Ogłoszenie z dnia 2025-12-02
Ogłoszenie o zamówieniu
Dostawy
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni
Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie”
SEKCJA I - ZAMAWIAJĄCY
1.1.) Rola zamawiającego
Postępowanie prowadzone jest samodzielnie przez zamawiającego
1.2.) Nazwa zamawiającego: MIEJSKI OŚRODEK POMOCY SPOŁECZNEJ W KRASNYMSTAWIE
1.4) Krajowy Numer Identyfikacyjny: REGON 002681398
1.5) Adres zamawiającego
1.5.1.) Ulica: ul. Marszałka Piłsudskiego 9
1.5.2.) Miejscowość: Krasnystaw
1.5.3.) Kod pocztowy: 22-300
1.5.4.) Województwo: lubelskie
1.5.5.) Kraj: Polska
1.5.6.) Lokalizacja NUTS 3: PL812 - Chełmsko-zamojski
1.5.7.) Numer telefonu: 0825762324
1.5.9.) Adres poczty elektronicznej: iodo@mopskrasnystaw.pl
1.5.10.) Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.mopskrasnystaw.pl/
1.6.) Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego
1.7.) Przedmiot działalności zamawiającego: Inna działalność
pomoc społeczna
SEKCJA II – INFORMACJE PODSTAWOWE
2.1.) Ogłoszenie dotyczy:
Zamówienia publicznego
2.2.) Ogłoszenie dotyczy usług społecznych i innych szczególnych usług: Tak
2.3.) Nazwa zamówienia albo umowy ramowej:
„Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni
Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie”
2.4.) Identyfikator postępowania: ocds-148610-b69514d3-5969-4c49-8efa-f6ebd7ea6851
2.5.) Numer ogłoszenia: 2025/BZP 00569213
2.6.) Wersja ogłoszenia: 01
2.7.) Data ogłoszenia: 2025-12-02
2.8.) Zamówienie albo umowa ramowa zostały ujęte w planie postępowań: Tak
2.9.) Numer planu postępowań w BZP: 2025/BZP 00095028/01/P
2.10.) Identyfikator pozycji planu postępowań:
1.2.1 Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie
2.11.) O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, o których mowa w art. 94 ustawy: Nie
2.13.) O zamówienie mogą ubiegać się wyłącznie wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 361 ustawy – usługi społeczne: Nie
2.14.) Czy zamówienie albo umowa ramowa dotyczy projektu lub programu współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej: Nie
2.16.) Tryb udzielenia zamówienia wraz z podstawą prawną
Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
SEKCJA III – UDOSTĘPNIANIE DOKUMENTÓW ZAMÓWIENIA I KOMUNIKACJA
3.1.) Adres strony internetowej prowadzonego postępowania
https://um-krasnystaw.zetopzp.pl3.2.) Zamawiający zastrzega dostęp do dokumentów zamówienia: Nie
3.4.) Wykonawcy zobowiązani są do składania ofert, wniosków o dopuszczenie do udziału w postępowaniu, oświadczeń oraz innych dokumentów wyłącznie przy użyciu środków komunikacji elektronicznej: Tak
3.5.) Informacje o środkach komunikacji elektronicznej, przy użyciu których zamawiający będzie komunikował się z wykonawcami - adres strony internetowej: https://um-krasnystaw.zetopzp.pl
3.6.) Wymagania techniczne i organizacyjne dotyczące korespondencji elektronicznej: Komunikacja w postępowaniu o udzielenie zamówienia, w tym składanie ofert, wymiana informacji oraz przekazywanie dokumentów lub oświadczeń między zamawiającym
a wykonawcą, z uwzględnieniem wyjątków określonych w ustawie Pzp., odbywa się przy użyciu środków komunikacji elektronicznej za pośrednictwem Platformy dostępnej na stronie profilu nabywcy https://um-krasnystaw.zetopzp.pl/.
