostowania lub uzupełnienia danych osobowych), nie może naruszać integralności protokołu postępowania oraz jego załączników.
- W postępowaniu o udzielenie zamówienia zgłoszenie żądania ograniczenia przetwarzania, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO, nie ogranicza przetwarzania danych osobowych do czasu zakończenia tego postępowania.
- W przypadku gdy wniesienie żądania dotyczącego prawa, o którym mowa w art. 18 ust. 1 RODO spowoduje ograniczenie przetwarzania danych osobowych zawartych w protokole postępowania lub załącznikach do tego protokołu, od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia zamawiający nie udostępnia tych danych, chyba że zachodzą przesłanki, o których mowa w art. 18 ust. 2 rozporządzenia 2016/679.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: ZS.271.1.25
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Tak
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część I – Mięso i przetwory mięsne – obejmuje dostawę asortymentu szczegółowo opisanego w Formularzu asortymentowo cenowym, stanowiącym załącznik nr 3.1 do SWZ
1 Boczek kg 140
2 Filet z indyka świeży , schłodzony kg 150
3 Filet z kurczaka świeży schłodzony kg 1000
4 Kiełbasa krakowska sucha kg 10
5 Kiełbasa toruńska kg 50
6 Kiełbasa pradawna kg 100
7 Kiełbasa podwawelska kg 100
8 Wędlina- szynka z kurczaka krojona w plastry nie mniej niż 85 % mięsa kg 25
9 polędwiczki wieprzowe kg 100
10 Korpus drobiowy świeży, schlodzony kg 600
11 Schab wieprzowy z kością kg 200
12 Schab wieprzowy ekstra b/k, b/w,b/ok.(zrazowa) kg 100
13 Szynka wieprzowa extra b/sk, b/k, b/t(zrazowa) kg 600
14 Udziec z kurczaka (nie więcej niż 250g szt.) kg 500
15 Wędlina-kurczak z bobrownik krojony w plastry kg 20
16 Wędlina- schab pieczony krojony w plastry kg 20
17 Wędlina-szynka wieprzowa gotowana (nie mniej niż 85%mięsa) krojona w plastry kg 20
18 Wędlina- polędwica sopocka, krojony w plastry kg 20
19 Wędlina-szynka z indyka krojona w plastry kg 30
20 Mięso rosołowe wołowe kg 40
21 Karczek b/k kg 50
Wymagania wspólne dla wszystkich części:
a) Wykonawca ponosi koszty dostawy produktów żywnościowych oraz koszty wymiany produktów uznanych za wadliwe. Transport produktów żywnościowych musi odbywać się ubezpieczonym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu w szczególności z zapewnieniem odpowiedniej temperatury podczas transportu, rozdzielności transportowanych towarów.
b) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru pierwszej jakości z obowiązującym terminem ważności.
c) Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, m.in. odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, oznakowanie i termin przydatności do spożycia.
d) W przypadku dostarczenia towaru z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, liczonym od dnia dostawy lub z widocznymi śladami uszkodzeń mechanicznych (wgniecenia, pęknięcia, złamania itp.), Zamawiający żąda natychmiastowej wymiany tego towaru na wolny od wad, pod rygorem zastosowania zakupu interwencyjnego. Zakup interwencyjny rozumie się jako zakup pełnowartościowego towaru od innego dostawcy, na wyłączny koszt Wykonawcy. Koszty zakupionych w ramach zakupu interwencyjnego towarów zostaną potrącone z należytego Wykonawcy wynagrodzenia.
e) Dostawy produktów żywieniowych realizowane będą sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia mogą być składane faksem, telefonicznie lub e-mailem, określając asortyment i jego ilość.
f) W ramach umowy produkty żywnościowe dostarczane będą pod adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół w Radłowie, ul. Szkolna 1, 33-130 Radłów.
g) Podane ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów wymienione w załącznikach nr 3.1 do 3.8 - Opis przedmiotu zamówienia – formularz asortymentowo-cenowy są przybliżone i mogą ulec zmniejszeniu w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Dostawca, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załączniku do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15100000-9 - Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny Znaczenie (%)
1. Cena 60 punktów
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia 40 punktów
Razem 100 punktów
2) Sposób dokonywania oceny:
a) Sposób oceny ofert w kryterium cena:
Pc = (Cbn /Cb) x 60 punktów
Gdzie: Pc - liczba punktów
Cbn - najniższa ze wszystkich ofert cena ofertowa brutto;
Cb - proponowana w danej ofercie cena ofertowa brutto.
b) Sposób oceny ofert w kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia: (Pg):
• Zaoferowanie – do 3 dni roboczych – 0 pkt.
• Zaoferowanie – do 2 dni roboczych – 20 pkt.
• Zaoferowanie – do 1 dni roboczego – 40 pkt.
Zamawiający informuje, iż maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 3 dni.
Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozmieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. +
c) Całkowita „Liczba punktów”, zostanie obliczona w następujący sposób:
Lp = Pc + Pg, gdzie:
Lp - całkowita liczba punktów uzyskanych przez ofertę
Pc - liczba punktów uzyskanych w kryterium cena
Pg - liczba punktów uzyskanych w kryterium termin realizacji zamówienia
3) Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4) Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część II – Mrożonki i ryby - obejmuje dostawę asortymentu szczegółowo opisanego w Formularzu asortymentowo cenowym, stanowiącym załącznik nr 3.2 do SWZ
1 Brokuł różyczki mrożony op. 2 kg kl. I kg 120
2 Bukiet warzyw 3skł (marchew, brokuł, kalafior) op. 2,5 kg kl. I kg 200
3 Bukiet warzyw 7 skł. (kalafior, fasolka szparagowa, groszek, brukselka, pietruszka, marchew, seler) kl. I op. 2,5 kg gat. I kg 150
4 Fasolka szparagowa mrożona cięta op. 2,5 kg kl. I kg 100
5 Filet z dorsza czarniaka b/s kl. I (szater, nie więcej niż 4% glazury) kg 180
6 Groszek zielony luz op. 2,5 kg kl. I kg 35
7 Kalafior różyczki mrożony op. 2,5 kg kl. I kg 100
8 Marchew kostka mrożona op.2,5kg kg 100
9 Mieszanka kompotowa (nie mniej niż 5 składników) 2,5 kg gat. I kg 550
10 Nać pietruszki mrożona cięta kl. I kg 10
11 Truskawka mrożona op. 2,5kg kl. I kg 30
12 Koperek mrożony cięty kl. I kg 10
13 Włoszczyzna mrożona paski 4 skł (marchew, seler, pietruszka, por) op. 2,5kg kl. I kg 300
14 Filet z limandy żółtopłetwej bez skóry z 30% glazury kg 495
15 Mieszanka warzywa po chińsku z bambusem, op. 2,5 kg kg 50
16 filet z miruny b/s kl. I ( nie wiecej niż 4% glazury) kg 700
17 Malina mrożone op. 2,5 kg KL I kg 20
18 Paluszki rybne z mintaja kg 170
19 szpinak mrożony op. 2,5 kg kg 10
Wymagania wspólne dla wszystkich części:
a) Wykonawca ponosi koszty dostawy produktów żywnościowych oraz koszty wymiany produktów uznanych za wadliwe. Transport produktów żywnościowych musi odbywać się ubezpieczonym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu w szczególności z zapewnieniem odpowiedniej temperatury podczas transportu, rozdzielności transportowanych towarów.
b) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru pierwszej jakości z obowiązującym terminem ważności.
c) Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, m.in. odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, oznakowanie i termin przydatności do spożycia.
d) W przypadku dostarczenia towaru z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, liczonym od dnia dostawy lub z widocznymi śladami uszkodzeń mechanicznych (wgniecenia, pęknięcia, złamania itp.), Zamawiający żąda natychmiastowej wymiany tego towaru na wolny od wad, pod rygorem zastosowania zakupu interwencyjnego. Zakup interwencyjny rozumie się jako zakup pełnowartościowego towaru od innego dostawcy, na wyłączny koszt Wykonawcy. Koszty zakupionych w ramach zakupu interwencyjnego towarów zostaną potrącone z należytego Wykonawcy wynagrodzenia.
e) Dostawy produktów żywieniowych realizowane będą sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia mogą być składane faksem, telefonicznie lub e-mailem, określając asortyment i jego ilość.
f) W ramach umowy produkty żywnościowe dostarczane będą pod adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół w Radłowie, ul. Szkolna 1, 33-130 Radłów.
g) Podane ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów wymienione w załącznikach nr 3.1 do 3.8 - Opis przedmiotu zamówienia – formularz asortymentowo-cenowy są przybliżone i mogą ulec zmniejszeniu w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Dostawca, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załączniku do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15200000-0 - Ryby przetworzone i konserwowane
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny Znaczenie (%)
1. Cena 60 punktów
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia 40 punktów
Razem 100 punktów
2) Sposób dokonywania oceny:
a) Sposób oceny ofert w kryterium cena:
Pc = (Cbn /Cb) x 60 punktów
Gdzie: Pc - liczba punktów
Cbn - najniższa ze wszystkich ofert cena ofertowa brutto;
Cb - proponowana w danej ofercie cena ofertowa brutto.
b) Sposób oceny ofert w kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia: (Pg):
• Zaoferowanie – do 3 dni roboczych – 0 pkt.
• Zaoferowanie – do 2 dni roboczych – 20 pkt.
• Zaoferowanie – do 1 dni roboczego – 40 pkt.
Zamawiający informuje, iż maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 3 dni.
Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozmieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. +
c) Całkowita „Liczba punktów”, zostanie obliczona w następujący sposób:
Lp = Pc + Pg, gdzie:
Lp - całkowita liczba punktów uzyskanych przez ofertę
Pc - liczba punktów uzyskanych w kryterium cena
Pg - liczba punktów uzyskanych w kryterium termin realizacji zamówienia
3) Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4) Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część III – Nabiał i produkty mleczarskie - obejmuje dostawę asortymentu szczegółowo opisanego w Formularzu asortymentowo cenowym, stanowiącym załącznik nr 3.3 do SWZ
1. Jogurt z kawałkami owoców Jogobella bez laktozy 150g różne szt. 420
2. Jogurt naturalny 2% tłuszczu 400 g kubek szt. 500
3. Drożdże 100 g szt. 80
4. Masło śmietankowe 200g (nie mniej niż 82% tłuszczu) szt. 800
5. Masło Osełka Sobik Górska 300g (nie mniej niż 82% tłuszczu) szt. 1200
6. Masło klarowane 500 g szt. 300
7. Mleko 0,9l 2% tłuszczu (butelka) o dłuższym teminie przydatności szt. 1900
8. Mleko UHT 1 l, 2% tluszczu szt. 150
9. Mleko UHT 1 l 3, 2% tluszczu 150
10. Ser plastry 100 g gouda 150g szt. 700
11. Serek mascarpone, 250 g szt. 10
12. Serek topiony, różne smaki, 100g szt. 50
13. Ser żółty w kawałku gouda kg 50
14. Smalec kostka 1 kg szt. 100
15. Śmietana 400 g 18% tł.kubek szt. 450
16. Śmietana 330 g 12% tł.kubek szt. 300
17. Śmietanka 18%, karton 500 ml szt. 20
18. Śmietanka 30%, karton 500 ml szt. 20
19. Śmietanka 36%, karton 500 ml szt. 10
20. Twaróg półtłusty krajanka kg 180
21. Jogurt pitny różne smaki, op. 200-250g szt. 800
22. Mleczko w kartoniku, naturalne, 200 ml szt. 800
23. Jogurt w tubce, różne smaki, 80-120 g szt. 350
24. Serek śmietankowy do smarowania piezywa Bieluch 150g naturalny szt. 104
25. Jogurt naturalny typu islandzkiego Skyr 150g szt. 800
26. Jogurt z granolą na wieczku, op. 230 g szt. 800
Wymagania wspólne dla wszystkich części:
a) Wykonawca ponosi koszty dostawy produktów żywnościowych oraz koszty wymiany produktów uznanych za wadliwe. Transport produktów żywnościowych musi odbywać się ubezpieczonym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu w szczególności z zapewnieniem odpowiedniej temperatury podczas transportu, rozdzielności transportowanych towarów.
b) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru pierwszej jakości z obowiązującym terminem ważności.
c) Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, m.in. odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, oznakowanie i termin przydatności do spożycia.
d) W przypadku dostarczenia towaru z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, liczonym od dnia dostawy lub z widocznymi śladami uszkodzeń mechanicznych (wgniecenia, pęknięcia, złamania itp.), Zamawiający żąda natychmiastowej wymiany tego towaru na wolny od wad, pod rygorem zastosowania zakupu interwencyjnego. Zakup interwencyjny rozumie się jako zakup pełnowartościowego towaru od innego dostawcy, na wyłączny koszt Wykonawcy. Koszty zakupionych w ramach zakupu interwencyjnego towarów zostaną potrącone z należytego Wykonawcy wynagrodzenia.
e) Dostawy produktów żywieniowych realizowane będą sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia mogą być składane faksem, telefonicznie lub e-mailem, określając asortyment i jego ilość.
f) W ramach umowy produkty żywnościowe dostarczane będą pod adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół w Radłowie, ul. Szkolna 1, 33-130 Radłów.
g) Podane ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów wymienione w załącznikach nr 3.1 do 3.8 - Opis przedmiotu zamówienia – formularz asortymentowo-cenowy są przybliżone i mogą ulec zmniejszeniu w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Dostawca, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załączniku do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny Znaczenie (%)
1. Cena 60 punktów
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia 40 punktów
Razem 100 punktów
2) Sposób dokonywania oceny:
a) Sposób oceny ofert w kryterium cena:
Pc = (Cbn /Cb) x 60 punktów
Gdzie: Pc - liczba punktów
Cbn - najniższa ze wszystkich ofert cena ofertowa brutto;
Cb - proponowana w danej ofercie cena ofertowa brutto.
b) Sposób oceny ofert w kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia: (Pg):
• Zaoferowanie – do 3 dni roboczych – 0 pkt.
• Zaoferowanie – do 2 dni roboczych – 20 pkt.
• Zaoferowanie – do 1 dni roboczego – 40 pkt.
Zamawiający informuje, iż maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 3 dni.
Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozmieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. +
c) Całkowita „Liczba punktów”, zostanie obliczona w następujący sposób:
Lp = Pc + Pg, gdzie:
Lp - całkowita liczba punktów uzyskanych przez ofertę
Pc - liczba punktów uzyskanych w kryterium cena
Pg - liczba punktów uzyskanych w kryterium termin realizacji zamówienia
3) Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4) Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część IV – Pieczywo - obejmuje dostawę asortymentu szczegółowo opisanego w Formularzu asortymentowo cenowym, stanowiącym załącznik nr 3.4 do SWZ
1 Bułka orkiszowa/ graham 70 g szt. 800
2 Bułka drożdżowa z nadzieniem (różne rodzaje) 70-75g szt. 1000
3 Bułka wodna duża szt. 1500
4 Chleb graham krojony 500g szt. 300
5 Chleb pszenno- żytni krojony 550 g szt. 2000
6 Weka pszenna 350 g krojona szt. 400
7 Pączek z nadzieniem marmolada szt. 300
8 Chałka 500 g szt. 150
Wymagania wspólne dla wszystkich części:
a) Wykonawca ponosi koszty dostawy produktów żywnościowych oraz koszty wymiany produktów uznanych za wadliwe. Transport produktów żywnościowych musi odbywać się ubezpieczonym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu w szczególności z zapewnieniem odpowiedniej temperatury podczas transportu, rozdzielności transportowanych towarów.
b) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru pierwszej jakości z obowiązującym terminem ważności.
c) Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, m.in. odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, oznakowanie i termin przydatności do spożycia.
d) W przypadku dostarczenia towaru z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, liczonym od dnia dostawy lub z widocznymi śladami uszkodzeń mechanicznych (wgniecenia, pęknięcia, złamania itp.), Zamawiający żąda natychmiastowej wymiany tego towaru na wolny od wad, pod rygorem zastosowania zakupu interwencyjnego. Zakup interwencyjny rozumie się jako zakup pełnowartościowego towaru od innego dostawcy, na wyłączny koszt Wykonawcy. Koszty zakupionych w ramach zakupu interwencyjnego towarów zostaną potrącone z należytego Wykonawcy wynagrodzenia.
e) Dostawy produktów żywieniowych realizowane będą sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia mogą być składane faksem, telefonicznie lub e-mailem, określając asortyment i jego ilość.
f) W ramach umowy produkty żywnościowe dostarczane będą pod adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół w Radłowie, ul. Szkolna 1, 33-130 Radłów.
g) Podane ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów wymienione w załącznikach nr 3.1 do 3.8 - Opis przedmiotu zamówienia – formularz asortymentowo-cenowy są przybliżone i mogą ulec zmniejszeniu w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Dostawca, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załączniku do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny Znaczenie (%)
1. Cena 60 punktów
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia 40 punktów
Razem 100 punktów
2) Sposób dokonywania oceny:
a) Sposób oceny ofert w kryterium cena:
Pc = (Cbn /Cb) x 60 punktów
Gdzie: Pc - liczba punktów
Cbn - najniższa ze wszystkich ofert cena ofertowa brutto;
Cb - proponowana w danej ofercie cena ofertowa brutto.
b) Sposób oceny ofert w kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia: (Pg):
• Zaoferowanie – do 3 dni roboczych – 0 pkt.