Zgodnie z § 11 ROZPORZĄDZENIE PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 30 grudnia 2020r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie oraz zgodnie z art. 67 ustawy Pzp, Zamawiający podaje wymagania techniczne związane z korzystaniem z Platformy:
a. Wymagania techniczne wymagane po stronie Zleceniodawcy:
Urządzenie posiadające przeglądarkę internetową w najnowszej dostępnej wersji:
o Google Chrome
o Mozilla Firefox
o Microsoft Edge
Urządzenie posiadające co najmniej 2GB pamięci operacyjnej;
Urządzenie posiadające monitor o rozdzielczości minimalnej 1024x768px;
Konto poczty elektronicznej;
Dostęp do Internetu;
b. Wymagania wymagane po stronie podmiotów biorących udział w postępowaniu na platformie:
Dowolne urządzenie posiadające przeglądarkę internetową w najnowszej dostępnej wersji:
o Google Chrome
o Mozilla Firefox
o Microsoft Edge
Konto poczty elektronicznej
Dostęp do Internetu
Kwalifikowany podpis elektroniczny
Sposób sporządzenia dokumentów elektronicznych, oświadczeń lub elektronicznych kopii dokumentów lub oświadczeń musi być zgody z wymaganiami określonymi w ROZPORZĄDZENIU PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 30 grudnia 2020 r. w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji oraz wymagań technicznych dla dokumentów elektronicznych oraz środków komunikacji elektronicznej w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub konkursie (Dz.U. 2020 poz. 2452 z późn. zm.) oraz ROZPORZĄDZENIE MINISTRA ROZWOJU, PRACY I TECHNOLOGII z dnia 23 grudnia 2020 r. w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy (Dz.U. 2020 poz. 2415 z późn. zm.) .
3.7.) Adres strony internetowej, pod którym są dostępne narzędzia, urządzenia lub formaty plików, które nie są ogólnie dostępne: https://um-krasnystaw.zetopzp.pl
3.8.) Zamawiający wymaga sporządzenia i przedstawienia ofert przy użyciu narzędzi elektronicznego modelowania danych budowlanych lub innych podobnych narzędzi, które nie są ogólnie dostępne: Nie
3.12.) Oferta - katalog elektroniczny: Nie dotyczy
3.14.) Języki, w jakich mogą być sporządzane dokumenty składane w postępowaniu:
polski
3.15.) RODO (obowiązek informacyjny): Zgodnie z art. 13 ust. 1 i 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016, str. 1), dalej „RODO”, informuję, że:
Administratorem Państwa danych osobowych jest Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Krasnymstawie, który reprezentuje Dyrektor.
Z administratorem danych osobowych można się kontaktować za pomocą poczty tradycyjnej pod adresem j/w, telefonicznie pod numerem 82 576 23 23 lub przy pomocy poczty e-mail: poczta@mopskrasnystaw.pl , adres: ul. Piłsudskiego 9 22-300 Krasnystaw.
Administrator wyznaczył Inspektora Danych Osobowych tel.: 82 576 23 24 z którym można się kontaktować pod adresem e-mail: iodo@mopskrasnystaw.pl.
Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1
lit. c RODO w celu związanym z postępowaniem o udzielenie zamówienia publicznego pn.: „Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie” – w trybie podstawowym.
Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą osoby lub podmioty, którym udostępniona zostanie dokumentacja postępowania w oparciu ustawę Pzp.
Dane osobowe pozyskane w związku z prowadzeniem niniejszego postępowania o udzielenie zamówienia publicznego będą przechowywane, zgodnie z art. 78 ust. 1 PZP, przez okres 4 lat od dnia zakończenia postępowania o udzielenie zamówienia publicznego, a jeżeli czas trwania umowy przekracza 4 lata, okres przechowywania obejmuje cały czas trwania umowy w sprawie zamówienia publicznego.
Niezależnie od postanowień ppkt 30.2 powyżej, w przypadku zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, dane osobowe będą przetwarzane do upływu okresu przedawnienia roszczeń wynikających z umowy w sprawie zamówienia publicznego.
SEKCJA IV – PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
4.1.) Informacje ogólne odnoszące się do przedmiotu zamówienia.
4.1.1.) Przed wszczęciem postępowania przeprowadzono konsultacje rynkowe: Nie
4.1.2.) Numer referencyjny: OPS.I.2201.2.2025
4.1.3.) Rodzaj zamówienia: Dostawy
4.1.4.) Zamawiający udziela zamówienia w częściach, z których każda stanowi przedmiot odrębnego postępowania: Nie
4.1.8.) Możliwe jest składanie ofert częściowych: Tak
4.1.9.) Liczba części: 8
4.1.10.) Ofertę można składać na wszystkie części
4.1.11.) Zamawiający ogranicza liczbę części zamówienia, którą można udzielić jednemu wykonawcy: Nie
4.1.13.) Zamawiający uwzględnia aspekty społeczne, środowiskowe lub etykiety w opisie przedmiotu zamówienia: Nie
4.2. Informacje szczegółowe odnoszące się do przedmiotu zamówienia:
Część 1
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Gotowe produkty garmażeryjne (mączne)
4.2.6.) Główny kod CPV: 15851000-8 - Produkty mączne
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: CENA – 60%
Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH
C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW
CENA OFERTY BADANEJ
24.3. Kryterium GODZINY dostawy towaru (G) do MOPS w Krasnymstawie
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.