• Zaoferowanie – do 2 dni roboczych – 20 pkt.
• Zaoferowanie – do 1 dni roboczego – 40 pkt.
Zamawiający informuje, iż maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 3 dni.
Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozmieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. +
c) Całkowita „Liczba punktów”, zostanie obliczona w następujący sposób:
Lp = Pc + Pg, gdzie:
Lp - całkowita liczba punktów uzyskanych przez ofertę
Pc - liczba punktów uzyskanych w kryterium cena
Pg - liczba punktów uzyskanych w kryterium termin realizacji zamówienia
3) Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4) Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część V – Warzywa i owoce - obejmuje dostawę asortymentu szczegółowo opisanego w Formularzu asortymentowo cenowym, stanowiącym załącznik nr 3.5 do SWZ
1 Ananas żółty szt. 25
2 Arbuz kg 270
3 Awokado szt. 5
4 Banany (średnie) gat. I kg 600
5 Borówka amerykańska kg 20
6 Botwinka szt. 10
7 Brzoskiwie kg 50
8 Burak czerwony kg 100
9 Cebula kg 100
10 Cukinia kg 50
11 Cebula czerwona kg 30
12 Cytryna kg 6
13 Czosnek polski główka szt. 200
14 Dynia piżmowa kg 80
15 Fasola biała drobna kg 50
16 Granat szt. 10
17 Groch łuskany połówki kg 60
18 Gruszka gat. I (nie mniej niż 200g szt.) kg 150
19 Imbir świeży korzeń kg 2
20 Jabłka konsumpcyjne kg 700
21 Kapusta biała kg 100
22 Kapusta biała młoda szt. 100
23 Kapusta kwaszona z marchewką op 50
24 Kapusta czerwona kg 80
25 Kiełki różnego rodzaju, kraj pochodzenia Polska 100 g szt. 60
26 Kapusta pekińska szt. 80
27 Koper pęczek szt. 40
28 Kiwi kl. I kg 60
29 Mandarynka kl. I kg 130
30 Marchew kg 200
31 Melon żółty kg 30
32 Morele kg 70
33 Natka pietruszki pęczek szt. 40
34 Nektarynka gat I ( nie mniej niż 100g szt) kg 100
35 Ogórek gruntowy (czerwiec, wrzesień) kg 100
36 Ogórek kwaszony op. 3 kg szt. 150
37 Ogórek świeży szklarniowy kg 120
38 Papryka świeża czerwona gat. I kg 100
39 Papryka świeża żółta gat. I kg 60
40 Pieczarka świeża kg 180
41 Pomidory malinowe gat. I kg 180
42 Pomidory koktajlowe (cherry) kg 10
43 Pomarańcze kg 150
44 Pieruszka korzeń kg 15
45 Por długi sałatkowy szt. 150
46 Rabarbar świeży kg 20
47 Rzodkiewka pęczek szt. 220
48 Sałata lodowa szt. 150
49 Sałata zielona (główka) szt. 90
50 Seler świeży kg 150
51 Szczypior - pęczek szt. 150
52 Śliwka deserowa ( nie mniej niż 80g) kg 100
53 Truskawka gat. I (VI) kg 70
54 Winogrona białe kg 100
55 Winogrona czerwone kg 100
56 Ziemniak jadalny odmiana biała kg 5000
57 Ziemniaki młode (sezon wiosenny V-VI) kg 800
58 Szpinak świeży, opakowanie szt. 10
59 Rukola, opakowanie 100g szt. 100
60 Mix sałat 1 kg szt. 10
Wymagania wspólne dla wszystkich części:
a) Wykonawca ponosi koszty dostawy produktów żywnościowych oraz koszty wymiany produktów uznanych za wadliwe. Transport produktów żywnościowych musi odbywać się ubezpieczonym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu w szczególności z zapewnieniem odpowiedniej temperatury podczas transportu, rozdzielności transportowanych towarów.
b) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru pierwszej jakości z obowiązującym terminem ważności.
c) Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, m.in. odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, oznakowanie i termin przydatności do spożycia.
d) W przypadku dostarczenia towaru z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, liczonym od dnia dostawy lub z widocznymi śladami uszkodzeń mechanicznych (wgniecenia, pęknięcia, złamania itp.), Zamawiający żąda natychmiastowej wymiany tego towaru na wolny od wad, pod rygorem zastosowania zakupu interwencyjnego. Zakup interwencyjny rozumie się jako zakup pełnowartościowego towaru od innego dostawcy, na wyłączny koszt Wykonawcy. Koszty zakupionych w ramach zakupu interwencyjnego towarów zostaną potrącone z należytego Wykonawcy wynagrodzenia.
e) Dostawy produktów żywieniowych realizowane będą sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia mogą być składane faksem, telefonicznie lub e-mailem, określając asortyment i jego ilość.
f) W ramach umowy produkty żywnościowe dostarczane będą pod adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół w Radłowie, ul. Szkolna 1, 33-130 Radłów.
g) Podane ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów wymienione w załącznikach nr 3.1 do 3.8 - Opis przedmiotu zamówienia – formularz asortymentowo-cenowy są przybliżone i mogą ulec zmniejszeniu w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Dostawca, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załączniku do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15330000-0 - Przetworzone owoce i warzywa
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny Znaczenie (%)
1. Cena 60 punktów
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia 40 punktów
Razem 100 punktów
2) Sposób dokonywania oceny:
a) Sposób oceny ofert w kryterium cena:
Pc = (Cbn /Cb) x 60 punktów
Gdzie: Pc - liczba punktów
Cbn - najniższa ze wszystkich ofert cena ofertowa brutto;
Cb - proponowana w danej ofercie cena ofertowa brutto.
b) Sposób oceny ofert w kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia: (Pg):
• Zaoferowanie – do 3 dni roboczych – 0 pkt.
• Zaoferowanie – do 2 dni roboczych – 20 pkt.
• Zaoferowanie – do 1 dni roboczego – 40 pkt.
Zamawiający informuje, iż maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 3 dni.
Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozmieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. +
c) Całkowita „Liczba punktów”, zostanie obliczona w następujący sposób:
Lp = Pc + Pg, gdzie:
Lp - całkowita liczba punktów uzyskanych przez ofertę
Pc - liczba punktów uzyskanych w kryterium cena
Pg - liczba punktów uzyskanych w kryterium termin realizacji zamówienia
3) Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4) Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część VI – Różne artykuły spożywcze - obejmuje dostawę asortymentu szczegółowo opisanego w Formularzu asortymentowo cenowym, stanowiącym załącznik nr 3.6 do SWZ
1 Budyń 35g różne smaki bez cukru szt. 500
2 Biszkopty mamut bez cukru 150g szt 800
3 Biszkopty lady fingers 150g szt 100
4 Brzoskwinia w syropie, nie mniej niż 800g szt. 10
5 Bułka tarta 400 g szt 1000
6 Chrupki kukurydziane100g szt 1000
7 Chrzan polonaise w słoiku 180 g szt. 50
8 Cukier kryształ 1kg kg 600
9 Cukier puder 400g szt. 70
10 Cukier waniliowy nie mniej niż 30g szt. 200
11 Przyprawa Cynamon 20 g szt 30
12 Czosnek granulowany nie mniej niż 20g szt. 5
13 Dżem niskosłodzony 280 g różne rodzaje szt 350
14 Galaretka 71g różne smaki szt. 300
15 Herbata czarna, Lipton 100 torebek szt 50
16 Herbata owocowe, różne smaki, co najmniej 20 torebek szt 50
17 Herbatniki szkolne 50 g szt 1700
18 Kakao DecoMoreno150g szt. 10
19 Kasza jęczmienna pęczak 1kg szt 100
20 Kasza jęczmienna perłowa 1kg szt. 100
21 Kasza jaglana 400g szt. 100
22 Kasza manna 1 kg kg 70
23 Kawa inka 150 g szt. 30
24 Ketchup pudliszki - łagodny,do którego zużyto nie mniej niż 120g pomidorów na 100 g gotowego produktu szt. 10
25 Kisiel owocowy 77g b/szt.barw. szt. 350
26 Powidło śliwkowe 300 g szt 180
27 Koncentrat barszczu czerwonego krakus butelka 300 ml pasteryzowany (b/szt.barw;b/dod.glut.sodu; b/kon;) szt. 120
28 Koncentrat pomiodorowy pudliszki ze swieżych pomidorów 30% 200 g słoik różne szt 120
29 Kukurydza konserwowa (nie mniej niż 400g) szt. 30
30 Kwasek cytrynowy (nie mniej niż 20g) szt. 70
31 Przyprawa liśc laurowy 5-6 g szt 35
32 Przyprawa majeranek suszony 9 g szt 70
33 Majonez kielecki (nie mniej niż 500 ml) szt. 180
34 Makaron czaniecki różne rodzaje 250 g szt 800
35 Makaron różne rodzaje lubella 500 g szt 800
36 Makaron do spagetti kg 150
37 Mąka pszenna, typ 500, 1kg kg 500
38 Mąka krupczatka 1kg kg 30
39 Mąka ziemniaczana 0,5 kg kg 30
40 Miód spadziowy 1 l prawdziwy szt 10
41 Musztarda z gorczycy (nie mniej niż 280g) szt 60
42 Musztarda łagodna 290g szt. 20
43 Mleko puszka krówka gotowane 510 g szt 20
44 Ocet jabłkowy (nie mniej niż 250ml) szt. 10
45 Olej rzepakowy kujawski z pierwszego tłoczenia 1l szt. 700
46 Oliwa z oliwek 1l szt. 45
47 Papryka konserwowa cięta 500 g szt 25
48 Pieprz czarny mielony 20 g szt. 100
49 Płatki Lubella różne rodzaje 500 g szt 200
50 Płatki kukurydziane Corn Flakes 1kg szt. 180
51 Płatki owsiane górskie 500g szt 100
52 Przyprawa bazylia (nie mniej niż 10g) szt. 30
53 Przyprawa kminek cały 15 g szt 10
54 Przyprawa kminek mielony 15 g szt 50
55 Przyprawa kurkuma mielona 20 g szt 20
56 Przyprawa liść lubczyku 10 g szt 30
57 Przyprawa oregano (nie mniej niż 10g) szt. 10
58 Przyprawa papryka mielona słodka (nie mniej niż 20 g) szt 70
59 Proszek do pieczenia 15 g szt 50
60 Przyprawa tymianek 10 g szt 20
61 Przyprawa rozmaryn 15 g szt 30
62 Przyprawa wegeta natur 150 g bez glutaminianu szt. 200
63 Sos sojowy kikkoman 150 ml szt. 100
64 Słonecznik łuskany 100g szt. 20
65 Pestki dynia 100 g szt. 20
66 Rodzynki sułtanki 100g szt 20
67 Ryż biały 1 kg kg 200
68 Masa makowa w puszce, nie mniej niż 800 g szt 10
69 Mus owocowy 100 g rózne smaki szt 500
70 Soda oczyszczona, nie mniej niż 80g szt. 10
71 Sok kubus na bazie marchwi i owoców niegazowany 300 ml różne smaki szt 1300
72 Syrop owocowy, różne rodzaje, nie mniej niż 500 ml szt. 30
73 Sok owocowy 200ml o zawartości cukru nie więcej niż10g na 100ml szt. 500
74 Sos do spaghetti Boloński nie mniej niż 550g (b/szt.barw; b/dod.glut.sodu; b/kon;) szt. 150
75 Sól morska 1 kg kg 100
76 Sól o obniżonej zawartości sodu 1kg kg 100
77 Tuńczyk w oleju 170 g kawałki szt. 130
78 wafle tortowe 150 g kwadratowe szt 100
79 Woda mineralna niegazowana poj. 0,5 l o obniżonej zawartości sodu szt 3000
80 Woda mineralna niegazowana poj. 1,5 l o obniżonej zawartości sodu szt 2000
81 Przyprawa Ziele angielskie 15 g szt 31
82 Żurawina suszona, 100g szt 55
83 Żurek butelka 470 ml pióro szt. 120
84 Ciasteczka owsiane sante 135-138g szt. 600
85 Ciastka zbożowe fit sante 300g szt 500
86 Batoniki zbożowe sante crunchy 35-40 g szt. 800