W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.
Zamawiający uznaje za korzystne GODZINY dostawy towaru: pomiędzy 7:00-09:00 h w dniach pracy kuchni (dni robocze).
Wskazane dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium GODZINY dostawy towaru:
a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu (do 10:00 h)
– 30 pkt,
b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu (do 11:00 h)
– 20 pkt,
c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu (do 12:00 h)
– 10 pkt,
d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu (do 13:00 h)
– 5 pkt.
24.4. Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks. 40)
Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:
24.4.1.Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły
Ł = C + G
Gdzie:
C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,
T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.
Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w kryterium „GODZINA DOSTAWY TOWARU”
24.4.1. Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
24.4.2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
24.4.3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.
24.4.4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w pkt 24.4.2, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
24.4.5. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
24.4.6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.
24.4.7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godziny dostawy towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 2
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Pieczywo – świeże wyroby piekarskie
4.2.6.) Główny kod CPV: 15810000-9 - Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: CENA – 60%
Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH
C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW
CENA OFERTY BADANEJ
24.3. Kryterium GODZINY dostawy towaru (G) do MOPS w Krasnymstawie
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.
W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.
Zamawiający uznaje za korzystne GODZINY dostawy towaru: pomiędzy 7:00-09:00 h w dniach pracy kuchni (dni robocze).
Wskazane dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium GODZINY dostawy towaru:
a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu (do 10:00 h)
– 30 pkt,
b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu (do 11:00 h)
– 20 pkt,
c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu (do 12:00 h)
– 10 pkt,
d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu (do 13:00 h)
– 5 pkt.
24.4. Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks. 40)
Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:
24.4.1.Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły
Ł = C + G
Gdzie:
C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,
T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.
Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w kryterium „GODZINA DOSTAWY TOWARU”
24.4.1. Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
24.4.2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
24.4.3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.
24.4.4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w pkt 24.4.2, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
24.4.5. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
24.4.6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.
24.4.7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godziny dostawy towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 3
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Mięso i wędliny
4.2.6.) Główny kod CPV: 15131100-6 - Produkty mięsno-wędliniarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: CENA – 60%
Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH
C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW
CENA OFERTY BADANEJ
24.3. Kryterium GODZINY dostawy towaru (G) do MOPS w Krasnymstawie
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.
W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.
Zamawiający uznaje za korzystne GODZINY dostawy towaru: pomiędzy 7:00-09:00 h w dniach pracy kuchni (dni robocze).
Wskazane dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium GODZINY dostawy towaru:
a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu (do 10:00 h)
– 30 pkt,
b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu (do 11:00 h)
– 20 pkt,
c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu (do 12:00 h)
– 10 pkt,
d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu (do 13:00 h)
– 5 pkt.
24.4. Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks. 40)
Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:
24.4.1.Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły
Ł = C + G
Gdzie:
C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,
T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.
Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w kryterium „GODZINA DOSTAWY TOWARU”
24.4.1. Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
24.4.2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
24.4.3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.
24.4.4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w pkt 24.4.2, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
24.4.5. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
24.4.6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.
24.4.7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godziny dostawy towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 4
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Nabiał
4.2.6.) Główny kod CPV: 15500000-3 - Produkty mleczarskie
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: CENA – 60%
Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH
C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW
CENA OFERTY BADANEJ
24.3. Kryterium GODZINY dostawy towaru (G) do MOPS w Krasnymstawie
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.
W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.
Zamawiający uznaje za korzystne GODZINY dostawy towaru: pomiędzy 7:00-09:00 h w dniach pracy kuchni (dni robocze).
Wskazane dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium GODZINY dostawy towaru:
a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu (do 10:00 h)
– 30 pkt,
b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu (do 11:00 h)
– 20 pkt,
c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu (do 12:00 h)
– 10 pkt,
d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu (do 13:00 h)
– 5 pkt.
24.4. Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks. 40)
Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:
24.4.1.Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły
Ł = C + G
Gdzie:
C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,
T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.
Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w kryterium „GODZINA DOSTAWY TOWARU”
24.4.1. Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
24.4.2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
24.4.3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.
24.4.4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w pkt 24.4.2, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
24.4.5. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
24.4.6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.
24.4.7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godziny dostawy towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 5
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Artykuły mrożone
4.2.6.) Główny kod CPV: 15331170-9 - Warzywa mrożone
4.2.7.) Dodatkowy kod CPV:
15221000-3 - Ryby mrożone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: CENA – 60%
Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH
C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW
CENA OFERTY BADANEJ
24.3. Kryterium GODZINY dostawy towaru (G) do MOPS w Krasnymstawie
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.
W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.
Zamawiający uznaje za korzystne GODZINY dostawy towaru: pomiędzy 7:00-09:00 h w dniach pracy kuchni (dni robocze).
Wskazane dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium GODZINY dostawy towaru:
a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu (do 10:00 h)
– 30 pkt,
b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu (do 11:00 h)
– 20 pkt,
c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu (do 12:00 h)
– 10 pkt,
d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu (do 13:00 h)
– 5 pkt.
24.4. Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks. 40)
Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:
24.4.1.Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły
Ł = C + G
Gdzie:
C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,
T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.
Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w kryterium „GODZINA DOSTAWY TOWARU”
24.4.1. Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
24.4.2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
24.4.3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.
24.4.4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w pkt 24.4.2, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
24.4.5. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
24.4.6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.
24.4.7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godziny dostawy towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 6
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Warzywa i owoce
4.2.6.) Główny kod CPV: 15300000-1 - Owoce, warzywa i podobne produkty
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: CENA – 60%
Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH
C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW
CENA OFERTY BADANEJ
24.3. Kryterium GODZINY dostawy towaru (G) do MOPS w Krasnymstawie
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.
W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.
Zamawiający uznaje za korzystne GODZINY dostawy towaru: pomiędzy 7:00-09:00 h w dniach pracy kuchni (dni robocze).
Wskazane dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium GODZINY dostawy towaru:
a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu (do 10:00 h)
– 30 pkt,
b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu (do 11:00 h)
– 20 pkt,
c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu (do 12:00 h)
– 10 pkt,
d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu (do 13:00 h)
– 5 pkt.
24.4. Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks. 40)
Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:
24.4.1.Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły
Ł = C + G
Gdzie:
C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,
T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.
Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w kryterium „GODZINA DOSTAWY TOWARU”
24.4.1. Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
24.4.2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
24.4.3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.
24.4.4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w pkt 24.4.2, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
24.4.5. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
24.4.6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.
24.4.7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godziny dostawy towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 7
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Artykuły spożywcze suche w opakowaniach garmażeryjnych
4.2.6.) Główny kod CPV: 15890000-3 - Różne produkty spożywcze i produkty suszone
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: CENA – 60%
Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH
C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW
CENA OFERTY BADANEJ
24.3. Kryterium GODZINY dostawy towaru (G) do MOPS w Krasnymstawie
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.
W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.
Zamawiający uznaje za korzystne GODZINY dostawy towaru: pomiędzy 7:00-09:00 h w dniach pracy kuchni (dni robocze).
Wskazane dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium GODZINY dostawy towaru:
a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu (do 10:00 h)
– 30 pkt,
b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu (do 11:00 h)
– 20 pkt,
c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu (do 12:00 h)
– 10 pkt,
d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu (do 13:00 h)
– 5 pkt.
24.4. Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks. 40)
Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:
24.4.1.Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły
Ł = C + G
Gdzie:
C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,
T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.
Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w kryterium „GODZINA DOSTAWY TOWARU”
24.4.1. Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
24.4.2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
24.4.3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.
24.4.4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w pkt 24.4.2, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
24.4.5. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
24.4.6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.
24.4.7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godziny dostawy towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
Część 8
4.2.2.) Krótki opis przedmiotu zamówienia
Artykuły spożywcze suche w opakowaniach jednorazowych
4.2.6.) Główny kod CPV: 15800000-6 - Różne produkty spożywcze
4.2.8.) Zamówienie obejmuje opcje: Nie
4.2.10.) Okres realizacji zamówienia albo umowy ramowej: od 2026-01-01 do 2026-12-31
4.2.11.) Zamawiający przewiduje wznowienia: Nie
4.2.13.) Zamawiający przewiduje udzielenie dotychczasowemu wykonawcy zamówień na podobne usługi lub roboty budowlane: Nie
4.3.) Kryteria oceny ofert:
4.3.1.) Sposób oceny ofert: CENA – 60%
Oferty będą oceniane przez komisję przetargową metodą punktową w skali punktowej.