87 Soki Tymbark 1 litr szt. 700
88 Czekolada gorzka 72 % kakao szt. 600
89 Soczki w kartoniku sokus 200 ml szt. 800
90 Ksylitol 1kg kg 12
91 Mąka orkiszowa 1kg kg 100
92 Morela suszona 150g szt. 550
93 Suszone plastry gruszek 18g 100% owoców szt. 800
94 Suszone plastry jabłek 100 %, opakowanie 18 g szt. 600
95 Mus owocowy 100 g rózne smaki BIO babylove szt 600
96 Figurka mikołaja z czekolady milka szt 320
Wymagania wspólne dla wszystkich części:
a) Wykonawca ponosi koszty dostawy produktów żywnościowych oraz koszty wymiany produktów uznanych za wadliwe. Transport produktów żywnościowych musi odbywać się ubezpieczonym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu w szczególności z zapewnieniem odpowiedniej temperatury podczas transportu, rozdzielności transportowanych towarów.
b) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru pierwszej jakości z obowiązującym terminem ważności.
c) Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, m.in. odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, oznakowanie i termin przydatności do spożycia.
d) W przypadku dostarczenia towaru z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, liczonym od dnia dostawy lub z widocznymi śladami uszkodzeń mechanicznych (wgniecenia, pęknięcia, złamania itp.), Zamawiający żąda natychmiastowej wymiany tego towaru na wolny od wad, pod rygorem zastosowania zakupu interwencyjnego. Zakup interwencyjny rozumie się jako zakup pełnowartościowego towaru od innego dostawcy, na wyłączny koszt Wykonawcy. Koszty zakupionych w ramach zakupu interwencyjnego towarów zostaną potrącone z należytego Wykonawcy wynagrodzenia.
e) Dostawy produktów żywieniowych realizowane będą sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia mogą być składane faksem, telefonicznie lub e-mailem, określając asortyment i jego ilość.
f) W ramach umowy produkty żywnościowe dostarczane będą pod adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół w Radłowie, ul. Szkolna 1, 33-130 Radłów.
g) Podane ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów wymienione w załącznikach nr 3.1 do 3.8 - Opis przedmiotu zamówienia – formularz asortymentowo-cenowy są przybliżone i mogą ulec zmniejszeniu w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Dostawca, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załączniku do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny Znaczenie (%)
1. Cena 60 punktów
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia 40 punktów
Razem 100 punktów
2) Sposób dokonywania oceny:
a) Sposób oceny ofert w kryterium cena:
Pc = (Cbn /Cb) x 60 punktów
Gdzie: Pc - liczba punktów
Cbn - najniższa ze wszystkich ofert cena ofertowa brutto;
Cb - proponowana w danej ofercie cena ofertowa brutto.
b) Sposób oceny ofert w kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia: (Pg):
• Zaoferowanie – do 3 dni roboczych – 0 pkt.
• Zaoferowanie – do 2 dni roboczych – 20 pkt.
• Zaoferowanie – do 1 dni roboczego – 40 pkt.
Zamawiający informuje, iż maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 3 dni.
Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozmieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. +
c) Całkowita „Liczba punktów”, zostanie obliczona w następujący sposób:
Lp = Pc + Pg, gdzie:
Lp - całkowita liczba punktów uzyskanych przez ofertę
Pc - liczba punktów uzyskanych w kryterium cena
Pg - liczba punktów uzyskanych w kryterium termin realizacji zamówienia
3) Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4) Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część VII – Wyroby garmażeryjne – dania gotowe - obejmuje dostawę asortymentu szczegółowo opisanego w Formularzu asortymentowo cenowym, stanowiącym załącznik nr 3.7 do SWZ
1 Pierogi z kapustą białą i pieczarkami klejone ręcznie świeże kg 230
2 Pierogi z truskawkami klejone ręcznie świeże kg 230
3 Pierogi z jagodami/borówkami klejone ręcznie świeże kg 230
4 Pierogi z mięsem klejone ręcznie świeże kg 230
5 Pierogi z serem białym,klejone ręcznie świeże kg 230
6 Uszka z mięsem ręcznie klejone, świeże kg 230
7 Pierogi leniwe,klejone ręcznie świeże kg 230
8 Pierogi ruskie,klejone ręcznie świeże kg 230
9 Krokiet z kapustą białą świeży kg 170
10 Gołąbki z mięsem i ryżem świeże kg 170
11 Kluski śląskie, klejone ręcznie świeże kg 200
12 Knedle z truskawkami świeże kg 200
13 Knedle ze śliwkami świeże kg 200
14 Pierogi ze szpinakiem, klejone ręcznie kg 200
Wymagania wspólne dla wszystkich części:
a) Wykonawca ponosi koszty dostawy produktów żywnościowych oraz koszty wymiany produktów uznanych za wadliwe. Transport produktów żywnościowych musi odbywać się ubezpieczonym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu w szczególności z zapewnieniem odpowiedniej temperatury podczas transportu, rozdzielności transportowanych towarów.
b) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru pierwszej jakości z obowiązującym terminem ważności.
c) Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, m.in. odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, oznakowanie i termin przydatności do spożycia.
d) W przypadku dostarczenia towaru z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, liczonym od dnia dostawy lub z widocznymi śladami uszkodzeń mechanicznych (wgniecenia, pęknięcia, złamania itp.), Zamawiający żąda natychmiastowej wymiany tego towaru na wolny od wad, pod rygorem zastosowania zakupu interwencyjnego. Zakup interwencyjny rozumie się jako zakup pełnowartościowego towaru od innego dostawcy, na wyłączny koszt Wykonawcy. Koszty zakupionych w ramach zakupu interwencyjnego towarów zostaną potrącone z należytego Wykonawcy wynagrodzenia.
e) Dostawy produktów żywieniowych realizowane będą sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia mogą być składane faksem, telefonicznie lub e-mailem, określając asortyment i jego ilość.
f) W ramach umowy produkty żywnościowe dostarczane będą pod adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół w Radłowie, ul. Szkolna 1, 33-130 Radłów.
g) Podane ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów wymienione w załącznikach nr 3.1 do 3.8 - Opis przedmiotu zamówienia – formularz asortymentowo-cenowy są przybliżone i mogą ulec zmniejszeniu w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Dostawca, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załączniku do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny Znaczenie (%)
1. Cena 60 punktów
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia 40 punktów
Razem 100 punktów
2) Sposób dokonywania oceny:
a) Sposób oceny ofert w kryterium cena:
Pc = (Cbn /Cb) x 60 punktów
Gdzie: Pc - liczba punktów
Cbn - najniższa ze wszystkich ofert cena ofertowa brutto;
Cb - proponowana w danej ofercie cena ofertowa brutto.
b) Sposób oceny ofert w kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia: (Pg):
• Zaoferowanie – do 3 dni roboczych – 0 pkt.
• Zaoferowanie – do 2 dni roboczych – 20 pkt.
• Zaoferowanie – do 1 dni roboczego – 40 pkt.
Zamawiający informuje, iż maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 3 dni.
Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozmieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. +
c) Całkowita „Liczba punktów”, zostanie obliczona w następujący sposób:
Lp = Pc + Pg, gdzie:
Lp - całkowita liczba punktów uzyskanych przez ofertę
Pc - liczba punktów uzyskanych w kryterium cena
Pg - liczba punktów uzyskanych w kryterium termin realizacji zamówienia
3) Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4) Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Część VIII – Jaja - obejmuje dostawę asortymentu szczegółowo opisanego w Formularzu asortymentowo cenowym, stanowiącym załącznik nr 3.8 do SWZ
1 Jaja świeże kl.XL szt. 5000
Wymagania wspólne dla wszystkich części:
a) Wykonawca ponosi koszty dostawy produktów żywnościowych oraz koszty wymiany produktów uznanych za wadliwe. Transport produktów żywnościowych musi odbywać się ubezpieczonym środkiem transportu przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami i opinią Sanepidu w szczególności z zapewnieniem odpowiedniej temperatury podczas transportu, rozdzielności transportowanych towarów.
b) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru pierwszej jakości z obowiązującym terminem ważności.
c) Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi sanitarno – epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, m.in. odpowiednie specyfikacje jakościowe lub atesty, oznakowanie i termin przydatności do spożycia.
d) W przypadku dostarczenia towaru z przekroczonym terminem przydatności do spożycia, liczonym od dnia dostawy lub z widocznymi śladami uszkodzeń mechanicznych (wgniecenia, pęknięcia, złamania itp.), Zamawiający żąda natychmiastowej wymiany tego towaru na wolny od wad, pod rygorem zastosowania zakupu interwencyjnego. Zakup interwencyjny rozumie się jako zakup pełnowartościowego towaru od innego dostawcy, na wyłączny koszt Wykonawcy. Koszty zakupionych w ramach zakupu interwencyjnego towarów zostaną potrącone z należytego Wykonawcy wynagrodzenia.
e) Dostawy produktów żywieniowych realizowane będą sukcesywnie na podstawie zamówień składanych przez Zamawiającego. Zamówienia mogą być składane faksem, telefonicznie lub e-mailem, określając asortyment i jego ilość.
f) W ramach umowy produkty żywnościowe dostarczane będą pod adres Zamawiającego tj. Zespół Szkół w Radłowie, ul. Szkolna 1, 33-130 Radłów.
g) Podane ilości oraz asortyment poszczególnych artykułów wymienione w załącznikach nr 3.1 do 3.8 - Opis przedmiotu zamówienia – formularz asortymentowo-cenowy są przybliżone i mogą ulec zmniejszeniu w razie zaistnienia takiej potrzeby ze strony Zamawiającego. Dostawca, z którym Zamawiający podpisze umowę nie przysługuje roszczenie o realizację dostawy w wielkościach podanych w załączniku do SWZ.