Oferta może otrzymać maksymalnie 60 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium ceny.
Cena będzie oceniana metodą punktową wg wzoru:
NAJNIŻSZA CENA ZE WSZYSTKICH
C = ------------------------------------------------- x 60 = ILOŚĆ PUNKTÓW
CENA OFERTY BADANEJ
24.3. Kryterium GODZINY dostawy towaru (G) do MOPS w Krasnymstawie
Oferta może otrzymać maksymalnie 40 pkt (1% = 1 pkt) w zakresie kryterium Czas dostawy towaru.
W przypadku zaoferowania przez wykonawcę czasu dostawy towaru do zmawiającego może uzyskać od 5 do 40 pkt.
Zamawiający uznaje za korzystne GODZINY dostawy towaru: pomiędzy 7:00-09:00 h w dniach pracy kuchni (dni robocze).
Wskazane dostawy w tym przedziale będzie skutkowało przyznaniem 40 pkt w ramach kryterium GODZINY dostawy towaru:
a) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 1 godzin od wskazanego czasu (do 10:00 h)
– 30 pkt,
b) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 2 godzin od wskazanego czasu (do 11:00 h)
– 20 pkt,
c) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 3 godzin od wskazanego czasu (do 12:00 h)
– 10 pkt,
d) Oferta, w której zadeklarowany zostanie czas do 4 godzin od wskazanego czasu (do 13:00 h)
– 5 pkt.
24.4. Łączna liczba punktów za ofertę = liczba punktów za cenę brutto (maks. 60) + liczba punktów czas dostawy towaru (maks. 40)
Opis sposobu obliczenia łącznej oceny ofert:
24.4.1.Łączna ocena punktowa (Ł) oferty zostanie obliczona według formuły
Ł = C + G
Gdzie:
C – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium cena brutto zamówienia,
T – ilość punktów przyznanych Wykonawcy w kryterium „Czas dostawy towaru”.
Łączna ilość punktów oferty stanowi sumę ilości punktów przyznanych w kryterium „CENA” oraz ilości punktów przyznanych w kryterium „GODZINA DOSTAWY TOWARU”
24.4.1. Oferta, która otrzyma największą łączną ilość punktów zostanie uznana za najkorzystniejszą. Pozostałe oferty zostaną sklasyfikowane zgodnie z uzyskaną łączną ilością punktów.
24.4.2. Jeżeli nie można wybrać najkorzystniejszej oferty z uwagi na to, że dwie lub więcej ofert przedstawia taki sam bilans ceny i innych kryteriów oceny ofert, zamawiający wybiera spośród tych ofert ofertę, która otrzymała najwyższą ocenę w kryterium o najwyższej wadze.
24.4.3. Jeżeli oferty otrzymały taką samą ocenę w kryterium o najwyższej wadze, zamawiający wybiera ofertę z najniższą ceną.
24.4.4. Jeżeli nie można dokonać wyboru oferty w sposób, o którym mowa w pkt 24.4.2, zamawiający wzywa wykonawców, którzy złożyli te oferty, do złożenia w terminie określonym przez zamawiającego ofert dodatkowych zawierających nową cenę.
24.4.5. Punktacja przyznawana ofertom w poszczególnych kryteriach oceny ofert będzie liczona z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku, zgodnie z zasadami arytmetyki.
24.4.6. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawcy wyjaśnień dotyczących treści złożonej oferty lub innych składanych dokumentów lub oświadczeń w tym zaoferowanej ceny.
24.4.7. Zamawiający udzieli zamówienia Wykonawcy, którego oferta zostanie uznana za najkorzystniejszą.
4.3.2.) Sposób określania wagi kryteriów oceny ofert: Punktowo
4.3.3.) Stosowane kryteria oceny ofert: Kryterium ceny oraz kryteria jakościowe
Kryterium 1
4.3.5.) Nazwa kryterium: Cena
4.3.6.) Waga: 60
Kryterium 2
4.3.4.) Rodzaj kryterium: inne.