4.2.6.) Główny kod CPV: 03142500-3 - Jaja
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: 1) Przy wyborze najkorzystniejszej oferty zamawiający będzie kierował się następującymi kryteriami i odpowiadającymi im znaczeniami oraz w następujący sposób będzie oceniał spełnienie kryteriów:
Lp. Opis kryterium oceny Znaczenie (%)
1. Cena 60 punktów
2. Termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia 40 punktów
Razem 100 punktów
2) Sposób dokonywania oceny:
a) Sposób oceny ofert w kryterium cena:
Pc = (Cbn /Cb) x 60 punktów
Gdzie: Pc - liczba punktów
Cbn - najniższa ze wszystkich ofert cena ofertowa brutto;
Cb - proponowana w danej ofercie cena ofertowa brutto.
b) Sposób oceny ofert w kryterium termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia: (Pg):
• Zaoferowanie – do 3 dni roboczych – 0 pkt.
• Zaoferowanie – do 2 dni roboczych – 20 pkt.
• Zaoferowanie – do 1 dni roboczego – 40 pkt.
Zamawiający informuje, iż maksymalny termin realizacji dostawy od złożenia zamówienia wynosi 3 dni.
Termin liczony będzie od dnia złożenia zamówienia przez Zamawiającego. Przez dni robocze należy rozmieć dni od poniedziałku do piątku, z wyjątkiem dni ustawowo wolnych od pracy. +
c) Całkowita „Liczba punktów”, zostanie obliczona w następujący sposób:
Lp = Pc + Pg, gdzie:
Lp - całkowita liczba punktów uzyskanych przez ofertę
Pc - liczba punktów uzyskanych w kryterium cena
Pg - liczba punktów uzyskanych w kryterium termin realizacji zamówienia
3) Obliczenia dokonywane będą z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku.
4) Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach będzie liczona
z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku. Najwyższa liczba punktów wyznaczy najkorzystniejszą ofertę.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Termin realizacji dostawy od momentu złożenia zamówienia
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.6.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie niepodlegania wykluczeniu: W zakresie potwierdzenia braku podstaw do wykluczenia:
oświadczenia Wykonawcy o aktualności informacji zawartych w oświadczeniu złożonym na podstawie art. 125 ust. 1 Pzp, w zakresie podstaw wykluczenia z postępowania wskazanych przez Zamawiającego, o których mowa w:
a) art. 108 ust. 1 pkt 3 ustawy Pzp,
b) art. 108 ust. 1 pkt 4 ustawy Pzp, dotyczących orzeczenia zakazu ubiegania się
o zamówienie publiczne tytułem środka zapobiegawczego,
c) art. 108 ust. 1 pkt 5 ustawy Pzp, dotyczących zawarcia z innymi
Wykonawcami porozumienia mającego na celu zakłócenie konkurencji,
d) art. 108 ust. 1 pkt 6 ustawy Pzp
e) art. 7 ust. 1 ustawy z dnia 13 kwietnia 2022 roku o szczególnych rozwiązaniach w zakresie przeciwdziałania wspieraniu agresji na Ukrainę oraz służących ochronie bezpieczeństwa narodowego.
(którego wzór stanowi załącznik nr 6 do SWZ).
5.7.) Wykaz podmiotowych środków dowodowych na potwierdzenie spełniania warunków udziału w postępowaniu: 2. Wykonawca dołącza do oferty oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz spełnianiu warunków udziału w postępowaniu w zakresie wskazanym w rozdziale II podrozdziałach 7 i 8 SWZ. Oświadczenie to stanowi dowód potwierdzający brak podstaw wykluczenia oraz spełnianie warunków udziału w postępowaniu, na dzień składania ofert, tymczasowo zastępujący wymagane podmiotowe środki dowodowe, wskazane w rozdziale II podrozdziale 9 pkt. 2) SWZ. ( Załącznik nr 2)
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
W przypadku wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wykonawcy zobowiązani są doustanowienia pełnomocnika. Dokument pełnomocnictwa, z treści którego będzie wynikało umocowanie do reprezentowania
w postępowaniu o udzielenie zamówienia tych wykonawców należy załączyć do oferty.
Pełnomocnictwo powinno być załączone do oferty i powinno zawierać w szczególności wskazanie:
- postępowania o zamówienie publiczne, którego dotyczy,
- wszystkich wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia wymienionych z nazwy z określeniem adresu
siedziby,
- ustanowionego pełnomocnika oraz zakresu jego umocowania.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Tak - określono w Projektowane postanowienia umowy - Załączniki nr 4 do swz7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-10 09:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://ezamowienia.gov.pl
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-10 09:30
8.4.) Termin związania ofertą: do 2026-01-09
INNE PRZETARGI RADŁÓW
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkół w Radłowie w 2026 roku"
- "Sukcesywna dostawa produktów żywnościowych do stołówki Zespołu Szkolno-Przedszkolnego w Woli Radłowskiej, w 2026 roku"
- Ubezpieczenie mienia i odpowiedzialności cywilnej wraz z ubezpieczeniami komunikacyjnymi oraz następstw nieszczęśliwych wypadków członków OSP Gminy Radłów
więcej: przetargi RADŁÓW »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa wędlin, mięsa i mięsa drobiowego na potrzeby Domu Pomocy Społecznej w Pabianicach.
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2026 na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 7 w Gdańsku
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego nr 3 w Ożarowie Mazowieckim w okresie od 01.01.2026 r. do 31.12.2026 r.
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2026
- Sukcesywne dostawy produktów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej im. Tadeusza Piekarza w Harbutowicach
więcej: Jaja »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