4.3.5.) Nazwa kryterium: Godziny dostawy towaru
4.3.6.) Waga: 40
4.3.10.) Zamawiający określa aspekty społeczne, środowiskowe lub innowacyjne, żąda etykiet lub stosuje rachunek kosztów cyklu życia w odniesieniu do kryterium oceny ofert: Nie
SEKCJA V - KWALIFIKACJA WYKONAWCÓW
5.1.) Zamawiający przewiduje fakultatywne podstawy wykluczenia: Nie
5.3.) Warunki udziału w postępowaniu: Nie
5.5.) Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia, o którym mowa w art.125 ust. 1 ustawy: Tak
5.9.) Zamawiający przewiduje uzupełnienie przedmiotowych środków dowodowych: Nie
5.11.) Wykaz innych wymaganych oświadczeń lub dokumentów:
Kompletna oferta zawiera:Formularz ofertowy – wg wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SWZ,
Formularz cenowy - specyfikacja dostaw wg wzoru stanowiącego załączniki od nr 1A – 1H do SWZ,
Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu w zakresie wskazanym w pkt 19.2 SWZ – wg
wzoru stanowiącego załącznik nr 2 do SWZ,
Pełnomocnictwo lub inny dokument potwierdzający umocowanie do reprezentowania wykonawcy - jeżeli w imieniu wykonawcy działa osoba, której umocowanie do jego reprezentowania nie wynika z dokumentów, o których mowa w ppkt 19.7.2 Warunek ten dotyczy również odpowiednio osoby działającej w imieniu wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego oraz podwykonawców. Pełnomocnictwo to musi w swej treści jednoznacznie wskazywać uprawnienie do podpisania oferty. Wykonawca nie jest zobowiązany do złożenia dokumentów - odpisu lub informacji
z Krajowego Rejestru Sądowego, Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej lub innego właściwego rejestru – potwierdzających umocowania do jego reprezentowania jeżeli zamawiający może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, o ile wykonawca wskazał dane umożliwiające dostęp do tych dokumentów.
Jeżeli w imieniu wykonawcy działa osoba, zamawiający może żądać od wykonawcy pełnomocnictwa lub innego dokumentu potwierdzającego umocowanie do reprezentowania wykonawcy. Warunek ten dotyczy również odpowiednio osoby działającej w imieniu wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego oraz podwykonawców.
SEKCJA VI - WARUNKI ZAMÓWIENIA
6.1.) Zamawiający wymaga albo dopuszcza oferty wariantowe: Nie
6.3.) Zamawiający przewiduje aukcję elektroniczną: Nie
6.4.) Zamawiający wymaga wadium: Nie
6.5.) Zamawiający wymaga zabezpieczenia należytego wykonania umowy: Nie
6.6.) Wymagania dotyczące składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia:
Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego oferta przedstawiona przez dwóch lub więcej Wykonawców (współpartnerów) wchodzących w skład konsorcjum lub spółki cywilnej musi być przedstawiona, jako jedna oferta, od jednego podmiotu i spełniać następujące wymagania:
a. Wykonawcy występujący wspólnie są zobowiązani do ustanowienia pełnomocnika (lidera)
do reprezentowania ich w postępowaniu albo do reprezentowania ich w postępowaniu
i zawarcia umowy w sprawie przedmiotowego zamówienia publicznego. Umocowanie należy przedłożyć wraz z ofertą – treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania.
b. Wszelka korespondencja będzie prowadzona przez zamawiającego wyłącznie
z pełnomocnikiem (liderem).
c. Jeżeli oferta Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego, zostanie wybrana, zamawiający zastrzega możliwość żądania przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego, przedłożenia umowy regulującej współpracę tych Wykonawców.
d. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenia i dokumenty potwierdzające brak podstaw do wykluczenia
z postępowania składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie.
e. wypełniając formularz oferty, jak również inne dokumenty powołujące się na „Wykonawcę” należy wpisać dane dotyczące wszystkich współpartnerów, a nie ich pełnomocnika – lidera lub jednego ze współpartnerów.
6.7.) Zamawiający przewiduje unieważnienie postępowania, jeśli środki publiczne, które zamierzał przeznaczyć na sfinansowanie całości lub części zamówienia nie zostały przyznane: Nie
SEKCJA VII - PROJEKTOWANE POSTANOWIENIA UMOWY
7.1.) Zamawiający przewiduje udzielenia zaliczek: Nie
7.3.) Zamawiający przewiduje zmiany umowy: Tak
7.4.) Rodzaj i zakres zmian umowy oraz warunki ich wprowadzenia:
Zmiana postanowień umowy może nastąpić za zgodą obu stron wyrażoną na piśmie,w formie aneksu do niniejszej umowy, pod rygorem nieważności takiej zmiany. Zmiany nie mogą naruszać postanowień zawartych w art. 455 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych. Zamawiający przewiduje możliwość zmiany zawartej umowy w stosunku do treści wybranej oferty w zakresie uregulowanym w art. 454-455 Pzp. oraz wskazanym w projektowanych postanowieniach umowy stanowiącym Załącznik nr 3 do SWZ.
5. Zmiany wysokości cen jednostkowych towarów objętych niniejszą umową:
a. zmiany cen jednostkowych towarów brutto w stosunku do cen określonych w umowie na pisemny wniosek Wykonawcy w przypadku, gdy ceny rynkowe towarów będących przedmiotem niniejszej umowy wzrosną o co najmniej 20%. Wzrost cen rynkowych Wykonawca jest zobowiązany udokumentować, wykazując wzrost cen od grudnia 2025r. do danego miesiąca na podstawie wskaźników cen towarów i usług konsumpcyjnych publikowanych przez Prezesa GUS.
b. wysokość wzrostu cen jednostkowych, w przypadku o którym mowa w ust. 5 pkt a niniejszego paragrafu, ustalana jest wspólnie przez strony umowy. Wzrost cen poszczególnych produktów nie może być wyższy niż 10% w stosunku do ceny określonej w ofercie przedstawionej przez Wykonawcę przy zawarciu umowy;
c. zmiana cen z przyczyn określonych w ust. 5 pkt a niniejszego paragrafu, może nastąpić wyłącznie jeden raz w trakcie obowiązywania umowy i nie wcześniej niż po upływie 6 miesięcy od dnia zawarcia umowy. Zmiana obowiązywać będzie od dnia zawarcia aneksu do umowy podpisanego przez obie strony;
7.5.) Zamawiający uwzględnił aspekty społeczne, środowiskowe, innowacyjne lub etykiety związane z realizacją zamówienia: Nie
SEKCJA VIII – PROCEDURA
8.1.) Termin składania ofert: 2025-12-09 12:00
8.2.) Miejsce składania ofert: https://um-krasnystaw.zetopzp.pl/
8.3.) Termin otwarcia ofert: 2025-12-09 12:15
8.4.) Termin związania ofertą: 30 dni
INNE PRZETARGI Z KRASNEGOSTAWU
- "Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych dla kuchni Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Krasnymstawie"
- "Usługa pralnicza dla DPS w Krasnymstawie"(26.2025.)
- Dostawa agregatów prądotwórczych w ramach Programu ochrony ludności i obrony cywilnej 2025-2026
- Świadczenie usług związanych z organizacją i prowadzeniem zajęć wczesnego wspomagania rozwoju dziecka w ramach rządowego programu "Za Życiem"
- Sukcesywna dostawa gazu dla Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego im. Janiny Doroszewskiej w Krasnymstawie
- "Budowa parkingu przy budynku Starostwa Powiatowego w Krasnymstawie"
więcej: przetargi w Krasnymstawie »
PRZETARGI Z PODOBNEJ KATEGORII
- Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do stołówki Przedszkola nr 2 " Plastusiowe Osiedle" w Nowym Tomyślu
- Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2026 na potrzeby Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 7 w Gdańsku
- Dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola Publicznego nr 3 w Ożarowie Mazowieckim w okresie od 01.01.2026 r. do 31.12.2026 r.
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2026
- Sukcesywne dostawy produktów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej im. Tadeusza Piekarza w Harbutowicach
- Dostawa warzyw i owoców stołówki Bursy w Zielonej Górze.
więcej: Produkty mięsno-wędliniarskie »
Uwaga: podstawą prezentowanych tutaj informacji są dane publikowane przez Urząd Zamówień Publicznych w Biuletynie Zamówień Publicznych. Treść ogłoszenia widoczna na eGospodarka.pl jest zgodna z treścią tegoż ogłoszenia dostępną w BZP w dniu publikacji. Redakcja serwisu eGospodarka.pl dokłada wszelkich starań, aby zamieszczone tutaj informacje były kompletne i zgodne z prawdą. Nie może jednak zagwarantować ich poprawności i nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.





